![]() |
![]() |
|
|
||||
|
||||
![]() Citat:
Cel care Il substituie pe Dumnezeu cu Preasfanta Fecioara este intr-adevar idolatru. Ea este cea care s-a invrednicit sa fie cel mai aproape de Dumnezeu: Psalmul 44, 11: "Stătut-a împărăteasa de-a dreapta Ta, îmbrăcată în haină aurită și prea înfrumusețată." Nu o confunda pe Nascatoarea de Dumnezeu cu zeitele paganilor la care se inchinau acestia. Ma faci sa rad, dar e un fel de rasu'-plansu'...
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Daca spun ca merg la o biserica de confesiune X de crestini, vei crede poate automat ca si impartasesc toate convingerile lor. De exemplu, ai presupus din start ca eu resping toata traditia, ai presupus din start ca cred in conceptul de Sola Scriptura (asa cum e el inteles gresit de unii), desi eu n-am spus nicaieri asa ceva. Nu vreau sa mi se puna in carca convingeri pe care nu le-am exprimat in mod explicit. Sa-ti spun deschis, sunt baptist cu unele convingeri ortodoxe. Dar nu ma intereseaza imbratisarea unui anumit sistem religios cu toate lucrurile bune si rele din el, nu-mi trebuie asa ceva. Imi trebuie adevarul care aduce libertate. Sunt deschis numai pentru adevar, iar adevarul nu se poate calca in picioare in numele smereniei, cum am vazut ca sugereaza unii pe aici pe forum. |
|
|||
|
|||
![]() Citat:
|
|
||||
|
||||
![]() Citat:
Daca esti crestin, crezi in adevarul biblic. Si ca nu exista nici un verset in plus, de prisos, care este scris fara sa aiba o insemnatate adanca. Daca de exemplu citesti Filocalia, vei gasi acolo interpretarea Sfintilor in duh a unor versete care mie si tie poate ca ni se par superflue. Da, acest verset ne vorbeste despre Nascatoarea de Dumnezeu. Despre cine altcineva? Cine a fost mai aproape de Dumnezeu decat ea? Nu ti se pare firesc ca Fiul ei sa ramana aproape de dansa si dupa savarsirea ei din viata? Poti tu sa meditezi la aceasta expresie cutremuratoare: "Nascatoare de Dumnezeu"? Poti tu sa intelegi taina Lui Dumnezeu-Fiul care S-a intrupat in sanul Fecioarei - El, Dumnezeu Creatorul a tot ce exista? Cum poti tu sa pui la indoiala ajutorul Mariei, care s-a facut mai vrednica decat Cerurile, de a-L primi pe al doilea Ipostas al Dumnezeirii si a-I da Trup raspunzand smerita: "fie mie dupa cuvantul tau"! Un singur verset? Glumesti. 42. Și cu glas mare a strigat și a zis: Binecuvântată ești tu între femei și binecuvântat este rodul pântecelui tău. 43. Și de unde mie aceasta, ca să vină la mine Maica Domnului meu? 44. Că iată, cum veni la urechile mele glasul salutării tale, pruncul a săltat de bucurie în pântecele meu. 45. Și fericită este aceea care a crezut că se vor împlini cele spuse ei de la Domnul. 46. Și a zis Maria: Mărește sufletul meu pe Domnul. 47. Și s-a bucurat duhul meu de Dumnezeu, Mântuitorul meu, 48. Că a căutat spre smerenia roabei Sale. Că, iată, de acum mă vor ferici toate neamurile. 49. Că mi-a făcut mie mărire Cel Puternic și sfânt este numele Lui. 50. Și mila Lui în neam și în neam spre cei ce se tem de El. 51. Făcut-a tărie cu brațul Său, risipit-a pe cei mândri în cugetul inimii lor. Cum explici dumneata versetele de mai sus?
|
||||
|
||||
![]() Citat:
Citat:
Citat:
Citat:
Last edited by naephius; 21.07.2009 at 14:27:04. |
|
|||
|
|||
![]()
Ave Maria, gratia plena, Dominus tecum. Benedicta tu in mulieribus, et benedictus fructus ventris tui Jesus.
