Forum Crestin Ortodox Crestin Ortodox

Du-te înapoi   Forum Crestin Ortodox > Generalitati > Generalitati
Subiect închis

Thread Tools Moduri de afișare
Vechi 16.08.2009, 19:37:47
getagrip getagrip is offline
Banned

Data înregistrării: 02.08.2009
Implicit

Cum sa ma rog pentru el? Poate se face bine si dupa aia ma omoara.
Vechi 16.08.2009, 19:40:23
Simona-Marilena's Avatar
Simona-Marilena Simona-Marilena is offline
Senior Member

Data înregistrării: 10.08.2009
Locație: Ilfov
Religia: Ortodox
Implicit

Citat:
În prealabil postat de getagrip Vezi mesajul
Bine. Daca tu zici...Imi cer scuze ca mi-am spus parerea. O seara frumoasa sa ai.
Vechi 16.08.2009, 19:43:03
Banned

Implicit

Pai nu zic eu, tu ai zis-o.

Nu ai de ce sa-ti ceri scuze, eu am pus niste intrebari si tu ai incercat sa-mi raspunzi.

Multumesc, la fel si tie.
Vechi 16.08.2009, 21:46:57
eclat_de_lune eclat_de_lune is offline
Senior Member

Data înregistrării: 12.07.2008
Locație: Bucuresti
Implicit

Citat:
Deci, ca sa inteleg si eu, ateul.

Dumnezeu a creat omul.

Scopul omului in viata este sa-l slujeasca si sa-l preamareasca pe Dumnezeu. (Cam ciudat motiv pentru a creea ceva. Mi se pare destul de egoist, dar, in fine, sa trecem peste.)

Totusi, Dumnezeu nu intervine direct. Il lasa pe om sa aleaga singur si sa-si traiasca viata cum considera de cuvinta. Pentru ajutor, ii mai da diferite indicii si semne din cand in cand, aici depinde de capacitatile fiecaruia de recunoastere si analizare a semnelor. In antichitate semnele erau mult mai dese, acum stim ca multe sunt fenomene naturale (furtuna nu inseamna ca zeii sunt maniosi), asa ca s-au cam rarit, dar inca apar. Pentru ajutor suplimentar, au fost lasati pe Pamant reprezentanti - preotii - care cunosc si iti spun regulile jocului daca nu te descurci.

Desi e evident ca majoritatea oamenilor nu se prea descurca (chiar si cei mai credinciosi oameni mai au scapari), Dumnezeu se incapataneaza sa dea vreo dovada clara a existentei sale. (De exemplu, sa zicem, o aparitie intr-un sfarsit de saptamana ar fi de ajuns pentru a aduce intreaga omenire pe calea cea dreapta. Nici chiar Bin Laden nu ar ramane impasibil dupa plimbare prin Paradis si o sueta cu Dumnezeu, deci nu-mi spuneti ca tot vor exista oameni care sa nu creada.) Ideea de baza e sa rezisti tentatiilor si sa CREZI fara incetare.

Bolile, razboaiele, crimele, nedreptatile ar putea fi oprite de Dumnezeu la orice ora, dar el nu vrea sa faca asta, pentru ca este de parere ca oamenii trebuie sa gaseasca singuri drumul bun in viata, cel care va opri tot raul din lume.

Pana la urma murim si ajungem la Judecata de Apoi, unde Dumnezeu stabileste un verdict, in functie de mai multe chestii. Aici omul nu mai are libertatea de a alege. Vrei, nu vrei, faci ce zice Dumnezeu. O parte merg in rai, altii in iad. Cei care merg in iad sufera vesnic, cei care merg in rai vor fi vesnic fericiti. (Deci, se poate spune ca unii pierd, altii castiga.)

