Forum Crestin Ortodox Crestin Ortodox

Du-te înapoi   Forum Crestin Ortodox > Biserica ortodoxa > Despre Biserica Ortodoxa in general

Thread Tools Moduri de afișare
Vechi 08.11.2009, 21:39:29
cristiboss56's Avatar
cristiboss56 cristiboss56 is offline
Senior Member

Data înregistrării: 16.12.2006
Locație: Oricare ar fi vicisitudinile zilelor și anilor,oricare ar fi durata lor,vine ora răsplatei:BRĂTIANU
Religia: Ortodox
Implicit

Citat:
În prealabil postat de MariS_ Vezi mesajul
O sa spun un lucru foarte dur si poate voi fi combatut, dar asta
e ceea ce cred: nu poti ajunge sa-L iubesti cu adevarat pe
Dumnezeu decat prin iubirea aproapelui. Urcusul spre Dumnezeu
trece OBLIGATORIU prin aproapele. Cum facem asta? Se incepe
cu cele 6-7 puncte pe care le-a dat Sophia. Principalul e sa ne
vedem pe noi mai mici decat aproapele si atunci vom vedea in el
pe Hristos.
M-ai făcut chiar curios când am început să citesc cele scrise de tine, când ai afirmat că vei spune ceva dur ! Dar m-am liniștit, pentru că nici pe departe nu ai spus ceva dur, ci ceva f.f.adevărat. Pentru a ne vedea mai mici, sau o fărâmă mai mici decât cel de lângă noi , smerenia stă la bază, smerenia dobândită în totalitate, unde mândria nu mai are ce căuta și a fost înlăturată din firea noastră. Omul cu adevărat smerit se va vedea puțin mai mic decât cel de lângă el , însă mândria din noi nu va accepta niciodată așa ceva . Apoi , toate faptele noastre sunt cercetate de Dumnezeu . Sfântul Nectarie al Pentapoliei spunea: "Dumnezeu cercetează toate faptele noastre, scopul pe care le săvârșim. Adică, dacă le facem pentru Acesta sau pentru altceva. DECI , CÂND VREM SĂ FACEM UN BINE, SĂ NU-L FACEM CU SCOPUL SĂ PLĂCEM OAMENILOR, CI LUI DUMNEZEU. Pe Acesta să-L avem în vedere, și toate să le facem spre slava Lui. Altfel, ne vom osteni fără să câștigăm nimic".

Subiecte asemănătoare
Subiect Subiect început de Forum Răspunsuri Ultimele Postari
sa iubesti pe aproapele tau ca pe tine insuti Eutifiev_EMI Despre Sfanta Scriptura 42 06.09.2011 00:21:53
Sa nu judecam aproapele costel Generalitati 49 31.08.2011 19:15:46
Dragostea de aproapele tau viviana Generalitati 9 28.07.2011 21:03:46
Daca iubesti, ierti NECTARIE Generalitati 2 26.01.2011 13:52:24
Aproapele meu maria55 Generalitati 14 17.03.2010 15:57:21