![]() |
![]() |
|
|
|
|||
|
|||
![]()
Gasesc acest lucru ca fiind inacceptabil. Carevasazica nu se mosteneste pacatul, dar se mosteneste pedeapsa. Pedepsit pentru ce n-ai facut.
|
||||
|
||||
![]()
Este un subiect delicat. Eu nu sunt de acord cu faptul ca viata mea e un raspuns la cum au trait parintii. Prorocul Ieremia parca, voi cauta, spune exact invers - ca nu suntem raspunzatori de pacatele parintilor.
|
|
|||
|
|||
![]() Citat:
![]() |
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Nu cred ca e prudent sa asociem un anumit eveniment cu faptul ca unul sau altul a pacatuit-nu avem de unde stii care e judecata Domnului. Cred ca Windorin zicea mai sus, e important sa deosebim pacatosul de pacat, ca sa putem iubi pacatosul si sa uram pacatul... |
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Urmare nu inseamna pedeapsa. Asa cum parintii dau mostenire codul genetic, dau mostenire si anumite trasaturi care sunt urmare a felului cum au trait. Dar asta nu inseamna ca persoana nu se poate elibera aspectele negative si folosi aspectele pozitive ca sa evolueze.
|
|||
|
|||
![]()
La Taina Botezului se iarta toate pacatele, avem exemplu in acest sens pe crestinii din primele secole care, botezatii fiind la varste diferite, erau numiti "sfinti" in scripturi de catre SF.Apostoli.
Oamenii nu poarta pacatele inaintasilor ci efectele pacatelor lor, asa cum aproapele nostru poate fi afectat de pacatul nostru chiar daca el nu a savarsit acel pacat......(ex. cuvantul necuviincios il afecteaza si pe cel care aude, chiar daca el nu a spus ceva necuvenit.) |
|
|||
|
|||
![]()
În evanghelia care se citește la Duminica orbului se spune (citez din memorie)"...oare cineva din neamul lui a păcătuit?" (referindu-se la faptul că acel vindecat de Iisus Hristos era orb din naștere...Răspunsul îl știm cu toți i"..aceasta este pentru a se arăta voia lui Dumnezeu prin el."
Așadar încă din acele vremuri oamenii credeau în moșternirea păcastelor înaintașilor din familie în timp cae învățătura Mântuitorului respingea aceasta. |
|
|||
|
|||
![]() Citat:
|
|
|||
|
|||
![]()
Undeva mi se pare ca se spune ca nu platesc copiii pentru parinti. In tr-o pilda a lui Iisus, dar nu mai stiu care.
Ma derutati acum. E greu de stiut si judecat pacatele parintilor si m ai ales pentru ce platim noi. Uneori m-am intrebat si eu despre asta si nu stiu. Fiindca ceva platesc si eu. Totusi nu judec si am iertat parintii mei pentru tot. Nici pe altii nu pot sa-i judec de pacate. Cine sunt eu. Pe de alta parte exista boli genetice mostenite de copii. N-as zice ca sunt urmarea unui pacat, ele sunt de generatii in organism. Azi se mai pot descoperi inainte de avea copii si se poate chiar evita transmiterea. |
|
|||
|
|||
![]() Citat:
![]() |
||||
Subiect | Subiect început de | Forum | Răspunsuri | Ultimele Postari |
Intrebare Importanta | ggmarius | Generalitati | 5 | 19.07.2011 10:26:09 |
O intrebare importanta pentru mine | Claudiuxs | Intamplari adevarate | 12 | 06.10.2010 05:56:11 |
o nelamurire importanta | padrevicentiu | Generalitati | 5 | 12.09.2007 10:07:11 |
|