![]() |
![]() |
|
|
![]() |
|
Thread Tools | Moduri de afișare |
|
||||
|
||||
![]()
Ateii zic ca la Costinesti a ars o biserica.
Mi se pare un contraargument bun si nu pot sa ii ignor. Daca consideram ca prabusirea avionului este un semn divin si nu o coincidenta, arderea unei biserici ce inseamna? Sa ne aducem aminte ca in anul 1941 a ars schitul Sihastria iar atuncea parintele Ioanichie Moroi a spus "parintilor, sa nu va descurajati ca a ars manastirea. Ca pentru pacatele noastre a ars si pentru ca sa se reinoiasca ctitorii." Am aflat raspunsul la cazul aceasta citit in cartea "Viata parintelui Cleopa" editia a II-a Doamne ajuta!!
|
||||
|
||||
![]()
Căci cuvântul Crucii, pentru cei ce pier, este nebunie; iar pentru noi, cei ce ne mântuim, este puterea lui Dumnezeu.
19. Căci scris este: "Pierde-voi înțelepciunea înțelepților și știința celor învățați voi nimici-o". 20. Unde este înțeleptul? Unde e cărturarul? Unde e cercetătorul acestui veac? Au n-a dovedit Dumnezeu nebună înțelepciunea lumii acesteia? 21. Căci de vreme ce întru înțelepciunea lui Dumnezeu lumea n-a cunoscut prin înțelepciune pe Dumnezeu, a binevoit Dumnezeu să mântuiască pe cei ce cred prin nebunia propovăduirii. 22. Fiindcă și iudeii cer semne, iar elinii caută înțelepciune, 23. Însă noi propovăduim pe Hristos cel răstignit: pentru iudei, sminteală; pentru neamuri, nebunie. Sfânta Evanghelie după Matei Capitolul 18/7 Vai lumii, din pricina smintelilor! Că smintelile trebuie să vină, dar vai omului aceluia prin care vine sminteala. .................................................. .................................................. ..................... Rugaciunea are mai multe efecte si poate aduce unora roade bune si intelepciune; sunt unii, care desi se roaga, n-o fac cu smerenie, sunt inca plini de ei (cum sunt acele femei care se roaga, se roaga, se roaga, dar o fac cu capul descoperit; caci pt ele, a purta basma (acoperamant) e ceva demodat, primitiv (ce, doar n-or fi "babe"!).... cum primitiva era si Fecioara Maria, care era mereu cu capul acoperit... pt acestia rugaciunea este zadarnica. Iar ei raman in ratacirea si orgoliile lor (sau sminteala lor); mai ales cei ce voiesc sa faca voia lumii (caci nu-i asa , trebuie sa isi asigure un standard de viata corespunzator: masina, casa, serviciu bun....), oricat s-ar stradui sa arate ca urmeaza calea cea dreapta....
Cu noi este Dumnezeu, Intelegeti neamuri si va plecati Caci cu noi este Dumnezeu Last edited by marioad24; 18.10.2009 at 11:47:51. |
|
||||
|
||||
![]() Citat:
PS Tu ai remarcat ca ai primit "favoruri" ptr faptul ca porti broboada??? Nu mai zarim padurea din cauza copacilor. Ce bine imi amintesti de PILDA VAMESULUI SI A FARISEULUI ![]() ![]() Last edited by MarinaAlca; 18.10.2009 at 13:27:12. |
|
||||
|
||||
![]()
nu's cum se face, de nu inteleg unii ce citesc.... Da se pare ca nu citesti Biblia. traiesti in alta lume? nu vezi realitatea?
.................................................. .................................................. ..................... Epistola întâia către Corinteni a Sfântului Apostol Pavel Capitolul 11 3. Dar voiesc ca voi să știți că Hristos este capul oricărui bărbat, iar capul femeii este bărbatul, iar capul lui Hristos: Dumnezeu. 4. Orice bărbat care se roagă sau proorocește, având capul acoperit, necinstește capul său. 5. Iar orice femeie care se roagă sau proorocește, cu capul neacoperit, își necinstește capul; căci tot una este ca și cum ar fi rasă. 6. Căci dacă o femeie nu-și pune văl pe cap, atunci să se și tundă. Iar dacă este lucru de rușine pentru femeie ca să se tundă ori să se radă, să-și pună văl. 7. Căci bărbatul nu trebuie să-și acopere capul, fiind chip și slavă a lui Dumnezeu, iar femeia este slava bărbatului. 8. Pentru că nu bărbatul este din femeie, ci femeia din bărbat. 9. Și pentru că n-a fost zidit bărbatul pentru femeie, ci femeia pentru bărbat. 10. De aceea și femeia este datoare să aibă (semn de) supunere asupra capului ei, pentru îngeri. 11. Totuși, nici femeia fără bărbat, nici bărbatul fără femeie, în Domnul. 12. Căci precum femeia este din bărbat, așa și bărbatul este prin femeie și toate sunt de la Dumnezeu. 13. Judecați în voi înșivă: Este, oare, cuviincios ca o femeie să se roage lui Dumnezeu cu capul descoperit? 14. Nu vă învață oare însăși firea că necinste este pentru un bărbat să-și lase părul lung? 15. Și că pentru o femeie, dacă își lasă părul lung, este cinste? Căci părul i-a fost dat ca acoperământ. 