Forum Crestin Ortodox Crestin Ortodox

Du-te înapoi   Forum Crestin Ortodox > Tainele Ortodoxiei > Botezul
Răspunde

Thread Tools Moduri de afișare
Vechi 03.09.2009, 17:49:54
hmiron hmiron is offline
Senior Member

Data înregistrării: 25.08.2009
Implicit

Citat:
În prealabil postat de ciprian85 Vezi mesajul
Copiii nu mostenesc de la stramosi pacatele ci doar urmarile/efectele acestora: "parintii mananca agurida si copiilor le vor strepezi dintii"
Gasesc acest lucru ca fiind inacceptabil. Carevasazica nu se mosteneste pacatul, dar se mosteneste pedeapsa. Pedepsit pentru ce n-ai facut.
Vechi 03.09.2009, 18:29:50
costel's Avatar
costel costel is offline
Senior Member

Data înregistrării: 21.09.2006
Implicit

Este un subiect delicat. Eu nu sunt de acord cu faptul ca viata mea e un raspuns la cum au trait parintii. Prorocul Ieremia parca, voi cauta, spune exact invers - ca nu suntem raspunzatori de pacatele parintilor.
Reply With Quote
Vechi 04.09.2009, 01:34:10
crni_72 crni_72 is offline
Junior Member

Data înregistrării: 03.09.2009
Locație: Arad
Religia: Ortodox
Implicit Doamne Ajuta!

Citat:
În prealabil postat de costel Vezi mesajul
Este un subiect delicat. Eu nu sunt de acord cu faptul ca viata mea e un raspuns la cum au trait parintii. Prorocul Ieremia parca, voi cauta, spune exact invers - ca nu suntem raspunzatori de pacatele parintilor.
Draga Domnule,eu personal platesc si in ziua de azi pt pacatele parintilor deoarece nu sau spovedit nici impartasit si tata e baptist deci dupa cum spun cartile bisericestiacatele parintilor revin asupra copiilor.Pacatul inseamna moarte si deseori se intimpla ca doamne fereste mai ales daca este vreun blestem si vedem la tv copii morti omoriti etc draga domnule se zice ca aici a fost un blestem si cineva trebuie sa plateasca,crezi sau nu cineva apropiat familiei mele a trait in preacurvie 20 de ani si a murit calcat de o masina,iata ce inseamna pacat[moarte]sint multe de spus dar asta e,adevarata mintuire este parasirea pacatelor.Prietenul meu cel mai bun a murit la 14 ani in accident de masina deoarece parintii au preacurvit in toti acesti ani,si multe alte cazuri stiu de spus.Doamne Ajuta!
Reply With Quote
Vechi 04.09.2009, 01:42:15
monica.miholca
Guest

Implicit

Citat:
În prealabil postat de crni_72 Vezi mesajul
Draga Domnule,eu personal platesc si in ziua de azi pt pacatele parintilor deoarece nu sau spovedit nici impartasit si tata e baptist deci dupa cum spun cartile bisericestiacatele parintilor revin asupra copiilor.Pacatul inseamna moarte si deseori se intimpla ca doamne fereste mai ales daca este vreun blestem si vedem la tv copii morti omoriti etc draga domnule se zice ca aici a fost un blestem si cineva trebuie sa plateasca,crezi sau nu cineva apropiat familiei mele a trait in preacurvie 20 de ani si a murit calcat de o masina,iata ce inseamna pacat[moarte]sint multe de spus dar asta e,adevarata mintuire este parasirea pacatelor.Prietenul meu cel mai bun a murit la 14 ani in accident de masina deoarece parintii au preacurvit in toti acesti ani,si multe alte cazuri stiu de spus.Doamne Ajuta!
Cel mai important e sa iti ierti parintii ca sa restabilesti relatia cu ei, si prin tine se vor mantui si ei.
Nu cred ca e prudent sa asociem un anumit eveniment cu faptul ca unul sau altul a pacatuit-nu avem de unde stii care e judecata Domnului.
Cred ca Windorin zicea mai sus, e important sa deosebim pacatosul de pacat, ca sa putem iubi pacatosul si sa uram pacatul...
Reply With Quote
Vechi 03.09.2009, 19:13:25
Fani71 Fani71 is offline
Senior Member

Data înregistrării: 15.04.2009
Locație: Bruxelles
Implicit

Citat:
În prealabil postat de hmiron Vezi mesajul
Gasesc acest lucru ca fiind inacceptabil. Carevasazica nu se mosteneste pacatul, dar se mosteneste pedeapsa. Pedepsit pentru ce n-ai facut.
Cum adica pedeapsa?
Urmare nu inseamna pedeapsa.
Asa cum parintii dau mostenire codul genetic, dau mostenire si anumite trasaturi care sunt urmare a felului cum au trait. Dar asta nu inseamna ca persoana nu se poate elibera aspectele negative si folosi aspectele pozitive ca sa evolueze.
Vechi 03.09.2009, 21:02:43
Cristian_S Cristian_S is offline
Senior Member

Data înregistrării: 26.08.2009
Implicit

La Taina Botezului se iarta toate pacatele, avem exemplu in acest sens pe crestinii din primele secole care, botezatii fiind la varste diferite, erau numiti "sfinti" in scripturi de catre SF.Apostoli.

