Forum Crestin Ortodox Crestin Ortodox

Du-te înapoi   Forum Crestin Ortodox > Tainele Ortodoxiei > Botezul
Subiect închis

Thread Tools Moduri de afișare
Vechi 06.10.2009, 02:01:42
orthodoxia.i.thanatos orthodoxia.i.thanatos is offline
Banned

Data înregistrării: 09.05.2009
Religia: Ortodox
Implicit

Citat:
În prealabil postat de BogdanF2 Vezi mesajul
Eu m-as intoarce la calendarul vechi, dar numai odata cu Biserica Mama, nu de capul meu.

Bogdan.
Din pacate nu prea ai motive sa fii optimist. Istoria dovedeste ca apostazia merge de la rau la ingrozitor si la satanic. Dupa cum eu vad lucrurile, tu-ti asumi riscuri enorme acolo unde miza este viata.
Vechi 06.10.2009, 02:04:05
Banned

Implicit

Citat:
Biserica Mama e UNA SFANTA, SOBORNICEASCA SI APOSTOLEASCA BISERICA. Cei care se indreapta spre ecumensim sfarsesc prin a se rupe de ea. E problema lor, nu a noastra, ei se indeparteaza de Adevar, nu noi. Noi ramanem in continuare in Biserica Mama, chiar daca numarul membrilor ei va scadea prin caderea unora.

Bogdan.
Din pacate pentru tine ortodoxia nu functioneaza chiar asa. Impartasindu-te cu ereticii, esti eretic. Aici nu exista dubiu.
Vechi 06.10.2009, 02:09:21
Banned

Implicit

Citat:
Si cam care anume ar fi acea "Adevarata Biserica" :) ? Si ce anume te face pe tine sa crezi ca restul nu ar fi tot Biserica, la fel de Adevarata?

Bogdan.
Adevarul e unul, Biserica e una. In Biserica Ortodoxa, care este trupul lui Cristos nu exista erezie. Restul de care vorbesti este in afara Bisericii. (Daca nu esti de acord, atunci si romano-catolicii si protestantii sint in Biserica - o chestie de logica elementara.)
Vechi 06.10.2009, 03:49:14
Banned

Implicit

Citat:
... Personal cred cu tarie in prezenta Harului atat in bisericile pe Stil Nou cat si in cele pe Stil Vechi.
Asta este o alta erezie pe care vad ca esti dispus sa o accepti (teoria ramurilor). Exista o singura Biserica pentru ca exista un singur Adevar. Bisericile ecumeniste nu sint despartite de cele calendariste din oarece motive lumesti, ci pentru ca difera profund in modul in care inteleg Ortodoxia, Biserica Ortodoxa si, deci, Adevarul lui Dumnezeu.
Vechi 07.10.2009, 02:06:01
Banned

Implicit

Citat:
În prealabil postat de Traditie1 Vezi mesajul
... schimbarea calendarului s-a facut pentru a corela viata Bisericii cu a societatii, nu pentru a se apropia de catolici. Ramânerea la vechiul calendar ar fi creat probleme si ar fi fost o decizie inutila, lipsita de semnificatie teologica.

papa grigore 13 care a schimbat utilizarea vechiului calendar trebuie privit ca o figura lumasca, nu bisericeasca. Calendarul gregorian este folosi de toate tarile, crestine sau pagâne, fiindca e mai practic si exact decât orice alt calendar.
De ce faci afirmatii fara de temei? Citeste enciclica lui Metaxakis din 1923 si vezi ce spune despre promovarea unitatii crestine. Prima parte in care vorbeste si despre “necesitatea” punerii vietii Bisericii pe calendarul lumesc nu se justifica prin absolut nimic. Sint atitea patriarhii ecumeniste pe calendarul vechi unde ciclul bisericesc se desfasoara fara nici un fel de probleme de 86 de ani, generind confunzie poate doar in mintea unor atei.
Vechi 07.10.2009, 02:28:16
Banned

