![]() |
![]() |
|
|
|||
|
|||
![]()
1. legat de test - este clar un cuplu, chiar nu se vad delfini (poate daca te uiti mai mult si ti s-a spus ca trebuie sa fie). Si eu zic ca asta a si fost intentia pictorului (cuplul). Daca dorea sa fie delfini, ii facea sa se vada delfini din prima. El o fi vrut poate altceva, dar daca asa a pictat...
Mai este acum si problema ca arta este subiectiva - fiecare vede, aude, simte altceva la o lucrare. Dar n-am inteles legatura acestui test cu credinta si tinuta femeii in biserica. 2. Tinuta, imbracamintea Maicii Domnului si a altor sfinti in icoane. Pe vremea aceea, acum mii de ani, in acea zona, asa se imbracau oamenii. Este imbracaminte traditional asiatica, pentru a proteja de caldura, umiditate, furtuni de nisip etc. Daca pe atunci s-ar fi imbracat oamenii in pantaloni, sau ca acum, se pictau ca atare. Daca este sa ne luam dupa icoane este mult de discutat. Ar trebui de ex. ca barbatii sa intre goi in biserica, pentru ca Iisus asa este reprezentat, fara vesminte (i-au fost smulse) si cu o coroana pe cap. Ceilalti sfinti sunt imbracati ce-i drept, dar...nu in panataloni! Ci asa cum era portul in zona pe atunci. Si atunci ce facem? Eu zic - pastram echilibrul normal si sanatos in lumea si vremurile in care traim. |
|
![]() |
||||
Subiect | Subiect început de | Forum | Răspunsuri | Ultimele Postari |
tinuta in biserici | marlene | Tinuta in Biserica | 206 | 31.05.2025 08:51:07 |
Tinuta barbatului in biserica | Hartford | Tinuta in Biserica | 56 | 26.05.2025 11:33:59 |
Imaginea ideala a femeii laice in biserica | sophia | Tinuta in Biserica | 55 | 22.01.2012 06:11:46 |
Biserica si discriminarea femeii | Golbi_ | Despre Biserica Ortodoxa in general | 460 | 08.12.2011 18:19:07 |
Spovedania trebuie tinuta | costel | Pocainta | 10 | 29.01.2010 15:08:28 |
|