![]() |
![]() |
|
|
|
|||
|
|||
![]() Citat:
|
|
||||
|
||||
![]()
Așa este ! Și-n sfaturile duhovnicesti se specifică acest aspect, mai ales că mulți din mireni depun pe parcursul zilei un efort fizic deosebit .
|
||||
|
||||
![]()
Postul este randuit asa cum Sfintii Parinti au randuit!!! Crestinul ORTODOX contemporan il tine la MODA: "carnurile" si "mezelurile" din soia.. si "lactate" vegetala... AMAGELI! Mai bine nu mai tinem decat sa ne inselam... Daca nu avem DRAGOSTE sa tinem un post CURAT, nu meritam sa ne mai numim DREPT-SLAVITORI/CINSTITORI (ortodocsi) ai CREDINTEI Dumnezeiesti, adusa noua de Insusi Dumnezeu-Fiul!
Astfel, cat Il iubim pe Dumnezeu, atat ne rugam! Asta este masura dragostei noastre fata de Dumnezeu: RUGACIUNEA!!! Maica Domnului a avut o viata plina de RUGACIUNE!!! Asa sa facem si noi FRATII mei, sa ne RUGAM!!! Doamne ajuta!!! Post BINECUVANTAT!!! |
|
|||
|
|||
![]() Citat:
dar nici in extrema cealalta nu cred ca trebuie cazut, adica nu cred ca trebuie buchisit prea tare ce si cum trebuie pregatite mancarurile in post, cu ulei sau fara, fierte sau fripte sau mai stiu eu cum. ideea este sa stim care e baza, restul lasa ca ne mai induma Dumnezeu si pe moment cum sa le facem, nu trebuie sa ne stea noua gandul prea mult la mancare. simplitatea e mama intelepciunii. si gandul la Dumnezeu! va doresc tuturor un post cu mult folos in cele de nevoie! |
|
||||
|
||||
![]()
Personal, din teama, zic: "mai bine fara soia, decat sa smintesc pe cel de langa mine".
Insa, sa luam aminte. Nu toti au aceeasi ravna, ori aceeasi putere de a lupta. Si nu este de trecut cu vederea ca, oricata soia am manca, tot ni se face repede foame, tot nu ne ingrasam, tot nu ne umplem de putere trupeasca. Oricat de frecata ar fi cu chimicale, tot planta ramane, neavand nimic din taria energetica a produselor de origine animala. Problema apare insa acolo unde devenim dependenti de gust. Dar, este o alta treapta pana acolo.
|
||||
|
||||
![]() Sa ne aducem aminte de frumusetea icoanelor bizantine.
Sa ne bucuram de odihna ce ne vine de Sus, prin aceasta sfanta icoana. Sa luam aminte la faptul ca "scumpa e inaintea Domnului moartea cuviosilor Sai". Sa ne aprindem inima, in post si rugaciune, spre bucuria intalnirii cu Dumnezeu. Sa cugetam la Adormirea Maicii Domnului. ![]()
|
||||
|
||||
![]()
cateva versuri despre post.pe care le-am citit astazi:
Unde nu lucrează postul Nu-i sporire în credință Nu-i smerenie curată Nu-i nici duh de umilință. Unde postul nu ajunge Nici lumina nu sporește Nici iubirea nu se-aprinde Și nici râvna nu mai crește. Unde nu-i primit cu pace Cu nădejde și credință Postul nu aduce roade Și nici gânduri de căință. Postul care nu rodește Nu-i din inimă primit E o povară dusă-n silă De un suflet răzvrătit. Dacă n-aduce lumină Nici răbdare, nici iubire Postul nostru-i din mândrie Și ne duce-n rătăcire. Dacă lumea și mândria Sufletul ni l-au supus E semn sigur că-nlăuntru Postul nostru n-a ajuns. Însă când în noi pătrunde Aripi sufletul primește Și privindu-se-ntru sine Inima se curățește. Trează, vie și smerită Vrea comori duhovnicești Când prin post și rugăciune Simte slăvile cerești. Și sporind prin râvnă sfântă, Mintea-n post și rugăciune Vine-n inimă și naște Rodul sfânt și fapte bune. Postul este armă sfântă Ce curăță și sporește Postul este școală ’naltă, Postu’nvie și sfințește. Postul vindecă de patimi Și durerile trupești Postu’nalță rugăciunea În tăriile cerești. Postul curățește mintea O educă și-o ’ntărește Iar vederea dinlăuntru Tot mai mult o adâncește. Postu-n pace și-n iubire Este armă de temut, Foc ce arde și renaște, Scară, sabie și scut. |
|
||||
|
||||
![]()
post cu bucurie si binecuvantat va doresc dragii mei!
