Forum Crestin Ortodox Crestin Ortodox

Du-te înapoi   Forum Crestin Ortodox > Generalitati > Umanitare
Subiect închis

Thread Tools Moduri de afișare
Vechi 21.09.2009, 08:42:46
laurschepsis laurschepsis is offline
Senior Member

Data înregistrării: 29.09.2008
Locație: Bucuresti
Religia: Ortodox
Implicit

Doamne-ajuta!

Ma tem ca faceti un mare pacat aruncand cu cuvinte grele in directia unui om care a facut (fara sa ii ceara nimeni) mai mult decat oricare dintre noi pentru acesti oameni. Incercati sa va ganditi de doua ori inainte de a arunca cu pietre. Cele trei doamne, daca au ceva de spus, sa spuna sau sa taca. Aceasta modalitate de a invita pe altii sa-si dea cu parerea pe baza unor jumatati de adevaruri aduce numai rau.

Doamne-ajuta!
Parintele Arsenie Boca: Am vrut sa pun mana pe radacina durerii, care nu este alta decat pacatul... Rugandu-ma - pentru Pacea a toata lumea si pentru bunastarea Sfintelor lui Dumnezeu Biserici - aud deodata in urechea dinauntru infruntarea amarnica: "Nu te ruga de Mine sa le dau Pace, roaga-te de oameni sa-si schimbe purtarile, daca vor sa mai vada Pace pe pamant"..."
Vechi 21.09.2009, 09:48:57
nutzy
Guest

Implicit ce usor e sa judeci ,sa crtitici si sa acuzi...

...",am primit pachetele ,7 erau de toate si m-am uitat fuga prin ele ,cand o sa am timp sa le sortez si sa le dau ,tot asa o parte din ele,ca restul sa le dau cand o sa se termine curatenia de tot in casa cu reparatul peritilor,varuit si gasit o alta mobila sa poata tine toate aceste lucruri,.."...asa suna mesajul trimis doamnei care a trimis lucrurile.
Daca dumneaei a crezut ca eu am oprit lucrurile in interes personal,ei bine nu este asa ,ca nu vreau sa ma incarc de pacate insusindu-mi niste lucruri care nu imi apartin.Era oare mai bine sa le duc si sa le las in mijlocul curtii ?sau aruncate in mijlocul unui pat?caci in casa nu aveau o mobila sau un dulap in stare buna in care sa puna aceste lucruri...
Vechi 21.09.2009, 10:22:26
Senior Member

Implicit De ce, sora draga, ai lasat sa-ti scape asemenea vorbe?

Citat:
În prealabil postat de dorinastoica14 Vezi mesajul
În drum spre casă ne-am rugat sfântului Mina pentru ca lucrușoarele frumoase și călduroase trimise prin dragostea voastră să le fie date spre folosință căci vine iarna și e tare lungă și rece.

"Biruitor grabnic te-ai făcut prigonitorilor celor ce voiesc a răpi munca săracului amărât de soartă și a stinge ființa lui...
Bucură-te lumina celor păgubiți
Bucură-te cădearea celor răpitori
Bucură-te adânc care pierzi lăcomia"
Doamne-ajuta!

Asa este de cand lumea. Cand faci bine esti rasplatit cu rau. Asa ceva un crestin nu face. Durerea pe unii ii face sa fie mai buni, pe altii sa fie mai rai. Iart-o Doamne, ca nu stie ce scrie!

Intre lucrurile pe care le-ati vazut la sora Nutzy sunt si mare parte din ce am adunat la Bucuresti si am dus acolo. Pentru ca am vazut ca fratele Fanel nu stie si, implicit, nu i-a invatat nici pe copii sa pastreze, am rugat-o pe sora Nutzy sa nu le dea toate cele aduse imediat. In plus trebuia sa repare casa pe interior si pe exterior si nu aveau dulapuri in care sa tina si sa protejeze lucrurile. Au fost si niste promisiuni pentru usi si ferestre. Au fost atunci multe promisiuni... Lucrurile, sora Nutzy, le-a dat pe rand. Daca le dadea pe toate odata, fotografiia cu haine aruncate in spatele casei v-ar fi dezvaluit mult mai multe lucruri.

