![]() |
![]() |
|
|
|||
|
|||
![]()
Danut 7 mi-ai adus doua versete si m-ai intrebat cum le interpretez,si anume 1 corinteni 13:1 si 1 corinteni 14:4.In 1 Corinteni 13:1 apostolul Pavel tocmai vroia sa arate ca vorbirea in limbi nu aduce cu sine automat si mantuirea,adica gata daca ai primit acest dar esti automat in rai.Mai trebuie sa ai si alte lucruri.Daca vei citi in continuare el mai continua:
1 Corinteni 13:2 Și chiar dacă aș avea darul prorociei, și aș cunoaște toate tainele și toată știința; chiar dacă aș avea toată credința așa încât să mut și munții, și n-aș avea dragoste, nu sunt nimic. 1 Corinteni 13:3 Și chiar dacă mi-aș împărți toată averea pentru hrana săracilor, chiar dacă mi-aș da trupul să fie ars, și n-aș avea dragoste, nu-mi folosește la nimic. Aici el vorbeste despre dragoste,totul e in zadar daca nu avem dragoste,mai ales cred ca se referea la dragostea pe care ne-a aratat-o noua Dumnezeu dandu-l pe Unicul Sau Fiu sa moara pe cruce pentru noi.Noi ca crestini trebuie sa avem credinta,nadejde si dragoste: 1 Corinteni 13:13 Acum dar rămân aceste trei: credința, nădejdea și dragostea; dar cea mai mare dintre ele este dragostea. Fara acestea 3 mai ales fara dragoste,nu suntem nimic.Sunt bune si celelalte lucruri,dar toate trebuie sa aiba la baza dragostea.Dumnezeu este dragoste,deci si noi trebuie sa aratam dragoste in tot ceea ce facem. De acord ca "vorbirea in limbi",proorociile vor inceta,dar se pune intrebarea,cand vor inceta? Pai te intreb acum:ce rost ar mai avea vorbirea in limbi sau proorociile in Rai?Nu ar mai avea rost pentru ca in Rai vom fi cu Isus si ne va vorbi fata in fata personal.In schimb,dragostea va disparea?In nici un caz,cei neprihanitii vor cunoaste dragostea divina pentru vesnicie. Dar pana atunci ele mai sunt necesare asa cum au fost necesare la inceput.Isus a spus inainte de a se inalta: Faptele apostolilor 1:8 Ci voi veți primi o putere, când Se va pogorî Duhul Sfânt peste voi, și-Mi veți fi martori în Ierusalim, în toată Iudea, în Samaria, și până la marginile pământului." Si vedem ce s-a intamplat mai apoi in ziua de cincizecimii.Oare noi am devenit atat de puternici,stiinta ne-a facut atat de puternici incat sa nu mai avem nevoie de aceasta putere?Eu zic ca nu. M-ai intrebat care este limba ingerilor,uite ca la aceasta intrebare nu am raspuns,dar nici un om nu are.E clar insa ca si ingerii comunica in vreun fel,adica au o limba sau limbi.Si asta ne spune si apostolul Pavel,pentru ca zice "de-as vorbi in limbi ingeresti",deci ele exista,desi noi nu le cunoastem.Faptul ca vedem ca ingerii au vorbit in limbi omenesti de cate ori este specificat in Biblie este pentru ca sa se faca intelesi e logic.Si un argument forte in acest sens este ca ingerii exista inainte de crearea omului,deci e logic ca vorbeau inainte ca orice alta limba omeneasca sa fi existat. O fi avand si vorbirea in limbi conotatii simbolice cum tu ai aratat,si anume ca mantuirea este accesibila tuturor si sa asigure unitatea frateasca de pretutindeni pe glob.Dar ea s-a intamplat aievea.Ai spus ca "Darul limbilor a venit la inceput si ca o marturie pentru cei mai slabi in credinta, ca sa creada ca intradevar la botez se intampla ceva.".N-ai dreptate acest dar l-au primit toti,inclusiv apostolii cat si cei mai "slabi" adica mai recenti care poate nu l-au cunoscut pe Isus cata vreme a fost pe pamant.Uite ce spune Isus: Ioan 16:7 Totuși, vă spun adevărul: Vă este de folos să Mă duc; căci, dacă nu Mă duc Eu, Mângâietorul nu va veni la voi; dar dacă Mă duc, vi-L voi trimite. Ioan 16:8 Și când va veni El, va dovedi lumea vinovată în ce privește păcatul, neprihănirea și judecata. Ioan 16:9 În ce privește păcatul: fiindcă ei nu cred în Mine; Ioan 16:10 în ce privește neprihănirea: fiindcă Mă duc la Tatăl, și nu Mă veți mai vedea; Ioan 16:11 în ce privește judecata: fiindcă stăpânitorul lumii acesteia este judecat. Ioan 16:12 Mai am să vă spun multe lucruri, dar acum nu le puteți purta. Ioan 16:13 Când va veni Mângâietorul, Duhul adevărului, are să vă călăuzească în tot adevărul; căci El nu va vorbi de la El, ci va vorbi tot ce va fi auzit, și vă va descoperi lucrurile viitoare. Ioan 16:14 El Mă va proslăvi, pentru că va lua din ce este al Meu, și vă va descoperi. Aici afli raspuns la intrebarea de ce a fost trimis darul vorbirii in limbi si celelalte daruri,pentru ca evident Isus se referea la coborarea Duhului Sfant in ziua de Rusalii. Pentru noi e dificil sa intelegem aceste lucruri,dar nu trebuie sa le negam,doar sunt specificate clar in biblie.Cel mai bine este sa evitam subiectele despre care nu stim,pentru a nu face acuze nefondate si a nu gresi in acest fel. Last edited by Totpeetor; 15.11.2009 at 18:41:21. |
|
![]() |
||||
Subiect | Subiect început de | Forum | Răspunsuri | Ultimele Postari |
Despre vorbirea cu mortii | strajeru | Secte si culte | 2 | 09.04.2018 22:32:16 |
Care este adevarul despre vorbirea in limbi ? | petrut-angel | Secte si culte | 1534 | 12.03.2018 22:00:37 |
Vorbirea in limbi - ajutor | Archangel | Reguli generale de utilizare a forumului | 37 | 03.01.2013 12:16:48 |
Dilema unui ortodox privind darul vorbirii in limbi la penticostali | gpalama | Secte si culte | 4 | 29.05.2010 21:11:29 |
DESPRE VORBIREA IN LIMBI | Ioan_Ciobota | Generalitati | 4 | 24.03.2010 17:09:10 |
|