![]() |
![]() |
|
|
|
||||
|
||||
![]() Citat:
Iacov 2.10 "Pentru că cine va păzi toată legea, dar va greși într-o singură poruncă, s-a făcut vinovat față de toate poruncile." Efeseni 4.5 "Este un Domn, o credință, un botez," Ioan 8.32 "Dacă veți rămâne în cuvântul Meu, sunteți cu adevărat ucenici ai Mei; Și veți cunoaște adevărul, iar adevărul vă va face liberi" Celelate sunt erezii. Sectele din rândul cărora provii tu, sunt recente si absolutizează un anumit aspect din ceea ce au inteles fondatorii lor (bolnavi de mândrie) din Biblie. Asa cum stii si tu, penticostalii si harismaticii pun accent pe "vorbirea in limbi" de tip șamanic și spiritist și pe ceea ce ei numesc "Răpirea Bisericii", adventistii pun accent pe sabat, pe interdicii alimentare, pe disparitia sufletului dupa moartea trupului și pe inexistenta Iadului, Martorii pe numele de Iehova si pe antitrinitarianism, baptistii si crestinii dupa evanghelie pe ceea ce au interpretat ei de la Ioan cap. 3, adica "nașterea din nou" si "experienta mântuirii personale". La acestea se mai adaugă caracteristicile comune sectelor neo-protestante: respingerea icoanelor, a cinstirii sfintilor, a ierarhiei preoțești, a sfintelor taine, toate lucruri fundamentale pentru Biserica Ortodoxa. Din această cauză nu poate să facem urmatoarele: 2 Cor 6.14 Nu vă înjugați la jug străin cu cei necredincioși, căci ce însoțire are dreptatea cu fărădelegea? Sau ce împărtășire are lumina cu întunericul? 15.Și ce învoire este între Hristos și Veliar sau ce parte are un credincios cu un necredincios? Isaia 5.20 "Vai de cei ce zic răului bine și binelui rău; care numesc lumina întuneric și întunericul lumină; care socotesc amarul dulce și dulcele amar! "
|
|||
|
|||
![]()
Vreau sa ma fac mai bine inteles decat pana acum.In primul rand Condor nu ai inteles ce am vrut sa zic.Eu am afirmat ca nu ii critic pentru "asta",adica pentru ca respecta sabatul si pentru ca nu consuma animale "necurate",lucru specificat clar de altfel(dar recunoaste ca mai mult in Vechiul Testament),dar critic adventismul pentru acele preziceri.Daca ai fi sincer ar trebui sa imi dai dreptate ca Biblia specifica faptul ca nimeni nu stie data aceea.Am citit cateva materiale despre asta si chiar istoria aminteste prezicerile fondatorilor adventismului deci nu poti nega ca nu este adevarat.Chiar nu stiu de ce au trebuit sa faca asemenea previziuni,pentru ca astfel si-au pierdut foarte mult din incredere.Acum intr-adevar lucrurile s-au schimbat.Totusi nu mi-ai raspuns la intrebarea de ce nu s-a adoptat si taierea imprejur,sau jertfele,lucruri de altfel bine fondate in Vechiul Testament?Vei spune poate ca acestea au fost anulate de jertfa lui Isus.Acum vine o alta intrebare:oare nu au fost anulat si celelalte gen sabat sau consumul animalelor necurate?Unii zic ca da,altii ca nu.Nu imi propun sa iau partea unora,am vrut doar sa mai intaresc inca o data puterea credintei prioritara.Acum astept cum dezbati aceste intrebari(ca ai propus o dezbatere),eu mi-am adus argumentele si imi ramane sa le astept pe ale tale,daca aceasta a fost dorinta ta.