Oamenii nu poarta pacatele inaintasilor ci efectele pacatelor lor, asa cum aproapele nostru poate fi afectat de pacatul nostru chiar daca el nu a savarsit acel pacat......(ex. cuvantul necuviincios il afecteaza si pe cel care aude, chiar daca el nu a spus ceva necuvenit.)
Reply With Quote
Vechi 03.09.2009, 21:32:55
dorinastoica14
Guest

Implicit

În evanghelia care se citește la Duminica orbului se spune (citez din memorie)"...oare cineva din neamul lui a păcătuit?" (referindu-se la faptul că acel vindecat de Iisus Hristos era orb din naștere...Răspunsul îl știm cu toți i"..aceasta este pentru a se arăta voia lui Dumnezeu prin el."
Așadar încă din acele vremuri oamenii credeau în moșternirea păcastelor înaintașilor din familie în timp cae învățătura Mântuitorului respingea aceasta.
Reply With Quote
Vechi 04.09.2009, 01:40:51
crni_72 crni_72 is offline
Junior Member

Data înregistrării: 03.09.2009
Locație: Arad
Implicit Doamne Ajuta!

Citat:
În prealabil postat de dorinastoica14 Vezi mesajul
În evanghelia care se citește la Duminica orbului se spune (citez din memorie)"...oare cineva din neamul lui a păcătuit?" (referindu-se la faptul că acel vindecat de Iisus Hristos era orb din naștere...Răspunsul îl știm cu toți i"..aceasta este pentru a se arăta voia lui Dumnezeu prin el."
Așadar încă din acele vremuri oamenii credeau în moșternirea păcastelor înaintașilor din familie în timp cae învățătura Mântuitorului respingea aceasta.
Domnule eu personal la scoala am avut un coleg nevazator,deoarece mama acestuia a [curvit]inainte de nunta ca dupa e preacurvie,si a nascut un baiat orb deoarece e simplu a avut sifilis,vezi ce inseamna pacatul,si dupa aceea a preacurvit si a birvit pe toata lumea dar rusinea ei nu a vazut-o.Doamne Ajuta!
Reply With Quote
Vechi 04.09.2009, 21:23:13
sophia sophia is offline
Senior Member

Data înregistrării: 25.06.2007
Implicit

Undeva mi se pare ca se spune ca nu platesc copiii pentru parinti. In tr-o pilda a lui Iisus, dar nu mai stiu care.
Ma derutati acum.
E greu de stiut si judecat pacatele parintilor si m ai ales pentru ce platim noi.
Uneori m-am intrebat si eu despre asta si nu stiu. Fiindca ceva platesc si eu.
Totusi nu judec si am iertat parintii mei pentru tot.
Nici pe altii nu pot sa-i judec de pacate. Cine sunt eu.
Pe de alta parte exista boli genetice mostenite de copii. N-as zice ca sunt urmarea unui pacat, ele sunt de generatii in organism.
Azi se mai pot descoperi inainte de avea copii si se poate chiar evita transmiterea.
Reply With Quote
Vechi 04.09.2009, 09:34:41
hmiron hmiron is offline
Senior Member

Data înregistrării: 25.08.2009
Implicit

Citat:
În prealabil postat de Fani71 Vezi mesajul
Cum adica pedeapsa?
Urmare nu inseamna pedeapsa.
Asa cum parintii dau mostenire codul genetic, dau mostenire si anumite trasaturi care sunt urmare a felului cum au trait. Dar asta nu inseamna ca persoana nu se poate elibera aspectele negative si folosi aspectele pozitive ca sa evolueze.
"Urmare" e un eufemism. Din moment ce copilul se naste cu un dezavantaj fata de altii, pentru o vina care nu-i apartine, avem de aface cu o discriminare.

Subiecte asemănătoare
Subiect Subiect început de Forum Răspunsuri Ultimele Postari
Intrebare Importanta ggmarius Generalitati 5 19.07.2011 10:26:09
O intrebare importanta pentru mine Claudiuxs Intamplari adevarate 12 06.10.2010 05:56:11
o nelamurire importanta padrevicentiu Generalitati 5 12.09.2007 10:07:11