Forum Crestin Ortodox Crestin Ortodox

Du-te înapoi   Forum Crestin Ortodox > Biserica Ortodoxa si alte religii > Secte si culte

Thread Tools Moduri de afișare
Vechi 29.10.2009, 10:42:48
tricesimusseptimus tricesimusseptimus is offline
Banned

Data înregistrării: 15.10.2009
Religia: Alta confesiune
Implicit

Citat:
În prealabil postat de Totpeetor Vezi mesajul
eu insumi am spus ca trebuie sa slujim lui Dumnezeu tot timpul,nu conteaza ce zi este.
Sunt de acord. Trebuie să fim creștini în fiecare zi, nu doar în ziua de cult.

Citat:
Voi aduce totusi niste versete care arata ca primii apostoli "tineau si duminica" :)ca sa spun asa,ca sa ma exprim mai clar,se adunau si duminica:
Apostolii se adunau în fiecare zi a săptămânii, și ca să anticipez următoarea ta postare, ei chiar frângeau pâinea zilnic (nu numai sâmbăta):

"Toți împreună erau nelipsiți dela Templu în fiecare zi, frîngeau pînea acasă, și luau hrana, cu bucurie și curăție de inimă". (Fapte 2:46)

Citat:
Faptele apostolilor 20:7 În ziua dintâi a săptămânii, eram adunați laolaltă ca să frângem pâinea. Pavel, care trebuia să plece a doua zi, vorbea ucenicilor, și și-a lungit vorbirea până la miezul nopții.
Este vorba de o adunare specială cu ocazia plecării apostolului Pavel, nu de celebrarea zilei de odihnă.

Citat:
1 Corinteni 16:2 În ziua dintâi a săptămânii, fiecare din voi să pună deoparte acasă ce va putea, după câștigul lui, ca să nu se strângă ajutoarele când voi veni eu.
Aici nici măcar nu este vorba de o adunare, ci este o zi normală de lucru în care creștinii trebuiau să facă curat prin cămări, să facă contabilitatea și să strângă sacii cu ajutoare. Primii creștini munceau duminica!

Subiecte asemănătoare
Subiect Subiect început de Forum Răspunsuri Ultimele Postari
Despre nașterea din nou, din Duhul Sfânt și despre Botez Savonarola Sfinti Parinti (Patrologie) 15 20.07.2013 13:28:48
Limba ebraica a VT. Aplicatie pentru cuvantul Sabat. AdrianAamz Din Vechiul Testament 9 08.02.2011 10:02:02
Petre Tutea despre Dumnezeu si despre atei tigerAvalo9 Generalitati 34 02.12.2010 15:37:16
Despre ziua de sabat a adventistilor Iustin32 Secte si culte 747 04.06.2009 15:32:12