Forum Crestin Ortodox Crestin Ortodox

Du-te înapoi   Forum Crestin Ortodox > Generalitati > Umanitare
Subiect închis

Thread Tools Moduri de afișare
Vechi 21.09.2009, 13:38:59
laurschepsis laurschepsis is offline
Senior Member

Data înregistrării: 29.09.2008
Locație: Bucuresti
Religia: Ortodox
Implicit

Citat:
În prealabil postat de dorinastoica14 Vezi mesajul
Mă bucur că în sfârșit au apărut și reacții la cele scrise de mine.Nu creau să comentez și nici să acuz.Sunt convinsă că în urma acestei vizite toate cele trimise vor ajunge la familia necăjită.Lucrurile mai "fine "trimise puteau fi vândute și cu banii acoperite alte necesități.
Eu am spus că locuința luxsoasă este o locuință de serviciu-vă rog să recitiți.
Și pentru că doresc să dau concret ajutor ( nu am cum ajuta cu bani sau alte lucruri ) locuind într-un oraș la 50 km de Târgu-Bujor pot să merg cu microbuzul (am transport gratuit) pentru a învăța acești copii să se spele să folosească un aragaz și o butelie care sunt trimise,să facă mâncare și să țină casa curată deoarece sunt la pensie și am timp.
Cea mai mare urgență ar fi să se facă soba pentru care trebuie cărămidă,portiță burlane și un meseriaș.
Doamne-ajuta!

Tot mai vreti sa acuzati?! Atunci cand gresesti iti ceri iertare. Nu continui sa insinuezi cu jumatate de gura aceleasi uraciuni.

Butelia si aragazul (daca este vorba de cel fara cuptor) nu sunt trimise. Au fost cumparate de sora Nutzy din banii trimisi.

Daca o sa ii puneti sa vanda ce primesc vor fi aspru judecati de comunitate. Dar cel mai rau, ii veti invata gresit. Pentru ei ar fi foarte usor sa vanda caritatea altora. A fost o vreme cand tatal a vandut pana si vacuta. In localitate sunt si alti amarati. Vorbiti cu parintele si o sa va spuna cui puteti sa le faceti o mare bucurie cu ele.
Mai mult chiar. O doamna doctor din Bucuresti le-a cumparat foarte multe lucruri. Mi le-a incredintat sa le duc la Tg Bujor. Ce credeti ca ar simti doamna doctor si toti cei ce lucreaza in clinica dansei, si care au pus suflet si bani, daca ar afla ca acele lucruri pe care le-au cumparat cu drag au fost vandute de dumneavoastra pentru ca unele din ele erau mai "fine".
Cum va puteti aroga dreptul de a schimba destinatia unor lucruri care nu va apartin? Nu-i invatati, si mai ales, nu-i puneti pe ei sa vanda ce primesc.

Pentru reparatii mergeti, va rog, la primar si amintiti-i ca a promis oameni si materiale (var) pentru repararea casei.

Dar, ganditi-va bine. Daca o sa raspanditi si in localitate aceleasi vorbe cu cele ce ati postat aici, o sa faceti mult rau.

Dumnezeu sa va binecuvanteze si sa va ajute sa faceti numai bine, asa cum pareti a fi intentionata. Este nevoie de dumneavoastra acolo, este nevoie si de alte persoane. Dar, lasati sabia acasa.

Doamne-ajuta!
Parintele Arsenie Boca: Am vrut sa pun mana pe radacina durerii, care nu este alta decat pacatul... Rugandu-ma - pentru Pacea a toata lumea si pentru bunastarea Sfintelor lui Dumnezeu Biserici - aud deodata in urechea dinauntru infruntarea amarnica: "Nu te ruga de Mine sa le dau Pace, roaga-te de oameni sa-si schimbe purtarile, daca vor sa mai vada Pace pe pamant"..."
Vechi 21.09.2009, 14:18:40
dorinastoica14
Guest

Implicit Iertare? de ce nu?

