De mult ai fi raposat.
La dracu! Cel putin sa cunosti Cartea ta, NT si putina istorie nu ti-ar strica inainte de scri tampenii numai agresive la poporul evreu. Cine l`a judecat pe Iisus?
Ma scuzi dar se vede ca nu esti apt sa discuti aci.
Citat:
În prealabil postat de C0rneliu
Si mie mi-ar veni muult mai usor si comod sa cred ca nu Iisus a fost Mesia, dat fiind faptul ca voi l-ati condamnat la moarte. Cam cum face strutul cand isi baga capul in nisip.
Exista deosebiri enorme intre mahomedanism si crestinism. Aici discutam despre crestinism si despre Iisus Christos. Inteleg ca ai dat acest argument ca sa-ti sustii punctul de vedere, dar daca ai avea notiuni cat de cat clare despre cele 2 religii, nu ar fi trebuit sa cauti asemanari de genul asta.
Noul Testament este o realitate... Daca tu nu crezi in el, este ca si cum ai spune ca exista anumite scrieri istorice care nu au credibilitate. Se spune ca istoria o scriu invingatorii, dar nu stiu cum s-a facut ca cel putin la inceputurile sale, crestinismul a fost dintotdeauna cel invins cand s-a folosit forta armelor. Cu toate acestea, crestinismul a fost cel care a scris istoria pana la urma, inclusiv Noul Testament.
Cu ce are Judaismul dreptate? Negarea unui adevar, a unui fapt istoric, a unei realitati cotidiene mi se pare cel mai nepotrivit mod de a arata ca ai dreptate! Dreptate la ce? Ca Iisus nu a existat? Ca nu voi l-ati condamnat la moarte?
|