Forum Crestin Ortodox Crestin Ortodox

Du-te înapoi   Forum Crestin Ortodox > Biserica Ortodoxa si alte religii > Secte si culte
Subiect închis

Thread Tools Moduri de afișare
Vechi 27.10.2009, 21:44:23
Danut7 Danut7 is offline
Banned

Data înregistrării: 30.07.2009
Religia: Ortodox
Implicit

Citat:
În prealabil postat de tricesimusseptimus Vezi mesajul
Acum dai din colț în colț doar ca să ieși la liman, însă te înneci tot mai mult în propriile stufărișuri. Parcă Dumnezeu nu avea nevoie de odihnă, și El parcă lucra mereu... acum zici că odihna Lui nu s-a sfârșit.

Și iari îmi servești ghiveci. Ba e zi de odihnă, ba e odihnă spirituală, ba e din amândouă și de fapt niciuna. Crezi că Dumnezeu e om și încă om păcătos, ca să ajungă la împăcare (cu cine?) și să se bucure de odihna spirituală a mântuirii?

Foarte frumos, până ai pus paranteza aia nenorocită neîntâlnită nici în textul paulin, nici în logica discursului său. El vorbește pur și simplu de odihna spirituală, de pacea cu Dumnezeu, de certitudinea relaxantă a mântuirii, nu de ziua de odihnă (sau și mai grav: de schimbarea ei).

Acum ai renunțat și la paranteză, bravos!

Ciudată dialectică... Ce legătură este între fragmentul ăsta de psalm, învierea lui Hristos și schimbarea sabatului?
Este vorba de o odihna spirituala , nu propriu-zisa.Dumnezeu nu oboseste si nici nu se sleieste, aceasta odihna e o stare de spirit.Ai disecat mesajul meu in bucatele si bucatele, pune-l la un loc si citeste-l in intregime.Cat despre limbajul asta de mahala, acolo la voi pe maidan dute si vorbeste asa si acolo de unde v-au racoltat domnii in "maretul" lor cult.
Vechi 27.10.2009, 22:08:25
moshu's Avatar
moshu moshu is offline
Senior Member

Data înregistrării: 28.06.2008
Locație: Tg-Mures
Trimite un mesaj prin Yahoo pentru moshu
Implicit

Eu intotdeauna ma odihnesc si sambata si duminica. Asta datorita birocratiei, nu lui Iehova. Si de fapt, ce ar mai conta o singura zi in destinul nostru? Ia uite...

Citat:
Un creștin, un musulman și un evreu vorbesc despre puterea religiilor proprii.
Creștinul:
- Știu că religia mea e cea adevărată, căci aveam o secetă teribilă în țară și era să mor împreună cu familia, cînd am făcut rugăciuni și atunci s-a întîmplat miracolul: în timp ce toată cîmpia era sub soarele arzător, pe terenul nostru cădea o ploaie torențială. Totul de jur împrejur ardea sub soare și pe terenul meu ploua. Din cauza asta, ne-am salvat familia mea și cu mine.
Musulmanul:
- Știu că religia mea e cea adevărată, căci eram în deșert și m-a surprins o furtună de nisip. Era să murim eu și cămila mea acoperiți de dune. Abia puteam respira cînd s-a întimplat miracolul. Întregul deșert era o furtună de nisip, dar în jurul meu și al cămilei mele a fost un calm total. Așa am ajuns pînă la o oază și ne-am salvat.
Evreul:
- Știu că religia mea e cea adevărată, căci mă plimbam în jurul casei mele într-o sîmbătă și am găsit un portmoneu pe jos, plin cu bani, dar fiind sîmbătă nu puteam să mă aplec să-l iau. Atunci s-a întîmplat miracolul: peste tot era sîmbătă, dar în jurul meu s-a făcut brusc vineri...
Acest topic este unul dintre nenumaratele certuri si discutii pierzatoare de vreme (dezbateri, m-a corectat odata tricesimusseptimus). Ce ar fi sa ramanem fiecare la sabatele lui si sa terminam dezbaterea?

http://www.youtube.com/watch?v=Q4027l_BsDE&NR=1 - it's supposed to be funny like me!
Vechi 27.10.2009, 22:15:26
knight2u's Avatar
knight2u knight2u is offline
Junior Member

Data înregistrării: 01.03.2007
Implicit

N-a inviat Iisus Hristos la intamplare Duminica! Nu s-au făcut toate aceste lucruri fără o mare rânduială divină! În bibliile lor apare: Fost-am în duh în ziua Domnului". Ziua Domnului" o interpretează cum vor ei. Dar in editiile noastre scrie: Fost-am in duh în zi de Duminică. Apocalipsa 1,10.
Vechi 27.10.2009, 22:32:36
tricesimusseptimus tricesimusseptimus is offline
Banned

