Forum Crestin Ortodox Crestin Ortodox

Du-te înapoi   Forum Crestin Ortodox > Generalitati > Generalitati
Răspunde

Thread Tools Moduri de afișare
Vechi 29.08.2009, 23:55:01
mirabela mirabela is offline
Senior Member

Data înregistrării: 02.03.2009
Locație: germania
Religia: Ortodox
Implicit

Citat:
În prealabil postat de racismdude Vezi mesajul
te rog... de ce nu vrei sa intelegi?... va implor... nu e corect asa... noi nu ne ducem sa invadam o tara... sa furam din acea tara... sa omoram oamenii din acea tara...
de ce sa la permitem lor sa faca asta... sa vina in tara noastra si sa faca ce vor din ea??? si sa mergem pe strada si sa treaca pe langa noi niste tigani care vorbesc in limba lor si care cel mai probabil te injura??... eu, la 14 ani, am foarte multe probleme... si stiu cum e sa nu ai timp sa faci nimic... dar trebuie sa ne ocupam si de problema asta??
de ce trebue romania sa fie cea mai de jos dintre tari... cei mai asupriti... cei mai saraci... de ce? vi se pare normal??
pentru ca suntem crestini, pentru ca tb sa ingaduim, pt ca tb sa ne iubim aproapele, pt ca suntem tara aleasa si poporul ales. daca secole la rind am fost poarta europei, tinand piept aliotmanului, si nu am reusit sa ne dezvoltam din punct de vedere economic, ba mai mult, plateam tribut. dar ne-am aparat credinta, tara , si nu am permis intrarea in europa a islamului. acum nu mai e nevoie sa ne aparam tara, ci credinta. poate ca multi sau multe nu au inteles sensul razboaielor de-a lungul secolelor, sau de ce acum suntem nevoiti sa ingaduim jigniri care poate nu ni se cuvin, ca de exemplu sa ai pielea alba, iar un vames austriac sa te faca tiganca. Nu toti tiganii sunt la fel , cum nici toti romanii sunt la fel, sau orice alta natie. de ce nu incercam sa vedem si sa realizam, ca d efapt noi ca natie, romani, nu suntem agreati, indiferent ce am face, bine sau rau.
Reply With Quote
Vechi 30.08.2009, 02:56:32
antonio antonio is offline
Member

Data înregistrării: 11.04.2007
Locație: Italia
Trimite un mesaj prin Yahoo pentru antonio
Implicit

Citat:
În prealabil postat de mirabela Vezi mesajul
pentru ca suntem crestini, pentru ca tb sa ingaduim, pt ca tb sa ne iubim aproapele, pt ca suntem tara aleasa si poporul ales. daca secole la rind am fost poarta europei, tinand piept aliotmanului, si nu am reusit sa ne dezvoltam din punct de vedere economic, ba mai mult, plateam tribut. dar ne-am aparat credinta, tara , si nu am permis intrarea in europa a islamului. acum nu mai e nevoie sa ne aparam tara, ci credinta. poate ca multi sau multe nu au inteles sensul razboaielor de-a lungul secolelor, sau de ce acum suntem nevoiti sa ingaduim jigniri care poate nu ni se cuvin, ca de exemplu sa ai pielea alba, iar un vames austriac sa te faca tiganca. Nu toti tiganii sunt la fel , cum nici toti romanii sunt la fel, sau orice alta natie. de ce nu incercam sa vedem si sa realizam, ca d efapt noi ca natie, romani, nu suntem agreati, indiferent ce am face, bine sau rau.
Pana la urma au intrat turcii in Europa. Dar la Viena, au esuat. Si iarasi Occidentul a scapat. La fel cum a scapat si prin 1200 cu mongolii, cand s'au retras din cauza decesului khanului. Foarte norocosi!
Dar ai dreptate! Noi ne luptam cu turcii, si domnii europeni faceau palate in stil barocco.