In al doilea rand,Danut 7 astept sa imi dai exemple ca baza biblica pentru ![]() Pentru Ovidiu-S:Biblia nu demonstreaza ca o Biserica duce la mantuire,d-apoi sa vorbim despre mai multe:)Intr-adevar ai spus din efeseni 4 ![]() Tot ce am spus si in celelalte interventii a avut ca scop sa arat si sa argumentez ideea de baza:Credinta si apoi faptele mantuiesc pe om.De aceea respect toate religiile crestine si chiar daca am adus in prim plan anumite fapte a fost sa imi sustin pozitia. |
|
|||
|
|||
![]()
Pentru Ovidiu-s:cand am spus ca "Biblia nu demonstreaza ca o Biserica duce la mantuire"am uzitat termenul in sensul pe care l-ai folosit si tu(cu sensul de culte probabil).Binenteles ca doar Biserica lui Hristos duce la mantuire,dar toate cultele considera ca sunt Biserica lui Hristos.
|
|
|||
|
|||
![]()
@teogur
1. De aceea, vă îndemn, eu cel întemnițat pentru Domnul, să umblați cu vrednicie, după chemarea cu care ați fost chemați, 2. Cu toată smerenia și blândețea, cu îndelungă-răbdare, îngăduindu-vă unii pe alții în iubire, 3. Silindu-vă să păziți unitatea Duhului, întru legătura păcii. 4. Este un trup și un Duh, precum și chemați ați fost la o singură nădejde a chemării voastre; [Efeseni 4] Se vorbeste de o singura chemare, de unitatea Duhului, despre un singur trup si un singur Duh, o singura nadejde a chemarii, un singur Domn si un singur botez.Cat despre Biserica , Biserica a fost una la inceput formata din cei ce azi sunt Ortodocsi si Catolici.Nu au fost prima data catolicii si apoi ortodocsii, eram un trup , o credinta, partea Estica(ortodocsii) fiind evanghelizata inaintea celei de vest sau occidentala(catolicii) , daca vrei sa o iei separat.Biserica aceasta ortodoxa si catolica are izvoare inca de pe vremea apostolilor, parintii apostolici(contemporani cu apostolii,chiar ucenici ai apostolilor).Printre acestia mentionam pe Policarp ucenicul al Sfantului Apostol Ioan , pe Ignatie Teoforul si pe Clement al Romei.De atunci pana la semnarea edictului de la Milano si pana la primul Sinod Ecumenic de la Nicea , Biserica este in continuitate prin sfintii si prin scrierile si invataturile lor, cei care au suferit persecutii mari, martiri mari ai dreptei credinte.Printre acestia amintim , Iustin Martirul , Irineu al Lionului , Tatian , Theofilus , Athenogras, Clement al Alexandriei, Origen , Ciprian al Cartaginei , Caius s.a.m.d.Pana la primul sinod de la Nicea crestinismul a suferit mari persecutii mai ales de la imparati romani, asta pana la Constantin, care a promulgat edictul de la Milano in anul 313 oprind persecutiile impotriva crestinilor. |
|
||||
|
||||
![]()
Degeaba, îi explici lui sectantului "penti" teoqur.
El e sigur că prin el vorbeste Duhul Sfânt, intrcât el s-a "predat Mantuitorului sai personal", a facut legăgâmt cu "Domnul Isus care l-a salvat" Citat:
1.Vorbirea in limbi 2. Răpirea Bisericii Din acest motiv penticostalismul s-a răspândit indeosebi la popoarele cu tradiții spiritiste și mediumistice puternice: Anglia, Norvegia, Africa subsahariană, Filipine, iar în România in general la peroanele de etnie rromă.
|
||||
|
||||
![]()
persoanele, mai sus, scuze!