Implicit

Citat:
În prealabil postat de Traditie1 Vezi mesajul
... opozitia a fost din partea unor elemente nesemnificative, lipsite de o traire cu adevarat duhovniceasca. Însasi prin preocuparea pentru o rânduiala lumeasca cum e calendarul stilistii tradeaza ca sunt lipsiti de o întelegere a adevaratei duhovnicii. Nu e de mirare ca în România toti marii duhovnici, cei cu o viata sau opera sfânta, au respins si condamnat stilismul: Cleopa, Staniloaie, Paisie Olaru, Arsenie Boca etc. Voi aveti pe glicherie de care orice psihiatru îsi poate da seama ca avea probleme de raportare la realitate.
"Toți cei ce afară de predaniile Bisericii și de învățăturile Sfinților și întrutot Cinstiților Părinților noștri, au născocit ceva, sau vor născoci după hotărârea noastră aceasta, fie ANATEMA de 3 ori”! (din Sinaxarul Duminicii Ortodoxiei - Canonul I al celui de-al 7-lea Consiliu Ecumenic).

“Cleopa, Staniloaie, Paisie Olaru, Arsenie Boca etc” vin toti si impotriva deciziilor a 5 (CINCI) consilii pan-ortodoxe, a hotaririi Sfintului Sinod BOR din 1903, dar si in sprijinul lucrarii masonice promovata si implementata de Meletios Metaxakis, patriarh ecumenic si Miron Cristea, patriarh BOR.

Introducerea calendarului iulian revizuit a insemnat modificarea traditiei. Gravitatea acestui fapt nu poate fi inteleasa decit de un ortodox adevarat. (Degeaba iti spui Traditie daca nu-i dai valoare decit acolo unde iti convine!)

Si iarasi te hazardezi sa spui lucruri pe care nu le poti proba: “in România toti marii duhovnici, cei cu o viata sau opera sfânta, au respins si condamnat stilismul”. Sfintul Ioan Iacob Hozevitul a parasit Romania tocmai din cauza calendarului. In Tara Sfinta a slujit intotdeauna pe vechi, chiar si atunci cind era cu misiunea romaneasca, iar cind Patriarhul Nicodim a murit, in 1948, a refuzat sa-l comemoreze timp de 40 de zile dupa cum este obiceiul la moartea unui patriarh din cauza persecutarii stilistilor in Romania. Sf. Ioan Iacob prin intreaga sa viata s-a opus stilului nou si ortodoxiei lumesti. L-ati canonizat in mod abuziv, dupa ce i-ati falsificat biografia scotind pasajele care va deranjau, in care se fac referiri clare la calendar.

Ce te face sa crezi ca opozitia a fost facuta de “elemente nesemnificative, lipsite de o traire cu adevarat duhovniceasca”? In 1926 si 1929 au introdus si noua pascalie, dar au renuntat speriati fiind de amploarea pe care o lua schisma. Ceea ce iti spun eu este istorie si fapte, si nu Traditie(1) inventata ca sa sustina ecumenismul. Miron Cristea a fost mason. Si-atunci ma intreb unde oare si-o fi manisfestat acest “element semnificativ” trairea cu adevarat duhovniceasca”? In biserica sau in templu cu fratii masoni?

E grav (in ceea ce te priveste) daca ai ajuns sa faci trimitere la opinia psihiatrului in a judeca probleme de credinta si manifestari spirituale. Poate n-ar fi rau sa-ti intrebi calauza spirituala ce parere are si despre Sf. Ioan, cel care a fost luat “in duh” ca sa scrie Apocalipsa. Sint sigur ca te-ar ajuta mult sa-ti clarifici situatia si ti-ar usura deciziile pe care le mai ai de luat.
Vechi 12.10.2009, 22:15:21
BogdanF2 BogdanF2 is offline
Senior Member

Data înregistrării: 09.10.2008
Implicit

Citat:
În prealabil postat de orthodoxia.i.thanatos Vezi mesajul
Din Biserica Ortodoxa. Episcopul meu marturiseste ortodoxia si are succesiune apostolica valida.
Nu la asta m-am referit. Deci de care apartii? BOSV? HOCNA? Mateiti? Ciprianiti? Floriniti? Alta? E secret :) ?

Legat de BOSV si de canonicitate, parca citisem undeva ca si PS Glicherie hirotonise de unul singur un episcop. E adevarat?