De ce nu suntem agreati? O mare parte din vina apartine tiganilor, mai nou romilor. Acest cuvant "rom" a creat o confuzie incredibila printre straini. Ei cred ca cuvantul rom vine de la roman, Romania. Si sunt foarte multi straini care inca ne confunda cu ei.
Bineinteles ca sunt si romani criminali. Dar, aici in Italia, situatia a explodat din cauza tiganilor!
Reply With Quote
Vechi 02.09.2009, 12:52:31
luchian
Guest

Implicit

Citat:
În prealabil postat de racismdude Vezi mesajul
nu as fi crezut sa atrag atatea raspunsuri. multumesc... nu e retorica intrebarea... sunt rasista si sper sa devin si nazista.... nu sunt credincioasa... mai mult ma inclin spre luciferism... am 14 ani deci am tot timpul... oricum... daca voi credeti ca tiganii sunt de treaba si sunt si ei oameni atunci am si eu o intrebare: crimele, jafurile, rautatile spue si facute de ei, unde se duc? dumnezeu nu ii vede? daca sunt si ei oameni, ceea ce insemna ca sunt apti pt munca si pentru a invata, de ce nu muncesc si nu merg la scoala? pe mine nu m-ar deranja culoarea pielii atat timp cat stiu ca ma pot simti in siguranta pe strada, fara sa trebuiasca sa am un briceag la mine si forta... si fara sa'mi zica niste tigani: "ce faci papusa, vii cu mine la uns suc?" pe mine nu ma deranjeaza misoginismul in general dar genul asta ma deranjeaza... de aia nu suport...
oh... btw... sunt ortodox (am fost botezata la nastere)... stiu ce inseamna religia asta si traditiile... sa pupi icoane si cruci... etc :)).. anyway... de multe ori am incercat sa las ura deoparte si sa gandesc ca sunt si tiganii oamnei si ca suntem egali... dar chiar azi am vazut unu drogat mort care bantuia pe strazi cu tigara in mana... nu zic ca e gresit ca si eu fumez... si o sa ma droghez si eu mai incolo... (deocamdata nu am bani ) da' nu iesi frate pe strada si faci ca toate alea... anyway... multumesc inca o data pentru raspunsuri... si daca vreti... cineva cu experienta sa imi dea si mie add la id: tdohrgnr si daca vrea sa ma lamureasca si pe mine cu dumnezeu... va rog... multumesc (anticipat) ... nu de alta da pe site nu pot sa vorbesc ca imi blocheaza contul...
Daca tu crezi ca te va lamuri cineva in legatura cu Dumnezeu, te inseli. Daca vrei sa aflii ceva trebuie sa faci tu primul pas, nu sa stai la primire.

Primul pas ar fi sa intelegi ce inseamna cu adevart sa fii nazist, rasist, satanist, ateu ,ordodox etc. Asta inseamna ceva munca de cercetare si te va ajuta sa-ti creiezi propriile tale conceptii. Adica n-ai mai repeta propozitii servite de altii si care ti se par cool.
Reply With Quote
Vechi 08.09.2009, 20:59:55
mirabela mirabela is offline
Senior Member

Data înregistrării: 02.03.2009
Locație: germania
Implicit ...

mai nou nemtii ne fac lenesi....desi in unele domenii, muncim in locul lor, si poate chiar mai mult ca ei...locuiesc in chirie, intamplator dintr-o discutie, a sotului meu cu admistratorul cladirii, spunea ca tatal lui are 7 miliarde de dolari, si ei tot lucreaza, la care sotul meu a intrebat de ce mai lucrezi, iar el a raspuns, pentru ca asa sunt obisnuiti...sa lucreze..
e adevarat ca nemtii lucreaza foarte mult, majoritatea se trezesc dimi la 2 si la ora 3 sau 4 sunt la servici deja...sa nu uitam ca dupa al doilea razboi mondial, au ridicat germania, caramida cu caramida, desi primeau doar bani pentru mancare !
respecta zilele de sf mare sarbatoare, si nimeni nu lucreaza.....de ce nu suntem agreati....nu stiu....probabil pt ca suntem ortodocsi...e doar o parere.

Citat:
În prealabil postat de antonio Vezi mesajul
Pana la urma au intrat turcii in Europa. Dar la Viena, au esuat. Si iarasi Occidentul a scapat. La fel cum a scapat si prin 1200 cu mongolii, cand s'au retras din cauza decesului khanului. Foarte norocosi!
Dar ai dreptate! Noi ne luptam cu turcii, si domnii europeni faceau palate in stil barocco.

