Forum Crestin Ortodox Crestin Ortodox

Du-te înapoi   Forum Crestin Ortodox > Generalitati > Generalitati
Răspunde

Thread Tools Moduri de afișare
Vechi 12.08.2009, 20:28:04
Traditie1 Traditie1 is offline
Senior Member

Data înregistrării: 10.10.2008
Religia: Ortodox
Implicit

Citat:
În prealabil postat de Fani71 Vezi mesajul
Este. Pana acum au fost 7, dar pot veni altele. Ecumenic inseamna acelasi lucru ce panortodox: care cuprinde toata Biserica.

Bogdan are dreptate. Chiar daca semantic pan-ortodox si ecumenic este acelasi lucru, Biserica are doar sapte sinoade considerate stâlpi ai învataturii sale dogmatice si denumiti sinoade ecumenice.
Vechi 12.08.2009, 20:57:48
Fani71 Fani71 is offline
Senior Member

Data înregistrării: 15.04.2009
Locație: Bruxelles
Implicit

Citat:
În prealabil postat de Traditie1 Vezi mesajul
Bogdan are dreptate. Chiar daca semantic pan-ortodox si ecumenic este acelasi lucru, Biserica are doar sapte sinoade considerate stâlpi ai învataturii sale dogmatice si denumiti sinoade ecumenice.
Are pana acum, da. Dar mai pate avea. Biserica este vie, Sf Duh lucreaza, de ce s-ar opri lucrarea Lui prin alte sinoade?
Vechi 12.08.2009, 22:06:27
BogdanF2 BogdanF2 is offline
Senior Member

Data înregistrării: 09.10.2008
Implicit

Citat:
În prealabil postat de Fani71 Vezi mesajul
Are pana acum, da. Dar mai pate avea. Biserica este vie, Sf Duh lucreaza, de ce s-ar opri lucrarea Lui prin alte sinoade?
N-a zis nimeni ca se opreste, am zis doar ca pana acum avem 7 Sfinte Sinoade ecumenice.

Sf. Parinti au proorocit ca va fi si al 8-lea in curand, insa sa fim cu mare luare aminte la ce se va decide acolo...
Reply With Quote
Vechi 12.08.2009, 22:07:01
BogdanF2 BogdanF2 is offline
Senior Member

Data înregistrării: 09.10.2008
Implicit Despre forma si rotatia Pamantului

Despre forma si rotatia Pamantului:

http://www.crestinortodox.ro/forum/s...ead.php?t=6904

Bogdan.
Reply With Quote
Vechi 13.08.2009, 00:28:38
mihailt mihailt is offline
Senior Member

Data înregistrării: 04.01.2008
Locație: Bucuresti
Implicit

Pai iata aci niste afirmatii ale Sfantului Ioan Damaschinul pentru care Sfantul probabil ar fi fost ars pe rug daca traia in vremea inchizitiei prin ceva loc unde era inchizitie:
"Cel care dorește necontenit pe Dumnezeu îl vede, căci Dumnezeu este în toate.”
Si iar:
"Dar pentru că Dumnezeu este prin fire nevăzut, se face văzut prin activitățile Sale și-l cunoaștem din structura și conducerea lumii."
Ia auziti ce zice Sfantul!
Ca vazand structura cea prea minunata a lumii adica a naturii poti sa intelegi despre Dumnezeu!Ca e mai presus de bunatate,intelepciune,mila si toate celalte.Si ca e supra-personal;nu zic supra-personal in sens de abis nepersonal si irational ci ca e mai personal decat noi si altfel decat noi fiind peste tot si proniind totul.Abis mai presus de personal si de rational si de bun si de milostiv si etc.Normal nu se poate sa definesti o persoana umana si nicidecum si in niciun caz pe Dumnezeu.Asa precum vazand o casa bine facuta intelegi ca mesterul de a zidit casa era om tare priceput.
Si ce se mai intelege de aci ca doar nu sunt eu om duhovnicesc sa inteleg ci am zis asa ca idee.
Si despre Sfantul Duh:
"Prin ființa lui umple toate, ține toate, umple lumea cu ființa Lui și este necuprins de lume din pricina puterii Lui."
Iar ca Terra e rotunda - pai asta se stia in Biserica Ortodoxa ca exista acea Sfanta Icoana in care Dumnezeu Iisus Hristos sta ca prunc in bratele Maicii Sale si are Terra in mana cu o cruce pe dansa.Terra uimitor dar totusi normal in acea Sfanta Icoana e rotunda si albastra.
Respectiva Sfanta Icoana e de mai inainte de 1850.
Acum s-a vazut si din spatiu ca asa arata Terra.
Referitor la spatiul interstelar Sfantul Vasile cel Mare zicea despre acesta ca e fin precum fumul vedeti la Dogmatica Sfantului Ioan Damaschinul.
Acea Sfanta Icoana se gaseste si la Sfanta Manastire Cernica daca tin eu bin minte.
Oricum la catedrala patriarhala din Bucuresti este o Sfanta Icoana tot de dinainte de 1850 cu Dumnezeu stand pe Terra care e rotunda si albastra cu Sfintele sale picioare ;iar Dumnezeu e pictat in chip de om.
Aci o Sfanta Icoana mai recenta dintr-o capela sfintita de curand de IPS Teofan:

Si una foarte veche din Sfantul Munte Athos e vorba de Sfanta Icoana:
Maica Domnului Cucuzelita "Koukouzalissa" de la Sfanta Manastire marea lavra.
Care se poate vedea aci:
http://www.crestinortodox.ro/diverse...ul-munte-athos

Last edited by mihailt; 13.08.2009 at 01:15:05.
Reply With Quote
Vechi 13.08.2009, 01:29:00
orthodoxia.i.thanatos orthodoxia.i.thanatos is offline
Banned

Data înregistrării: 09.05.2009
Implicit

Citat:
În prealabil postat de Florin-Ionut Vezi mesajul
Americanii sunt experti in trucaje. Eu nu fac parte din categoria celor care cred ca omul a pasit vreodata pe Luna.

Dar asta nu inseamna ca omul nu a ajuns in spatiu sau ca nu exista cateva mii de sateliti artificiali care orbiteaza in jurul planetei. Daca Pamantul nu e rotund si satelitii nu exista, cum functioneaza navogatorul meu pe GPS? Cum functioneaza un telefon mobil in creierul muntilor sau in desert sau din avion? Oare toate apelurile telefonice intercontinentale se fac numai prin fibra optica suboceanica? Si daca Pamantul nu e rotund, atunci cum se explica ziua si noaptea, diferentele de fus orar? Calatoriile in jurul lumii?
Sigur ca omul a ajuns in spatiu! Daca exista indoieli, atunci acelea sint legate de cit de departe. Si nimeni nu spune ca nu exista “sateliti”, insa asta nu inseamna neaparat ca ei si “orbiteaza”. Unele teorii sustin ca pamintul plat ar arata cam ca si acela reprezentat pe steagul ONU (nu vazut ca o proiectie), cu “polul nord” in centrul pamintului. Ziua si noaptea, anotimpurile pot fi explicate perfect prin rotirea soarelui in cercuri concentrice (vara mai aproape de centru) in jurul “polului nord”. Calatoriile “in jurul lumii” pot fi facute urmind “paralela”, exact ca si in cazul pamintului rotund.
Citat:
În prealabil postat de Florin-Ionut
Si daca electronii nu exista, poate imi explica cineva cum functioneaza tranzistorul, condensatorul, rezistorul, dioda, bobina, becul samd!... Ca sa ma duc la Facultate sa le spun profesorilor mei ca s-au inselat o viata intreaga, crazand in iluzii si in fantasme ireale induse de fortele oculte subpamantene...
Existenta electronilor poate fi demonstrata prin experiment, nimeni nu o contesta. Modelul atomic, insa, s-ar putea sa nu aiba legatura cu realitatea.
Reply With Quote
Vechi 13.08.2009, 01:39:34
mihailt mihailt is offline
Senior Member

Data înregistrării: 04.01.2008
Locație: Bucuresti
Implicit

Lasa mai frate Orthodoxia si Sfanta Icoana prin care se lucreaza minuni in care Terra e reprezentata ca o sfera,cu aceea cum mai ramane?
Aceea de la Sfantul Munte Maica Domnului Cucuzelita.
Unde vezi fratia ta ca are Terra colturi acolo?
Ba mie mi se cam pare ca Terra e reprezentata acolo nu perfect sferic ci si turtita la poli.
Reply With Quote
Vechi 13.08.2009, 01:42:11
Banned

Implicit

Se pare ca unii, pe baza masuratorilor gravitatiei au ajuns la concluzia ca forma pamintului este departe de a fi sferica sau chiar eliptica. Cel putin armata lucreaza cu un geoid a carui forma nu poate fi confundata nicidecum cu imaginile minunate transmise de la NASA. Diferentele in valoare a fortei gravitationale la suprafata pamintului fac imposibil ca pamintul sa arate ca o sfera sau un elipsoid. La NASA, insa, Terra este trasa cu compasul…

http://www.astrium.eads.net/en/news/...ce-and-astrium

https://www1.nga.mil/ProductsService...s/default.aspx

(O prezentare simplista pentru ceea ce inseamna geoid poate fi gasita si pe acest website guvernamental: http://www.icsm.gov.au/mapping/datums1.html#geoid)