Dacă prin cuvintele mele am supărat pe cineva.dacă am greși față de cineva rog să fiu iertată.Eu am fost acolo și am văzut și am auzit.Sunt un mesager al celor pe care i-am însoțit și care încă nu pot să posteze.
Încă odată iertare și Dumnezeu să ne răsplătească fiecăruia după inima și faptele noastre(mie mai puțin căci se pare că v-am supărat rău dacă am scris câteva rânduri din acatistul sfântului Mina și am subliniat cele ce am simțit ascultând și văzând).

Să așteptăm postările doamenelor pe care le-am însoțit.
Vechi 21.09.2009, 14:35:05
LapetiteMoc LapetiteMoc is offline
Banned

Data înregistrării: 04.05.2009
Lightbulb

Citat:
Să așteptăm postările doamenelor pe care le-am însoțit.
De ce folositi pluralul? Doar doamna Viorica Milin poate spune ceva, pentru ca doamna cealalta a fost banata.

Era mai bine sa va abtineti sa faceti evaluari, insinuari etc ... Eu cel putin am vazut multa fiere in aceste postari in aparenta pline de rugaciuni.

Citat:
Dacă prin cuvintele mele am supărat pe cineva.dacă am greși față de cineva rog să fiu iertată.
Fata de doamna Lenuta ati gresit. Ce nu e clar? Asadar, se cuvine sa-i cereti iertare public, pentru ca tot public ati jignit-o!

Last edited by LapetiteMoc; 21.09.2009 at 14:41:11.
Vechi 21.09.2009, 15:05:41
anita anita is offline
Senior Member

Data înregistrării: 28.06.2007
Implicit

Sa vedem bunele intentii cu care cele trei doamne s-au dus sa vada acei copii si sa ii ajute.
In postarea doamnei Dorina nu mi s-a parut ca ar fi facut aluzie la Nutzy ci mai degraba la cei care ar fi putut sa ia acele lucruri.
Inteleg si sentimentul de frustrare pe care l-au simtit cand au vazut in ce mizerie traiesc cu toate eforturile depuse.
E greu sa cresti 2 copii dar 6 ,si mai ales cand nu este o mana de femeie.
Ca sa faci imbunatatiri intr-o casa trebuie bani ,nu gluma.
Dupa cum arata casa ,mai degraba ar trebui ridicata alta.
O casa din chirpici de lut nu costa ,dar trebuie munca si pricepere.
Vechi 21.09.2009, 15:13:17
anita anita is offline
Senior Member

Implicit

Cineva a facut aluzie ca ar bea,e posibil sa mai ia un paharel ,dar sa ne gandim cat de obosit este si necajit,impovarat de griji.
Le trebuie o persoana sa ii organizeze ,sa ii scoata din letargie ,d-na Dorina e draguta ca face acest efort.
Doamne ajuta !
Vechi 21.09.2009, 16:54:15
dorinastoica14
Guest

Implicit

Citat:
În prealabil postat de anita Vezi mesajul
Cineva a facut aluzie ca ar bea,e posibil sa mai ia un paharel ,dar sa ne gandim cat de obosit este si necajit,impovarat de griji.
Le trebuie o persoana sa ii organizeze ,sa ii scoata din letargie ,d-na Dorina e draguta ca face acest efort.
Doamne ajuta !
Dacă cineva ar fi solicitat ajutor cuiva care locuiește într-o localitate apropiată m-aș fi oferit cu plăcere,dar noi în loc să căutăm soluții și să antrenăm pe toți care vor să ajute,luăm piatra și dăm în cine apucăm (aici mă includ și pe mine).
Ar fi trebuit să se fac eu un apel la toți care pot să ducă mai departe această acțiune să pună umărul și să o finalizăm căci nu numai banii pot ajuta așa cum unii care îi au cred!
Așadar o fac acum (iertare mi-am cerut),haideți să îngropăm securea,și să ne mobilizăm,să nu vină iarna să-i găsească fără sobă,fără lemne și fără așternuturi și hăinuțe groase (toate aceste lucruri sunt dar trebuiesc folosite).
Eu mi-am manifestat disponibilitatea. Aștept și pe alții.
Vechi 21.09.2009, 17:04:29
anita anita is offline
Senior Member