De ce nu suntem agreati? O mare parte din vina apartine tiganilor, mai nou romilor. Acest cuvant "rom" a creat o confuzie incredibila printre straini. Ei cred ca cuvantul rom vine de la roman, Romania. Si sunt foarte multi straini care inca ne confunda cu ei.
Bineinteles ca sunt si romani criminali. Dar, aici in Italia, situatia a explodat din cauza tiganilor!
Reply With Quote
Vechi 08.09.2009, 22:05:01
Antoni0's Avatar
Antoni0 Antoni0 is offline
Senior Member

Data înregistrării: 01.09.2009
Implicit

Citat:
mai nou nemtii ne fac lenesi....desi in unele domenii, muncim in locul lor, si poate chiar mai mult ca ei...locuiesc in chirie, intamplator dintr-o discutie, a sotului meu cu admistratorul cladirii, spunea ca tatal lui are 7 miliarde de dolari, si ei tot lucreaza, la care sotul meu a intrebat de ce mai lucrezi, iar el a raspuns, pentru ca asa sunt obisnuiti...sa lucreze..
e adevarat ca nemtii lucreaza foarte mult, majoritatea se trezesc dimi la 2 si la ora 3 sau 4 sunt la servici deja...sa nu uitam ca dupa al doilea razboi mondial, au ridicat germania, caramida cu caramida, desi primeau doar bani pentru mancare !
respecta zilele de sf mare sarbatoare, si nimeni nu lucreaza.....de ce nu suntem agreati....nu stiu....probabil pt ca suntem ortodocsi...e doar o parere.
Din cate stiu eu, in Germania e mare problema cu turcii. Dar cred ca lucrurile difera de la oras la oras, de la regiune la regiune.

Nemtii generalizeaza; la fel cum fac si italienii. Si acum ma puteti acuza ca eu fac la fel cu tiganii. Dar din ce am vazut pana acum nu cred ca generalizez.

Suntem imigranti. Suntem romani imigranti. Cu o imagine negativa din cauza unor compatrioti plus unei etnii. Atata timp cat ascultam de ei, totul e bine. Dar cand incepe "cearta" din n motive, incep si injuriile din partea lor. "Ca le furam pamantul", "ca le furam locurile de munca" si multe altele.

Dar cum am mai zis, imaginea negativa a romanilor in Italia, se datoreaza in mare parte tiganilor (sau romilor/rromilor?).

Uite ce zice (de exemplu) Parintele Steinhardt:

Printre țigani. Rasismul este o demență, dar — cum să spun? — nerasismul, contestarea unor rase deosebite, fiecare cu însușirile ei, este o nerozie.

Sunt mai ales certăreți, rostul vieții lor e gâlceava, harța: gălăgioși; fără de larmă și tărăboi se asfixiază și pier; pângăritori, au un dar neîntrecut de a terfeli totul; mincinoși, mințim cu toții, dar idealizăm realul, la ei e altfel, ca la antimaterie.

Și găsesc de cuviință să-și întărească minciunile cu jurăminte grele: să-mi sară ochii, să-mi moară mama, să fiu nebun.Dacă ar fi să-i iau în serios, ar trebui să se înalțe maldăre de ochi, ca cele atribuite lui Ante Pavelic de Malaparte în Kaputt; să se perinde în fața fabricii nesfârșite convoaie de dricuri, întrerupând orice trafic; să fie balamucurile pline până la refuz.

Și nu le poți intra în voie. Oricât de frumos le vorbești: orice umilință, orice fățărnicie: deopotrivă de inutile. Leneși, urăsc pe cine le cere un efort, o lene îndărătnică, violentă ca instinctul de conservare. Și nu pot bea în cârciumi, numai afară pe stradă, cu sticlele înșirate alături și puradeii roată; o maidanofilie, un exhibiționism, o nostalgie a bâlciului; și un jind al ocării, țipetelor, poalelor date peste cap. Spurcăciunea. Dracul sordid, dracul poltron, dracul țopăitor. Cărora Coșbuc le-a găsit nume atât de potrivite și care-n infern își fac din cur o goarnă.
Reply With Quote
Vechi 08.09.2009, 22:10:49
AndruscaCIM's Avatar
AndruscaCIM AndruscaCIM is offline
Senior Member