|
|
|||
|
|||
![]() ![]() ● Crestinii intra de astazi in Postul Adormirii Maicii Domnului ● Acest post este de durata medie, avand 14 zile, si este considerat post aspru, deoarece comparativ cu postul Sfintilor Apostoli sau cel al Craciunului, monahii si crestinii mai ravnitori se abtin chiar si de la ulei si vin Crestinii intra de astazi in Postul Adormirii Maicii Domnului. Acest post este de durata medie, avand 14 zile, si este considerat post aspru, deoarece comparativ cu postul Sfintilor Apostoli sau cel al Craciunului, monahii si crestinii mai ravnitori se abtin chiar si de la ulei si vin. De asemenea, doar pe 6 august, de Sarbatoarea Schimbarii la Fata a Mantuitorului, se poate manca peste. Se lasa sec in seara zilei de 31 iulie, iar cand aceasta data cade miercurea sau vinerea, se lasa sec cu o zi mai inainte, de asemenea, postul se prelungeste si in ziua sarbatorii insesi, daca aceasta cade miercurea sau vinerea, facandu-se dezlegare la untdelemn, peste si vin. Postul Adormirii Maicii Domnului (popular al Santa-Mariei), care precede praznicului Adormirii Maicii Domnului, este randuit de Biserica spre aducerea aminte de virtutile alese ale Sfintei Fecioare si de postul cu care ea insasi, dupa traditie, s-a pregatit pentru trecerea la cele vesnice. Ca vechime, este cel mai nou dintre cele patru posturi de durata, respectiv Postul Nasterii Domnului, Postul Pastilor, Postul Sfintilor Apostoli si Postul Adormirii Maicii Domnului. Originea lui trebuie pusa prin secolul al cincilea, cand cultul Maicii Domnului s-a dezvoltat si cand sarbatoarea Adormirii ei a inceput sa primeasca o mai mare importanta. La inceput insa, nici timpul din an, nici durata si nici felul postirii nu erau la fel peste tot; unii posteau o singura zi, altii mai multe zile. Unii posteau in luna august si de aceea postul era numit si postul lui August, altii in septembrie, iar altii nu posteau deloc, socotind ca sarbatoarea Adormirii este zi de mare bucurie, deoarece Maica Domnului a trecut de la viata pamanteasca la cea cereasca, unde sta in nemijlocita apropiere de Fiul ei iubit. Tipicul cel Mare si invatatura pentru posturi din Ceaslovul Mare prescriu ajunare lunea, miercurea si vinerea. La 6 august, sarbatoarea Schimbarii la Fata, in orice zi ar cadea, se face dezlegare la untdelemn, peste si vin, dar in Pravila Mare se da dezlegare la vin si untdelemn nu numai pentru sambete si duminici, ci si pentru marti si joi. In timpul acestui post se citesc in bisericile manastiresti, zilnic, cele doua Paraclise ale Maicii Domnului, din Ceaslov. Si la credinciosii catolici este aproape la fel. La ei, postul Santa- Mariei se reduce la o singura zi, respectiv ziua ajunului sarbatorii, anume 14 august. |
|
|||
|
|||
![]()
Post binecuvantat tuturor crestinilor!
|
![]() |
|
![]() |
||||
Subiect | Subiect început de | Forum | Răspunsuri | Ultimele Postari |
Postul Maicii Domnului, scara spre Poarta Cerului | Sf.Asteapta | Generalitati | 17 | 31.07.2012 00:18:42 |
Postul Adormirii Maicii Domnului | sfanta | Intrebari utilizatori | 1 | 01.08.2011 21:16:16 |
Pelerinaj in insula kefalonia de ziua adormirii maicii domnului unde apar serpisorii | agriniotour | Pelerinaje la locuri Sfinte | 0 | 29.01.2011 20:05:30 |
POSTUL ADORMIRII MAICII DOMNULUI | jenica | Generalitati | 13 | 27.07.2009 15:01:57 |
Rugaciunea " Adormirii Maicii Domnului " | icamilin | Rugaciuni | 0 | 30.07.2008 02:53:04 |
|