Forum Crestin Ortodox Crestin Ortodox

Du-te înapoi   Forum Crestin Ortodox > Biserica Ortodoxa si alte religii > Secte si culte
Răspunde

Thread Tools Moduri de afișare
Vechi 06.08.2009, 17:26:22
tindarpe tindarpe is offline
Junior Member

Data înregistrării: 16.06.2009
Smile

Citat:
În prealabil postat de elom Vezi mesajul
Am o colegă de care îmi place. Nu am reușit să vorbesc prea mult cu ea. Dar azi întrebând-o pe o altă colegă (colegă cu care mai discut uneori) despre fata asta, mi-a spus că colega care îmi este simpatică este penticostală. La prima vedere nu ai zice că e. Se îmbracă normal, se mai fardează puțin... singura chestie la ea e că e timidă (se vede și după chipul ei asta).
Așa că am ajuns să fiu curios în a aflua ce spun penticostalii în legătură cu relațiile de iubire sau de căsătorie. Deși un forum creștin-ortodox, aș fi curios să aflu și părerea unui penticostal, nu numai al unor ortodocși.
Sa ai grija draga Elom, AlinB te invata de bine ...
Necunoscute sunt caile Domnului , se zice... dar si cararile ratacirii, as adauga. Am observat si eu mai mare grija pt ce vor zice si face cei din grupul ei... Dar nu asta era sa fie teama ta. Excomunicata? Ei si?
DACA STII BINE ce valoare are credinta noastra nu-i risc sa ti se intample ceva...Polul tau este mai puternic si o poti tu atrage pe calea dreapta.
Dar nu asa se pune problema.
Nu ti-ai propus tu sa faci prozelitism....Adevarul este ca iti place o fata!
Din pacate nu este din credinta noastra. Cum se observa asta? Prin port si atitudine?
Poarta lung, nu se fardeaza si este rusinoasa....Pai de ce n-ar fi asa o fata ortodoxa? Eu vad in biserica tot timpul astfel de fete. Frumoase de pica. Daca este intr-adevar de alt cult, prietene, muta-ti privirea si gaseste-ti fata ta ,cea buna pentru tine. Care este si va fi alaturi de tine. Si vei fi scutit de multe probleme. Nu -ti cauta de lucru cu ispita. Sigur colega aceea poate are o vina mai mica ...s-a nascut asa...ea ascultatoare de parinti si cuminte, asta face crezand chiar ca face bine, merge la adunari. Dumnezeu stie cum este si cu judecata lor La Apoi. Eu nu sunt parintele Cleopa sa fiu sigur cu damnarea lor...parca-mi este mila...Am cunoscut oameni de alt cult si nu-si doreau decat sa fie mai buni. Dar ne puteam intelege la orice numai la religie, nu. Si-atunci am zis si eu: roaga-te tu cum crezi ca si eu ma rog si pentru tine. Ca-mi pasa!
Dar daca poti inca evita, am inteles ca nu s-a infiripat inca nimic...FERESTE-TE!
Dupa ce te indragostesti, nu o sa mai ai nici-un discernamant si ai sa vezi ca esti legat.
Este bine ca nu ti-a raspuns inca nimeni, cel putin aici, dintre penticostali...
Ce curiozitati ai? Sunt carti, internet, mai bine informeaza-te singur, nu sta de vorba.
Te predai gratis riscului. Ce iti pot eu spune, ca exista o metodica la ei de abordare. Stii, cum sunt produsele acelea (nu pronunt) care se vand prin agenti de livrare?... Le este impuiata mintea cu visul succesului si piata lor o reprezinta familia si prietenii. Ei bine, tehnica lor este ,,imprumutata'' de unde crezi?
Am intalnit un om, chiar a trecut acum la penticostali, ma simt vinovat ca n-am putut sa-l conving sa nu treaca dincolo. mi-a marturisit la un moment dat ca nu mai poate sa dea inapoi...pasii au fost marunti, insesizabili, intai i-au fost prezentate cazurile noastre de ratacire... Nici nu era greu, toate parca (observa!) ca concura sa ne discrediteze credinta. La un caz de pacat particular , toata media vuieste cu bucuroasa infrigurare ..uitand ca de fapt niciodata n-au un caz asa de extraordinar. A gresit un preot?, nu-i adevarat! delimiteaza..a gresit omul care-si zicea preot. Ca om a gresit, nu infiera credinta lui. Asta se intampla oriunde si se va mai intampla datorita vulnerabilitatii in fata ispitei si , desigur a slabei credinte. La un preot? De! problema lor...noi sa nu judecam. Dar ei , penticostalii si altii ca ei se folosesc de asta...De aici , de la observatia asta, pe care ti-o inoculeaza frumos ,de vei spune curand ca-ti apartine, te poarta in lumea celor multi ,crestini cu numele si...reversul : ce bine e la ei. Nu cu vorba . Nu au voie inca. Fapte... cu fapte te castiga. Pentru ca esti o investitie, ca potential adept.
Iti spuneam despre omul meu. Pana la urma mi-a dat de inteles ca se simtea dator. Fuse-se ajutat cu un copil. ,,De ce nu v-am cunoscut mai demult?'' mi-a zis. Nu-i asta un regret? A descoperit cineva adevarul in alta parte? Cat il cautase inainte in propria biserica?
Asa Elom, nu asta e grija ta acum , scuz-ma , dar la cum zboara timpul, maine ar pute fi.
Deci te rog sa te gandesti si sa mai intri sa ne spui cum ai intalnit tu alta fata de care iti place. Sa fii iubit....de Dumnezeu mai, draga!
Reply With Quote
Vechi 19.08.2009, 06:46:03
deja-vu deja-vu is offline
Member

