![]() |
![]() |
|
|
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Capitolul 2 1. Scrie îngerului Bisericii din Efes: Acestea zice Cel ce ține cele șapte stele în dreapta Sa, Cel care umblă în mijlocul celor șapte sfeșnice de aur: 2. Știu faptele tale și osteneala ta și răbdarea ta și cum că nu poți suferi pe cei răi și ai cercat pe cei ce se zic pe sine apostoli și nu sunt și i-ai aflat mincinoși; 3. Și stărui în răbdare și ai suferit pentru numele Meu și nu ai obosit. 4. Dar am împotriva ta faptul că ai părăsit dragostea ta cea dintâi. 5. Drept aceea, adu-ți aminte de unde ai căzut și te pocăiește și fă faptele de mai înainte; iar de nu, vin la tine curând și voi mișca sfeșnicul tău din locul lui, dacă nu te vei pocăi. 6. Ai însă partea bună că urăști faptele nicolaiților, pe care le urăsc și Eu. 7. Cine are urechi să audă ceea ce Duhul zice Bisericilor: Celui ce va birui îi voi da să mănânce din pomul vieții, care este în raiul lui Dumnezeu. 8. Iar îngerului Bisericii din Smirna, scrie-i: Acestea zice Cel dintâi și Cel de pe urmă, Cel care a murit și a înviat: 9. Știu necazul tău și sărăcia ta, dar ești bogat, și hula din partea celor ce zic despre ei înșiși că sunt iudei și nu sunt, ci sinagogă a satanei. 10. Nu te teme de cele ce ai să pătimești. Că iată diavolul va să arunce dintre voi în temniță, ca să fiți ispitiți, și veți avea necaz zece zile. Fii credincios până la moarte și îți voi da cununa vieții. 11. Cine are urechi să audă ceea ce Duhul zice Bisericilor: Cel ce biruiește nu va fi vătămat de moartea cea de-a doua. 12. Iar îngerului Bisericii din Pergam scrie-i: Acestea zice Cel ce are sabia ascuțită de amândouă părțile: 13. Știu unde sălășluiești: unde este scaunul satanei; și ții numele Meu și n-ai tăgăduit credința Mea, în zilele lui Antipa, martorul Meu cel credincios, care a fost ucis la voi, unde locuiește satana. 14. Dar am împotriva ta câteva lucruri, că ai acolo pe unii care țin învățătura lui Balaam, cel ce învăța pe Balac să pună piatră de poticneală înaintea fiilor lui Israel, ca să mănânce care jertfită idolilor și să se dea desfrânării. 15. Astfel ai și tu pe unii care, de asemenea, țin învățătura nicolaiților. 16. Pocăiește-te deci, iar de nu, vin la tine curând și voi face cu ei război, cu sabia gurii Mele. 17. Cine are urechi să audă ceea ce Duhul zice Bisericilor: Biruitorului îi voi da din mana cea ascunsă și-i voi da lui o pietricică albă și pe pietricică scris un nume nou, pe care nimeni nu-l știe, decât primitorul. 18. Iar îngerului Bisericii din Tiatira scrie-i: Acestea zice Fiul lui Dumnezeu, ai Cărui ochi sunt ca para focului și picioarele asemenea aramei strălucitoare: 19. Știu faptele tale și dragostea și credința și slujirea și răbdarea ta și știu că faptele tale cele de pe urmă sunt mai multe decât cele dintâi. 20. Dar am împotriva ta faptul că lași pe femeia Izabela, care se zice pe sine proorociță, de învață și amăgește pe robii Mei, ca să facă desfrânări și să mănânce cele jertfite idolilor. 21. Și i-am dat timp să se pocăiască și nu voiește să se pocăiască de desfrânarea ei. 22. Iată, o arunc pe ea bolnavă la pat și pe cei ce se desfrânează cu ea, în mare strâmtorare, dacă nu se vor pocăi de faptele lor. 23. Și pe fiii ei cu moarte îi voi ucide și vor cunoaște toate Bisericile că Eu sunt Cel care cercetez rănunchii și inimile și voi da vouă, fiecăruia, după faptele voastre. 24. Iar vouă și celorlalți din Tiatira câți nu au învățătura aceasta, ca unii care n-au cunoscut adâncurile satanei, după cum spun ei, vă zic: nu pun peste voi altă greutate. 25. Însă, ceea ce aveți, țineți până voi veni. 26. Și celui ce biruiește și celui ce păzește până la capăt faptele Mele, îi voi da lui stăpânire peste neamuri. 27. Și le va păstori pe ele cu toiag de fier și ca pe vasele olarului le va sfărâma, precum și eu am luat putere de la Tatăl Meu. 28. Și-i voi da lui steaua cea de dimineață. 29. Cine are urechi să audă ceea ce Duhul zice Bisericilor. Iata inteleptule si atotstiutorule, cum are Hristos grija de toate Bisericile locale! Daca atunci a aratat prin vedenie unui Sfant, fie el si Apostol, ca in anumite Biserici locale sunt greseli, pacate si erezii, cum e cea a nicolaitilor, tu crezi ca Hristos a parasit Biserica Sa pentru care si-a varsat sangele timp de 18 secole fara sa trimita Sfinti in tot acest timp pentru a-i indruma turma? Secta ta se bazeaza doar pe minciunile unei singure persoane, si aceea femeie (fara sa tina seama ca femeia nu are voie sa invete in biserica), pe cand in Biserica Ortodoxa mereu au fost Sfinti Parinti cu tot felul de daruri minunate care au inviat morti si mutat muntii din loc sau cu darul invataturii cum sunt Sfintii Trei Mari Ierarhi, Vasile cel Mare, Ioan Gura de Aur si Grigore Teologul si alti multi, chiar si in timpul nostru.