Data înregistrării: 16.08.2009
Locație: Germania
Implicit

Citat:
Nu cred ca faptul ca suntem ortodocsi e un motiv real. De fapt eu cred ca ei nici nu prea sunt religiosi de felul lor si nu conteaza acest aspect pentru ei.
Iarasi nu cred ca respecta zilele de sarbatoare pentru ca sunt religiosi, in schimb cred ca le respecta pentru ca sunt sarbatori legale...si cam atat
Reply With Quote
Vechi 08.09.2009, 23:05:09
konijiro's Avatar
konijiro konijiro is offline
Senior Member

Data înregistrării: 24.04.2009
Implicit

Citat:
daca secole la rind am fost poarta europei, tinand piept aliotmanului, si nu am reusit sa ne dezvoltam din punct de vedere economic, ba mai mult, plateam tribut. dar ne-am aparat credinta, tara , si nu am permis intrarea in europa a islamului. .
Tu chiar ai crezut istoria predata la scoala? E OK, si eu am crezut-o, pana am mai pus mana si pe alte carti, gen Djuvara sau Boia.

Secolele de care vorbesti au fost vreo doua, si nici alea cap - coada. Daca Mircea cel Batran a fost primul domnitor roman care a luptat cu turcii, Stefan cel Mare a fost cam ultimul care a facut-o cu succes. Dupa el, mai toti domnitorii s-au multumit sa achite tributul, iar de pe la 1600 incolo, s-a ajuns ca Poarta sa numeasca domnii in provinciile romane. Iar turcii chiar au ajuns in vestul Europei, unde au fost infranti de "romani" ca Eugene de Savoy. Deci cam atat cu "noroc cu romanii, ca altfel nu exista Viena"

Mai pe scurt, singurul motiv pentru care turcii nu au cucerit Tarile Romane e ca nu au fost interesati sa o faca. Au considerat ca e mai viabil din punct de vedere economic sa ne tina supusi (si da, supusi am fost, de exemplu mutarea capitalei de la Targoviste la Bucuresti s-a facut pentru ca turcii au vrut asa) si sa ne sileasca sa platim tribut. Se putea si mai rau, vezi Bulgaria, Serbia sau Bosnia.

E de discutat, din nou, daca domnitorii din Tarile Romane au luptat din patriotism, sau pentru a-si salva pielea. Mai trebuie mentionat ca notiunea de "independenta", asa cum o intelegem astazi, nu exista pe vremea aia. Deci cina va zice ca Tepes sau Stefan luptau pentru "independenta" trebuie sa mai puna mana pe ceva carti.

Si din nou, ca sa punem un pic de lumina pe "verticalitatea" poporului roman, unul din motivele principale pentru care nu am avut multa forta pentru a ne lupa cu turcii au fost boierii (romani) corupti pana in maduva oaselor, care erau multumiti sa aiba un domnitor maleabil (a se citi usor de controlat) si care era de acord sa plateasca tributul catre Poarta, fara prea mult scandal. Deci ei, romani si ortodocsi, erau cei care refuzau sa isi riste pielea si averile, desi stiau ca tributul era impovarator pentru tarani, negustori si tara, in general. Si exact de-aia au ajuns in tepe, aia care au avut privilegiul de a-l cunoaste personal pe Tepes.

Stiu ca nu are legatura cu topicul, dar mentalitatea de roman stranepot al "aparatorilor crestinatatii" e fumata de ceva vreme. Vroiam sa arat, argumentat, cat de fumata e.

Numai bine.
Reply With Quote
Vechi 08.09.2009, 23:25:36
Antoni0's Avatar
Antoni0 Antoni0 is offline
Senior Member

Data înregistrării: 01.09.2009
Implicit

Citat:
În prealabil postat de konijiro Vezi mesajul
Stiu ca nu are legatura cu topicul, dar mentalitatea de roman stranepot al "aparatorilor crestinatatii" e fumata de ceva vreme. Vroiam sa arat, argumentat, cat de fumata e.
Cu siguranta. Si legionarii au fost criminali, Capitanul a fost doar un avocat cu revolveru'n mana, in Romania a existat holocaust, tiganii nu s'a putut integra din cauza romanilor, etc, etc, etc...

Eu personal (si cu siguranta si alti romani) m'am (ne-am) saturat de lectii de istorie (asa zic ei) despre neamul nostru!