Data înregistrării: 26.01.2009
Implicit iata o veste buna!

chiar zilele trecute, de Sfanta Maria, am primit vesti si o mare bucurie de la prietena penticostala: a ajuns la Prislop si s-a rugat la mormantul Pr. Arsenie Boca, asa a reusit sa lase imediat fumatul, a inceput sa posteasca si sa citeasca din cartile de invatatura ale parintelui Arsenie! Se intampla minuni si in ziua de azi, mai ales ales acolo unde intervine Maica Domnului si Parintele Arsenie! Nadajduiesc acum si am indrumat-o sa mearga si pe la sfanta manastire Lainici, sa primeasca binecuvantare si poate cateva cuvinte duhovnicesti de la Avva Adrian (Fageteanu)!

P.S. Poate am fost inspirat cand l-am sfatuit pe prietenul nostru sa-i dea colegei lui penticostale o carte de marturii despre Parintele Arsenie sau "Ridicarea Casatoriei la inaltimea de taina" (al carei autor e insusi parintele)- daca fata are inima buna, sigur o va ajuta!

Doamne ajuta!

Last edited by deja-vu; 19.08.2009 at 07:02:03.
Reply With Quote
Vechi 25.08.2009, 20:19:43
Desire Desire is offline
Junior Member

Data înregistrării: 25.08.2009
Implicit

Toate sectele,inclusiv penticostalii,vor sa arate lumii intregi ca ei sunt cei mai credinciosi,ca nu pacatuiesc prin bautura,etc,dar in realitate(mai ales tinerii)tanjesc dupa distractii,bautura,dans...cei fara pereche cauta relatii ascunse cu cei <necredinciosi,cei pierduti>...stiu cazuri reale,In Romania e pocaita,cu fusta lunga si stearsa la fata,iar in America,unde nu o cunoaste nimeni,e o super lady,la ultima moda,fara batic in cap si cu cercei in urechi...Astia is mai marii credinciosi,care merg la biserica lor cu haine si freze de nunta...ca poate,poate is gasesc sortitul din secta lor...ca doar asa e voie,ca daca nu te da afara de la Biserica...is scarbita de toti pocaitii,penticostalii si toate sectele!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Last edited by Desire; 25.08.2009 at 20:22:58.
Reply With Quote
Vechi 07.09.2009, 22:04:03
distorsion distorsion is offline
Junior Member

Data înregistrării: 07.09.2009
Implicit ...

Citat:
În prealabil postat de mihailt Vezi mesajul
Dumnezeu stie e bine sa ceri sfat de la un preot ca se poate sa o salvezi pe acea fata (din iad) si sa o aduci la credinta drept maritoare.
Dar asta numai Duhul Sfant stie si Dansul o sa iti raspunda prin preot.
De aceea mergi fratia ta la un preot si cere sfat.

auzi..ce te face sa crezi ca acea fata e in IAD?
nu vedeti voi cat de deplasata poate fi ortodoxia?????unde scrie in Biblie sa te inchini Mariei si icoanelor?????????....
mi se pare cu trebuie sa fii salvat din iad...
despre ea doar Dumnezeu ii cunoaste inima.....nu numele PENTICOSTAL te mantuieste, ci trairea ta
Reply With Quote
Vechi 07.09.2009, 22:09:37
Junior Member

Implicit

Citat:
În prealabil postat de scrabble Vezi mesajul
De ce? Este de ajuns pacatul curviei ca sa fii dat afara din cultul penticostal?
cum poti sa gandesti tu asa..? gandesti ca un DREPT - CREDINCIOS??
deci ai vrea sa te casatoresti cu ea, dar nu poti si atunci a face-o sa pacatuiasca, ca sa fie data afara din Biserica Penticostala ca tu sa te poti casatori cu ea......oricine trebuie sa ramana "curat" pana la casatorie..dar din pacata in ziua de azi nu se mai respecta asta...
Reply With Quote
Vechi 07.09.2009, 22:12:51
Junior Member