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Mai apoi, pun pe seama ignorantei faptul ca v-a deranjat aplicatia mea omiletica asupra Bisericii Sardes, cand de fapt trebuia sa va bucure. In fapt, perioada corespondenta acestei biserici este Reformatiunea, respectiv Protestantismul, insa aceasta are de-a face cu cercetarea exegetica a textului sacru, ori eu stiu ca in Biserica Ortodoxa nu se predica din Apocalipsa. Va iert si de data aceasta si consider o gluma modul cum faceti abstractie de faptul ca Biserica Ortodoxa se inchina inaintea unei femei ridicate la rangul de mijlocitor... |
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Citat:
Citat:
Maica Domnului merita mai mult decat acest atribut! Iata si textul pe baza caruia o numim asa:Capitolul 2 1. Și a treia zi s-a făcut nuntă în Cana Galileii și era și mama lui Iisus acolo. 2. Și a fost chemat și Iisus și ucenicii Săi la nuntă. 3. Și sfârșindu-se vinul, a zis mama lui Iisus către El: Nu mai au vin. 4. A zis ei Iisus: Ce ne privește pe mine și pe tine, femeie? Încă n-a venit ceasul Meu. 5. Mama Lui a zis celor ce slujeau: Faceți orice vă va spune. 6. Și erau acolo șase vase de piatră, puse pentru curățirea iudeilor, care luau câte două sau trei vedre. Iata ca Maica Domnului a grabit providenta divina, cu puterea si inraurirea ce o are asupra Fiului Ei. Ce predica smerita ,singura de altfel!!! ,,Faceți orice vă va spune.,, Si minunea s-a infaptuit peste timpul randuit de Dumnezeu ca El sa inceapa sirul minunilor. Ea este Nascatoare de Dumnezeu, ,,cea plina de har,, nu o femeie ca oricare, cum blasfemiator spuneti voi, ereticii. Voi ati decretat-o pe EG White profetesa doar pe baza unor naluciri a mintii ei bolnave si ti-am aratat de atatea ori profetiile ei mincinoase si aberatiile ei, pe cand Maica Domnului a fost luata cu trupul la cer caci nu se cuvenea ca cea mai Sfanta persoana care a trait pe pamant si care a tinut in pantece pe Fiul lui Dumnezeu zamislit mai presus de fire sa fie data stricaciunii.
