Forum Crestin Ortodox Crestin Ortodox

Du-te înapoi   Forum Crestin Ortodox > Biserica Ortodoxa si alte religii > Secte si culte
Subiect închis

Thread Tools Moduri de afișare
Vechi 27.10.2009, 22:29:08
tricesimusseptimus tricesimusseptimus is offline
Banned

Data înregistrării: 15.10.2009
Religia: Alta confesiune
Implicit

Citat:
În prealabil postat de tricesimusseptimus Vezi mesajul
Nu, pentru ca nu are logică.
Una am spus-o mai sus: să fie "astăzi" ba în Rai, ba în Iad, deși era de fapt în mormânt. Și nu e singura.
Vechi 27.10.2009, 22:43:28
Totpeetor Totpeetor is offline
Senior Member

Data înregistrării: 24.10.2009
Implicit

tricesimusseptimus tie iti scapa ceva :in Biblie spune ca Isus a fost "in duhul".A merge in duhul cred ca te gandesti si tu ca e o diferenta fata de a merge in trup.Nu stim cat a stat Isus :in inchisoare" dar tot in duhul putea foarte bine sa fie dupa ce a fost in inchisoare in rai.Exista o posibilitate.Unde mai pui ca tu mai vorbesti de timp: "astazi".Tu crezi ca mai exista asemenea etaloane acolo?Moise spune intr-un psalm ca o mie de ani pentru Dumnezeu este ca o zi si o zi ca o mie de ani.Isus putea fi "in inchisoare" si in rai(intr-un fel spus ,a se intelege si cer etc.)in aceeasi zi.Trebuie sa admiti si posibilitatea aceasta.Este o posibilitate.Noi acuma de asta ni se pare iesit din comun,pentru ca vorbim despre lucruri de care nu stim,dar asta nu inseamna ca nu pot fi adevarate.

Last edited by Totpeetor; 27.10.2009 at 22:45:47.
Vechi 27.10.2009, 22:55:02
Iustin45 Iustin45 is offline
Member

Data înregistrării: 17.10.2009
Implicit

Citat:
În toate versiunile e pusă astfel virgula datorită prejudecății pe care o discutăm de atâta timp pe topic. Să-ți spun însă un secret: în originalul grecesc nu e pusă astfel virgula, de fapt nici nu există virgulă

Întrebare: dacă Hristos în acea zi de vinere mare ("astăzi") S-a coborât în Iad, cum putea fi cu tâlharul de pe cruce în Rai?
Hristos ca Dumnezeu e OMNIPREZENT, nu e legat de spatiu si timp. Ingerii nu au omniprezenta ca Dumnezeu. ,,In mormant cu trupul, in iad cu sufletul, in rai cu talharul si dea drepta Tatalui, in toate si peste toate esti Hristoase, Dumnezeule.,,

Neavand indreptarul Sfintei Traditii va rataciti neputand sa intelegeti Scriptura in duh ci doar in litera (rational) iar ,,litera ucide, duhul face viu,,.
Vechi 27.10.2009, 22:56:31
Senior Member

Implicit

Si acuma tricesimusseptimus tu vorbesti de logica.Tu trebuie sa te mai uiti pe raspunsul pe care mi-ai dat la intrebarea ulterioara si in acest caz sa te intrebi daca are logica sau nu ceea ce spui.
Vechi 27.10.2009, 23:00:01
Danut7 Danut7 is offline
Banned

Data înregistrării: 30.07.2009
Religia: Ortodox
Implicit

Citat:
Nu, pentru ca nu are logică.
Cred si eu ca nu are logica ce zice Iisus Hristos comparat cu ce zice "hristosul" vostru adica invatatura adventista.Cred ca fix asta ar trebui sa-ti dea de gandit.
Vechi 27.10.2009, 23:04:29
Danut7 Danut7 is offline
Banned

Data înregistrării: 30.07.2009
Religia: Ortodox
Implicit

Citat:
Acum poți să te convingi singur ce înseamnă să ai o traducere defectuoasă a termenului hades (respectiv Sheol in VT). Când traduci Iad, te gândești automat la cazanele cu smoală și la draci roșii cu cozi și copite.
Eschiva inutila, nu incerca sa te distragi de la intrebare.Hai cu raspunsul.Pana acuma sunt cateva intrebari la care nu ai dat raspuns, ca niste vorbe aruncate in vant si scrise cu dosul nu pot fi considerate raspunsuri,hai sa vedem cate se strang..
Vechi 27.10.2009, 23:12:48
Senior Member

