Forum Crestin Ortodox Crestin Ortodox

Du-te înapoi   Forum Crestin Ortodox > Biserica Ortodoxa si alte religii > Iudaismul
Răspunde

Thread Tools Moduri de afișare
Vechi 18.09.2009, 21:11:44
hmiron hmiron is offline
Senior Member

Data înregistrării: 25.08.2009
Implicit

Citat:
În prealabil postat de Traditie1 Vezi mesajul
Nici nu tu spui lucruri prea inteligente. Statul antic Israel e o realitate istorica care nu se bazeaza doar pe scrierile biblice. El este mentionat si în izvoarele egiptene, asiriene etc si a sfârsit cucerit de asirieni si Babilon. Însa eu ma referam nu atât la organizatia statala cât la pamântul patrie al acestui popor.
Corect, insa eu nu am negat existenta Israelului biblic, ci am pus sub semnul intrebarii legitimitatea cererii de a avea un stat pe acelasi loc pe care mai fusese acum cateva mii de ani. Perioada uriasa dintre ce descrie Biblia si 1947, aia e miezul controversei.

Citat:
În prealabil postat de Traditie1 Vezi mesajul
Populatia majoritara a acestui teritoriu a fost întotdeauna cea evreiasca. Treptat cei mai multi dintre ei au fost covertiti la islam dar evrei mozaici au exisat întodeauna în numar considerabil:
http://en.wikipedia.org/wiki/History...Land_of_Israel
In cazul asta si albanezii din Kosovo au dreptul la independenta, doar pentru ca sunt majoritari in zona. Si secuii din Harghita si Covasna, si orice petec de pamant unde etnia X e majoritara are dreptul la independenta. Dar stim prea bine ca nu asa merge istoria.
Vechi 19.09.2009, 05:44:46
Traditie1 Traditie1 is offline
Senior Member

Data înregistrării: 10.10.2008
Religia: Ortodox
Implicit

Citat:
În prealabil postat de hmiron Vezi mesajul
Corect, insa eu nu am negat existenta Israelului biblic, ci am pus sub semnul intrebarii legitimitatea cererii de a avea un stat pe acelasi loc pe care mai fusese acum cateva mii de ani. Perioada uriasa dintre ce descrie Biblia si 1947, aia e miezul controversei.
Statele moderne sunt în general expresii ale unor realitati nationale. Nu conteaza traditia statala ci realitatea nationala iar realitatea nationala a evreilor e indisolubil legata de pamântul Israelului.

Citat:
In cazul asta si albanezii din Kosovo au dreptul la independenta, doar pentru ca sunt majoritari in zona. Si secuii din Harghita si Covasna, si orice petec de pamant unde etnia X e majoritara are dreptul la independenta. Dar stim prea bine ca nu asa merge istoria.
Nu e valabil doar principiul majoritatii ci si al dreptului istoric. Maghiarii au devenit majoritari în inima României dar ei reprezinta un act nedrept, rezultatul unei cotropiri. În cazul Kosovo, ideea gresita a multora e ca albanezi ar fi populatia autohtona iar sârbii niste venetici veniti în secolul 7. De fapt sârbii sunt traco-iliri slavizati si au tot atâta sânge slav cât si albanezii.
Răspunde

Subiecte asemănătoare
Subiect Subiect început de Forum Răspunsuri Ultimele Postari
jaf in Israel Ioana-Andreea Generalitati 1 11.10.2010 12:22:36
Sema Israel! dorstor Iudaismul 10 11.10.2010 12:08:03
De ce Israel? tigerAvalo9 Generalitati 26 28.12.2009 14:23:53
Impresii de la mitingul de protest contra statului politienesc! tot-Laurentiu Stiri, actualitati, anunturi 7 02.02.2009 16:04:58
S-a nascut Coalitia Impotriva Statului Politienesc. tot-Laurentiu Stiri, actualitati, anunturi 0 21.01.2009 18:19:08