![]() |
![]() |
|
|
|||
|
|||
![]()
Cum sa ma rog pentru el? Poate se face bine si dupa aia ma omoara.
|
|
||||
|
||||
![]()
Bine. Daca tu zici...Imi cer scuze ca mi-am spus parerea. O seara frumoasa sa ai.
|
|
|||
|
|||
![]()
Pai nu zic eu, tu ai zis-o.
Nu ai de ce sa-ti ceri scuze, eu am pus niste intrebari si tu ai incercat sa-mi raspunzi. Multumesc, la fel si tie. |
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Dumnezeu a creat pe om, de acord. Dumnezeu a creat pe om nu ca sa primeasca slava de la acesta, ci pentru ca omul sa cunoasca desavarsirea...de aceea la creat dupa Chipul si asemanarea Sa, l-a facut pe om creator, i-a dat suflare de viata, ratiune si imaginatie, libertatea de a alege...Dumnezeu a creat omul ca sa mai exista o fiinta asemenea lui, din iubire. Asa cum fiecare dintre noi isi doreste pe cineva asemenea, asa cum sculptorul imaginandu-si iubita ideala o sculpteaza si ii da forma...numai ca Dumnezeu a dat omului si suflare de viata. scopul omului nu este de a da slava Domnului, ci este datoria sa de a-i da Acestuia marire si ascultare, asa cum copiii sunt datori fata de parinti, asa cum sunt datori ucenicii fata de maestrii. Sau putem sa numim recunostinta, iubire. E un amestec din toate acestea: respect, datorie, recunostinta, credinta si toate acestea purtand forma esenta a iubirii. Cat despre semnele naturii- fenomenele naturii pot fi interpretate inca ca semne de la Creator, ca mesaje. Din nou, pentru cei care au ochi de vazut... ( imagineaza-ti cum un rasarit de soare iti poate aminti cat de minunat este Domnul si toata creatia Sa care mi-a lasat-o mie, cum o furtuna te poate face sa constientizezi cat de mica si neinsemnata si de slaba poate fi fiinta umana s.a.) da, preotii cunosc "regulile jocului"- cu mentiunea: de cele mai multe ori. Sunt fiinte umane, care pot fi la fel de slabe ca oricare alta, insa au functie de simbol sau de mesager. Simbol al puterii si iubirii Lui Dumnezeu, mesager al Cuvantului Sau, pentru ca nu toata lumea aude, asculta si intelege Cuvantul Domnului. Ideea de baza nu e sa rezisti tentatiilor, ci sa te lupti cu ele, si sa te descoperi pe tine, ca rezultat al creatiei divine, sa te vezi samanta buna, sa reajungi la suflarea Domnului, sa ii simti iubirea Lui aproape, in tine, sa iti regasesti esenta, esenta buna care se afla in fiecare dintre noi. Partea cu minunile este pentru cei care iubesc senzationalul. Pentru aceia exista un anumit post de televiziune. Dumnezeu are un discurs pentru fiecare epoca. Acum, invatatura sa se face prin Biserica. Vreti sau nu vreti sa admiteti, discursul dumneavoastra, scepticismul si spiritul dumneavoastra critic- de altfel, fara esenta daca imi permiteti, si aceasta deoarece dumneavoastra aruncati numai samanta de cearta fara a fi adus vreun argument in sprijinul acuzatiilor pe care le faceti- sunt valori crestine pe care spiritul unei anumite epoci - undeva dupa Renastere- le-a transformat in valori laice impotriva unei Biserica care a avut un comportat "neetic" asa cum a declarat insusi, unul dintre reprezentantii sai. Cei care au promovat atitudinea pe care dumneavoastra incercati sa perfomati au fost oameni crescuti in medii religioase, in manastiri sau colegii iezuite- ca sa dam exemplu pe Descartes, dar, mai recent, pe fiul unui pios preot protestant, Nietzsche. Pacat ca unii nu citesc cartile sursa ale unor oameni ca cei mai recent mentionati, le scot din context cuvintele si se folosesc dupa bunul-plac, din plictis, poate. referitor la Judecata de Apoi, iadul sau raiul e consecinta purtarii noastre pe pamant. Dumnezeu, ca orice judecator, nu face decat sa vegheze ca fiecare isi executa sentinta autoproclamata |
|
|||
|
|||
![]() Citat:
|
||||
|
||||
![]() Citat:
![]() Last edited by Simona-Marilena; 17.08.2009 at 00:26:13. |
|
||||||
|
||||||
![]() Citat:
Citat:
Citat:
Citat:
Citat:
Citat:
Atata vorbarie, pentru ca in final sa-mi dai dreptate tot mie. Asadar, totul e un joc iar la sfarsit se contabilizeaza punctele si se decid castigatorii si pierzatorii. |
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Ti-e frica de moarte? |
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Este un subiect foarte greu de abordat si multi filozofi si-au spart capul pe aici.
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Acum m-am prins! faceti parte din categoria comunistilor, bietii de ei, care au vrut sa subjuge crestinismul, care au vrut sa calce in picioare tot ce avea romanul mai drag -sufletul-,care si-au batut joc de tot ce insemna intelectual promovand nonvalorile si fariseismul. Sunteti o ramasita a acestor bieti muritori care au crezut ca ei sunt Dumnezeul tuturor crestinilor, dar uite ca n-a fost sa fie! Faceti un bine si scutiti-ne de filozofia comunista! Petre Tutea, Valeriu Gafencu, Virgil Maxim si altii ca ei sunt eroii si martiriri neamului nostru; si daca noi vom inceta sa ducem lupta cea buna pentru apararea credintei, vor striga acesti martiri si vor cere razbunare pentru jertfa care au facut-o in apararea credintei si a neamului; Cu riscul de a fi banata de pe acest site, sa va fie rusine pentru afirmatia care ati facut-o mai sus! |
![]() |
|
![]() |
||||
Subiect | Subiect început de | Forum | Răspunsuri | Ultimele Postari |
Rugaciuni pentru atei. | cod_gabriel | Generalitati | 48 | 11.08.2014 07:25:49 |
Atitudinea fata de atei | anisoara | Generalitati | 7 | 07.11.2013 10:17:23 |
Pentru atei | xanixade | Teologie si Stiinta | 84 | 06.04.2011 19:24:36 |
Cuvant pentru atei | dobrin7m | Generalitati | 179 | 14.03.2011 10:03:30 |
|