Forum Crestin Ortodox Crestin Ortodox

Du-te înapoi   Forum Crestin Ortodox > Generalitati > Generalitati
Răspunde

Thread Tools Moduri de afișare
Vechi 06.08.2009, 17:41:56
FiulRisipitor's Avatar
FiulRisipitor FiulRisipitor is offline
Senior Member

Data înregistrării: 05.08.2009
Locație: Germania
Religia: Ortodox
Trimite un mesaj prin Yahoo pentru FiulRisipitor
Implicit

Citat:
În prealabil postat de rightful8912 Vezi mesajul
nu nu intelegi frate...dumnezeu nu e personal fiindca comunica cu fiecare persoana in parte
...se refera la faptul ca fiecare persoana are un dumnezeu personal...deci nu exista un singur dumnezeu
Exista un singur Dumnezeu! Doar ca fiecare il vede diferit, asa cum unii la turquiose ii spun albastru, sau mai stiu eu ce alta comparatie... Evident ca daca incerci sa-l exprimi pe dumnezeu prin simturi vei avea o eroare imensa de interpretare. Cine ti-a spus tie ca dumnezeu trimite oameni in iad? Se duc singuri de bunavoie, si nesiliti de nimeni. Nici macar dracu nu-i trage acolo....
E bine ca esti revoltat impotriva conceptiei de Dumnezeu poate asta te va face sa cauti mai mult, exact asta ma patit eu.
Mult succes iti doresc si sa-l gasesti mai repde ca mine.
Reply With Quote
Vechi 06.08.2009, 17:50:13
rightful8912
Guest

Implicit

Citat:
În prealabil postat de FiulRisipitor Vezi mesajul
Exista un singur Dumnezeu! Doar ca fiecare il vede diferit, asa cum unii la turquiose ii spun albastru, sau mai stiu eu ce alta comparatie... Evident ca daca incerci sa-l exprimi pe dumnezeu prin simturi vei avea o eroare imensa de interpretare. Cine ti-a spus tie ca dumnezeu trimite oameni in iad? Se duc singuri de bunavoie, si nesiliti de nimeni. Nici macar dracu nu-i trage acolo....
E bine ca esti revoltat impotriva conceptiei de Dumnezeu poate asta te va face sa cauti mai mult, exact asta ma patit eu.
Mult succes iti doresc si sa-l gasesti mai repde ca mine.
cum adik dumnezeu nu trimite oameni in iad?...adica dece mai exista judecata de apoi???...pt asta e....ai gresit te trimite in iad...chiar daca dumnezeu e iubire nemarginita....
nimeni nu se duce in iad de bunavoie!!...cum poti sa spui asta?...
Reply With Quote
Vechi 06.08.2009, 18:02:00
FiulRisipitor's Avatar
FiulRisipitor FiulRisipitor is offline
Senior Member

Data înregistrării: 05.08.2009
Locație: Germania
Religia: Ortodox
Trimite un mesaj prin Yahoo pentru FiulRisipitor
Implicit

Citat:
În prealabil postat de rightful8912 Vezi mesajul
cum adik dumnezeu nu trimite oameni in iad?...adica dece mai exista judecata de apoi???...pt asta e....ai gresit te trimite in iad...chiar daca dumnezeu e iubire nemarginita....
nimeni nu se duce in iad de bunavoie!!...cum poti sa spui asta?...
Liberul arbitru - a fost cel mai mare dar al omului. Acest dar il poate salva dar il poate si condamna. Te duci de bunavoie prin faptele tale. Tu alegi sa le faci.
Cat despre judecata de apoi.... as vrea sa pot vedea ce a vazut Sf. Ioan cand a scris-o... dar eu cred ca e total neinteleasa de multi... Viziunile de acolo sunt ca orice din lumea asta: trebuie talcuite/interpretate dar numai de cei care au cunostintele necesare sa faca asta, restul vor gresi mult.
Gandeste-te ca sufletul vine de la Dumnezeu si are esenta Lui cunoscand foarte bine ce e rau si ce e bine. La judecata de apoi sufletul tau nu te va lasa sa fii in rai, te va mustra constiinta pentru faptele tale! Acela va fi iadul cel mai cumplit! (parere personala)
Reply With Quote
Răspunde

Subiecte asemănătoare
Subiect Subiect început de Forum Răspunsuri Ultimele Postari
Adevarata Pocainta alecsandru Pocainta 27 19.10.2011 00:57:11
Ortodoxia,adevarata credinta strajeru Despre Biserica Ortodoxa in general 0 26.11.2007 02:34:21
Adevarata credinta Agatha Generalitati 69 28.02.2007 23:08:35