![]() |
![]() |
|
|
|
|
|
|
|||
|
|||
|
Citat:
|
|
|
|||
|
|||
|
Citat:
mai bine tac... ca iata ca imi pare rau ca iar te-am luat in seama shi tzi-am mai raspuns... o data. Last edited by vsovi; 25.08.2009 at 14:06:51. |
|
|
||||
|
||||
|
Eu cred ca Apocalipsa nu se refera doar la aspectul istoric, ci are o conotatiei eshatologica- o perspectiva a viitorului. Textul este o dovada a comuniunii dintre cei de pe pamant si cei din ceruri.
|
|
|
|||
|
|||
|
Ma rog... poti folosi si timpul prezent si cel viitor chiar, datele problemei nu se schimba. Sfintii care au mijlocit/mijlocesc/vor mijloci sunt tot de pe pamant si tot vii.
|
|
|
||||
|
||||
|
Daca am in vedere perspectiva viitorului - eshatologica, atunci textul cu siguranta se refera la sfintii care au gustat moartea si sunt in ceruri rugandu-se pentru noi cei de pe pamant.
|
|
|
|||
|
|||
|
Sfintii care au gustat moartea asteapta in morminte venirea Domnului si invierea dreptilor, cand impreuna cu dreptii in viata la acel moment escatologic se vor ridica la cer. Nimeni nu o va lua inaintea celorlalti. Asa spune apostolul Pavel.
|
|
|
||||
|
||||
|
Daca te referi la textul din epistola I catre Tesaloniceni interpretarea mi se pare fortata. Textul are in vedere inviierea trupurilor noastre.
|
|
|
|||
|
|||
|
De ce sa fie fortata? Invierea nu inseamna readucerea la viata? Asta presupune ca starea lor anterioara era moartea. Devenim cu totul ilogici daca iesim din aceasta ecuatie. viata=viata, moartea=moarte.
|
|
|
||||
|
||||
|
Citat:
:):):) 3. Și a venit un alt înger și a stat la altar, având cădelniță de aur, și i s-a dat lui tămâie multă, ca s-o aducă împreună cu rugăciunile tuturor sfinților, pe altarul de aur dinaintea tronului. 4. Și fumul tămâiei s-a suit, din mâna îngerului, înaintea lui Dumnezeu, împreună cu rugăciunile sfinților. (Apocalipsa, capitolul 8)
|
|||
|
|||
|
Problema aceasta s-a mai discutat si pe alt topic. La fel de simbolic cum vorbea si sangele lui Abel din pamant.
|
![]() |
|
Subiecte asemănătoare
|
||||
| Subiect | Subiect început de | Forum | Răspunsuri | Ultimele Postari |
| CASATORIE ALBA | nicoleta23 | Stiri, actualitati, anunturi | 79 | 05.07.2021 14:02:53 |
| 'CALUGARIA ALBA' | Nosam | Nunta | 65 | 03.12.2020 15:32:51 |
| Calugaria alba | Angela | Calugarul | 169 | 06.01.2018 23:37:30 |
| Casatoria alba | Adriana_Crestina | Nunta | 7 | 11.08.2011 22:32:25 |
|
|