Santa Maria, Mater Dei, ora pro nobis pecatoribus, nunc et in hora mortes nostres. Amen. http://www.youtube.com/watch?v=2uYrmYXsujI Laudetur Jesus Christus et Maria Immaculata !!! Last edited by orlandosorin; 21.07.2009 at 15:16:48. |
|
||||
|
||||
![]() Citat:
Daca Preasfanta Fecioara nu raspundea prin vorbele "fie mie dupa cuvantul tau", Dumnezeu trebuia sa gaseasca alta cale de a mantui lumea. De asta este vrednica ea de lauda, pentru ca a acceptat sa se faca voia Lui Dumnezeu prin ea. Dumnezeu nu a fortat-o sa faca ceva, ea putea sa spuna NU, zadarnicind planul divin. Iata de ce este ea vrednica de marire. Si da, cand ii laudam pe Sfintii Lui Hristos, pe El il laudam prin intermediul lor. El a lucrat mantuirea fiecaruia, dar harul n-a fortat pe absolut nimeni! Aici e sensul libertatii omului, a ingerului, a oricarei fiinte create: poate sa accepte sau sa refuze. Si noi cand spunem: bravo, felicitari Sfinte ca ai biruit raul si pe inselatorul, de fapt pe Dumnezeu il slavim si-L laduam. Deci putem spune: Nascatoare de Dumnezeu, Fecioara, bucura-te ceea ce esti plina de har, Marie, Domnul este cu tine! Binecuvantata esti tu intre femei si binecuvantat este rodul pantecelui tau, cai ai nascut pe Mantuitorul sufletelor noastre! Citat:
Altfel, poate ne explici tu despre ce-i vorba in versetul cu pricina. Citat:
Vad ca treci usor peste afirmatia "Iata, ma vor ferici toate neamurile". Spui ca ai inteles: ce ai inteles?! De parca nu scrie clar, in romaneste...
|
|||
|
|||
![]()
Culmea ironiei este ca pana si turcii o venereaza pe Sf.Fecioara - considerata de ei singura femeie sfanta. Unii inseamna ca sunt mai turci decat turcii. Deci se poate si mai rau.
Sf.Maria este Mama lui Dumnezeu si a tuturor crestinilor facuti frati cu Cristos. Era normal ca Domnul sa se nasca in perfecta curatenie fara pacat originar. De aceea Sfanta Pururea Fecioara a fost conceputa fara pacatul originar prin privilegiul Divin. Ca asa a vrut Domnul sa se nasca fara pacatul lui Adam si Eva. Domul a venit ca sa scoata pacatul din lume nu sa-l aduca. Cum putea sa faca asa ceva cu pacatul originar ? Cui nu-i place planul Domnului de mantuire sa scrie o reclamatie in rai la protectia consumatorului. :) |
|
||||
|
||||
![]() Citat:
Sfintei Maria i s-au iertat pacatele in momentul cand Duhul Sfant s-a pogorat peste ea, dupa ce ea a acceptat voia Lui Dumnezeu, deci cand intruparea Lui Dumnezeu-Fiul s-a infaptuit in sanul ei. Numai Iisus Hristos, Dumnezeu-Omul, este fara de pacat.
|
|||
|
|||
![]() Citat:
|
![]() |
|
![]() |
||||
Subiect | Subiect început de | Forum | Răspunsuri | Ultimele Postari |
Mantuirea ortodoxa-mantuirea protestanta | Ioana-Andreea | Secte si culte | 77 | 16.11.2013 22:42:56 |
Mantuirea | Tartaruga | Dogmatica | 413 | 11.09.2012 03:18:26 |
Mantuirea | danyel | Despre Biserica Ortodoxa in general | 1 | 24.12.2006 22:39:15 |
|