Forum Crestin Ortodox Crestin Ortodox

Du-te înapoi   Forum Crestin Ortodox > Generalitati > Generalitati

Thread Tools Moduri de afișare
Vechi 16.11.2009, 21:04:46
ghemis ghemis is offline
Senior Member

Data înregistrării: 09.06.2009
Implicit

Citat:
În prealabil postat de andreicozia Vezi mesajul
În prealabil postat de geo.nektarios
Traim o Ortodoxie jenanta... departe de sfanta scriptura si de Sf.Traditie... de invatatura Sf.Parinti... am ajuns niste formalisti... ne inseala dracu din toate punctele de vedere... iad nu exista decat ceva spiritual... chinurile sunt ceva simbolic... vamile vazduhului nu exista... CE ESTE ASTA FRATII MEI??? este oare Hristos sau sf.Evanghelie invechita si neactuala???? suntem noi mai mari si mai intelepti decat sf.Parinti care au fost insuflati de Duhul Sfant si carora li s-au descoperit N aratari ale Iadului si venim noi nemernicii si contrazicem Patericul si Dogma ortodoxa de sute de ani?????? asta ne este mandria si scoala... asa TRAIM CREDINTA...

si tot mai mult ii dau dreptate pr.Arsenie papacioc cand zice ca "din teologie iesi mai necredincios decat ai intrat"!!!

Nu mi se pare adevarat de loc ceea ce afirma Geo:
Sfintii Parinti au REGRETAT ca nu au putut trai in aceste vremuri deoarece ar fi fost cu mult mai sporiti duhovniceste daca ar fi trecut de greutatile si ispitele acestui VEAC, deci CA URMARE CUNUNILE LE CULEGEM NOI CEI CARE AM RAMAS PE METEREZE!...chiar si asa schiopatind
Deci asa cum ducem ortodoxia in ziua de azi o ducem bine, GRESIT!,nu am ajuns formalisti! ne facem treaba cum putem si noi(ca usor nu este! DAR INCA O FACEM< CEEA CE ESTE in conditiile date FOARTE MULT!) si nu ne inseala diavolul, cei care mergem la biserica ACUM suntem cu mult mai intariti si MAI VERSATI duhovniceste decit cei de acum 100 de ani sa zicem.
Geo, parerea mea este ca, din pacate frate, vorbeste agitatia si panica din tine si nu este bine
Cata nesocotinta si cata mandrie domnule Andrei,sa spunem noi ca suntem mai "versati"decat acesti traitori ai ortodoxiei;si nu ne inseala diavolul?Adica mergem la biserica duminica ne "facem treaba",nu prea inteleg cum si suntem mai mari decat sf.parinti care zi de zi faceau slujbe,milostenii si erau in permanenta comuniune cu Dumnezeu.
Reply With Quote

Subiecte asemănătoare
Subiect Subiect început de Forum Răspunsuri Ultimele Postari
vesnicia iadului costi21 Din Noul Testament 14 26.02.2013 17:01:34
Focul iadului Profetul de carton Secte si culte 500 29.12.2012 16:49:09
Socant: avem dovada existentei iadului! Florin-Ionut Alte Religii 11 11.11.2010 17:08:08
O descriere a iadului islamic... scrabble Religia Islamica 31 08.01.2010 20:58:01