16. Iar dacă se pare cuiva că aici poate să ne găsească pricină, un astfel de obicei (ca femeile să se roage cu capul descoperit) noi nu avem, nici Bisericile lui Dumnezeu. 17. Și aceasta poruncindu-vă, nu vă laud, fiindcă voi vă adunați nu spre mai bine, ci spre mai rău. 18. Căci mai întâi aud că atunci când vă adunați în biserică, între voi sunt dezbinări, și în parte cred. 19. Căci trebuie să fie între voi și eresuri, ca să se învedereze între voi cei încercați. Oare nu vezi slabiciunea Bisericii Ortodoxe Romane? Oare nu vezi cati sunt caldicei? Cati lucreaza cu sufletul lor? Adica se poate trece peste reguli pt ca avem orgolii? Biserica noastra este bolnava; si vinovat sunt si eu, si tu, si altii. Ca facem doar ce ne convine, nu? Deci tu nu esti vames, nu? Bun , eu sunt vames si merg in iad, iar tu nu esti vames si mergi in rai! dar ce faci cu hainele , daca nu sunt curate? Si n-am inteles , trebuie sa tac in loc sa cert? adica sa ma fac ca nu vad si sa fiu ipocrit sa laud, sa periez femeia doar pt ca e femeie? femeia, barbatul, sunt amandoi datori unul altuia si impreuna lui Dumnezeu, Iisus Hristos. Da ia zi, cand te duci la la o audienta, te duci asa, oricum? Cred ca nu! te da afara de nu te vezi! dar fata de Dumnezeu ne permitem, ca suntem noi "Domni". esti fatarnic! Citat:
|
|||
|
|||
![]()
Doamne-ajuta!
Fiecare va intelege la masura la care este. Nu are rost sa ne contrazicem intre noi. Semnificatiile tragicului accident sunt dincolo chiar si de semnificatia atee a cuvantului intamplare. http://www.foxnews.com/story/0,2933,510238,00.html Doamne-ajuta!
Parintele Arsenie Boca: Am vrut sa pun mana pe radacina durerii, care nu este alta decat pacatul... Rugandu-ma - pentru Pacea a toata lumea si pentru bunastarea Sfintelor lui Dumnezeu Biserici - aud deodata in urechea dinauntru infruntarea amarnica: "Nu te ruga de Mine sa le dau Pace, roaga-te de oameni sa-si schimbe purtarile, daca vor sa mai vada Pace pe pamant"..." |
|
|||
|
|||
![]() Citat:
NB Sf Pavel spune si de barbati sa se roage cu capul descoperit si sa isi lase parul lung, dar nu prea ii vad pe preotii monahi sau pe episcopi descoperindu-se si tunzandu-se. Asa ca sa lasam rigorismele astea. Chiar daca ar fi, intr-un mod foarte indirect, citatele pe care le dai din Biblie tocmai asta spun in cazul de fata: ca nu intelepciunea noastra va putea intelege pentru ce s-a intamplat un asemenea lucru. Dar oricum, parerea mea nu conteaza, ca sunt femeie, nu-i asa? Plus ca nu imi acopar nici capul cand scriu pe forum. ![]()
|
||||
|
||||
![]() Citat:
![]()
|
|||
|
|||
![]() Citat:
De ce te deranjeaza citatele din biblie?Ne este noua tuturor(spre smerire)sa aducem citate din biblie sau din scrierile sf.parinti atunci cand sunt contradictii,si eu va indemn pe toti sa faceti asa,pentru ca in felul acesta ne lamurim,in felul acesta ne inteleptim,in felul acesta umblam in duhul patristic,si ne ferim a cadea in inselaciuni.Cuvantul lui Dumnezeu este valabil de la inceputul veacului si pana in vecii vecilor,indiferent in ce etape ale timpului ne gasim.Daca respecti poruncile lui Dumnezeu esti mai aproape de EL,daca nu le respecti intru totul esti mai indepartat de EL. Monahii respecta oricum cuvantul sf.Apostol Pavel,ei poarta parul lung precum femeile si isi acopera capul tocmai din acest motiv,iar cand isi descopera capul o sa vezi ca au parul strans la spate si sub pelerina, tocmai ca sa nu se arate ca o femeie. Conteaza si parerea ta. |
|
|||
|
|||
![]() Citat:
|
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Eu nu cred ca exista rugaciune zadarnica, fiecare este auzita de Dumnezeu! (Si in fond, catre cine privesti tu? Eu nu-mi amintesc daca femeile de la biserica au broboada sau nu! ) |
![]() |
|
![]() |
||||
Subiect | Subiect început de | Forum | Răspunsuri | Ultimele Postari |
Cimitirele, clinici duhovnicesti parasite | consthantin | Intrebari utilizatori | 4 | 12.10.2011 16:39:40 |
Scrisorile in lant | idealist | Generalitati | 3 | 10.06.2010 00:47:14 |
Razbunarea celui sarac | elisabeta cretu | Intrebari utilizatori | 5 | 24.05.2010 18:49:09 |
Avionul presedintelui Poloniei s-a prabusit | Mihnea Dragomir | Stiri, actualitati, anunturi | 43 | 30.04.2010 11:33:10 |
Sa nu ne impotrivim celui rau | ancah | Generalitati | 44 | 18.12.2006 22:07:37 |
|