Am prins ideea cat de cat?
Ceea ce scriu aici e opinia unuia care nu cunoaste toate scrierile bisericesti, ci care crede ca traieste cat de cat ortodox. sper sa nu cad in amagire si sa nu amagesc pe altii.
Dumnezeu a creat pe om, de acord.
Dumnezeu a creat pe om nu ca sa primeasca slava de la acesta, ci pentru ca omul sa cunoasca desavarsirea...de aceea la creat dupa Chipul si asemanarea Sa, l-a facut pe om creator, i-a dat suflare de viata, ratiune si imaginatie, libertatea de a alege...Dumnezeu a creat omul ca sa mai exista o fiinta asemenea lui, din iubire. Asa cum fiecare dintre noi isi doreste pe cineva asemenea, asa cum sculptorul imaginandu-si iubita ideala o sculpteaza si ii da forma...numai ca Dumnezeu a dat omului si suflare de viata. scopul omului nu este de a da slava Domnului, ci este datoria sa de a-i da Acestuia marire si ascultare, asa cum copiii sunt datori fata de parinti, asa cum sunt datori ucenicii fata de maestrii. Sau putem sa numim recunostinta, iubire. E un amestec din toate acestea: respect, datorie, recunostinta, credinta si toate acestea purtand forma esenta a iubirii.
Cat despre semnele naturii- fenomenele naturii pot fi interpretate inca ca semne de la Creator, ca mesaje. Din nou, pentru cei care au ochi de vazut... ( imagineaza-ti cum un rasarit de soare iti poate aminti cat de minunat este Domnul si toata creatia Sa care mi-a lasat-o mie, cum o furtuna te poate face sa constientizezi cat de mica si neinsemnata si de slaba poate fi fiinta umana s.a.)
da, preotii cunosc "regulile jocului"- cu mentiunea: de cele mai multe ori. Sunt fiinte umane, care pot fi la fel de slabe ca oricare alta, insa au functie de simbol sau de mesager. Simbol al puterii si iubirii Lui Dumnezeu, mesager al Cuvantului Sau, pentru ca nu toata lumea aude, asculta si intelege Cuvantul Domnului.
Ideea de baza nu e sa rezisti tentatiilor, ci sa te lupti cu ele, si sa te descoperi pe tine, ca rezultat al creatiei divine, sa te vezi samanta buna, sa reajungi la suflarea Domnului, sa ii simti iubirea Lui aproape, in tine, sa iti regasesti esenta, esenta buna care se afla in fiecare dintre noi.
Partea cu minunile este pentru cei care iubesc senzationalul. Pentru aceia exista un anumit post de televiziune.
Dumnezeu are un discurs pentru fiecare epoca. Acum, invatatura sa se face prin Biserica.
Vreti sau nu vreti sa admiteti, discursul dumneavoastra, scepticismul si spiritul dumneavoastra critic- de altfel, fara esenta daca imi permiteti, si aceasta deoarece dumneavoastra aruncati numai samanta de cearta fara a fi adus vreun argument in sprijinul acuzatiilor pe care le faceti- sunt valori crestine pe care spiritul unei anumite epoci - undeva dupa Renastere- le-a transformat in valori laice impotriva unei Biserica care a avut un comportat "neetic" asa cum a declarat insusi, unul dintre reprezentantii sai. Cei care au promovat atitudinea pe care dumneavoastra incercati sa perfomati au fost oameni crescuti in medii religioase, in manastiri sau colegii iezuite- ca sa dam exemplu pe Descartes, dar, mai recent, pe fiul unui pios preot protestant, Nietzsche. Pacat ca unii nu citesc cartile sursa ale unor oameni ca cei mai recent mentionati, le scot din context cuvintele si se folosesc dupa bunul-plac, din plictis, poate.

referitor la Judecata de Apoi, iadul sau raiul e consecinta purtarii noastre pe pamant. Dumnezeu, ca orice judecator, nu face decat sa vegheze ca fiecare isi executa sentinta autoproclamata
Vechi 16.08.2009, 23:33:09
Fani71 Fani71 is offline
Senior Member

Data înregistrării: 15.04.2009
Locație: Bruxelles
Implicit

Citat:
:))) Senzational! Ei bine, Dumnezeu a cam dat-o in bara cu Ted Bundy, nu-i asa? Ce sa mai zic de Hitler.

