![]() |
![]() |
|
|
|
||||
|
||||
![]() Citat:
Dragul meu,cand discuti cu cineva,te astepti ca acel cineva sa aiba o educatie/informatie minima despre bazele istorice a subiectului. Cu tine asta cam schioapata. Probabil ca esti prea tanar sau ai fost bolnav la lectile de istorie. Poporul evreu a fost macinat in lungul istoriei de catre crestini,nu aicia este locul de explicat cauzele. Inchizitia din Spania (ai auzit de asa ceva?),progromuri si Holocaustul din Europa in care au fost exterminati 6 milioane de evrei ,asta reprezinta jumatate din poporul evreu atuncia!. In urma acestor fapte lumea a ajuns la concluzia ca trebuie de infintat un stat al evreilor si singurul loc in lume unde a fost logic sa fie infintata tara a fost actualul loc a ei deoarece Toata istoria si credinta acestui popor este legata de teritoriul ista. In declararea Statului Israel s-a stabilit ca totii cetatenii tarii vor avea aceleas drepturi cu toate ca statul este Patria poporului evreu. Totii arabii care nu s`au lasat dusi de nas si nu au luptat contra armatei Israeliene si nu au parasit locuintile lor si tara, traiesc si azi intr`o tara pe care totii invideaza. Din punct legistativ-international,Tara nu a apartinut in ultimii 600 de ani nimanui. Nu turcilor care nu o revendica si nu englejilor care lor li s-a dat numai dreptul de o a stapani pe numai 30 de ani. Si azi,teritoarele care nu depind de Israel si sunt "cucerite" de Israel, NU AU DEPINS SI NU DEPIND DE NICI O TARA.Asa ca Israelul ,formal nu le-a cucerit, cel mai mult se poate zice ca "le tin". Daca ,cum scri,tu nu crezi asta, pune mana pe o carte buna de istorie si vei descoperi ca am dreptate.
|
||||
|
||||
![]() Citat:
Citat:
Citat:
Eu inteleg ca marile puteri au cautat sa compenseze cumva natia evreiasca pentru ce-a patit in al doilea razboi mondial, dar asta nu se face pedepsind alte tari ce n-au fost implicate. Pentru evrei s-a facut o exceptie, o mare exceptie si asta mi se pare gresit. Oricat de mare a fost suferinta lor, n-are nici o treaba cu redesenarea frontierelor. Citat:
Uite o sa ma documentez, pentru ca nu te cred. Si asta nu pentru ca am ceva cu tine sau cu evreii, ci pentru ca tu esti doar o parte a povestii si nu ai cum sa detii adevarul obiectiv.
![]() |
||||
Subiect | Subiect început de | Forum | Răspunsuri | Ultimele Postari |
jaf in Israel | Ioana-Andreea | Generalitati | 1 | 11.10.2010 12:22:36 |
Sema Israel! | dorstor | Iudaismul | 10 | 11.10.2010 12:08:03 |
De ce Israel? | tigerAvalo9 | Generalitati | 26 | 28.12.2009 14:23:53 |
Impresii de la mitingul de protest contra statului politienesc! | tot-Laurentiu | Stiri, actualitati, anunturi | 7 | 02.02.2009 16:04:58 |
S-a nascut Coalitia Impotriva Statului Politienesc. | tot-Laurentiu | Stiri, actualitati, anunturi | 0 | 21.01.2009 18:19:08 |
|