Data înregistrării: 15.10.2009
Religia: Alta confesiune
Implicit

Citat:
În prealabil postat de knight2u Vezi mesajul
N-a inviat Iisus Hristos la intamplare Duminica! Nu s-au făcut toate aceste lucruri fără o mare rânduială divină! În bibliile lor apare: Fost-am în duh în ziua Domnului". Ziua Domnului" o interpretează cum vor ei. Dar in editiile noastre scrie: Fost-am in duh în zi de Duminică. Apocalipsa 1,10.
Este evidentă fraudarea textului biblic. Pe la anul 90 A.D. nici nu exista încă termenul "duminică". Creștinii o numeau "ziua întâia a săptămânii", iar păgânii "Dies Solis".
Vechi 27.10.2009, 22:34:02
Danut7 Danut7 is offline
Banned

Implicit

Citat:
În prealabil postat de knight2u Vezi mesajul
ei incearca sa adapteze Scripturile , dupa ideile viziunile si proorociile pe care le-a primit fondatoarea lor;din pacate nu prea merge... caci nu Duhul Adevarul a stat la baza ghidarii acestei doamne si a cultului adventist, care a si-a pacalit ucenicii nu o data "proorocind" ca Iisus o sa vina sa-i ia, lucru ce desigur , nu s-a intamplat.
Vechi 27.10.2009, 22:35:39
Danut7 Danut7 is offline
Banned

Implicit

Citat:
Este evidentă fraudarea textului biblic. Pe la anul 90 A.D. nici nu exista încă termenul "duminică". Creștinii o numeau "ziua întâia a săptămânii", iar păgânii "Dies Solis".
asteptam dovezi

Asteptam dovezi ca crestinii nu au tinut duminica si duminica a fost inventata;
Vechi 27.10.2009, 22:36:38
Danut7 Danut7 is offline
Banned

Implicit

Citat:
asteptam dovezi

Asteptam dovezi ca crestinii nu au tinut duminica si duminica a fost inventata;Dovezi istorice desigur...
Vechi 27.10.2009, 22:38:16
Banned

Implicit

Citat:
În prealabil postat de Danut7 Vezi mesajul
ei incearca sa adapteze Scripturile , dupa ideile viziunile si proorociile pe care le-a primit fondatoarea lor;
Hoțul din Obor strigă cât îl țin bojocii: "Prindeți hoțul!"

Era vorba despre fraudarea ortodoxă a Apoc.1,10.
Vechi 27.10.2009, 22:39:17
Banned

Implicit

Citat:
În prealabil postat de Danut7 Vezi mesajul
asteptam dovezi

Asteptam dovezi ca crestinii nu au tinut duminica si duminica a fost inventata;Dovezi istorice desigur...
Le-ați primit cu prisosință chiar pe acest topic. Căutați-le.
Vechi 27.10.2009, 22:44:33
Danut7 Danut7 is offline
Banned

Implicit

Citat:
Le-ați primit cu prisosință chiar pe acest topic. Căutați-le.
Daca faci niste afirmatii trebuie sa stii sa ti le si justifici.Scriptura este impotriva ta, Traditia este impotriva ta.Nu ai reusit sa vii cu nici o proba concludenta.Uite ce zice Traditia si Istoria :

-Sf Ignatie, ucenic al Sf Ap. Ioan Evanghelistul, martirizat la 107 spune:,, Cei ce traiau in lucrurile cele vechi au ajuns la o noua credinta, nemaitinanad sambata, ci traind dupa Duminica, in care a rasarit si viata noastra prin moartea si invierea lui Iisus Hristos.,,
-Sf Varnava-96: ,,Serbam ziua Domnului cu bucurie fiindca acesta e ziua in care a inviat Iisus din morti."
-Pliniu cel Tanar-113-scrie Imp. Traian ca ,,crestinii se aduna in ziua soarelui si canta lui Hristos si se feresc de orice lucru.,,
- Sf Iusin Martirul-153- scrie:In ziua numita a soarelui, cand Hristos a inviat din morti, toti crestinii de prin sate si orase si campii se aduna si serbeaza ziua Domnului.,,
-Sf Clement al Alexandriei-194-zice:,,Vechea zi a saptea n-a ajuns decat o zi de lucru si in locul ei serbam ziua Domnului cu totii.,,
-Tertulian din Cartagina-200- zice : ,,Duminicile noi ne bucuram si tinem invierea Domnului.,,
Subiect închis

Subiecte asemănătoare
Subiect Subiect început de Forum Răspunsuri Ultimele Postari
Despre nașterea din nou, din Duhul Sfânt și despre Botez Savonarola Sfinti Parinti (Patrologie) 15 20.07.2013 13:28:48
Limba ebraica a VT. Aplicatie pentru cuvantul Sabat. AdrianAamz Din Vechiul Testament 9 08.02.2011 10:02:02
Petre Tutea despre Dumnezeu si despre atei tigerAvalo9 Generalitati 34 02.12.2010 15:37:16
Despre ziua de sabat a adventistilor Iustin32 Secte si culte 747 04.06.2009 15:32:12