Asadar, dragi parinti ai caror copii sunt bolnavi sau au diverse handicapuri, nu fiti tristi. Dumnezeu a vrut sa fie asa, pentru ca daca s-ar fi nascut sanatosi, copiii vostri ar fi devenit ucigasi, hoti si talhari.

Amin
Eu nu sunt de acord cu explicatiile Simonei-Marilena. Nu corespund de altfel cu invatatura ortodoxa.
Vechi 17.08.2009, 00:18:23
Simona-Marilena's Avatar
Simona-Marilena Simona-Marilena is offline
Senior Member

Data înregistrării: 10.08.2009
Locație: Ilfov
Implicit

Citat:
În prealabil postat de Fani71 Vezi mesajul
Eu nu sunt de acord cu explicatiile Simonei-Marilena. Nu corespund de altfel cu invatatura ortodoxa.
Am presupus. Nu mai aruncati cu nimic in mine Cine sunt eu sa stiu de ce s-a nascut acel copil blonav? Sunt doar un muritor de rand...un om...nu sunt mai presus de Dumnezeu...nu mai aruncati cu nimic in mine,va rog frumos. Nu toti ne-am nascut invatati...sau teologi...O seara cat mai linistita sa aveti. Dumnezeu sa fie cu noi cu toti! Si nu am spus eu clar ca Dumnezeu ii imbolnaveste pe cei ce fac nedreptati. Asta a inteles getragrip. Eu am spus ca Dumnezeu poate sa faca ca tot raul sa fie spre bine. Asta am vrut sa evidentiez. Probabil copilul ala care se naste bolnav este mai credincios ca unul care este sanatos tun si incepe sa fumeze, sa injure si altele. Ma rog e parerea mea ( de copil mic si prost) si nu-mi permit sa-i cer socoteala lui Dumnezeu...dar sunt sigura ca cei ce stau in carucioare si prin spitale si se roaga vor mostenii Imparatia Cerurilor.

Last edited by Simona-Marilena; 17.08.2009 at 00:26:13.
Vechi 17.08.2009, 07:53:21
Banned

Implicit

Citat:
În prealabil postat de eclat_de_lune Vezi mesajul
Dumnezeu a creat pe om nu ca sa primeasca slava de la acesta, ci pentru ca omul sa cunoasca desavarsirea...de aceea la creat dupa Chipul si asemanarea Sa, l-a facut pe om creator, i-a dat suflare de viata, ratiune si imaginatie, libertatea de a alege...Dumnezeu a creat omul ca sa mai exista o fiinta asemenea lui, din iubire. Asa cum fiecare dintre noi isi doreste pe cineva asemenea, asa cum sculptorul imaginandu-si iubita ideala o sculpteaza si ii da forma...numai ca Dumnezeu a dat omului si suflare de viata. scopul omului nu este de a da slava Domnului, ci este datoria sa de a-i da Acestuia marire si ascultare, asa cum copiii sunt datori fata de parinti, asa cum sunt datori ucenicii fata de maestrii. Sau putem sa numim recunostinta, iubire. E un amestec din toate acestea: respect, datorie, recunostinta, credinta si toate acestea purtand forma esenta a iubirii.
Fraza asta lunga si alambicata nu are nicio logica si nu inseamna nimic.

Citat:
Cat despre semnele naturii- fenomenele naturii pot fi interpretate inca ca semne de la Creator, ca mesaje. Din nou, pentru cei care au ochi de vazut... ( imagineaza-ti cum un rasarit de soare iti poate aminti cat de minunat este Domnul si toata creatia Sa care mi-a lasat-o mie, cum o furtuna te poate face sa constientizezi cat de mica si neinsemnata si de slaba poate fi fiinta umana s.a.)
Desigur ca pot fi interpretate oricum. Putem sa ne gandim ca rasaritul de soare e o dovada ca Dumnezeu exista. Nu e o dovada prea grozava, dar vorba ta - cine are ochi de vazut, sa-si imagineze altceva decat vede. Bine, putem sa ne gandim si ca pamantul a facut o rotatie completa si soarele e din nou vizibil. Depinde de perspectiva. Unele triburi salbatice au emotii in fiecare seara la gandul ca poate soarele pleaca si nu se mai intoarce.

