Forum Crestin Ortodox Crestin Ortodox

Du-te înapoi   Forum Crestin Ortodox > Biserica Ortodoxa si alte religii > Secte si culte

Thread Tools Moduri de afișare
Vechi 15.11.2009, 14:09:43
ovidiu-s's Avatar
ovidiu-s ovidiu-s is offline
Senior Member

Data înregistrării: 20.05.2008
Locație: Targu Mures
Religia: Ortodox
Implicit

Citat:
În prealabil postat de qlavinia
Eu consider biserica foarte importanta, tocmai de aceea merg la o biserica penticostala de 6 ori pe saptamana chiar . Daca nu as consdiera biserica importanta, nu as merge.
Biserica în Biblie este folosită cu mai multe sensuri.
1. Biserica cu înțelesul de clădire sau loc de adunare al credincioșilor:
1 Cor. 14 .35 "Iar dacă voiesc să învețe ceva, să întrebe acasă pe bărbații lor, căci este rușinos ca femeile să vorbească în biserică."
1 Cor 11.18 "Caci mai întâi aud ca atunci când va adunati în biserică..."
2. Biseriaca cu sensul de comunitate a crestinilor dintr-un anumit loc (cartea Apocalipsei,exemple: Biserica din Smirna, din Philadelphia, din Sardes etc)
3. Biserica cu sensul de trup tainic a lui Hristos prin care credincioșii intră în comuniune unii cu alții și cu Hristos însuși, prin mărturisirea aceluiași Adevăr:

Col 1.18 “Și El [Hristos] este capul trupului, al Bisericii; El este începutul, întâiul născut din morți, ca să fie El cel dintâi întru toate. ”
Efeseni 5.29 “Căci nimeni vreodată nu și-a urât trupul său, ci fiecare îl hrănește și îl încălzește, precum și Hristos Biserica”
1 TIm 3.15 casa lui Dumnezeu, care este Biserica Dumnezeului celui viu, stâlp și temelie a adevărului.
Efeseni 1.22 "Și toate le-a supus sub picioarele Lui și, mai presus de toate, L-a dat pe El cap Bisericii, "

Qlavinia, d-ta folosești termenul de biserică doar cu primul sens, acela de loc de adunare.
Faptul că te duci la o adunare căreia voi îi spuneți "biserică" să îi asculți pe niște indivizi cum cântă, să te leagăni cu mâna prin aer și să transpiri toată prin trăiri și sentimente de devoțiune auto-impuse, să te simți bine ascultând muzică modernă cu versuri "creștine", să auzi câte o predică a unui pastor sectar, sau "mărturia" vreunui fost alcoolic care își zdrobea nevasta în bătăi și preacurvea în vremurile lui bune, iar apoi după ce a îmbătrânit "s-a predat Domnului" adică s-a "pocăit" și se laudă cu "lucrarea care a făcut-o Domnul Isus în el", toate astea nu cred că iți folosesc la ceva.

PS. Apropo. Am niște întrebări la care nu mi-a răspuns încă nici un "penti". De vreo 15-20 de ani e la moda la penticostali expresia, împrumutată de la "frații" lor americani:
"am chemat sângele Domnului", sau "sângele Domnului Isus are putere" sau chiar "să te mustre sângele Domnului Isus" etc
Dacă îi întrebi însa de unde a avut Hristos sângele care l-a dat pe Glogota pentru noi? Cine l-a purtat in pântece pe Hristos? Pe EA de ce nu o cinstesc? De ce nu spun niciodată, am chemat-o pe Maica Domnului?

Last edited by ovidiu-s; 15.11.2009 at 14:27:56.

Subiecte asemănătoare
Subiect Subiect început de Forum Răspunsuri Ultimele Postari
Despre vorbirea cu mortii strajeru Secte si culte 2 09.04.2018 22:32:16
Care este adevarul despre vorbirea in limbi ? petrut-angel Secte si culte 1534 12.03.2018 22:00:37
Vorbirea in limbi - ajutor Archangel Reguli generale de utilizare a forumului 37 03.01.2013 12:16:48
Dilema unui ortodox privind darul vorbirii in limbi la penticostali gpalama Secte si culte 4 29.05.2010 21:11:29
DESPRE VORBIREA IN LIMBI Ioan_Ciobota Generalitati 4 24.03.2010 17:09:10