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Daca ar fi sa ne luam dupa interpretarea dvs. (aceea cu "puterea si inraurirea ce o are asupra Fiului Ei") ar trebui sa mai gasim exemple de "putere si inraurire" asupra Fiului lui Dumnezeu (ce urat suna). Numai ca, lucrul acesta nu s-a mai intamplat. Maria a inteles bine ce i-a spus Mantuitorul. |
|
|||
|
|||
![]() Citat:
pentru ca si demonii au mijlocit pe langa Iisus, iar El le-a ascultat rugamintea si le-a implinit-o: 31. Iar demonii Îl rugau, zicând: Dacă ne scoți afară, trimite-ne în turma de porci. 32. Și El le-a zis: Duceți-vă. Iar ei, ieșind, s-au dus în turma de porci. Și iată, toată turma s-a aruncat de pe țărm în mare și a pierit în apă.(Matei 8) Realizati acum grozavia inchinarii false pe baza unei interpretari gresite? |
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Iata texte care arata cat e de primita rugaciunea dreptului sau a Sfantului: 8. Acum deci luați șapte viței și șapte berbeci și duceți-vă la robul Meu Iov și aduceți-le, pentru voi, ardere de tot; iar robul Meu Iov să se roage pentru voi; din dragoste pentru el, voi fi îngăduitor, ca să nu Mă port cu voi după nebunia voastră, întrucât n-ați vorbit despre Mine așa de drept cum a vorbit robul Meu Iov". 9. Astfel Elifaz din Teman, Bildad din Șuah și Țofar din Naamat, s-au dus și au făcut cum le spusese Domnul, și Domnul a primit rugăciunea lui Iov. 5. Apoi a zis iarăși Samuel: "Adunați pe toți Israeliții la Mițpa și eu mă voi ruga pentru voi Domnului". 11. Moise însă a rugat pe Domnul Dumnezeul său și a zis: "Să nu se aprindă, Doamne, mânia Ta asupra poporului Tău, pe care l-ai scos din țara Egiptului cu putere mare și cu brațul Tău cel înalt, Maica Domnului este numita Imparateasa: 11. Stătut-a împărăteasa de-a dreapta Ta, îmbrăcată în haină aurită și prea înfrumusețată. 16. Aduce-se-vor Împăratului fecioare în urma ei, prietenele ei se vor aduce ție. (Ps 44 28. Și intrând îngerul la ea, a zis: Bucură-te, ceea ce ești plină de har, Domnul este cu tine. Binecuvântată ești tu între femei. 29. Iar ea, văzându-l, s-a tulburat de cuvântul lui și cugeta în sine: Ce fel de închinăciune poate să fie aceasta? Nici pe Ioan Botezatorul nu salutat in acest fel un Arhanghel, ci doar pe Maica Domnului.
|
||||
|
||||
![]()
Iarta-i Domne ca nu stiu ce zic.Nu lasati crestinilor ca Preasfanta Maica Domnului sa fie ponegrita in asa hal de niste fiinte ,ca nu pot sa le zic oameni.Mi se strange inima cand vad ce injosita este Maica Domnului de catre asa zise culte care interpreteaza Sfanta Scriptura dupa bunul lor plac.
Maica Domnului a fost o persoană aleasă de Preasfânta Treime, din toate popoarele pământului, ca cea mai curată si mai sfântă fecioară, din neam arhieresc si împărătesc, din neamul lui Aaron după mamă si din neamul lui David după tată, aleasă din două semintii de frunte după trup, iar după duh, cum Unul Dumnezeu stie, ca să slujească la mântuirea neamului omenesc.Maica Domnului a fost cea mai aproape de Mântuitorul. Ea L-a purtat nouă luni în pântece, L-a născut în iesle, L-a hrănit cu lapte un an de zile, L-a purtat în brate si de câte ori nu L-a sărutat pe Acela care a făcut cerul si pământul? De câte ori nu L-a mângâiat, de câte ori nu L-a îmbrătisat, de câte ori n-a plâns de bucurie, pentru că ea nu era numai o fecioară preasfântă si preacurată, ci era si proorocită. Ea stia că Acela pe Care L-a născut în pesteră nu este numai om, ci este si Dumnezeu, Ziditorul ei, Care a zămislit-o si pe dânsa în pântecele maicii sale. Maica Domnului n-a avut dureri la nastere, căci numai ea a născut fără dureri. Pentru că acolo unde n-a fost înainte dulceată de nuntă, nici durere n-a fost mai pe urmă. Ea a născut de la Duhul Sfânt, fără durere, dar a avut dureri la răstignirea Mântuitorului. Atunci a trecut sabie prin inima ei si de trei ori a lesinat, văzând pe Fiul ei însângerat, batjocorit si bătut, stiind mai ales cine este El, Care a venit să mântuiască lumea si cu rana Lui să vindece rana neamului omenesc.Maica Domnului este al doilea cer sau a doua lume, cum zice Sfântul Ioan Damaschin. Printr-însa s-a înnoit neamul omenesc si ea este Împărăteasa tuturor îngerilor si a tuturor sfintilor si Maica noastră a tuturor popoarelor pământului si a tot sufletul necăjit si