Forum Crestin Ortodox Crestin Ortodox

Du-te înapoi   Forum Crestin Ortodox > Generalitati > Generalitati
Răspunde

Thread Tools Moduri de afișare
Vechi 21.08.2009, 12:21:45
caminaris's Avatar
caminaris caminaris is offline
Senior Member

Data înregistrării: 23.07.2009
Locație: Galati
Religia: Ortodox
Trimite un mesaj prin Yahoo pentru caminaris
Implicit

Nu i-am citit, am incercat dar am simtit aversiune! Nu stiu de ce. Poate pentru ca eu gandesc mai mult cu inima decat cu mintea. Oricum ambele personaje (si Plesu si Puric) imi fac impresia ca nu au deloc smerenie. Altfel de ce ar incerca sa iasa in fata, sa se distinga din restul de credinciosi prin conferinte sau carti in care tot ce zic este fad, lipsit de continut...?
Poate mi se pare. Oi fi citit prea mult din Parintele Cleopa si Cuviosul Paisie Aghioritul unde fiecare fraza e plina de miez duhovnicesc! Prefer sa raman cu ei, cu parinteii mei dragi.
Vechi 21.08.2009, 20:50:29
eugenb's Avatar
eugenb eugenb is offline
Member

Data înregistrării: 29.07.2009
Trimite un mesaj prin MSN pentru eugenb Trimite un mesaj prin Yahoo pentru eugenb
Question Cu si despre ... Andrei plesu si dan puric

A.1 - INTREBARE :

A “cochetat” Andrei Plesu cu un … fost “Legionar” sau nu ?

RASPUNS

http://blogideologic.wordpress.com/2...-andrei-plesu/
http://blogideologic.wordpress.com/2...-andrei-plesu/

A.2 - INTREBARE :

Au fost ...”Legionari” Noica si Cioran ?

RASPUNS

http://pages.prodigy.net/nnita/constantin-noica2.htm
http://www.romaniaculturala.ro/image...20stanomir.pdf

B.1. - INTREBARE

Cine este Dan Puric ?

RASPUNS

http://www.carteaortodoxa.ro/2008/05...tem-dan-puric/
http://www.ortodoxmedia.com/autor/91/Dan-Puric

B.2 - INTREBARE

In ce … Biserica Ortodoxa “crede” ?

RASPUNS

http://www.biserica.tv/play.php?vid=120
http://www.ortodoxmedia.com/inregist...ica_10_leprosi

CONCLUZIE

Va las pe dumneavoastra sa hotarati daca Andrei Plesu are dreptate in “divergenta” cu Dan Puric.

Last edited by eugenb; 21.08.2009 at 22:07:53.
Reply With Quote
Vechi 28.08.2009, 22:51:58
Adita13 Adita13 is offline
Junior Member

Data înregistrării: 19.03.2009
Implicit Pacat

toata lumea se injura, prin ziare, pe la tv, pe bloguri, toata lumea critica, toata lumea e suparata pe toata lumea, nici macar oamenii cu un nivel intelectual peste medie nu fac exceptie... de ce, Doamne?! de ce trebuie sa ne dezbinam unuii pe altii?! de ce Puric e rau, iar Plesu bun sau invers?! de ce Puric e hot si Roncea e apostolul dreptatii si invers?! etc, etc, etc
Reply With Quote
Vechi 29.08.2009, 13:08:33
Fani71 Fani71 is offline
Senior Member

Data înregistrării: 15.04.2009
Locație: Bruxelles
Implicit

Citat:
În prealabil postat de Adita13 Vezi mesajul
toata lumea se injura, prin ziare, pe la tv, pe bloguri, toata lumea critica, toata lumea e suparata pe toata lumea, nici macar oamenii cu un nivel intelectual peste medie nu fac exceptie... de ce, Doamne?! de ce trebuie sa ne dezbinam unuii pe altii?! de ce Puric e rau, iar Plesu bun sau invers?! de ce Puric e hot si Roncea e apostolul dreptatii si invers?! etc, etc, etc
Aici cam ai dreptate! :-(
Vechi 29.08.2009, 15:08:20
laurschepsis laurschepsis is offline
Senior Member

Data înregistrării: 29.09.2008
Locație: Bucuresti
Implicit De ce?

Citat:
În prealabil postat de Adita13 Vezi mesajul
Doamne-ajuta!

Parintele Arsenie Boca spunea ca orice crestin este dator in aceasta viata macar sa ajunga sa-i iubeasca si pe dusmani. Ca nu am reusit acest lucru, toti cei care am vorbit de rau pe altii, este evident si pe acest thread. Mai mult chiar, am constatat ca intodeauna este cineva "dispus" sa ridice piatra. Desi, atat Plesu cat si Puric ne-au dat suficiente motive sa-i apreciem, noi remarcam si reliefam cu un aplomb demn de fapte bune, tot ce ni se pare a fi rau. Si asta in conditiile in care, poate ca nu am facut nici macar o catime din cat bine au facut ei.

