Forum Crestin Ortodox Crestin Ortodox

Du-te înapoi   Forum Crestin Ortodox > Generalitati > Generalitati
Răspunde

Thread Tools Moduri de afișare
Vechi 06.08.2009, 17:21:56
rightful8912
Guest

Implicit

Citat:
În prealabil postat de casandrasa Vezi mesajul
Pai.......tu poti sa-l numesti cum vrei!Daca-ti vine mai bine zi-i Zeus,sau Budha,sau ce mai ziceai tu!Dar El este unul singur si eu ii spun Dumnezeu!
problema apare atunci cand Dumnezeul tau spune ca e cel adevarat....iar toti ceilalti dumnezei spun acelasi lucru....Allah e singurul..nu Dumnezeul crestin...etc...

inca ceva...budha nu e un zeu...budha a fost o persoana reala simpla, care a descoperit o cale...o cale de a atinge starea luminata de nirvana...era un ascetic....iar budhismul e mai mult o filozofie dect o religie...deoarece nu prezinta conceptia de Creator si de Creatia...pt budisti lumea a existat si va exista dintotdeauna
te-ai intrebat vreoadata ca aderi religiei gresite?...daca budismul e cea adevarat?
Reply With Quote
Vechi 06.08.2009, 17:24:11
luchian
Guest

Implicit

Citat:
În prealabil postat de rightful8912 Vezi mesajul
e un dumnezeu personal deci?...poi atunci inseamna ca nu e cel adevarat...ci depinde de la persoana la persoana....asa ca sa nu va mai aud cu "Dumnezeu e unul singur"...
Este personal pentru ca Ii pasa de fiecare suflet si comunica cu fiecare suflet. Este Dumnezeu universal pentru ca este Creator.
Reply With Quote
Vechi 06.08.2009, 17:28:04
rightful8912
Guest

Implicit

Citat:
În prealabil postat de luchian Vezi mesajul
te-ai gandit ca poate "tu" nu esti "tu" si de fapt e altul care traieste prin tine. Cand ai sa fii sigur de cine esti (al cui esti) ai sa stii si ce Dumnezeu sa venerezi.

Dumnezeul nostru este Iubire nemarginita si neconditionata, iar toti cei ce-L cauta cu adevarat vor ajunge sa "guste" un strop din Slava Lui,in viata asta, atunci vor sti ca-L venereaza pe Dumnezeul Cel Viu si Adevarat.
da...dumnezeul nostru e iubire nemarginita...dar tot trimite lume in iad sa ii tortureze pe vecie...daca te iubeste de ce ar face asa ceva?

wtf?....da...exista posibilitatea ca eu sa nu fiu eu...ci sa fiu o inteligenta artificiala care locuieste in internet si care a fost creata de un geniu al informaticii...probabil Bill Gates.....n-ai cum sa stii...probabil ca acuma io traiesc un computerul tau...

eu is eu mah!!...nu e nimeni in afara de mine care traieste prin mine....actiunile, gandurile, vorbele ma definesc....gandesc deci exist
Reply With Quote
Vechi 06.08.2009, 17:30:20
zoridezi zoridezi is offline
Senior Member

Data înregistrării: 02.04.2009
Implicit

Citat:
da...dumnezeul nostru e iubire nemarginita...dar tot trimite lume in iad sa ii tortureze pe vecie...daca te iubeste de ce ar face asa ceva?

wtf?....da...exista posibilitatea ca eu sa nu fiu eu...ci sa fiu o inteligenta artificiala care locuieste in internet si care a fost creata de un geniu al informaticii...probabil Bill Gates.....n-ai cum sa stii...probabil ca acuma io traiesc un computerul tau...

eu is eu mah!!...nu e nimeni in afara de mine care traieste prin mine....actiunile, gandurile, vorbele ma definesc....gandesc deci exist
Mai usor cu limbajul asta de cartier, ca esti pe un site ortodox.. totusi!
Multumesc pentru intelegere
Reply With Quote
Vechi 06.08.2009, 17:30:36
rightful8912
Guest

Implicit

Citat:
În prealabil postat de luchian Vezi mesajul
Este personal pentru ca Ii pasa de fiecare suflet si comunica cu fiecare suflet. Este Dumnezeu universal pentru ca este Creator.
nu nu intelegi frate...dumnezeu nu e personal fiindca comunica cu fiecare persoana in parte
...se refera la faptul ca fiecare persoana are un dumnezeu personal...deci nu exista un singur dumnezeu
Reply With Quote
Vechi 06.08.2009, 17:37:22
Florin-Ionut's Avatar
Florin-Ionut Florin-Ionut is offline
Senior Member

Data înregistrării: 17.07.2008
Locație: Timișoara
Religia: Ortodox
Implicit

Citat:
v-ati gandit vreodata ca exista posibilitatea ca noi sa veneram Dumnezeul gresit?
Exista doua variante: crezi sau nu crezi ca exista Dumnezeu; noi credem.

Daca Dumnezeu exista, atunci este o mare probabilitate ca sa Se fi intersectat cu lumea noastra, nu numai dandu-i impulsul initial si retragandu-Se apoi undeva in Ceruri - cum credea Descartes. Deci noi credem ca S-a revelat oamenilor.

