![]() |
![]() |
|
|
|
|||
|
|||
![]() Citat:
|
|
|||
|
|||
![]()
De la inceput, de la mijloc, de la sfarsit.... Dumnezeu a avut grija ca saptamana sa nu fie atinsa de schimbarile calendaristice aduse de oameni. Noi nu stim cu adevarat in ce an suntem. Dar asta nu conteaza. Nu stim exact in ce luna suntem (noiembrie - luna a noua, a devenit luna a 11-cea; decembrie- luna a zecea, a devenit luna a 12-cea, etc). Dar nici asta nu conteaza.
Insa toata lumea stie cand este ziua a saptea. Saptamana nu a fost modificata de nici un calendar. Cine crezi ca a avut grija de acest lucru, si de ce? In plus, ziua, luna, anul sunt legate de miscarea astrelor. Saptamana este sub directa grija a lui Dumnezeu. Nu are nici o legatura cu miscarea de rotatie, de revolutie sau ciclul complet al fazelor lunii. Are legatura numai cu randuiala lui Dumnezeu. Iti spun ceva aceste lucruri, sau ti se par fara importanta? |
|
|||
|
|||
![]()
Un raspuns suplimentar: daca nu crezi ca ziua a saptea de la inceput era sambata, atunci pazeste acea zi pe care biserica ortodoxa o considera ca fiind a saptea. Tot acolo ajungi.
|
|
|||
|
|||
![]()
Biserica ortodoxa considera ziua a saptea duminica.In Scriptura ortodoxa traducerea cuvantului Sabat care inseamna odihna sau incetare a fost tradus sambata , pentru a face delimitarea intre ziua de odihna a evreilor si cea a crestinilor.Pe la vremea aia, ca am vazut ca ai adus in discutie versiuni din sec 17 si 18 , sambatari nici nu existau.Dar pentru a nu exista controverse si neintelegeri , cel mai corect ar fi traducerea cuvantului asa cum e Sabat, care inseamna odihna.Sabatul crestinilor a fost de cand e crestinismul duminica.Poti observa asta foarte clar daca urmaresti cursul istoriei crestinismului.Fortarea si intoarcerea inapoi la ziua de sambata a venit din partea unor secte iudeo-crestine, pe filiera iudaica.Nu ca ar fi gresita tinerea odihnei sambata in sine, dar... daca intreaga credinta e falsa si intr-un Hristos fals, atunci nu mai exista odihna ci numai munca, cu atat mai mult cu cat si se incearca tragerea si altora in jos.Fara Iisus Hristos nu exista odihna.Iisus Hristos nu e arhanghelul Mihail.Secta adventista nu e in odihna, si insusi motivul praznuirii zilei de odihna sambata este unul fals si mincinos la fel cum este si hristosul si domnul lor.Astea fiind zise , inchei prin a zice ca, credinta adventista este falsa si mincinoasa, creata de niste oameni care probabil nu erau in deplina sanatate psihica.Va urez cercetare extrem de multa si Domnul sa va lumineze tricesimusseptimus si domnule condor.
|
|
|||
|
|||
![]()
Mai documenteza-te. Biserica ortodoxa considera ca duminica este ziua intaia a saptamanii. Nu am timp acum, dar o sa-ti dau citate din Biblii ortodoxe care arata clar ca duminica este ziua intaia, nu a saptea.
P.S.Am urmarit postarile tale. Am vazut ca te contrazici singur. In unele postari sustineai ca duminica este ziua intaia in altele (cum e cea anterioara) ca este ziua a saptea. Edifica-te in aceasta problema si apoi respecta Poruncile Dumnezeiesti (inclusiv Porunca a patra referitoare la pazirea zilei a saptea) asa cum au fost scrise de Insusi Dumnezeu. |
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Duminica are atributele zilei a saptea,a opta si a intaia.Porunca a patra e respectata cu desavarsire si inchinata lui Iisus Hristos cel inviat din morti.Tineti si voi o zi de odihna intradevar dar care e inchinata unui Hristos fals.Asta nu incalca doar o singura porunca ci toate poruncile si Scriptura. tricesimusseptimus ma refeream in mod special la secta dumitale, care a aparut prin secolul 19; poate ne spui dumneata daca tot stii asa de bine ce alti sambatari erau prin secolul 17-18; Nu cumva au incalcat porunca a II a si Moise si Solomon?Sa nu uitam de chivotul Legii, de heruvimii de pe el , de Templul lui Solomon in care erau plasmuite fel si fel de aratari ceresti.Nu erau si acelea chip a celor ceresti? |
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Nu au încălcat porunca a II-a deoarece ei nu au făcut acele reprezentări cu scopul de a se închina lor, de a-și face cruce înaintea lor, de a le pupa, etc. Aceste lucruri le condamnă porunca a II-a. Dacă dorești amănunte, creează un nou topic să nu divagăm. |
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Am "googlalit" si eu un pic despre sambatarii transilvaneni , i-am vazut mai mult pe siteuri adventiste mentionati si pe niste siteuri dubioase; altii? |
|
|||
|
|||
![]() Citat:
-sambatarii europeni au existat din sec 16 ,numai ca voua nu va vine a crede din motive ce va privesc .Cititi doar ce va place - cine se arata deasupra capacului chivotului intre cei doi heruvimi? gasiti in VT - si atunci veti intelege cui se inchinau evreii inaintea chivotului |
|
|||
|
|||
![]() Citat:
![]() |
![]() |
|
![]() |
||||
Subiect | Subiect început de | Forum | Răspunsuri | Ultimele Postari |
Despre nașterea din nou, din Duhul Sfânt și despre Botez | Savonarola | Sfinti Parinti (Patrologie) | 15 | 20.07.2013 13:28:48 |
Limba ebraica a VT. Aplicatie pentru cuvantul Sabat. | AdrianAamz | Din Vechiul Testament | 9 | 08.02.2011 10:02:02 |
Petre Tutea despre Dumnezeu si despre atei | tigerAvalo9 | Generalitati | 34 | 02.12.2010 15:37:16 |
Despre ziua de sabat a adventistilor | Iustin32 | Secte si culte | 747 | 04.06.2009 15:32:12 |
|