|
||||
|
||||
![]() Citat:
Col 1.18 “Și El [Hristos] este capul trupului, al Bisericii; El este începutul, întâiul născut din morți, ca să fie El cel dintâi întru toate. ” Efeseni 3.21 „Lui fie slava în Biserică și întru Hristos Iisus în toate neamurile VEACULUI VEACURILOR. Amin!” Matei 16.18 Și Eu îți zic ție, că tu ești Petru și pe această piatră voi zidi Biserica Mea și porțile iadului nu o vor birui. 19. Și îți voi da cheile împărăției cerurilor și orice vei lega pe pământ va fi legat și în ceruri, și orice vei dezlega pe pământ va fi dezlegat și în ceruri. Iar in privinta “coruperii Bisericii”, pe care o susțin sectele occidentale, iată ce spune Scriptura: Matei 28.19-20 “învățați toate neamurile, botezându-le în numele Tatălui și al Fiului și al Sfântului Duh, Învățându-le să păzească toate câte v-am poruncit vouă, și iată Eu cu voi sunt în toate zilele, până la SFÂRȘITUL VEACULUI. Amin. Așadar Hristos va purta de grijă Bisericii sale TOT TIMPUL, nu scrie nicăieri că trupul lui Hristos, Adică sfânta Biserică va funcționa în primul veac apoi va fi coruptă până în veacul al 19-lea când se vor naște diferite secte care “să o reformeze”. Scrie aici că Hristos va lucra prin Biserica sa, doar o perioadă de timp, după care o va părăsi ca să revină iar când se vor forma sectele protestante? Efeseni 5.29 “Căci nimeni vreodată nu și-a urât trupul său, ci fiecare îl hrănește și îl încălzește, precum și Hristos Biserica” 1 TIm 3.15 casa lui Dumnezeu, care este Biserica Dumnezeului celui viu, stâlp și temelie a adevărului. Nu există "confesiuni creștine". "Confesiunile" s-au născut din orgoliile unor fondatori de secte. Există o singură mărturie a credinței. Există o singură mărturisire a credinței și o singură Biserică. Citat:
Biserica ortodoxa e sungura biserica a lui Hristos care a păstrat predaniile apostolice asa cum le-a primit. Biserica Catolica care s-a desprins de Biserica lui Hristos, a facut-o pentru ca a a adaugat invataturi noi la cele ale apostolilor (celibatul preotilor, purcederea Duhului Sfânt, impartasirea cu azimi, primatul papal, Purgatoriul etc) Citat:
Practile sectanților penticostali SUNT insa cu vârf și îndesat și nu au nici o legatura cu practicile biblice. DACĂ VREI LE DISCUTĂM AMĂNUNȚIT, DESI IN CAZUL TAU NU CRED CA VA FI DE VREUN FOLOS. Dacă vrei discutam si despre icoane si cinstirea sfintilor care in ochii vostri inseamna paganism si idolatrie. Daca vrei discutam si despre biblia falsificata a lui Dumitru Cornilescu pe care o difuzati voi.
|
|||||
|
|||||
![]() Citat:
Citat:
Ai ceva impotriva pazirii singurei zile a saptamanii binecuvantate si sfintite de Dumnezeu (ziua a saptea), inca de la facerea lumii? Mai ales ca pazirea acestei zile este daltuita in piatra de Insusi Dumnezeu si Domnul Iisus Hristos se intituleaza Domn al sambetei. Ai ceva impotriva daca adventistii urmeaza exemplul Mantuitorului si a Sfantului Apostol Petru si "nicicum nu mananca ceva spurcat sau necurat" (Fapte 10:14). Interesant este faptul ca multii ii critica pe adventisti pentru stilul lor sanatos de viata dar, in acelasi timp lumea incepe sa adopte stilul adventist. Citat:
Citat:
Citat:
Teogur, nu veni cu sapa ca sa razi tot Vechiul Testament. Din Vechiul Testament a fost desfiintat sau implinit tot ceea ce era specific poporului evreu si tot ceea ce-L simboliza pe Mantuitorul si lucrarea Sa de mantuire. Celelalte lucruri lasate de Dumnezeu (creatia, sarbatoarea creatie impreuna cu Creatorul - adica ziua a saptea, etc), raman. |
![]() |
|
![]() |
||||
Subiect | Subiect început de | Forum | Răspunsuri | Ultimele Postari |
Arhitectura bisericilor (2) - culte heterodoxe | ioanna | Arta bisericeasca in general | 2 | 20.03.2014 17:05:04 |
Ati sfatui un penticostal sa treaca la ortodoxie? | faniela | Secte si culte | 439 | 20.01.2012 13:35:47 |
Cultele protestante si neoprotestante il iubesc pe Hristos fara Cruce. | georgeval | Biserica Ortodoxa in relatia cu alte confesiuni | 102 | 20.01.2011 13:59:30 |
Cu ce criterii se determina care este credinta corecta si ceea falsa? | Bast-et | Generalitati | 14 | 30.09.2010 16:26:07 |
|