Acum, daca ni S-a descoperit (pe cat posibil noua de inteles), atunci una dintre marile religii trebuie sa fie cea corecta. Adevarul este unul singur si cat mai multi oameni trebuie sa aiba acces la adevar. Nu putem sa credem ca un zeu a facut caca si asa a aparut Universul - cum cred unele triburi africane de prin jungla...

Deci se pune problema: care mare religie e cea adevarata? Iar aici ai de ales intre putine variante. Deci cauta si vei afla! :)

Ascultați Noul Testament ortodox online.
Reply With Quote
Vechi 06.08.2009, 17:41:56
FiulRisipitor's Avatar
FiulRisipitor FiulRisipitor is offline
Senior Member

Data înregistrării: 05.08.2009
Locație: Germania
Trimite un mesaj prin Yahoo pentru FiulRisipitor
Implicit

Citat:
nu nu intelegi frate...dumnezeu nu e personal fiindca comunica cu fiecare persoana in parte
...se refera la faptul ca fiecare persoana are un dumnezeu personal...deci nu exista un singur dumnezeu
Exista un singur Dumnezeu! Doar ca fiecare il vede diferit, asa cum unii la turquiose ii spun albastru, sau mai stiu eu ce alta comparatie... Evident ca daca incerci sa-l exprimi pe dumnezeu prin simturi vei avea o eroare imensa de interpretare. Cine ti-a spus tie ca dumnezeu trimite oameni in iad? Se duc singuri de bunavoie, si nesiliti de nimeni. Nici macar dracu nu-i trage acolo....
E bine ca esti revoltat impotriva conceptiei de Dumnezeu poate asta te va face sa cauti mai mult, exact asta ma patit eu.
Mult succes iti doresc si sa-l gasesti mai repde ca mine.
Reply With Quote
Vechi 06.08.2009, 17:42:47
Lavrentiu's Avatar
Lavrentiu Lavrentiu is offline
Senior Member

Data înregistrării: 16.09.2005
Locație: Bucuresti
Implicit

Citat:

Vezi ca reciproca nu e valabila, daca existam nu rezulta neaparat ca si gandim.

Daca eu ma intorc cu spatele de la tine si ma arunc in prapastie, te voi acuza oare pe tine ca m-ai ucis?
Suntem liberi sa mergem spre Dumnezeu, noi singuri ne condamnam la iad.

PS. Ce inseamna wtf?
Reply With Quote
Vechi 06.08.2009, 17:46:58
rightful8912
Guest

Implicit

Citat:
În prealabil postat de Florin-Ionut Vezi mesajul
Exista doua variante: crezi sau nu crezi ca exista Dumnezeu; noi credem.

Daca Dumnezeu exista, atunci este o mare probabilitate ca sa Se fi intersectat cu lumea noastra, nu numai dandu-i impulsul initial si retragandu-Se apoi undeva in Ceruri - cum credea Descartes. Deci noi credem ca S-a revelat oamenilor.

Acum, daca ni S-a descoperit (pe cat posibil noua de inteles), atunci una dintre marile religii trebuie sa fie cea corecta. Adevarul este unul singur si cat mai multi oameni trebuie sa aiba acces la adevar. Nu putem sa credem ca un zeu a facut caca si asa a aparut Universul - cum cred unele triburi africane de prin jungla...

Deci se pune problema: care mare religie e cea adevarata? Iar aici ai de ales intre putine variante. Deci cauta si vei afla! :)
nici o religie africana nu crede asa ceva...nu stii ce vorbesti
sa inteleg ca tu ai cautat si ai aflat ca ortodoxismul e cea adevarata?....ce argumente ai?...biblia?...ca in vechiul testament numa lucruri divine nu se intampla acolo
Reply With Quote
Vechi 06.08.2009, 17:50:13
rightful8912
Guest

Implicit

Citat:
În prealabil postat de FiulRisipitor Vezi mesajul
Exista un singur Dumnezeu! Doar ca fiecare il vede diferit, asa cum unii la turquiose ii spun albastru, sau mai stiu eu ce alta comparatie... Evident ca daca incerci sa-l exprimi pe dumnezeu prin simturi vei avea o eroare imensa de interpretare. Cine ti-a spus tie ca dumnezeu trimite oameni in iad? Se duc singuri de bunavoie, si nesiliti de nimeni. Nici macar dracu nu-i trage acolo....
E bine ca esti revoltat impotriva conceptiei de Dumnezeu poate asta te va face sa cauti mai mult, exact asta ma patit eu.
Mult succes iti doresc si sa-l gasesti mai repde ca mine.
cum adik dumnezeu nu trimite oameni in iad?...adica dece mai exista judecata de apoi???...pt asta e....ai gresit te trimite in iad...chiar daca dumnezeu e iubire nemarginita....
nimeni nu se duce in iad de bunavoie!!...cum poti sa spui asta?...
Reply With Quote
Răspunde

Subiecte asemănătoare
Subiect Subiect început de Forum Răspunsuri Ultimele Postari
Adevarata Pocainta alecsandru Pocainta 27 19.10.2011 00:57:11
Ortodoxia,adevarata credinta strajeru Despre Biserica Ortodoxa in general 0 26.11.2007 02:34:21
Adevarata credinta Agatha Generalitati 69 28.02.2007 23:08:35