Citat:
Ideea de baza nu e sa rezisti tentatiilor, ci sa te lupti cu ele, si sa te descoperi pe tine, ca rezultat al creatiei divine, sa te vezi samanta buna, sa reajungi la suflarea Domnului, sa ii simti iubirea Lui aproape, in tine, sa iti regasesti esenta, esenta buna care se afla in fiecare dintre noi.
Din nou o fraza care nu prea spune nimic.

Citat:
Dumnezeu are un discurs pentru fiecare epoca. Acum, invatatura sa se face prin Biserica.
Decizie destul de proasta. Daca intr-adevar nu e un joc pe care il castigi sau pierzi si Dumnezeu nu a creat oamenii din lipsa de ocupatie ci pentru un scop nobil, ar trebui sa fie vizibil, nu sa ne lase sa ne punem noi increderea in niste oameni pe care nu ii cunoastem si care se auto-proclama 'lideri spirituali'.

Citat:
Vreti sau nu vreti sa admiteti, discursul dumneavoastra, scepticismul si spiritul dumneavoastra critic- de altfel, fara esenta daca imi permiteti, si aceasta deoarece dumneavoastra aruncati numai samanta de cearta fara a fi adus vreun argument in sprijinul acuzatiilor pe care le faceti- sunt valori crestine pe care spiritul unei anumite epoci - undeva dupa Renastere- le-a transformat in valori laice impotriva unei Biserica care a avut un comportat "neetic" asa cum a declarat insusi, unul dintre reprezentantii sai.
Cum sa nu aduc niciun argument? Eu am pus doar niste intrebari si am postat niste pareri personale bazate pe Biblie si pe valorile crestine. Nu am bagat nimic din burta. Nu am nimic personal cu o religie anume. Toate sunt la fel. Degeaba va aparati declarand ca Inchizitia a tinut de Biserica Catolica si ca voi nu aveti nicio legatura. Nu comportamentul neetic al oamenilor il critic eu, ci pe cel al lui Dumnezeu. Biblia demonstreaza clar si indubitabil ca Dumnezeu nu este moral. Si nu ma refer la conceptia mea asupra moralitatii, ci chiar si a voastra. Un Dumnezeu care lasa copii nevinovati sa moara, fara sa miste un deget pentru a-i ajuta, e un Dumnezeul nemoral. Tu ai lasa un copil sa moara, daca ai putea sa-i salvezi viata fara eforturi deosebite? Nu prea cred.

Citat:
Cei care au promovat atitudinea pe care dumneavoastra incercati sa perfomati au fost oameni crescuti in medii religioase, in manastiri sau colegii iezuite- ca sa dam exemplu pe Descartes, dar, mai recent, pe fiul unui pios preot protestant, Nietzsche. Pacat ca unii nu citesc cartile sursa ale unor oameni ca cei mai recent mentionati, le scot din context cuvintele si se folosesc dupa bunul-plac, din plictis, poate.
Asa, si? Crezi ca doar un om crescut intr-un mediu religios poate sa-si dea cu parerea despre religie? Gresesti. Informatiile sunt la indemana oricui. Iar partea cea mai amuzanta e ca nici macar nu trebuie sa faci sapaturi adanci pentru a vedea carentele uriase ale religiei si religiozitatii. Sunt chestii elementare.