întristat care o cheamă în ajutor. Stiti oare, în ziua Judecătii, cine are să fie de-a dreapta Mântuitorului? Maica Domnului! Iar de-a stânga Lui, Sfântul Ioan Botezătorul, îngerul întâi-stătător al tuturor sfintilor. Deci aceste două persoane sfinte sunt cele mai mari din ceruri după Preasfânta Treime. Câtă durere, câtă nebunie, câtă orbire, câtă rătăcire, câtă nepăsare, câtă negrijă si câtă rusine va fi pentru popoarele pământului care n-au cunoscut-o si n-au cinstit-o! Că ea, fiind de-a dreapta Mântuito-rului, câtă slavă nu va avea atunci, ca una care L-a purtat pe Mântuitorul în pântece si L-a născut si L-a alăptat si L-a purtat în brate si toată viata a fost lângă El si pururea L-a păzit de primejdii si pururea L-a ascultat si a suferit la patima Lui mai mult decât oricine, că inima ei a fost însângerată. Mare rusine o să aibă aceia în ziua Judecătii. Câtă slavă si cinste nu are ea acolo sus, iar noi păcătosii pe pământ ne lenevim s-o chemăm în ajutor, pentru că nu stim câtă durere o să aibă sufletul nostru în ceasul mortii. Atunci o să vedem cât poate Maica Domnului să ne usureze si să ne scoată din ghiarele dracilor, care vor veni să ne arate toate câte am gresit cu cuvântul, cu lucrul si cu gândul. De aceea fericiti si de trei ori fericiti sunt crestinii aceia din casa cărora nu lipseste icoana Maicii Domnului si au candelă la icoana ei, si citesc în fiecare zi măcar un acatist sau un paraclis al Maicii Domnului. Si as putea sa continui la nesfarsit dar pentru cine intelege si cunoaste Sfanta Scriptura este de ajuns doar sa spui cuvantul Presfanta Fecioara Maria. Amin. |
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Eu cred ca noi o respectam mai mult pe mama Domnului Iisus Hristos. Ea ne-a lasat o singura invatatura :"Sa faceti tot ce va va zice (Domnul Iisus)" (Ioan 2:5). Noi respectam aceasta invatatura. In Sfanta Scriptura, nici Sfintii Apostoli (Petru in Fapte 10:26, Pavel in Fapte 14:15) nici ingerii (Apocalipsa 22:8,9) nu vor sa primeasca inchinare. Toti ne indeamna sa ne inchinam numai lui Dumnezeu prin Domnul Iisus Hristos. Credeti ca Domnul Iisus Hristos are nevoie de ajutoare pentru a ne mantui? Sau, credeti ca Sfintii au nevoie de inchinarea noastra, ca rasplata si multumire? Nu-i va rasplati si multumi Dumnezeu peste inchipuirile lor? Care este rostul inchinarii la altceva decat la Dumnezeu? De unde vine acesta stirbire a ceea ce se cuvine numai lui Dumnezeu prin Iisus Hristos? In mod sigur, vine de la inselatorul. El stie ca numai Iisus Hristos ne poate salva. Asa ca, incearca sa satisfaca dorinta de inchinare a omului indreptandu-i atentia tot catre oameni (de cele mai multe ori chiar morti). Si asa pierde din vedere ceea ce trebuia sa-i fie tinta: "Sa ne uitam tinta la Capetenia si Desavarsirea credintei noastre, adica la Iisus." (Evrei 12:2) Daca Maria, mama Domnului Iisus Hristos ar putea sa va vorbeasca, tare v-ar mai mustra pentru ratacirea voastra. |
|
|||
|
|||
![]() Citat:
- din neamul lui Aaron după mamă - Maica Domnului n-a avut dureri la nastere, căci numai ea a născut fără dureri - ea este Împărăteasa tuturor îngerilor si a tuturor sfintilor - Stiti oare, în ziua Judecătii, cine are să fie de-a dreapta Mântuitorului? Maica Domnului! Iar de-a stânga Lui, Sfântul Ioan Botezătorul, îngerul întâi-stătător al tuturor sfintilor - fericiti si de trei ori fericiti sunt crestinii aceia din casa cărora nu lipseste icoana Maicii Domnului si au candelă la icoana ei |
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Este (a fost), suntem de acord cu acest lucru Citat:
Citat:
Afirmatia aceasta este foarte discutabila. Teologia catolica si ortodoxa a ales acest psalm, atribuindu-i in mod eronat aplicabilitate la maica Domnului. Lucrul mai grav este importul pagan al titulaturii de "Imparateasa Cerului" cu care e cadorisita maica Domnului, adevarat nume de hula la adresa Dumnezeirii. |
![]() |
|
![]() |
||||
Subiect | Subiect început de | Forum | Răspunsuri | Ultimele Postari |
CASATORIE ALBA | nicoleta23 | Stiri, actualitati, anunturi | 79 | 05.07.2021 13:02:53 |
'CALUGARIA ALBA' | Nosam | Nunta | 65 | 03.12.2020 14:32:51 |
Calugaria alba | Angela | Calugarul | 169 | 06.01.2018 22:37:30 |
Casatoria alba | Adriana_Crestina | Nunta | 7 | 11.08.2011 21:32:25 |
|