![]() |
![]() |
|
|
||||
|
||||
![]()
Topcat, pe mine una nu ma prea intereseaza cate grame are sufletul (eu personal cred ca nu este masurabil), un crestin nu ar trebui sa ceara minuni pentru a se convinge, ci sa aiba ochi sa vada minunile care se fac cu el in fiecare zi (si in dimindeata asta mi s-a intamplat ceva minunat, la care eu, in putina mea credinta, nu il mai credeam realizabil
![]() asadar, daca vrei sa crezi, vei crede, daca nu, nu, e chestie de alegere personala ![]()
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Cum spuneam, nu cer nimanui sa creada in evolutionism. Pina la urma e treaba fiecaruia. Mica mea contributie ar fi constientizarea ca exista alti oameni care gindesc altfel ca voi, pe alte baze, care pot fi si acestea cel putin la fel de bune. Si asta mi-o doresc intradevar pentru ca trebuie sa locuim impreuna in coltul asta de lume. |
|
||||
|
||||
![]() Citat:
![]()
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Acum, serios, crestinismul mi se pare o utopie. Si, ca oricarei utopii, ii lipseste realismul. |
|
||||
|
||||
![]() Citat:
![]()
|
||||
|
||||
![]() Citat:
Sper sa-l fi urmarit si Topcat pentru a se convinge de modul cu totul si cu totul " original" in care au ajuns oamenii de stiinta sa isi imagineze o maimuta-om dintr-un dinte de porc si de asemenea cate alte minciuni au ca baza pentru aceasta teorie-minciuno-aberatie ![]() |
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Eu nu iau nimic in nume propriu. Poti sa iti spui orice parere despre evolutionism, cu conditia sa fie bazata pe ceva. |
|
||||
|
||||
![]()
La muntele Athos (din ce am urmarit eu, de vazut nu pot vedea) sunt suflete inalte si tari si nici vorba de tutun, la care eu sunt alergica, pfff.... Daca suntem 87 la suta ortodocsi declarati, nu inseamna ca suntem 87 ortodocsi traitori si nicidecum sfinti, Dumnezeule! Ortodoxia nu ii face pe toti sfinti. Dar si cei pe care ii face! Dar sunt si in Romania destule suflete inalte (gandeste-te ca un asemenea drept tine nu stiu cate sute de mii de necredinciosi) si locuri in care nu se fumeaza. Intr-o manastire nu ai sa gasesti mucuri de tigara. Chiar si intr-o biserica de mir sunt fff putini oameni care miros a tutun. Cat despre evolutionismul dumitale, sfintii nostri il fac praf pe Darwin! daca ar fi venit un sfant analfabet din pustie, i-ar fi demonstrat lui nea Darwin ca nu stie nici cum il cheama! Noi suntem insa prea mici pentru asa ceva. Si decat sa studiem tampeniile alea cu maimute, pentru a le combate ca lumea (sper sa faca cineva asta cat mai curand!) mai bine ii citim pe sfintii nostri, ca ne sunt mai bune modele decat maimutele, dupa parerea mea. Fiecare cum doreste sa ajunga, maimuta si traitor.... ca se poate ajunge din om maimuta se vede din semnatura ta, ca se paote ajunge sfant, se vede din vietile lor. fiecare ce vrea sa vada.Chiar, ce nume mari mai sunt in evoutionism in afara de Darwin? :)))
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Vezi ce nu imi place la voi? Ca sinteti cam ipocriti. Adica zici ca credinta zideste suflete si da sfinti si cind trebuie sa dai exemple te muti in alta tara. Nu ma intereseaza alta tara, ma intereseaza sa zideasca aici, linga mine. E clar ca nu reuseste. Nici un sfint din nici o pustie nu are cu ce sa depaseasca un om de stiinta in domeniul sau, dupa cum s-a vazut in practica. In legatura cu documentarul, daca studiai putin ai fi vazut ca e fals. Sint date citate trunchiate si scoase din context. De exemplu, citatul din Colin Petterson este luat dintr-o discutie despre Archaeopterix, cind a fost intrebat daca e sigur ca respectiva fosila este stramosul pasarilor, a dat un raspuns normal: anume ca nu exista o evidenta clara si ca nu stie sigur daca aceasta fosila e stramosul pasarilor sau, posibil, o alta fosila, pentru ca, in acest caz, nu exista o secventa de fosile care sa duca la o concluzie clara. De fapt, Petterson crede ca exista fosile tranzitionale: "In several animal and plant groups, enough fossils are known to bridge the wide gaps between existing types. In mammals, for example, the gap between horses, asses and zebras (genus Equus) and their closest living relatives, the rhinoceroses and tapirs, is filled by an extensive series of fossils extending back sixty-million years to a small animal, Hyracotherium, which can only be distinguished from the rhinoceros-tapir group by one or two horse-like details of the skull. There are many other examples of fossil 'missing links', such as Archaeopteryx, the Jurassic bird which links birds with dinosaurs (Fig. 45), and Ichthyostega, the late Devonian amphibian which links land vertebrates and the extinct choanate (having internal nostrils) fishes ..." Dar, desigur, scopul scuza mijloacele si probabil ca asta nu te deranjeaza atita timp cit iti sustine teoria. Nu conteaza ce nume mari mai sint in evolutionism, important este ca gindirea lui Darwin se confirma, chiar daca nu 100%, si este completata stralucit de noi domenii aparute de atunci. Maimutele nu sint modele, bineinteles, dar daca nu stim de unde am plecat nu stim cum sa ajungem unde dorim. |
|
||||
|
||||
![]() Citat:
![]() |
||||
Subiect | Subiect început de | Forum | Răspunsuri | Ultimele Postari |
Oastea Domnului - tendinta centrifuga? | ar14rai | Secte si culte | 69 | 05.02.2013 12:18:29 |
|