Citat:
referitor la Judecata de Apoi, iadul sau raiul e consecinta purtarii noastre pe pamant. Dumnezeu, ca orice judecator, nu face decat sa vegheze ca fiecare isi executa sentinta autoproclamata
Atata vorbarie, pentru ca in final sa-mi dai dreptate tot mie. Asadar, totul e un joc iar la sfarsit se contabilizeaza punctele si se decid castigatorii si pierzatorii.
Vechi 17.08.2009, 08:35:33
veveritza
Guest

Implicit

Citat:

Ti-e frica de moarte?
Vechi 17.08.2009, 09:24:31
Fani71 Fani71 is offline
Senior Member

Data înregistrării: 15.04.2009
Locație: Bruxelles
Implicit

Citat:
În prealabil postat de Simona-Marilena Vezi mesajul
Am presupus. Nu mai aruncati cu nimic in mine Cine sunt eu sa stiu de ce s-a nascut acel copil blonav? Sunt doar un muritor de rand...un om...nu sunt mai presus de Dumnezeu...nu mai aruncati cu nimic in mine,va rog frumos. Nu toti ne-am nascut invatati...sau teologi...O seara cat mai linistita sa aveti. Dumnezeu sa fie cu noi cu toti! Si nu am spus eu clar ca Dumnezeu ii imbolnaveste pe cei ce fac nedreptati. Asta a inteles getragrip. Eu am spus ca Dumnezeu poate sa faca ca tot raul sa fie spre bine. Asta am vrut sa evidentiez. Probabil copilul ala care se naste bolnav este mai credincios ca unul care este sanatos tun si incepe sa fumeze, sa injure si altele. Ma rog e parerea mea ( de copil mic si prost) si nu-mi permit sa-i cer socoteala lui Dumnezeu...dar sunt sigura ca cei ce stau in carucioare si prin spitale si se roaga vor mostenii Imparatia Cerurilor.
Iarta-ma, Simona Marilena. Nu am vrut sa arunc cu ceva in tine. Este poate si adevar in ceea ce zici dar cred ca nu putem noi sti astfeln de lucruri. Aminteste-tiu de Iov, ce i-a raspuns Dumnezeu.
Este un subiect foarte greu de abordat si multi filozofi si-au spart capul pe aici.
Vechi 17.08.2009, 09:24:41
veveritza
Guest

Implicit

Citat:
Da, bun citatul. Reprezinta perfect filozifia credinciosului. De altfel, cand ajungi sa iei ca exemplu un om ca Petru Tutea, legionar si fanatic religios, om intolerant care ura tot ce nu intelegea si care nu corespundea normelor sale, inseamna ca ar cam trebui sa-ti reconsideri sistemul de valori.

Acum m-am prins! faceti parte din categoria comunistilor, bietii de ei, care au vrut sa subjuge crestinismul, care au vrut sa calce in picioare tot ce avea romanul mai drag -sufletul-,care si-au batut joc de tot ce insemna intelectual promovand nonvalorile si fariseismul. Sunteti o ramasita a acestor bieti muritori care au crezut ca ei sunt Dumnezeul tuturor crestinilor, dar uite ca n-a fost sa fie!
Faceti un bine si scutiti-ne de filozofia comunista! Petre Tutea, Valeriu Gafencu, Virgil Maxim si altii ca ei sunt eroii si martiriri neamului nostru; si daca noi vom inceta sa ducem lupta cea buna pentru apararea credintei, vor striga acesti martiri si vor cere razbunare pentru jertfa care au facut-o in apararea credintei si a neamului;
Cu riscul de a fi banata de pe acest site, sa va fie rusine pentru afirmatia care ati facut-o mai sus!
Subiect închis

Subiecte asemănătoare
Subiect Subiect început de Forum Răspunsuri Ultimele Postari
Rugaciuni pentru atei. cod_gabriel Generalitati 48 11.08.2014 07:25:49
Atitudinea fata de atei anisoara Generalitati 7 07.11.2013 10:17:23
Pentru atei xanixade Teologie si Stiinta 84 06.04.2011 19:24:36
Cuvant pentru atei dobrin7m Generalitati 179 14.03.2011 10:03:30