"Părinte Atanasie, cum trebuie să vorbim cu cei care nu ne respectă credința, neamul, dragostea de țară?
-Acestora, dragul meu, li se spune:Marș!"
Reply With Quote
Vechi 08.09.2009, 23:57:31
konijiro's Avatar
konijiro konijiro is offline
Senior Member

Data înregistrării: 24.04.2009
Implicit

Citat:
Eu personal (si cu siguranta si alti romani) m'am (ne-am) saturat de lectii de istorie (asa zic ei) despre neamul nostru!
E prea putin important daca accepti istoria asa cum a fost ea sau nu.

Daca vrei sa argumentezi, argumenteaza. Ca parintele Atanasie a zis "mars", e, din nou, irelevant. Mi se pare mai mare lipsa de respect fata de tara ta si mai ales fata de tine insuti sa te imbeti cu apa rece si sa iti re-inventezi istoria.

Iar romanii au nevoie de lectii legate de propria istorie, pentru ca nu ne-o cunoastem. Si destul de ironic, viziunea pe care multi dintre noi o avem asupra "trecutului glorios" e un rezultat al istoriei predate in scoala in timpul comunismului. Atunci cand se incerca "grefarea" personalitatilor trecutului pste cele ale prezentului, intr-o incercare patetica de a oferi acestora din urma o legitimitate pe care nu au avut-o niciodata.

Asumarea trecutului e esentiala, daca vrem sa ne insanatosim ca natiune si daca vrem sa schimbam mentalitati. Pentru ca daca trebuie schimbat ceva, ei bine, mentalitatea romaneasca in mod clar trebuie schimbata.

Da, in Romania a existat holocaust. E rusinos, dar a existat. E bine de stiut, si e bine de tinut minte. NU e vina mea, si nici a ta. Si, probabil, intr-o oarecare masura, nici a unor oameni care ar fi putut face ceva in legatura cu asta dar nu au facut.

Nu exista vina colectiva, mostenita. In acelasi fel in care eu nu sunt un om mai bun pentru ca Mircea cel Batran a castigat batalia de la Rovine sau Mihai pe aia de la Calugareni. Esti cine esti, si esti responsabil pentru ceea ce faci. Atat. Incearca sa faci cat mai mult bine tie si celor din jurul tau.

In citatul pe care l-ai dat apare "dragostea de tara". Cum iti iubesti tara atunci cand ii masluiesti istoria? Aia e dragoste? Sau e minciuna?

Last edited by konijiro; 09.09.2009 at 00:02:20.
Reply With Quote
Vechi 09.09.2009, 00:15:44
Fani71 Fani71 is offline
Senior Member

Data înregistrării: 15.04.2009
Locație: Bruxelles
Implicit

Citat:
În prealabil postat de Antoni0 Vezi mesajul
Nemtii generalizeaza; la fel cum fac si italienii. Si acum ma puteti acuza ca eu fac la fel cu tiganii. Dar din ce am vazut pana acum nu cred ca generalizez.
Mi-a placut asta, Antoni0.. :-) Tu crezi ca nu generalizezi cand spui ca nemtii generalizeaza, deci :-)))

Am stat in Germania 15 ani, am fost acceptata si respectata. Peste tot este greu sa fii acceptat si respectat mai intai, dar este posibil. Majoritatea nemtilor mi se pare ca sunt mai putin rasisti si xenofobi decat alte natii, pentru ca au fost educati mai mult in sensul asta dupa razboi.

Nu 'nemtii' ne fac lenesi, cum a zis altcineva, ci Rütgers, un politician dintr-unul din Landuri, a facut o gafa vrand sa-i inbuneze pe cei care isi pierdusera locurile de munca din cauza mutarii unei firme in Romania.

Subiecte asemănătoare
Subiect Subiect început de Forum Răspunsuri Ultimele Postari
Despre nașterea din nou, din Duhul Sfânt și despre Botez Savonarola Sfinti Parinti (Patrologie) 15 20.07.2013 13:28:48
Petre Tutea despre Dumnezeu si despre atei tigerAvalo9 Generalitati 34 02.12.2010 15:37:16
Despre pacate si despre Canoanele duhovnicilor gheorghecoser23 Preotul 5 25.06.2008 17:01:23