Forum Crestin Ortodox Crestin Ortodox

Du-te înapoi   Forum Crestin Ortodox > Generalitati > Generalitati
Răspunde

Thread Tools Moduri de afișare
Vechi 18.08.2009, 16:52:25
andreicozia andreicozia is offline
Banned

Data înregistrării: 23.02.2009
Locație: Hristos, Budha, Mohamed, Krisna, iubire, pace
Religia: Ortodox
Implicit

Citat:
În prealabil postat de georgeval Vezi mesajul
Era mai simplu sa uimesti Europa cu motivul neachitarii datoriilor fate de imperiu.
Nu cred, pentru ca acest fapt este trivial in ochii occidentalilor care erau satui de datorii la stat, de inchisorile datornicilor, etc)

Este mai comod si patriotic sa gindesti asa, ca si Puric de altfel, insa eu nu cred ca Europa crestina nu ar fi fost uimita si indignata daca s-ar fi relatat o executie a unor martiri crestini din tarile romane. Ar fi fost o stire senzationala care s-ar "fi vindut" ca piinea calda, preluata de Vatican si distribuita si comentata foarte mult timp.
..si spun de Vatican, deoarece pe atunci inca nu existau animozitatile confesionale intre NOI si EI care exista acum ci relatii de colaborare atit cit se putea

Last edited by andreicozia; 18.08.2009 at 16:55:02.
Reply With Quote
Vechi 18.08.2009, 17:01:00
georgeval's Avatar
georgeval georgeval is offline
Senior Member

Data înregistrării: 25.09.2007
Locație: Valenii de Munte
Implicit

Citat:
În prealabil postat de andreicozia Vezi mesajul
Nu cred, pentru ca acest fapt este trivial in ochii occidentalilor care erau satui de datorii la stat, de inchisorile datornicilor, etc)

Este mai comod si patriotic sa gindesti asa, ca si Puric de altfel, insa eu nu cred ca Europa crestina nu ar fi fost uimita si indignata daca s-ar fi relatat o executie a unor martiri crestini din tarile romane. Ar fi fost o stire senzationala care s-ar "fi vindut" ca piinea calda, preluata de Vatican si distribuita si comentata foarte mult timp.
..si spun de Vatican, deoarece pe atunci inca nu existau animozitatile confesionale intre NOI si EI care exista acum ci relatii de colaborare atit cit se putea
Andrei, cred ca Europa a fost cam indiferenta sau a cautat sa-si implineasca anumite scopuri prin intermediul nostru.
Reply With Quote
Vechi 18.08.2009, 17:12:59
andreicozia andreicozia is offline
Banned

Data înregistrării: 23.02.2009
Locație: Hristos, Budha, Mohamed, Krisna, iubire, pace
Implicit

Citat:
În prealabil postat de georgeval Vezi mesajul
Andrei, cred ca Europa a fost cam indiferenta sau a cautat sa-si implineasca anumite scopuri prin intermediul nostru.
Asa este George, asta insa la nivel de curti imperiale, dar sa nu uitam ca "EUROPA" inseamna si milioanele de simpli credinciosi si "prostimea" de pe strazi si din piete unde se citeau stirile cu voce tare si astfel le captau atentia. In special acestora erau adresate stirile(ca si acum).
Oricum ar fi, eu unul stau in afara interpretarilor date de cei ca Becali sau Noul Ierusalim ceresc de la Pucioasa.
Cei neutri sunt de regula cei mai obiectivi in a relata evenimente de genul acesta
Reply With Quote
Vechi 18.08.2009, 17:29:35
georgeval's Avatar
georgeval georgeval is offline
Senior Member

Data înregistrării: 25.09.2007
Locație: Valenii de Munte
Implicit

Citat:
În prealabil postat de andreicozia Vezi mesajul
Asa este George, asta insa la nivel de curti imperiale, dar sa nu uitam ca "EUROPA" inseamna si milioanele de simpli credinciosi si "prostimea" de pe strazi si din piete unde se citeau stirile cu voce tare si astfel le captau atentia. In special acestora erau adresate stirile(ca si acum).
Oricum ar fi, eu unul stau in afara interpretarilor date de cei ca Becali sau Noul Ierusalim ceresc de la Pucioasa.
Cei neutri sunt de regula cei mai obiectivi in a relata evenimente de genul acesta
Andrei, neutralitatea nu este o stare care sa-si gaseasca temei in Scriptura, suntem caldicei noi cei neutrii, trebuie sa avem atitudine. Mircea Malita intr-o conferinta surprindea un lucru extraordinar- imperiile sau nascut din mandrie si lacomie.Asta cred ca spune totul despre imperiile: otoman si cel austro-ungar. Noi nu am fost un imperiu ci un zid sau usa pentru imperii.
Reply With Quote
Răspunde

Subiecte asemănătoare
Subiect Subiect început de Forum Răspunsuri Ultimele Postari
Sfintii Martiri Brancoveni cozia Biserica Ortodoxa in relatia cu alte confesiuni 26 27.02.2014 17:23:06
Soc la Manastirea Brancoveni ! ! ! . . . cristiboss56 Generalitati 268 18.12.2010 16:14:15
Toti pot fi martiri andreicozia Secte si culte 28 21.05.2010 22:22:36
Opinia Avocatului Cezar Axinte de la Fundatia Sfintii Martiri Brancoveni camiann Generalitati 0 06.02.2009 11:49:54
Sfintii Martiri Brancoveni Laurentiu Stiri, actualitati, anunturi 1 17.08.2008 21:59:40