![]() |
![]() |
|
|
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Iertare. Stiu ca sunteti pentru prezenta religiei in scoala. Am scris ca si cum discutam fara sa ne contarzicem. Mi-a fost teama ca se va intelege ca va contrazic si e doar vina mea pentru ca nu am incercat sa fiu mai clar. Ma numesc Laurentiu. Cand am intrat pe forum Laurentiu nu era disponibil si atunci am dat numele de mail de la serviciu: laurschepsis@... firma unde lucrez se numeste Schepsis. Nu a fost o aroganta. Multumesc pentru link. A fost o bucurie sa aflu o fire aleasa precum a domnului profesor doctor Dan Slușanschi. Doamne-ajuta!
Parintele Arsenie Boca: Am vrut sa pun mana pe radacina durerii, care nu este alta decat pacatul... Rugandu-ma - pentru Pacea a toata lumea si pentru bunastarea Sfintelor lui Dumnezeu Biserici - aud deodata in urechea dinauntru infruntarea amarnica: "Nu te ruga de Mine sa le dau Pace, roaga-te de oameni sa-si schimbe purtarile, daca vor sa mai vada Pace pe pamant"..." |
|
||||
|
||||
![]() Citat:
|
||||
|
||||
![]()
Buna!
Mi se pare o discriminare destul de gogonata aceasta lege data prin statul roman. Este o prostie ca icoanele sa se scoata din scoli. Noi, fiind un popor MAJORITAR ortodox, nu este posibil sa ni se ia dreptul pentru o minoritate. In alte state, pentru a se evita discriminarea sau conflictul inter-religios, sunt facute scoli separate. Daca noi, ca ortodocsi, mergem in Anglia si cerem sa ni se puna icoana in sala de curs, nu ni se va respecta punctul de vedere sau de convingere religioasa, impedimentul fiind "majoritatea". De ce nu si in Romania exista acest impediment legal? |
|
||||
|
||||
![]() Citat:
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Comparatie 100% irelevanta. Daca ai sa continui in acest mod o sa ma faci sa cred ca nu esti sincer. Doamne-ajuta!
Parintele Arsenie Boca: Am vrut sa pun mana pe radacina durerii, care nu este alta decat pacatul... Rugandu-ma - pentru Pacea a toata lumea si pentru bunastarea Sfintelor lui Dumnezeu Biserici - aud deodata in urechea dinauntru infruntarea amarnica: "Nu te ruga de Mine sa le dau Pace, roaga-te de oameni sa-si schimbe purtarile, daca vor sa mai vada Pace pe pamant"..." |
|
||||
|
||||
![]() Citat:
Doamne-ajuta!
|
|||
|
|||
![]()
Doamne-ajuta!
Pentru ca, azi, a compara modelul Hristic cu canibalismul este, in opinia mea, un gest lipsit de argumentatie. Dar, daca fratia ta, totusi are motive sa alature chipul lui Hristos (cu care, in cazul in care ai fost botezat crestineste, te-ai unit si fratia ta) cu imaginea canibalismului, eu te astept sa expui aceasta teorie. Doamne-ajuta!
![]() |
|
![]() |
||||
Subiect | Subiect început de | Forum | Răspunsuri | Ultimele Postari |
Scoaterea Episclezei | adelin | Biserica Ortodoxa Romana | 40 | 14.02.2011 12:50:25 |
Patriarhia Bulgariei -cere reintroducerea RELIGIEI in scoli | cristiboss56 | Stiri, actualitati, anunturi | 0 | 10.10.2010 19:56:58 |
Predarea religiei in scoli | Mirean | Biserica Ortodoxa Romana | 229 | 05.10.2010 21:46:18 |
Pastrarea religiei in scoli | laurschepsis | Generalitati | 15 | 22.11.2009 23:26:44 |
|