Forum Crestin Ortodox Crestin Ortodox

Du-te înapoi   Forum Crestin Ortodox > Generalitati > Generalitati
Subiect închis

Thread Tools Moduri de afișare
Vechi 17.09.2009, 18:29:10
laurschepsis laurschepsis is offline
Senior Member

Data înregistrării: 29.09.2008
Locație: Bucuresti
Religia: Ortodox
Implicit

Citat:
În prealabil postat de topcat Vezi mesajul
Pai nu omoara medicamentul bacteria?
Dar nu mi-ai raspuns la mesajul anterior
Doamne-ajuta!

Prima intrebare ne duce in derizoriu.

Ti-am raspuns in mesajele anterioare. Trebuie sa ma retrag. Sunt trepte de atentionare. Asa cum facem si noi cu copiii nostri, doar scara (proportiile) difera.

Cea fost de spus am spus. Mai ramane sa si facem.

Doamne-ajuta!
Parintele Arsenie Boca: Am vrut sa pun mana pe radacina durerii, care nu este alta decat pacatul... Rugandu-ma - pentru Pacea a toata lumea si pentru bunastarea Sfintelor lui Dumnezeu Biserici - aud deodata in urechea dinauntru infruntarea amarnica: "Nu te ruga de Mine sa le dau Pace, roaga-te de oameni sa-si schimbe purtarile, daca vor sa mai vada Pace pe pamant"..."
Vechi 17.09.2009, 20:28:09
konijiro's Avatar
konijiro konijiro is offline
Senior Member

Data înregistrării: 24.04.2009
Implicit

Citat:
Cele ce ai scris acolo sunt o interpretare proprie fratiei tale. Nu scrie nicaieri in Vechiul sau Noul Testament, si nici nu lasa sa se inteleaga, ca Pamantul ar fi plat. O astfel de lecturare a textelor biblice este, pentru mine, comica. Pentru ca dezvaluie, nu numai lipsa de lectura a Sfintei Scripturi, dar si o doza mare de teribilism adolescentin. Sa te apuci sa discuti despre ceva ce nu cunosti este un risc pe care un om matur nu si-l permite, dar care, la un tanar, are farmecul sau comic.
Pe un Pamant rotund nu poti sa vezi tot Pamantul. Iar in fragmentele acelea axact aia spune.

Dar lasa interpretarea mea. Biserica Catolica a ars pe rug, acuzandu-i de erezie, pe ceva astronomi, in Evul Mediu. Giordano Bruno a fost unul din ei, Galileo a reusit sa scape. Biserica Catolica a facut treaba asta pentru ca, evident, descoperirile lor contraziceau biblia. Deci nu e vorba de interpretarea mea, ci si de a Bisericii Catolice.
O sa imi spui ca noi suntem ortodocsi. Bun, ai vreo scriere din spatiul romanesc, sau macar ortodox, care sa arate ca in Evul Mediu, atunci cand BC ardea eretici pe rug, aici deja stiam ca geocentrismul e o prostie, si ca biblia nu il sustine? La fel si despre Pamantul care e plat.

Dar sa lasam Pamantul. In biblie se spune, de asemenea, ca liliacul e pasare.
Acum, stim clar ca liliacul e cu totul altceva, si anume mamifer. Variantele care rezulta din asta (la care ma pot gandi acum, oricum) ar fi:

1. Biblia nu e inspirata de dzeu, pentru ca nu se poate ca dzeu sa nu fi stiut ca liliacul nu e pasare, atata timp cat e creatia lui. Daca asta e adevarat, cat din biblie mai poate fi acceptat drept rezultat al inspiratiei divine, si cat e scrierea unor oameni, care au pus pe hartie un text direct proportional cu cunostintele pe care le aveau referitor la lumea ce ii inconjura?

2. Biblia e inspirata de dzeu, dar omul care a scris-o a gresit.

3. Greseala e acolo intentionat, ca dzeu sa ne testeze credinta.

Sa nu iei postul meu ca o incercare de a te lua peste picior, ca nu e. Dar biblia chiar contine greseli, si e clar scrisa de niste oameni care nu aveau acces la informatiile la care avem azi, pentru ca nu erau descoperite la ora aia. Dar daca cartea respectiva a fost scrisa de insusi cel care a creat lumea, cum se poate ca aceste greseli sa existe?
E o intrebare legitima, si nu are legatura cu experienta mea de viata. Apropo, nu sunt adolescent, dar ma bucur sa vad ca am pastrat ceva din caracterul adolescentei, cel putin in exprimare.
Vechi 17.09.2009, 20:59:28
topcat
Guest

Implicit

Dragi credinciosi, ce veti crede acum daca eu va doresc sanatate, in lumina citatului dintr-un cunoscut (Bolile sunt tamaduitoare, le da Dumnezeu ca sa ne intareasca sufleteste si sa devenim fericiti!)?

