Forum Crestin Ortodox Crestin Ortodox

Du-te înapoi   Forum Crestin Ortodox > Biserica Ortodoxa si alte religii > Alte Religii
Răspunde

Thread Tools Moduri de afișare
Vechi 21.10.2009, 08:08:40
Bastet's Avatar
Bastet Bastet is offline
Member

Data înregistrării: 17.10.2009
Implicit

Citat:
În prealabil postat de orthodoxia.i.thanatos Vezi mesajul
Aiurea! Eu sau tu si cu fratele tau intru credinta umblati cu “ateismu’ stiintific” pe la case? Si, in general, nu vad de ce trebuie sa fiu neaparat mindru ca sa pot sa pun la punct un nesimtit.
Nu „umblu”, pentru că nu am vreo dorință de misionarism (iar misionarismul ține de credință, nu de lipsa de credință).

Încerc să port niște discuții, nu să vîr cuiva pe gît vreo idee. Discuția e o mașinuță de transportat niște declarații dintr-o parte într-alta și de stors sensuri noi.

Citat:
Nu m-a deranjat definitia pe care ai dat-o ortodoxiei, ci comparatia pe care ai facut-o cu pastafarienii. Si ca sa faci asemenea trimiteri trebuie ori sa fi trecut prin citeva lobotemizari de nu mai poti distinge unde-i limita bunului simt, sau pur si simplu ti-ai facut cultura religioasa pe siteuri bascalioase, si-atunci, oricum ai lua-o, si degeaba te superi, comentariile tale nu pot fi altele decit acelea ale unui prost infumurat.
Ah, am înțeles. Dacă spuneam „ce-i face pe ortodocși sau pe musulmani mai speciali” tot nu scăpam de catalogările dumitale ortodoxe, așa că e un pic bizar să vorbești în cazul meu despre bun-simț.

Cultura religioasă mi-o fac prin observație directă și din cărți, singurele elemente bășcălioase din acest peisaj fiind unele personaje de pe saituri ortodoxe.

Să reformulez, apropo de bun-simț: imprecațiile și invectivele nu-mi stau în stil (nu că n-aș fi în stare, dar pot găsi și un stil civilizat de exprimare), în schimb acestea mi se aplică de către cei care mă acuză că n-aș ști să mă comport. Curat murdar!
Reply With Quote
Vechi 22.10.2009, 16:01:24
valeria85
Guest

Implicit

O alta intrebare? Cum poate un ortodox ''adevarat'' sa jigneasca un ateu , in loc sa incerce cu rabdare si sirguinta sa-i explice dogma ortodoxa?
Reply With Quote
Vechi 22.10.2009, 16:07:06
alizee
Guest

Implicit

Citat:
În prealabil postat de valeria85 Vezi mesajul
O alta intrebare? Cum poate un ortodox ''adevarat'' sa jigneasca un ateu , in loc sa incerce cu rabdare si sirguinta sa-i explice dogma ortodoxa?
exersand :P (am glumit...)

unii mai au si zile grele si uita ca trebuie sa aiba rabdare :)
Reply With Quote
Vechi 22.10.2009, 16:39:47
costel's Avatar
costel costel is offline
Senior Member

Data înregistrării: 21.09.2006
Implicit

Se sustine ca nu avem ce invata de la alte religii pentru ca in Ortodoxie Hristos este intreg, nu partial. Deci, Ortodoxiei nu-i lipseste nimic. Problema apare atunci cand ortodoxul nu-si asuma viata din Biserica. Adica, Biserica vesteste intr-un fel si omul actioneaza altfel. De la acest dezacord, se tot invoca faptul ca avem de invatat de la alte religii. Daca omul nu ar trai pe un alt registru, diferit de cel vestit de Biserica, nu am mai avea de ce sa spunem: avem de invatat de la alte religii. Ortodoxia are raspunsuri pentru toate problemele. Ce frumos spunea parintele Galeriu: nu aveti voi intrebari, pentru cate raspunsuri am eu.
Reply With Quote
Vechi 22.10.2009, 16:45:54
alizee
Guest

Implicit avem ce invata

Citat:
În prealabil postat de costel Vezi mesajul
Se sustine ca nu avem ce invata de la alte religii pentru ca in Ortodoxie Hristos este intreg, nu partial. Deci, Ortodoxiei nu-i lipseste nimic. Problema apare atunci cand ortodoxul nu-si asuma viata din Biserica..
de acord cu tine, dar mie de exemplu imi place la penticostali o chestie faina, am niste prietene care sunt penticostale si se intalnesc periodic ca sa studieze din Sfanta Scriptura, sa povesteasca despre problemele lor, sa se roage si sa se sustina una pe cealalta. Si asta nu am vazut la prietenele mele ortodoxe (sau cel putin nu stiu eu) :)
Reply With Quote
Vechi 22.10.2009, 17:10:43
costel's Avatar
costel costel is offline
Senior Member

