![]() |
![]() |
|
|
||||
|
||||
![]() Citat:
Am inteles. Retrag acuzatiile cu scuzele de rigoare. Dar ideea principala care se degaja din porunca este ca Dumnezeu a facut lumea in sase zile si in cea de-a saptea S-a odihnit. Baza mesajului e ca trebuie sa existe o zi dedicata Domnului. Ca ea ar trebui sa fie exact a saptea zi din saptamana calendarului nostru pamantesc, e alta problema. Calendarul a fost facut de oameni si e relativ. El se schimba, a fost chiar schimbat, si are o doza de relativitate. Nu poti sa stii daca prin acest calendar relativ, sambata lui cade exact pe ziua a saptea a creatiei. Si eu cred ca Dumnezeu stia asta, ca suntem oameni marginiti, imperfecti si nu ne impune lucruri imposibile, ci doar ceea ce e cel mai IMPORTANT: sa avem o zi a Domnului. Ceea ce doresc sa subliniez e ca nu ma deranjeaza ziua pe care dvs. o dedicati Domnului. Puteti s-o dedicati sambata sau duminica, e optiunea dvs., dar nu veniti cu "demonstratii" logice pentru a va impune optiunea dvs. Eu am intervenit doar pentru a combate astfel de demonstratii. Noi ne bazam pe har, nu pe demonstratii, si asa cum a aratat si Danut7 dam zilei Domnului o semnificatie dubla, dupa dubla lucrare a Domnului, cea a creatiei si cea a Intruparii, Patimirii si Invierii Mantuitorului.
Făcutu-ți-s-a ocara ca și lauda, paguba precum câștigul și străinul ca fratele? Cum nu înțelegeți că nu despre pâini v-am zis? Ci feriți-vă de aluatul fariseilor și al saducheilor! (Matei 16:11) Omul deține atâta Adevăr câtă Iubire dăruie. |
|
![]() |
||||
Subiect | Subiect început de | Forum | Răspunsuri | Ultimele Postari |
Despre nașterea din nou, din Duhul Sfânt și despre Botez | Savonarola | Sfinti Parinti (Patrologie) | 15 | 20.07.2013 13:28:48 |
Limba ebraica a VT. Aplicatie pentru cuvantul Sabat. | AdrianAamz | Din Vechiul Testament | 9 | 08.02.2011 10:02:02 |
Petre Tutea despre Dumnezeu si despre atei | tigerAvalo9 | Generalitati | 34 | 02.12.2010 15:37:16 |
Despre ziua de sabat a adventistilor | Iustin32 | Secte si culte | 747 | 04.06.2009 15:32:12 |
|