Am stat jumatate de zi ca sa fac ordine impreuna cu tatal si cu fetele in lucrurile care erau imprastiate intr-una din camere. L-am sortat. In primul rand le-am separat dupa copiii carora le apartineau. O parte le-am aruncat pentru ca erau irecuperabile. O alta parte le-am pregatit pentru spalat. Nu va inchipuiti cum le-am gasit ziua urmatoare. Din nou amestecate, imprastiate. Si m-am dus dimineata, devreme. Eu mi-am vazut de treaba mea si ei s-au apucat sa refaca ceea ce nu au stiut sa pastreze. Este doar un exemplu minor.

Am rugat pe toti cei dispusi sa-l ajute pe fratele Fanel (cei din localitate) sa aiba rabdare. Un om nu-si schimba obiceiurile in cateva zile. I-am rugat sa supravegheze, dar sa nu-l puna la zid cand va face aceleasi greseli, ci sa-l sustina si sa-l ajute sa se indrepte.

Acolo, foarte bine a observat cineva, lipseste, in primul rand, o femeie care sa stea permanent cu copiii. Am intrebat, in acest sens, la Galati, in ce masura pot beneficia de un asistent maternal care sa stea cu copiii macar 8 ore pe zi. Inchipuiti-va ca, legea permite asa ceva, dar trebuie copiii sa se duca la asistent, invers nu se poate. Casa nu poate fi lasata nesupravegheata datorita vecinilor. Multumim Parlamentului. Minunati oameni sunt acolo.

Sora Nutzy si sotul dansei, prietenii dansei, sunt oameni minunati pe care Dumnezeu mi-a oferit sansa sa-i cunosc. Cine arunca asupra lor vorbe cum sunt cele de mai sus se umple de pacate. Nu au luat nimic din ce li se cuvenea copiilor si tatalui lor. Au dat, nu au luat.

P.S. "Vila luxoasa" este un canton silvic si nu le apartine.

Doamne-ajuta!
Parintele Arsenie Boca: Am vrut sa pun mana pe radacina durerii, care nu este alta decat pacatul... Rugandu-ma - pentru Pacea a toata lumea si pentru bunastarea Sfintelor lui Dumnezeu Biserici - aud deodata in urechea dinauntru infruntarea amarnica: "Nu te ruga de Mine sa le dau Pace, roaga-te de oameni sa-si schimbe purtarile, daca vor sa mai vada Pace pe pamant"..."

Last edited by laurschepsis; 21.09.2009 at 10:39:09.
Vechi 21.09.2009, 11:06:44
dorinastoica14
Guest

Implicit

Mă bucur că în sfârșit au apărut și reacții la cele scrise de mine.Nu vreau să comentez și nici să acuz.Sunt convinsă că în urma acestei vizite toate cele trimise vor ajunge la familia necăjită.Lucrurile mai "fine "trimise puteau fi vândute și cu banii acoperite alte necesități.
Eu am spus că locuința luxsoasă este o locuință de serviciu-vă rog să recitiți.
Și pentru că doresc să dau concret ajutor ( nu am cum ajuta cu bani sau alte lucruri ) locuind într-un oraș la 50 km de Târgu-Bujor pot să merg cu microbuzul (am transport gratuit) pentru a învăța acești copii să se spele să folosească un aragaz și o butelie care sunt trimise,să facă mâncare și să țină casa curată deoarece sunt la pensie și am timp.
Cea mai mare urgență ar fi să se facă soba pentru care trebuie cărămidă,portiță burlane și un meseriaș.