Implicit

tricesimusseptimus am sa iti mai spun o intrebare.I-am pus-o si lui Condor dar nu am primit un raspuns cu argumente biblice:
Cum vor fi judecati\pedepsiti dupa faptele lor cei pacatosi,daca pedeapsa lor este aceeasi:disparitia/moartea pentru totdeauna?Vad ca m-ai contrazis cand am vorbit despre "moarte rapida".Eu asa am inteles de la voi,ca dupa judecata are loc moartea a doua,adica moartea pentru totdeauna si nu vesnica a celor pacatosi.
Astept clarificari biblice si logice(asta daca sunt,ca daca nu sunt nu iti cer sa le inventezi).
Vechi 27.10.2009, 23:52:15
Banned

Implicit

Citat:
În prealabil postat de Totpeetor Vezi mesajul
tricesimusseptimus tie iti scapa ceva :in Biblie spune ca Isus a fost "in duhul".A merge in duhul cred ca te gandesti si tu ca e o diferenta fata de a merge in trup.Nu stim cat a stat Isus :in inchisoare" dar tot in duhul putea foarte bine sa fie dupa ce a fost in inchisoare in rai.Exista o posibilitate.Unde mai pui ca tu mai vorbesti de timp: "astazi".Tu crezi ca mai exista asemenea etaloane acolo?Moise spune intr-un psalm ca o mie de ani pentru Dumnezeu este ca o zi si o zi ca o mie de ani.Isus putea fi "in inchisoare" si in rai(intr-un fel spus ,a se intelege si cer etc.)in aceeasi zi.Trebuie sa admiti si posibilitatea aceasta.Este o posibilitate.Noi acuma de asta ni se pare iesit din comun,pentru ca vorbim despre lucruri de care nu stim,dar asta nu inseamna ca nu pot fi adevarate.
Admit, există și posibilitatea aceasta... însă doar în literatura S.F. În felul acesta poți demonstra chiar orice. Cineva spunea că Biblia e ca omul, dacă o schingiuiești suficient, îți va spune tot ce dorești.
Vechi 27.10.2009, 23:53:51
Banned

Implicit

Citat:
În prealabil postat de Iustin45 Vezi mesajul
Hristos ca Dumnezeu e OMNIPREZENT, nu e legat de spatiu si timp. Ingerii nu au omniprezenta ca Dumnezeu. ,,In mormant cu trupul, in iad cu sufletul, in rai cu talharul si dea drepta Tatalui, in toate si peste toate esti Hristoase, Dumnezeule.,,

Neavand indreptarul Sfintei Traditii va rataciti neputand sa intelegeti Scriptura in duh ci doar in litera (rational) iar ,,litera ucide, duhul face viu,,.
Dreptarul dvs. e cam strâmb, așa că nu-mi argumentați o înțelegere aberantă a Bibliei printr-un prohod.
Vechi 27.10.2009, 23:56:03
Banned

Implicit

Citat:
În prealabil postat de Totpeetor Vezi mesajul
Si acuma tricesimusseptimus tu vorbesti de logica.Tu trebuie sa te mai uiti pe raspunsul pe care mi-ai dat la intrebarea ulterioara si in acest caz sa te intrebi daca are logica sau nu ceea ce spui.
Întrebarea ulterioară (sic) încă n-ai pus-o :) dar mai este vreme.
La cât de prolific ești în întrebări o să am la ce răspunde mâine dimineață...
Subiect închis

Subiecte asemănătoare
Subiect Subiect început de Forum Răspunsuri Ultimele Postari
DRUMUL SUFLETULUI DUPĂ MOARTE (3) - Parintele Cleopa clujeanul33 Generalitati 3 04.05.2010 21:29:27
DRUMUL SUFLETULUI DUPĂ MOARTE (4) - Parintele Cleopa clujeanul33 Generalitati 1 04.05.2010 19:53:57
DRUMUL SUFLETULUI DUPĂ MOARTE (2) - Parintele Cleopa clujeanul33 Generalitati 0 04.05.2010 18:55:25
DRUMUL SUFLETULUI DUPĂ MOARTE (1) - Parintele Cleopa clujeanul33 Generalitati 0 04.05.2010 18:26:17