![]() |
![]() |
|
|
|
||||
|
||||
![]() Citat:
|
||||
|
||||
![]()
Îl rugăm pe Dumnezeu să ne apere de ispitele lumii și ale diavolului și să ne dea DARUL și PUTEREA , ca să putem învinge ori ce ispită.
|
|||
|
|||
![]()
Vrei sa spui ca biblia o citim cum vrem sau cum ne vin noua(mod de exprimare ales).Oare nu este rugaciunea ad literam.
|
|
||||
|
||||
![]()
Pai hai s-o luam de la inceput: tu ce intelegi cand spui "sfinteasca-Se Numele Tau"? Oare nu este Sfant Numele Lui Dumnezeu?...
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Pentru ca aici a lasat DUMNEZEU liberul arbitru ca prin voea noastra si nu fortati sa aducem inparatia LUI DUMNEZEU pe pamant. |
|
||||
|
||||
![]()
Corect. Dar asta nu inseamna o intelegere in litera, este? Si ma gandesc ca ai invatat de la cineva interpretarea asta... Deci nu inteleg de ce subliniezi interpretarea in litera si la partea cu "nu ne duce pe noi in ispita". De ce nu citesti interpretarile Sfintilor, care au inteles in Duh sensul expresiei?
|
|||
|
|||
![]() Citat:
|
|
||||
|
||||
![]()
Si atunci pentru ce ai mai deschis topicul asta?
|
||||
|
||||
![]() Citat:
Tot așa prin cuvintele "Fie voia Ta precum în cer așa și pe pământ", înseamnă că precum îngerii stau pururea gata în ceruri să împlinească voia lui Dumnezeu așa și noi pururea să observăm poruncile lui Dumnezeu și să-i facem Lui lucruri bineplăcute .
|
||||
|
||||
![]()
Cuvintele "si nu ne duce in ispita" se pot talcui si fara sa schimbam
nimic in textul rugaciunii Domnesti. Daca ne gandim ca viata noastra pe pamant este un continuu efort de a urma pe Hristos, este firesc ca Dumnezeu sa ne poarte pe cale cu multe incercari, tocmai pentru a "lamuri" credinta noastra. Nu putem intra in Imparatia Sa necercati. Am cazut o data examenul in Rai, acum trebuie sa fim caliti si oteliti in incercari de tot felul. Deci, noi nu-I cerem sa ne crute de incercari, ci de ispite. Ispitele sunt de la diavolul si sunt cele mai cumplite teste, pe care doar cei mai inaintati daca pot reusi sa le treaca. Si atunci ii cerem Lui Dumnezeu sa nu ne duca pe aceasta periculoasa poteca, cu prapastii de-o parte si alta, pentru ca, slabi cum suntem, ne-am pravali in hau. Iar daca totusi ne duce si pe o astfel de poteca de munte, sa nu ne lase singuri si "sa ne izbaveasca de cel rau".
Făcutu-ți-s-a ocara ca și lauda, paguba precum câștigul și străinul ca fratele? Cum nu înțelegeți că nu despre pâini v-am zis? Ci feriți-vă de aluatul fariseilor și al saducheilor! (Matei 16:11) Omul deține atâta Adevăr câtă Iubire dăruie. |
![]() |
|
![]() |
||||
Subiect | Subiect început de | Forum | Răspunsuri | Ultimele Postari |
Tatal nostru | fallen | Rugaciuni | 32 | 04.04.2012 17:17:57 |
Tatal Nostru - intrebare | unamic | Rugaciuni | 13 | 14.10.2010 00:21:13 |
Tatal NOSTRU | andreicozia | Rugaciuni | 23 | 26.09.2010 23:49:59 |
Rugaciunea Tatal Nostru | tatvioro | Rugaciuni | 6 | 05.02.2010 07:56:24 |
Tatal Nostru | Ratacitorul | Biserica Ortodoxa Romana | 10 | 19.01.2009 05:03:21 |
|