Last edited by dorinastoica14; 21.09.2009 at 11:30:46.
Vechi 21.09.2009, 12:01:29
LapetiteMoc LapetiteMoc is offline
Banned

Data înregistrării: 04.05.2009
Lightbulb Se cuvine sa va cereti IERTARE, doamna Dorina !!!

Deja ati acuzat suficient, nu mai e nevoie de alte cuvinte... Mai bine va abtineti de la orice alte comentarii, dar nu inainte de a va cere iertare de la doamna Nutzy pentru insultele aduse prin postarile acestea insidioase.
Vechi 21.09.2009, 12:38:59
Senior Member

Implicit

Citat:
Mă bucur că în sfârșit au apărut și reacții la cele scrise de mine.Nu creau să comentez și nici să acuz.Sunt convinsă că în urma acestei vizite toate cele trimise vor ajunge la familia necăjită.Lucrurile mai "fine "trimise puteau fi vândute și cu banii acoperite alte necesități.
Eu am spus că locuința luxsoasă este o locuință de serviciu-vă rog să recitiți.
Și pentru că doresc să dau concret ajutor ( nu am cum ajuta cu bani sau alte lucruri ) locuind într-un oraș la 50 km de Târgu-Bujor pot să merg cu microbuzul (am transport gratuit) pentru a învăța acești copii să se spele să folosească un aragaz și o butelie care sunt trimise,să facă mâncare și să țină casa curată deoarece sunt la pensie și am timp.
Cea mai mare urgență ar fi să se facă soba pentru care trebuie cărămidă,portiță burlane și un meseriaș.
Doamne-ajuta!

Tot mai vreti sa acuzati?! Atunci cand gresesti iti ceri iertare. Nu continui sa insinuezi cu jumatate de gura aceleasi uraciuni.

Butelia si aragazul (daca este vorba de cel fara cuptor) nu sunt trimise. Au fost cumparate de sora Nutzy din banii trimisi.

Daca o sa ii puneti sa vanda ce primesc vor fi aspru judecati de comunitate. Dar cel mai rau, ii veti invata gresit. Pentru ei ar fi foarte usor sa vanda caritatea altora. A fost o vreme cand tatal a vandut pana si vacuta. In localitate sunt si alti amarati. Vorbiti cu parintele si o sa va spuna cui puteti sa le faceti o mare bucurie cu ele.
Mai mult chiar. O doamna doctor din Bucuresti le-a cumparat foarte multe lucruri. Mi le-a incredintat sa le duc la Tg Bujor. Ce credeti ca ar simti doamna doctor si toti cei ce lucreaza in clinica dansei, si care au pus suflet si bani, daca ar afla ca acele lucruri pe care le-au cumparat cu drag au fost vandute de dumneavoastra pentru ca unele din ele erau mai "fine".
Cum va puteti aroga dreptul de a schimba destinatia unor lucruri care nu va apartin? Nu-i invatati, si mai ales, nu-i puneti pe ei sa vanda ce primesc.

Pentru reparatii mergeti, va rog, la primar si amintiti-i ca a promis oameni si materiale (var) pentru repararea casei.

Dar, ganditi-va bine. Daca o sa raspanditi si in localitate aceleasi vorbe cu cele ce ati postat aici, o sa faceti mult rau.

Dumnezeu sa va binecuvanteze si sa va ajute sa faceti numai bine, asa cum pareti a fi intentionata. Este nevoie de dumneavoastra acolo, este nevoie si de alte persoane. Dar, lasati sabia acasa.

Doamne-ajuta!
Vechi 21.09.2009, 13:18:40
dorinastoica14
Guest

Implicit Iertare? de ce nu?

Dacă prin cuvintele mele am supărat pe cineva.dacă am greși față de cineva rog să fiu iertată.Eu am fost acolo și am văzut și am auzit.Sunt un mesager al celor pe care i-am însoțit și care încă nu pot să posteze.
Încă odată iertare și Dumnezeu să ne răsplătească fiecăruia după inima și faptele noastre(mie mai puțin căci se pare că v-am supărat rău dacă am scris câteva rânduri din acatistul sfântului Mina și am subliniat cele ce am simțit ascultând și văzând).