Implicit

Citat:
Penticostalelor le stă în fire să fie timide? Toate sunt forțate să poarte fuste lungi sau se pot îmbrăca modern (colega mea se îmbracă modern).

depinde de caracterul fiecarei persoane in legatura cu timiditatea...si ortodocsii pot fi timizi si catolicii..asta nu depinde de o anumita religie.....
dar ca se abtine sa participe la numite lucruri nepotrivite moral asta nu inseamna ca e timida, ci ca are un Dumnezeu sus care o vede..si de el nu se poate ascunde nimeni....
Reply With Quote
Vechi 07.09.2009, 22:14:58
Junior Member

Implicit

Citat:
Nu am de gând să-mi schimb cultul.
Dacă printr-o minune vom ajunge pe viitor să ne căsătorim, nu cred că ne vom putea căsători religios... ci decât civil. Fiecare va rămâne la cultul lui. Problema nu va fi că noi nu ne vom căsători religios, ci în ce cult vor fi botezați copii noștrii. Eu voi dori să fie botezați în cultul ortodox, ea va dori să fie botezați în cultul penticostal. Eu, mai liberal de felul meu am să le las libertatea de alege, dar penticostalii vor sări în sus dacă chiar și unul dintre ei va dori să fie botezat conform cultului ortodox!

nu trebuie sa schimbi cultul sau religie, ci gandirea :)
Reply With Quote
Vechi 07.09.2009, 22:21:27
Junior Member

Implicit

Citat:
În prealabil postat de ovidiu-s Vezi mesajul
Wow Elom, penticostalii sunt cei mai numeroși dintre sectele neoprotestante din România. Sunt multe forumuri "crestine" de-ale lor in care abia asteaptă să te lămurească "biblic" despre credința lor.

sa lamurim ceva... Penticostalii nu sunt o secta....E un Cult, la fel ca cel Ortodox sau Romano-Catolic....nu inseamna ca daca ortodoxia e in Romania de nu stiu de cate sute de ani poate fi numit Cult, iar penticostalii de 100 de ani sunt mai tarziu aparuti ei sa fie numiti secta....secte sunt alea new age, satanistii sau mormonii sau mai stiu eu ce..sectele fac ritualuri si lucruri imorale (ex: la mormoni e legala poligamia) ..lasa rautatea la o parte
Reply With Quote
Vechi 07.09.2009, 22:27:27
Junior Member

Implicit

Citat:
În prealabil postat de ovidiu-s Vezi mesajul
Ce să facem? Ei (cazul penticostalilor) sunt "mântuiți", l-au "primit pe domnul Isus în inima lor ca Mântuitor personal" cum spun ei, pe când noi ortodocșii suntem idolatri și nemântuiți.

voi ortodocsii faceti botezul la copii de 7 zile...pai ce vrei sa inteleaga copilul ala la varsta aia?? botezul trebuie sa fie facut la o varsta cand intelegi anumite lucruri pe tema spirituala, la maturitate, nu e logic??
pai treaba cu icoanele nu e idolatrie????
nu fi ironic, ca asa e....
Reply With Quote
Vechi 07.09.2009, 22:32:10
Junior Member

Implicit

Citat:
În prealabil postat de monica.miholca Vezi mesajul
Din cate stiu, neoprotestantii se pot casatori intre ei, dar de obicei penticostalii se casatoresc numai cu penticostali, asa ca nici nu isi pun problema sa caute sot/sotie care sa nu fie din acelasi cult. asa am observat la cei pe care ii cunosc.
in ce priveste socializarea (fara alte scopuri) nu cred ca fac vreo diferenta intre penticostali sau cei de alta credinta.

nu neaparat... are loc casatoria si cu baptisti, adventisti, crestini dupa evanghelie..
dar viitorii soti trebuie sa se inteleaga intre ei cum e cu micile diferente dintre culte....
in general sunt cam aceeasi idei intre cultele neoprotestante...
Reply With Quote
Răspunde

Subiecte asemănătoare
Subiect Subiect început de Forum Răspunsuri Ultimele Postari
Influente ortodoxe in gandirea penticostala romaneasca ioanna Secte si culte 138 18.02.2012 15:26:35
O colega de-a noastra de forum... dorinastoica14 Umanitare 20 17.06.2011 21:19:11
Pentru o colega deosebita Anica mara2008 Slujba inmormantarii 13 01.04.2011 04:09:15
Biserica Speranta Vietii Targoviste - O alta ramura penticostala petrut-angel Secte si culte 35 17.11.2010 10:36:19
prietena penticostala ionell Generalitati 26 17.11.2010 10:35:27