Bogdan.
Vechi 12.10.2009, 22:24:23
Senior Member

Implicit

Citat:
Schimbarea calendarului a fost condamnata si anatemizata de 5 consilii pan-ortodoxe. De, asemenea, BOR a intarit acele hotariri prin decizia luata in 1903. Cum poti sa spui ca nu trebuia rupta comuniunea cu ereticii?
Calendarul nu e dogma. Din cate stiu anatematizarile se refera in special la Pascalie.
Vechi 12.10.2009, 22:26:04
Senior Member

Implicit

Citat:
Asta este o alta erezie pe care vad ca esti dispus sa o accepti (teoria ramurilor). Exista o singura Biserica pentru ca exista un singur Adevar. Bisericile ecumeniste nu sint despartite de cele calendariste din oarece motive lumesti, ci pentru ca difera profund in modul in care inteleg Ortodoxia, Biserica Ortodoxa si, deci, Adevarul lui Dumnezeu.
Nu, nu cred in ramuri. Am vut doar sa zic ca si cei de pe Vechi si de pe Nou fac toti parte din aceeasi UNA Biserica Ortodoxa.

Bogdan.
Vechi 12.10.2009, 23:43:48
piedonee's Avatar
piedonee piedonee is offline
Senior Member

Implicit

eu cred ca indierent ca esti pe nou pe vechi etc.......sunt buni pt ca daca merg dupa aceas raduiala slujbele si restul ritualurilor ortodoxe...sigura diferenta e discrepanta si prapastia care se adanceste intre ele ...desi cautam pacea .....as ar trebui dar noi accentuam prapastia dintre noi pt ce??????????????pt ca ele sunt despartite "administrativ"sau din cauza unor neintelegeri sau separat cum sunt si pe nou separati intre ei asa sunt si pe vechi separati fiecare avand avand dreptatea lui...eu cred ca aici se va tine con de faptele fiecarui atata timp cat ambele au aceas randuiala aceleas Leturghier folosesc acelas Molifternic aceias randuiala a botezului,cununiei etc.....nu stiu care e erezia?si asa suntem putini ca crestini......de exemplu in Etiopia sunt 37 milioane de ortodocsi......!eu cred ca e bine sa ne ingrijoram ca ne apropiem docmatic de biserica stim multa teologie dar la capitolu fapte suntem slabi....in trecut crestinu nu aveau prea multa teologie dar aveau mai mult suflet ,vorbeau mai putin si treceau la fapte..noi uitam...sa l vedem pe cel de langa noi,uitam ca si el are dorinte,uitam ca si la ei vine frigul ,uitma ca si alti au nevoie....da suntem buni oratori dam sfaturi bune dar cand e vorba sa sa ri in ajutor .....daca ai o problema sau cauti de munca vezi ca toti te compatimesc iti dau sfaturi dar NICI unul nu face un mic gest hai sa incerc sa te ajut sa vedem..uite pe mine ma ajutat Dumnezeu si am ceea ce am acum hai sa te ajut si eu ca si eu am fost ajutat....dar nu ai sa auzi asa ceva imi pare rau sa zic dar la crestini notinuea de a ajuta ramane doar pe hartie in cartile cu pilde si in mintea lor ca o notinue de retinut.....da probabil daca isi ajuta menbri familiei li se pare ca deja au ajutat dar nu asta inseamna ajutor e familia ta deci e un egoism ii ajuti pe cei din jur ai tai sa se ridice numele tau deci cei apropiati....dar rar vezi pe cineva ca ajuta un necunoscut pe care il intalneste.....dece?daca nui ese nimic....pt ce!!!!!!!si uite asa vom ramane doar niste crestini ortodoxi de stil nou sau vechi sau ciprioniti sau etc.foarte bine informati de docme,canoane,citate dar sufletul ramanad la fel..sau nu faptul ca ni se pare ca stim multe deja prindem aripi desi nu facem nimic.....poate invatam sa mai si facem ......ca de vorbe.......Dumnezeu cred ca mai vrea si fapte....CREDINTA FARA FAPTE E MOARTA SI INVERS FAPTELE FARA CREDINTA SUNT MOARTE!....
Subiect închis

Subiecte asemănătoare
Subiect Subiect început de Forum Răspunsuri Ultimele Postari
Botezul Hartford Biserica Ortodoxa Romana 34 30.12.2009 13:30:00
botezul dulcineea Mirungerea(Ungerea cu Mir) 70 09.09.2008 10:17:27
Botezul ionut Botezul 33 03.12.2006 12:48:10
botezul mircea/ovidiu Mirungerea(Ungerea cu Mir) 0 28.08.2005 01:10:00