Să așteptăm postările doamenelor pe care le-am însoțit.
Vechi 21.09.2009, 13:35:05
LapetiteMoc LapetiteMoc is offline
Banned

Data înregistrării: 04.05.2009
Lightbulb

Citat:
Să așteptăm postările doamenelor pe care le-am însoțit.
De ce folositi pluralul? Doar doamna Viorica Milin poate spune ceva, pentru ca doamna cealalta a fost banata.

Era mai bine sa va abtineti sa faceti evaluari, insinuari etc ... Eu cel putin am vazut multa fiere in aceste postari in aparenta pline de rugaciuni.

Citat:
Dacă prin cuvintele mele am supărat pe cineva.dacă am greși față de cineva rog să fiu iertată.
Fata de doamna Lenuta ati gresit. Ce nu e clar? Asadar, se cuvine sa-i cereti iertare public, pentru ca tot public ati jignit-o!

Last edited by LapetiteMoc; 21.09.2009 at 13:41:11.
Vechi 21.09.2009, 14:05:41
anita anita is offline
Senior Member

Data înregistrării: 28.06.2007
Implicit

Sa vedem bunele intentii cu care cele trei doamne s-au dus sa vada acei copii si sa ii ajute.
In postarea doamnei Dorina nu mi s-a parut ca ar fi facut aluzie la Nutzy ci mai degraba la cei care ar fi putut sa ia acele lucruri.
Inteleg si sentimentul de frustrare pe care l-au simtit cand au vazut in ce mizerie traiesc cu toate eforturile depuse.
E greu sa cresti 2 copii dar 6 ,si mai ales cand nu este o mana de femeie.
Ca sa faci imbunatatiri intr-o casa trebuie bani ,nu gluma.
Dupa cum arata casa ,mai degraba ar trebui ridicata alta.
O casa din chirpici de lut nu costa ,dar trebuie munca si pricepere.
Vechi 21.09.2009, 14:06:35
MarinaAlca's Avatar
MarinaAlca MarinaAlca is offline
Senior Member

Data înregistrării: 18.07.2008
Locație: The Land from Down Under
Implicit

Citat:
În prealabil postat de LapetiteMoc Vezi mesajul
De ce folositi pluralul? Doar doamna Viorica Milin poate spune ceva, pentru ca doamna cealalta a fost banata.
Daca cealalat doamna a fost banata sau nu, nu e treaba noastra... important era ca noi sa ii respectam alegerea de a ramane sub anonimat.. caci daca ar fi dorit altfel, probabil ca Dorina ar fi postat pana acum identitatea dansei.
Nu cu mult timp in urma, ti-ai exprimat dorinta ca numele tau de botez sa nu fie facut public.. si dorinta ti-a fost respectata pana acum de catre toti mebrii forumului care iti cunosc numele..
In privinta celeilalte doamne, , daca chiar doreste sa ne comunice ceva in mod direct,ce te face sa crezi ca i-ar fi greu sa isi creeze un alt id si sa spuna ce are de zis???

Last edited by MarinaAlca; 21.09.2009 at 14:10:34.
Subiect închis

Subiecte asemănătoare
Subiect Subiect început de Forum Răspunsuri Ultimele Postari
Ajutor umanitar pentru Geanina, o profesoara de religie glykys Umanitare 8 01.08.2015 00:00:03
O familie cere ajutor pentru copiii lor Adriana Cluj Umanitare 0 28.05.2012 17:42:54
Ajutor umanitar Danielbucur Umanitare 0 19.08.2011 17:25:04
Sa dam o mana de ajutor pentru copiii din Glodeanu addavv Stiri, actualitati, anunturi 1 13.04.2011 12:47:46