Forum Crestin Ortodox Crestin Ortodox

Du-te înapoi   Forum Crestin Ortodox > Tainele Ortodoxiei > Nunta

Thread Tools Moduri de afișare
Vechi 23.07.2009, 01:45:12
alabala alabala is offline
Junior Member

Data înregistrării: 23.07.2009
Implicit Unire in diversitate

Draga Catalina,

Mie imi suna foarte familiara situatia sotului tau. Este aceeasi cu situatia pe care am avut-o eu in perioada premergatoare intemeierii unei familii adevarate, adica care include copii. Doar ca eu sunt femeie si in aceasta calitate atributul de mama m-a schimbat cu desavarsire. Prin copilul pe care l-am dobandit, Dumnezeu mi-a dat un sens existentei. Pana atunci, desi imi iubeam sotul, ma simteam neputincioasa si inutila, serviciile mi le schimbam cu regularitate, nu ma puteam simti eu insumi intre atatia oameni de toate felurile. Desi incercam sa fac totul cat mai bine cu putinta, de multe ori din stangacie sau fara sa prevad din timp cum va decurge situatia, ajungeam sa fiu rau vazuta de diverse persoane care nu erau dintre cele mai binevoitoare. La serviciu colegii sunt de multe ori lipsiti de minima toleranta, te judeca imediat, apar barfe, iar un suflet sensibil care nu a beneficiat de incurajare inca din copilarie si in care s-au intiparit traumele pe care le-a suferit in cadrul familiei, nu poate face fata unor ironii, unor rautati si se descurajeaza usor. Acestea sunt niste probleme psihice pe care nu le mai poate vindeca vreun psiholog ci doar Dumnezeu cu voia Sa. Dar se pare ca in cazul meu precum si al sotului tau, Dumnezeu a gasit o alta solutie. Ne-a dat soti capabili sa ne intretina. Noi ramanem cu acest spin care sa ne ajute sa ne smerim intotdeauna fata de celalalt, dar nici partenerul nu trebuie sa se semeteasca, caci atunci viata de familie nu se deosebeste de cea de la serviciu. Sunt sigura ca sotul tau se simte in mare inferioritate fata de tine, incearca acasa sa-i dai lui ocazia sa fie cap de familie. Acela sa fie teritoriul unde sa aiba libertate de decizie, asta il va incuraja. Iti este de ajuns ca te ocupi de cariera, cand vii acasa pur si simplu bazeaza-te numai pe el. Daca Domnul va daruieste copii, problemele se vor rezolva si mai bine. Sotul se va ocupa de copii, de familie, iar tu te vei putea concentra pe cariera. In felul asta va veti completa intr-un mod minunat. Caci Dumnezeu de aceea ne da soti si sotii, pentru a suplini unul lipsurile celuilalt. Eu cu ajutorul Domnului am o familie fericita. Ceea ce iti doresc si tie!
Reply With Quote