Data înregistrării: 21.09.2006
Implicit

Citat:
În prealabil postat de alizee Vezi mesajul
de acord cu tine, dar mie de exemplu imi place la penticostali o chestie faina, am niste prietene care sunt penticostale si se intalnesc periodic ca sa studieze din Sfanta Scriptura, sa povesteasca despre problemele lor, sa se roage si sa se sustina una pe cealalta. Si asta nu am vazut la prietenele mele ortodoxe (sau cel putin nu stiu eu) :)
Am mai discutat aceasta tema: Ortodoxia nu pune accentul pe ratiune, ci pe traire. De aceea cel mai important este sa te impartasesti cu Trupul si Sangele lui Hristos. Nu din afara lui Hristos, ci din El, omul primeste asemanarea cu Dumnezeu.

Afla ca si in Biserica Ortodoxa se fac intalniri in biserica, pe diverse teme. Probabil, prietenele tale nu sunt interesate.

Mai e un alt aspect la ortodocsi: duhovnicul. Ori de cate ori are o problema, el nu cere o adunare a prietenilor, pentru a primi un sfat, ci merge la duhovnic.
Reply With Quote
Vechi 22.10.2009, 18:03:47
alizee
Guest

Implicit

Citat:

Mai e un alt aspect la ortodocsi: duhovnicul. Ori de cate ori are o problema, el nu cere o adunare a prietenilor, pentru a primi un sfat, ci merge la duhovnic.
Din pacate sunt putini duhovnici care te asculta cu adevarat. Pentru mine conteaza foarte mult sa am prieteni care sa ma ajute, cu care sa crestem impreuna spiritual, sa stiu ca sunt intotdeauna acolo pentru mine. Nu pot sa ma duc la duhovnic de 2 ori pe saptamana. in timp...nu cred ca e ok :)
Reply With Quote
Vechi 22.10.2009, 22:16:44
topcat
Guest

Implicit

Citat:
Se sustine ca nu avem ce invata de la alte religii pentru ca in Ortodoxie Hristos este intreg, nu partial. Deci, Ortodoxiei nu-i lipseste nimic. Problema apare atunci cand ortodoxul nu-si asuma viata din Biserica. Adica, Biserica vesteste intr-un fel si omul actioneaza altfel. De la acest dezacord, se tot invoca faptul ca avem de invatat de la alte religii. Daca omul nu ar trai pe un alt registru, diferit de cel vestit de Biserica, nu am mai avea de ce sa spunem: avem de invatat de la alte religii. Ortodoxia are raspunsuri pentru toate problemele. Ce frumos spunea parintele Galeriu: nu aveti voi intrebari, pentru cate raspunsuri am eu.
costel, am eu o problema: de ce ne-a lasat Dzeu sa ne zbatem pe-aici si sa ne chinuim sa mai scriem pe forum tot felul de nazbitii si nu ne-a creat direct in rai si in iad, exact acolo unde stia dinainte ca vom ajunge?
Reply With Quote
Vechi 22.10.2009, 22:18:12
topcat
Guest

Implicit

Citat:
În prealabil postat de alizee Vezi mesajul
Din pacate sunt putini duhovnici care te asculta cu adevarat. Pentru mine conteaza foarte mult sa am prieteni care sa ma ajute, cu care sa crestem impreuna spiritual, sa stiu ca sunt intotdeauna acolo pentru mine. Nu pot sa ma duc la duhovnic de 2 ori pe saptamana. in timp...nu cred ca e ok :)
Si, mai ales, cu duhovnicul nu poti pune de-o birfa mica, nu? :)
Reply With Quote
Vechi 23.10.2009, 08:31:11
alizee
Guest

Implicit topcat

Citat:
În prealabil postat de topcat Vezi mesajul
Si, mai ales, cu duhovnicul nu poti pune de-o birfa mica, nu? :)
nu mai manca lamaie dimineata ca nu iti face bine :P
Reply With Quote
Răspunde

Subiecte asemănătoare
Subiect Subiect început de Forum Răspunsuri Ultimele Postari
diavolul invata ca oamenii ?!?!? omulet Generalitati 59 31.07.2010 15:02:55
Preotul - ce invata el la facultate? sophia Preotul 40 15.11.2009 19:36:50
Biserica noastra invata ca... amatyyy Despre Biserica Ortodoxa in general 1 12.11.2009 13:53:12
alte religii ralluka Alte Religii 5 26.02.2009 04:44:40
well , daca tot e despre alte religii Nitro Alte Religii 7 14.06.2007 13:18:16