Explicatia ar fi, si aici Moshu poate interveni oricind ca sa confirme ca imaginea pretins luata de pe Apollo 17 a fost usor prelucrata pentru impresie artistica ca sa poata fi vinduta si la edituri pentru cartile de basme pentru copii.

http://apod.nasa.gov/apod/ap070325.html
Attached Images
File Type: jpg geoid.jpg (15,9 KB, 14 views)
File Type: jpg geoidweb2.jpg (13,3 KB, 10 views)
File Type: jpg bluemarble_apollo17.jpg (34,8 KB, 9 views)
Reply With Quote
Vechi 13.08.2009, 01:44:59
Banned

Implicit

Citat:
În prealabil postat de mihailt Vezi mesajul
Lasa mai frate Orthodoxia si Sfanta Icoana prin care se lucreaza minuni in care Terra e reprezentata ca o sfera,cu aceea cum mai ramane?
Aceea de la Sfantul Munte Maica Domnului Cucuzelita.
Unde vezi fratia ta ca are Terra colturi acolo?
Ba mie mi se cam pare ca Terra e reprezentata acolo nu perfect sferic ci si turtita la poli.
N-are nici un fel de relevanta pentru subiect. E o icoana moderna.
Reply With Quote
Vechi 13.08.2009, 01:52:17
Banned

Implicit

Citat:
În prealabil postat de BogdanF2 Vezi mesajul
Imi amintesc ca Hristos a spus: "... nu vor asculta nici daca ar inva cineva din morti.". Evanghelia e Evanghelie si calendarul e calendar.
A spus asa, intr-adevar, numai ca ai lasat afara contextul: Daca nu asculta pe Moise si pe prooroci, nu vor crede nici chiar daca ar invia cineva din morti'” (Luca 16:24-31). Asa ca Paise Aghioritul degeaba invie daca o face ca sa-mi spuna sa n-ascult de Sfintii Parinti ai Consiliilor Ecumenice si de toti patriarhii si episcopii ortodocsi de pina la 1923, dar sa urmez Masoneria in ecumenism si sergianism.

“Evanghelia e Evanghelie si calendarul e calendar.” Absolut, si exact asa cum ti-am mai spus:

8. Dar chiar dacă noi sau un înger din cer v-ar vesti altă Evanghelie decât aceea pe care v-am vestit-o - să fie anatema!
9. Precum v-am spus mai înainte, și acum vă spun iarăși: Dacă vă propovăduiește cineva altceva decât ați primit - să fie anatema!
10. Căci acum caut bunăvoința oamenilor sau pe a lui Dumnezeu? Sau caut să plac oamenilor? Dacă aș plăcea însă oamenilor, n-aș fi rob al lui Hristos.
(Galateni)

Unde, vezi, tu, acel altceva include si sinaxarul (implicit calendarul), adica Traditia.

Citat:
În prealabil postat de BogdanF2
Si inca ceva, legat de calendar: un sinod pan-ortodox nu e un sinod ecumenic. Sinoade ecumenice au fost doar 7 si atat.
Si chiar daca ar fi asa cum spui tu, nu vad cu ce se modifica situatia: Cinci (5) sinoade pan-ortodoxe anatemizeaza schimbarea de calendar. Sinoadele locale decid din nou la inceputul secolului XX impotriva schimbarii calendarului - si tu tot mai vrei sa te convingi ca-i ortodox sa accepti deciziile Masoneriei?!

(”Sfântul Sinod al Bisericii Ortodoxe Autocefale a României este de părere și propune că trebuie să rămânem unde ne găsim astăzi, pentru că este imposibil să nu încălcăm rânduielile canoanelor dacă am dori să schimbăm sau să reformăm calendarul iulian, pe care Biserica Ortodoxă îl folosește de atât de mult timp. Pe lângă aceasta, nu ne este permis să atingem nici chiar cu un deget hotărârile străvechi care însemnează slava Bisericii noastre.” – la 1903)
Reply With Quote
Răspunde

Subiecte asemănătoare
Subiect Subiect început de Forum Răspunsuri Ultimele Postari
Un articol interesant despre Sfantul Ioan Damaschinul mihailt Generalitati 0 04.12.2010 13:11:11
cum ne petrecem anul nou?(Sfantul Ioan Gura de Aur, Pr.Gh. Calciu, Ierom. Ioan Buliga andrei_im Generalitati 8 31.12.2009 17:51:44
Sfantul Ioan Damaschinul era antisemit! Nu avea dragoste! mihailt Generalitati 17 28.04.2009 13:53:20
Pagina dedicata Sfantului Ioan Damaschinul mihailt Resurse ortodoxe on-line 0 24.03.2009 11:02:21
Sfantul Ioan Damaschinul despre ingeri mihailt Despre Biserica Ortodoxa in general 0 07.03.2009 15:09:42