![]() |
![]() |
|
|
|
||||
|
||||
![]() Citat:
Glykys, tu chiar crezi ca periind, domnind si imbratisand dulceag pe fiecare dintre partile certarete ai sa impaci pe cineva? Plus, nu cred ca fericirile sunt puse intr-o ierarhie anume. In schimb, s-a intamplat de foarte multe ori ca de dragul dreptatii sa se iste certuri interminabile, razboaie, ura, etc. Dar niciodata din cauza pacii. Morala: cateodata, chiar daca stii ca ai dreptate e bine sa mai lasi de la tine, asa ca sa nu se iste cearta si ca sa fie pace. |
|
||||
|
||||
![]() Citat:
![]()
|
|||
|
|||
![]() Citat:
|
|
||||
|
||||
![]()
Pai cum nu aparau dogmele? Doar Inchiztia era o institutie a Bisericii Catolice care avea exact acest scop -- de a preveni/indrepta/pedepsi ereziile. Si astazi exista, dar sub alt nume.
|
|
|||
|
|||
![]()
In afara de cateva randuri scrise pe tema dogmelor, fara a intra in amanunte, altceva nu am vazut aici...
|
|
||||
|
||||
![]()
Eu nu am mania citatelor. Daca vrei sa stii mai mult te informezi singura.
|
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Remarca era referitoare la postarea cu pricina, pe care tu o compari cu Inchizitia. |
|
||||
|
||||
![]()
Chiar nu am chef sa ma afund cu totul in cearta asta. Cine intelege ce am vrut sa spun, bine, cine nu, din nou bine.
|
|
|||
|
|||
![]()
Nu stiu de ce-ti raspund. Sincer nu se merita. Si nu se merita fiindca sunt convins ca voi fi suspectat de exces de orgoliu. Sunt intr-adevar orgolios, dar aici nu e cazul. Nu vreau sa ma cert cu tine (si cu nimeni) si nu-ti raspund sa-ti dau motive de conflict, ci fiindca nu-i drept sa-i judeci pe ceilalti dupa propriile tale norme, pe care fara sa-ti dai seama, tu esti primul care le incalci !!
Nu discut despre ceea ce pui pe seama mea, raportat la altii. Este parerea ta, atat ai inteles tu ! Ma refer doar la faptul ca, desi nu cunosti omul, intri incaltat in sufletul lui in numele celui care Il vesteste pe Mantuitor. Daca te-ai pune macar o data in locul celuilalt, ai intelege Adevarul lui Hristos. Deocamdata la tine e numai teorie ! Si e mare pacat fiindca te irosesti... inutil. Citat:
Indumnezeirea este in fiecare dintre noi din momentul sfantului botez. Poti sa locuiesti intr-un catun si sa nu fi avut niciodata posibilitatea sa inveti sa citesti. Dar sa-l cunosti pe Dumnezeu, pe Mantuitor si pe Maica Preacurata mai bine decat toti cei care pretind ca n-au lipsit la nici o lectie de la scoala Sfintilor Parinti. Citat:
Citat:
|
|
||||
|
||||
![]()
Fratelui OmBun :
Inca de acm 2 luni ,de cind ne-ai spus povestea de la Londra cu amanta nevinovata ti-am spus ca m-am lamurit despre credinta care o intelegi si o traiesti. Ce te-ai astepta ,sa-ti spun ca esti frumos si ca-ti sta bine cind scoti precum scamatorii vanitosi iluzii din mineca ? Nu crezi ca era mai de bun simt ca chiar acum ,inainte de a ma pune la punct sa apelezi la dictionarul site-ului si sa te documentezi despre notiunea de dogma si sa revi asupra atitudini? Nu , pt. ca ignoranta este mai dulce . Treaba ta, vorba lui Iorga : ,,un om valoreaza cit ambitia sa"! Pt. tine si cei ce simpatizeaza cu asemenea ideatie va reamintesc lucruri ignorate : - Hristos se autodefineste : ,,Eu sunt calea ,adevarul si viata" - Hristos este iubire dar in aceiasi masura este si drept judecator; - Hristos spune: ,,nu cel ce-mi spune mie Doamne, Doamne, se va mintui ci cel ce face poruncile Tatalui meu" - Hr. spune : ,,faceti mai inti cele ale Tatalui si cautati dreptatea lui si toate celelalte se vor adauga voua" - Hristos mai spune : ,,Cel ce voieste sa-mi urmeze sa se lapede de sine sa-si ia crucea sa si sa vina dupa mine". Voi cei ce va topiti de dorul lui Hr. v-ati lepadat pina si de dogmele credintei in El !!! - Rugaciunea Tatal nostru, numita si rugaciunea domneasca a fost data de insusi Hristos !La prima vedere este atragatoare povestea ta dar ea tocmai porunca lui Hristos o tagaduieste ,cea pe care ne-a dat-o spunind : ,,asa sa va rugati !" - Eu nu caut sa ma asociez cu cei care gindesc neaparat ca mine ci cu cei care marturisesc ca si mine dumnezeirea ! Iata diferenta intre aparenta si esenta ! - Daca spui ca aici pe forum incercati sa va impacati voi cu voi insiva spune-mi dar cine v-a invrajbit pe voi cu voi insiva . Ispititorul cu care cochetati si care este tatal minciunii inselindu-va cit ii ingaduiti voi. Frate, multa vreme sa dus buhul dragostei de aproapele pe acest forum si multa fratietate profera iubirea aproapelui fara frontiere. Acum a venit rindul ca iubirea lui Hristos(felul vostru de iubire)sa mearga pina la tagaduirea Lui insusi. Paradoxal ,dar asta faceti ! Mai OmBun, voi ca sa faceti vorbire si chipurile socializare nu mai aveti nici un Dumnezeu pt. ca l-ati pierdut prin tagaduire, va apuca mila si caritatea acolo unde nu are rost, va acoperiti cu meschinarie si falsitate pt. a intra in voia te miri cui in loc sa stati drepti in credinta si in marturisire ,in loc sa faceti fapte demne de virsta si pozitia voastra de crestini . Crezi ca traind in genunchii credintei si alintindu-va cu ispititorul (prin lipsa faptelor si a credintei curate)va veni ajutorul de la acesta ridicindu-va in picioare si indreptindu-va catre D.zeu? Va inselati, defapt puteti intelege si singuri asta. Pt. final va propun ca tema de observatie urmatoarele versete : ,,Fericit barbatul ,care n-a umblat in sfatul necredinciosilor si in calea pacatosilor nu a stat si pe scaunul hulitorilor n-a sezut; Ci in legea Domnului este voia lui si la legea Lui va cugeta ziua si noaptea" (Ps. 1/1-2) ,,De n-ar fi fost legea Ta gindirea mea,atunci as fi pierit intru necazul meu" (Ps.118/92) NB:1. lege= dogma 2. acest ultim verset este mult folositor si mult sfatuitor pt. toti cei neimpacati si nelinistiti cu ei insisi de vor cauta sa-l traiasca ! Last edited by zaharia_2009; 05.11.2009 at 01:04:46. |
![]() |
|
![]() |
||||
Subiect | Subiect început de | Forum | Răspunsuri | Ultimele Postari |
A arunca vina unii pe altii! | cristiboss56 | Din Vechiul Testament | 43 | 07.06.2011 19:40:27 |
Forumul nostru - forum de educatie crestina??? | geo.nektarios | Generalitati | 89 | 30.12.2009 13:00:19 |
Forumul nostru | omulet | Biserica Ortodoxa si Massmedia | 479 | 04.11.2009 15:39:44 |
Unii pentru altii sa ne rugam! | LapetiteMoc | Umanitare | 13 | 08.08.2009 16:34:44 |
|