Doamne-ajuta!
Parintele Arsenie Boca: Am vrut sa pun mana pe radacina durerii, care nu este alta decat pacatul... Rugandu-ma - pentru Pacea a toata lumea si pentru bunastarea Sfintelor lui Dumnezeu Biserici - aud deodata in urechea dinauntru infruntarea amarnica: "Nu te ruga de Mine sa le dau Pace, roaga-te de oameni sa-si schimbe purtarile, daca vor sa mai vada Pace pe pamant"..."
Reply With Quote
Vechi 29.04.2011, 10:26:18
Detesan Constantin Detesan Constantin is offline
Junior Member

Data înregistrării: 10.11.2010
Locație: Galati, cartier Tiglina III str CONSTANTIN LEVADITTI nr. 5 Bloc Bujor 1 ap 46
Implicit Alegeti dumneavoastra categoria de oameni in care se afla Andrei Plesu si Dan Puric

Un ucenic si-a intrebat batranul dascal: Cate feluri de oameni sunt?
Batranul i-a spus:
Sunt patru soiuri de oameni:
Cei care stiu si stiu ca stiu. Acestia sunt invatatii.
Cei care stiu, dar nu stiu ca stiu. Acestia sunt visatorii si trebuiesc treziti.
Cei care nu stiu si stiu ca nu stiu. Ei trebuie ajutati sa invete.
Cei care nu stiu si nu stiu ca nu stiu. Acestia sunt neghiobii, pentru care nu mai e mare lucru de facut.
Reply With Quote
Vechi 29.04.2011, 11:55:26
floricica floricica is offline
Senior Member

Data înregistrării: 10.04.2010
Locație: Intr-o tara binecuvantata de Dumnezeu
Implicit

Citat:
În prealabil postat de Detesan Constantin Vezi mesajul
Un ucenic si-a intrebat batranul dascal: Cate feluri de oameni sunt?
Batranul i-a spus:
Sunt patru soiuri de oameni:
Cei care stiu si stiu ca stiu. Acestia sunt invatatii.
Cei care stiu, dar nu stiu ca stiu. Acestia sunt visatorii si trebuiesc treziti.
Cei care nu stiu si stiu ca nu stiu. Ei trebuie ajutati sa invete.
Cei care nu stiu si nu stiu ca nu stiu. Acestia sunt neghiobii, pentru care nu mai e mare lucru de facut.
Foarte frumos! Fiecare dintre noi ar trebui sa ne analizam si sa vedem pe unde suntem.
Vechi 29.04.2011, 14:10:06
cristiboss56's Avatar
cristiboss56 cristiboss56 is offline
Senior Member

Data înregistrării: 16.12.2006
Locație: Oricare ar fi vicisitudinile zilelor și anilor,oricare ar fi durata lor,vine ora răsplatei:BRĂTIANU
Implicit Avem și useri de valoare , Mihailic , confirmă aceasta !

Citat:
În prealabil postat de floricica Vezi mesajul
Foarte frumos! Fiecare dintre noi ar trebui sa ne analizam si sa vedem pe unde suntem.
Și ce "grupare"susținem ! Felicitări Mihailc pentru tot ce ai scris , la obiect , fără lingușeli și limbaj de fațadă ! La câți mai mulți creștini ca tine !

Last edited by cristiboss56; 29.04.2011 at 14:12:57.
Reply With Quote
Vechi 29.04.2011, 14:25:31
Melissa
Guest

Implicit

Citat:
În prealabil postat de cristiboss56 Vezi mesajul
Felicitări Mihailc pentru tot ce ai scris , la obiect , fără lingușeli și limbaj de fațadă ! La câți mai mulți creștini ca tine !
Da, memorabila interventia colegului nostru Mihailc! Felicitari si din partea mea! Mie mi-a placut in mod deosebit aceast pasaj, pe care il apreciez ca fiind cutremurator de real :

Citat:
În prealabil postat de Mihailc Vezi mesajul
Disoluția ortodoxiei n-o să o facă nici masonii, nici ierarhii corupți, nici presupuse conspirații ale evreilor sau mai știu eu ce țapi ispășitori pentru neputințele noastre. Ortodoxia va fi slăbănogită de proprii ei fii, botezați, evlavioși dar stăpâniți de râvna cea rea și tendințe sectare. Nu mai e mult până când turma cea cuvântătoare va fi condusă doar formal de episcopi și preoți, în realitate cei care vor domina creierele vor fi blogherii anonimi și furnizorii de materie primă ideologică perfect adaptată frustrărilor, dezorientărilor, însigurărilor, anxietății, refuzului maturizării în confruntare frontală lumea toxică în care trăim.
Reply With Quote
Vechi 29.04.2011, 17:58:44
Dumitru73's Avatar
Dumitru73 Dumitru73 is offline
Senior Member

Data înregistrării: 26.02.2010
Locație: București
Implicit

Citat:
În prealabil postat de cristiboss56 Vezi mesajul
Și ce "grupare"susținem ! Felicitări Mihailc pentru tot ce ai scris , la obiect , fără lingușeli și limbaj de fațadă ! La câți mai mulți creștini ca tine !
sunt de acord.
in curand, daca nu s-a intamplat deja, blogerii si forumistii vor inlocui babele din biserica ce te invatau "de bine" cand le intrebai ceva randuieli.
Reply With Quote
Răspunde

Subiecte asemănătoare
Subiect Subiect început de Forum Răspunsuri Ultimele Postari
ANDREI PLESU - Patimile cu acordul parintilor costel Stiri, actualitati, anunturi 30 18.02.2024 19:16:24
"Doua scurte povesti despre ortodoxie" de Andrei Plesu Florin-Ionut Despre Biserica Ortodoxa in general 20 16.02.2013 17:07:52
Care este pozitia BOR fata de persoanele care fac doar cununuia civila? elom Nunta 38 16.08.2011 23:45:58
POZITIA MONAHILOR ATHONITI FATA DE PATRIARHUL razvan_m Biserica Ortodoxa in relatia cu alte confesiuni 7 22.12.2008 14:03:29
Pozitia Bisericii fata de multiple casatorii grumble Nunta 3 11.08.2006 02:30:05