Ce sa va urez acum? Sa fiti cit mai bolnavi si mai fericiti?
Vechi 17.09.2009, 21:34:35
cristiboss56's Avatar
cristiboss56 cristiboss56 is offline
Senior Member

Data înregistrării: 16.12.2006
Locație: Oricare ar fi vicisitudinile zilelor și anilor,oricare ar fi durata lor,vine ora răsplatei:BRĂTIANU
Implicit

Citat:
Dragi credinciosi, ce veti crede acum daca eu va doresc sanatate, in lumina citatului dintr-un cunoscut (Bolile sunt tamaduitoare, le da Dumnezeu ca sa ne intareasca sufleteste si sa devenim fericiti!)?

Ce sa va urez acum? Sa fiti cit mai bolnavi si mai fericiti?
Acum dragă Cătălin, de-ți va spune cineva ce să ne urezi, ar fi din partea ta ceva formal și nu de așa ceva avem nevoie . E bine a ura din suflet și convingere când o faci , căci urarea fără simțire, e doar protocolară , lemn uscat învelit în poleală. Eu îți doresc , SINCER, să-L descoperi pe Dumnezeu și să-L primești la tine , pentru că minte ai , suflet rău nu ai , ci vrei să pari ceva ( o țâră ) mai original . Doamne ajută ! +
Vechi 17.09.2009, 22:32:21
topcat
Guest

Implicit

Cristi, daca ar fi oricine altcineva decit Dzeu, care face ca el, adica te blesteama pe tine si pe neamurile pina la a nu-stiu-cita spita, si nu un simplu blestem, ci unul cu boli crude, pentru fapte cu consecinte mult mai slabe decit bolile si suferinta provocata de ele, si care iti porunceste sa-l iubesti mai mult ca pe copilul tau, l-ai iubi?
Vechi 17.09.2009, 22:57:45
AndruscaCIM's Avatar
AndruscaCIM AndruscaCIM is offline
Senior Member

Data înregistrării: 16.08.2009
Locație: Germania
Implicit

Citat:
Cristi, daca ar fi oricine altcineva decit Dzeu, care face ca el, adica te blesteama pe tine si pe neamurile pina la a nu-stiu-cita spita, si nu un simplu blestem, ci unul cu boli crude, pentru fapte cu consecinte mult mai slabe decit bolile si suferinta provocata de ele, si care iti porunceste sa-l iubesti mai mult ca pe copilul tau, l-ai iubi?
De ce privesti aceasta situatie ca pe un blestem? Gandeste-te ca tu la randul tau trebuie sa ai o viata asumata si responsabila gandidu-te la copiii tai. Toata lumea sare gandindu-se la modul de viata necunoscut poate al stramosilor...dar gandeste-te ca e randul tau sa influentezi cateva generatii
Vechi 17.09.2009, 23:17:44
cristiboss56's Avatar
cristiboss56 cristiboss56 is offline
Senior Member

Data înregistrării: 16.12.2006
Locație: Oricare ar fi vicisitudinile zilelor și anilor,oricare ar fi durata lor,vine ora răsplatei:BRĂTIANU
Implicit

Citat:
Dragă Cătălin, aici arăți superficialitate, din lisa lecturilor ajutătoare și mult folositoare a Sf. Părinți și nu numai. Unele au fost spuse și aici pe forum, dar insuficient pentru a-ți forma o părere cât de cât apropiată de adevăr. Nu rezolvi nimic dacă vrei să joci șah si nu ai piesele jocului ( piesele , aici , sunt cărțile cele de fol6s ) . Mai discutăm și altă dată , dar până atunci , o noapte și o zi ce urmează cât mai liniștită !
Vechi 17.09.2009, 23:34:19
Senior Member

Implicit De ce, frate?

Citat:
Doamne-ajuta!

Unde scrie, frate, ca Dumnezeu te blesteama? Ti-am explicat cat se poate de clar ca nu Dumnezeu te pedepseste ci chiar noi oamenii ne autopedepsim prin cinismul cu care ignoram toate avertismentele primite. Uite, chiar modul in care acum ai strambat toata discutia pe care ai avut-o cu mine intareste acest fapt.

Unde iti porunceste Dumnezeu in Legea Noua sa il iubesti ca altfel te pedepseste?

Pe parintele Teofil Paraian l-ai numit ignorant. Pe Costel, care este un om care te-ar fi putut ajuta sa iti inlaturi anumite neclaritati l-ai determinat prin lipsa de seriozitate sa nu iti mai raspunda. Pe Caminaris l-ai "ajutat" sa spuna ce a spus. Ioan Cismileanu afirmi ca este un prost. Mie mi-ai intors vorbele pe dos. Nu te supara frate drag, dar dupa mai bine de 1000 de interventii pe acest forum intrebarile pe care le pui arata ca esti cam in acelasi punct in care erai la intrarea pe forum.

Am redat intr-o pagina anterioara un fragment din Evanghelia lui Ioan. As fi vrut sa afli de acolo ca pana si ucenicii lui Iisus, cei care vreme de aproape 3 ani au fost martori la minuni cu adevarat Dumnezeiesti, l-a final puneau intrebari ca si cum nu ar fi fost impreuna cu Dumnezeu Cuvantul. As fi vrut sa intelegi ca nu este asa de usor a ne da seama de prezenta lui Dumnezeu in viata nostra. Ei l-au tinut de mana, l-au avut intre ei si uite ce intrebari ii puneau cu putin timp inainte de a se desparti.

