Citat:
În prealabil postat de Totpeetor
eu insumi am spus ca trebuie sa slujim lui Dumnezeu tot timpul,nu conteaza ce zi este.
|
Sunt de acord. Trebuie să fim creștini în fiecare zi, nu doar în ziua de cult.
Citat:
Voi aduce totusi niste versete care arata ca primii apostoli "tineau si duminica" :)ca sa spun asa,ca sa ma exprim mai clar,se adunau si duminica:
|
Apostolii se adunau în fiecare zi a săptămânii, și ca să anticipez următoarea ta postare, ei chiar frângeau pâinea zilnic (nu numai sâmbăta):
"Toți împreună erau nelipsiți dela Templu
în fiecare zi, frîngeau pînea acasă, și luau hrana, cu bucurie și curăție de inimă". (Fapte 2:46)
Citat:
Faptele apostolilor 20:7 În ziua dintâi a săptămânii, eram adunați laolaltă ca să frângem pâinea. Pavel, care trebuia să plece a doua zi, vorbea ucenicilor, și și-a lungit vorbirea până la miezul nopții.
|
Este vorba de o adunare specială cu ocazia plecării apostolului Pavel, nu de celebrarea zilei de odihnă.
Citat:
1 Corinteni 16:2 În ziua dintâi a săptămânii, fiecare din voi să pună deoparte acasă ce va putea, după câștigul lui, ca să nu se strângă ajutoarele când voi veni eu.
|
Aici nici măcar nu este vorba de o adunare, ci este o zi normală de lucru în care creștinii trebuiau să facă curat prin cămări, să facă contabilitatea și să strângă sacii cu ajutoare. Primii creștini munceau duminica!