Implicit

Dorina ,eu nu locuiesc linga Targu Bujor ,poate mai este cineva de pe acolo sa ajute.
Simplu fapt ca vrei sa ii ajuti e mare lucru ,un fapt cu adevarat crestinesc.
Cine mai renunta in ziua de astazi la confortul lui pentru ajutorarea aproapelui ?
Poate ca fetitele , care au crecut fara mama ,deci fara o orientare in viata ,vor fi calauzite de tine si vor invata cum trebuie sa se gospodareasca.
Doamne ajuta !
Vechi 21.09.2009, 15:06:35
MarinaAlca's Avatar
MarinaAlca MarinaAlca is offline
Senior Member

Data înregistrării: 18.07.2008
Locație: The Land from Down Under
Implicit

Citat:
În prealabil postat de LapetiteMoc Vezi mesajul
De ce folositi pluralul? Doar doamna Viorica Milin poate spune ceva, pentru ca doamna cealalta a fost banata.
Daca cealalat doamna a fost banata sau nu, nu e treaba noastra... important era ca noi sa ii respectam alegerea de a ramane sub anonimat.. caci daca ar fi dorit altfel, probabil ca Dorina ar fi postat pana acum identitatea dansei.
Nu cu mult timp in urma, ti-ai exprimat dorinta ca numele tau de botez sa nu fie facut public.. si dorinta ti-a fost respectata pana acum de catre toti mebrii forumului care iti cunosc numele..
In privinta celeilalte doamne, , daca chiar doreste sa ne comunice ceva in mod direct,ce te face sa crezi ca i-ar fi greu sa isi creeze un alt id si sa spuna ce are de zis???

Last edited by MarinaAlca; 21.09.2009 at 15:10:34.
Vechi 21.09.2009, 15:40:27
LapetiteMoc LapetiteMoc is offline
Banned

Data înregistrării: 04.05.2009
Implicit

Citat:
În prealabil postat de MarinaAlca Vezi mesajul
... important era ca noi sa ii respectam alegerea de a ramane sub anonimat.. caci daca ar fi dorit altfel, probabil ca Dorina ar fi postat pana acum identitatea dansei.
Marina draga, nu am scris niciun nume referitor la cealalta doamna... Iarta-ma, dar nu vad sensul acestei explicatii.
Vechi 21.09.2009, 15:44:42
MarinaAlca's Avatar
MarinaAlca MarinaAlca is offline
Senior Member

Data înregistrării: 18.07.2008
Locație: The Land from Down Under
Implicit

Citat:
În prealabil postat de LapetiteMoc Vezi mesajul
Marina draga, nu am scris niciun nume referitor la cealalta doamna... Iarta-ma, dar nu vad sensul acestei explicatii.
Pai nu ai scris nume, dar facand precizarea ca a fost banata, e la mintea cocosului ca lumea isi da seama despre cine este vorba.Ghici ciuperca cine e?

Last edited by MarinaAlca; 21.09.2009 at 16:00:40.
Subiect închis

Subiecte asemănătoare
Subiect Subiect început de Forum Răspunsuri Ultimele Postari
Ajutor umanitar pentru Geanina, o profesoara de religie glykys Umanitare 8 01.08.2015 01:00:03
O familie cere ajutor pentru copiii lor Adriana Cluj Umanitare 0 28.05.2012 18:42:54
Ajutor umanitar Danielbucur Umanitare 0 19.08.2011 18:25:04
Sa dam o mana de ajutor pentru copiii din Glodeanu addavv Stiri, actualitati, anunturi 1 13.04.2011 13:47:46