Citeam mai devreme dialogul pe care l-ai avut cu Costel pe topicul despre icoane. Te asezi intr-o pozitie jenanta. Nu pentru ca nu intelegi ci pentru ca tratezi superficial ceea ce nu incape in logica fratiiei tale, desi s-a scris de n ori ca randuiala Dumnezeiasca este muuuuult peste logica telurica.

Spui ca vrei sa stii, dar lasi sa se inteleaga ca nu te intereseaza. Pacat. Eu in continuare nu cred ca esti ceea ce vrei sa pari.

Cu tot dragul,
Doamne-ajuta!
Parintele Arsenie Boca: Am vrut sa pun mana pe radacina durerii, care nu este alta decat pacatul... Rugandu-ma - pentru Pacea a toata lumea si pentru bunastarea Sfintelor lui Dumnezeu Biserici - aud deodata in urechea dinauntru infruntarea amarnica: "Nu te ruga de Mine sa le dau Pace, roaga-te de oameni sa-si schimbe purtarile, daca vor sa mai vada Pace pe pamant"..."
Vechi 17.09.2009, 23:37:23
Antoni0's Avatar
Antoni0 Antoni0 is offline
Senior Member

Data înregistrării: 01.09.2009
Implicit

Citat:
În prealabil postat de laurschepsis Vezi mesajul
Doamne-ajuta!

Unde scrie, frate, ca Dumnezeu te blesteama? Ti-am explicat cat se poate de clar ca nu Dumnezeu te pedepseste ci chiar noi oamenii ne autopedepsim prin cinismul cu care ignoram toate avertismentele primite. Uite, chiar modul in care acum ai strambat toata discutia pe care ai avut-o cu mine intareste acest fapt.

Unde iti porunceste Dumnezeu in Legea Noua sa il iubesti ca altfel te pedepseste?

Pe parintele Teofil Paraian l-ai numit ignorant. Pe Costel, care este un om care te-ar fi putut ajuta sa iti inlaturi anumite neclaritati l-ai determinat prin lipsa de seriozitate sa nu iti mai raspunda. Pe Caminaris l-ai "ajutat" sa spuna ce a spus. Ioan Cismileanu afirmi ca este un prost. Mie mi-ai intors vorbele pe dos. Nu te supara frate drag, dar dupa mai bine de 1000 de interventii pe acest forum intrebarile pe care le pui arata ca esti cam in acelasi punct in care erai la intrarea pe forum.

Am redat intr-o pagina anterioara un fragment din Evanghelia lui Ioan. As fi vrut sa afli de acolo ca pana si ucenicii lui Iisus, cei care vreme de aproape 3 ani au fost martori la minuni cu adevarat Dumnezeiesti, l-a final puneau intrebari ca si cum nu ar fi fost impreuna cu Dumnezeu Cuvantul. As fi vrut sa intelegi ca nu este asa de usor a ne da seama de prezenta lui Dumnezeu in viata nostra. Ei l-au tinut de mana, l-au avut intre ei si uite ce intrebari ii puneau cu putin timp inainte de a se desparti.

Citeam mai devreme dialogul pe care l-ai avut cu Costel pe topicul despre icoane. Te asezi intr-o pozitie jenanta. Nu pentru ca nu intelegi ci pentru ca tratezi superficial ceea ce nu incape in logica fratiiei tale, desi s-a scris de n ori ca randuiala Dumnezeiasca este muuuuult peste logica telurica.

Spui ca vrei sa stii, dar lasi sa se inteleaga ca nu te intereseaza. Pacat. Eu in continuare nu cred ca esti ceea ce vrei sa pari.

Cu tot dragul,
Doamne-ajuta!

57 de pagini de topic...

S'a schimbat cumva topcat? ... Nu cred!

Deja vad, peste un an si jumate, pagina 300 ... aceleasi discutii, aceleasi idei otravitoare

Good night hawkins ... !
Vechi 17.09.2009, 23:56:32
Senior Member

Implicit

Doamne-ajuta!

Konjiro, te rog, iarta-ma ca nu ti-am raspuns. De doua ori mi-am propus si m-am intrerupt. Nu te supara, nu a fost cu intentie. Acum s-a facut tarziu, esti de acord sa vorbim maine?

Doamne-ajuta!
Subiect închis

Subiecte asemănătoare
Subiect Subiect început de Forum Răspunsuri Ultimele Postari
Rugaciuni pentru atei. cod_gabriel Generalitati 48 11.08.2014 07:25:49
Atitudinea fata de atei anisoara Generalitati 7 07.11.2013 10:17:23
Pentru atei xanixade Teologie si Stiinta 84 06.04.2011 19:24:36
Cuvant pentru atei dobrin7m Generalitati 179 14.03.2011 10:03:30