Forum Crestin Ortodox Crestin Ortodox

Du-te înapoi   Forum Crestin Ortodox > Biserica Ortodoxa si alte religii > Secte si culte

Thread Tools Moduri de afișare
Vechi 06.10.2009, 20:59:42
marioad24's Avatar
marioad24 marioad24 is offline
Senior Member

Data înregistrării: 24.02.2009
Locație: bucuresti
Religia: Ortodox
Trimite un mesaj prin Yahoo pentru marioad24 Send a message via Skype™ to marioad24
Implicit eu intreb doar ata

Eu intreb doar atat: Ce zi (asa cum o percepem noi in material) poate fi mai importanta decat cea in care Fiul lui Dumnezeu Atottiitorul parte a Sfintei Treimi, a inviat din morti, revenind la demnitatea si la deplina putere de Dumnezeu?
Citat:
În prealabil postat de danut7 Vezi mesajul
dumnezeu le-a dat evreilor porunca sa se odihneasca in ziua a saptea, si le-a dat o zi de odihna.evreii tin ziua de odihna sambata pentru ca atunci au fost eliberati din robia egipteana(deuteronom 5:15).acum te intreb pe tine , tii si tu dezrobirea din robia egipteana?esti sub legea veche, in vechiul testament?mai duci jertfe de animale si arderi de tot?ochi pentru ochi si dinte pentru dinte? Legea noua a venit prin hristos si noul testament , si daca zice nou , inseamna ca l-a innoit pe cel vechi si ca l-a schimbat. Chezasul noului testament e iisus(evrei 7:22), al duhului nu al literei.noul testament si noua lege a venit prin iisus hristos , care a zis la cina cea de taina: Acesta este sangele meu al legii celei noi.acest iisus , a murit pentru noi si a inviat in zi de duminica.prin invierea sa am primit mantuirea.noua lege a venit sa o inlocuiasca pe cea veche , legea milei si a iubirii , a incetarii jertfelor animalice.invierea domnului in ziua duminicii reprezinta noua odihna , de care apostolul pavel vorbeste in evrei 4.ziua de odihna care a ramas crestinilor(poporului lui dumnezeu).asadar legea cea veche , jertfele vechi , razbunarea , aruncarea cu pietre si vechile zilele de odihna s-au invechit.asadar prin hristos a venit incetarea jertfelor , legea iubirii , a milei , si noua zi de odihna ziua in care el a inviat.aceasta este ziua despre care vorbeste si pavel, cand zice despre domnul "nu vor intra in odihna mea".alta zi , ziua de care a vorbit domnul(evrei 4:8), alt testament nu ca testamentul pe care dumnezeu l-a facut cu ei cand i-a scos din egipt si in care ei nu au ramas(evrei 8:9).noua lege a venit s-o implineasca pe cea veche , so inlocuiasca si sa o faca mai buna , caci daca testamentul cel vechi ar fi fost fara de prihana nu ar mai fi vorbit dumnezeu apoi de un alt testament.deci in care testament va aflati voi?in vechiul testament sau in cel nou.sarbatoriti si voi dezrobirea din pamantul egiptului?noi sarbatorim ziua mantuirii care a venit prin invierea lui iisus hristos din morti, chezasul noului testament.

Subiecte asemănătoare
Subiect Subiect început de Forum Răspunsuri Ultimele Postari
Despre nașterea din nou, din Duhul Sfânt și despre Botez Savonarola Sfinti Parinti (Patrologie) 15 20.07.2013 13:28:48
Limba ebraica a VT. Aplicatie pentru cuvantul Sabat. AdrianAamz Din Vechiul Testament 9 08.02.2011 10:02:02
Petre Tutea despre Dumnezeu si despre atei tigerAvalo9 Generalitati 34 02.12.2010 15:37:16
Despre ziua de sabat a adventistilor Iustin32 Secte si culte 747 04.06.2009 15:32:12