Forum Crestin Ortodox Crestin Ortodox

Du-te înapoi   Forum Crestin Ortodox > Biserica Ortodoxa si alte religii > Secte si culte
Răspunde

Thread Tools Moduri de afișare
Vechi 19.11.2009, 17:07:34
AndruscaCIM's Avatar
AndruscaCIM AndruscaCIM is offline
Senior Member

Data înregistrării: 16.08.2009
Locație: Germania
Religia: Ortodox
Implicit

Citat:
În prealabil postat de tricesimusseptimus Vezi mesajul
Ce vină avem noi că adevărurile de nea I] ([sic[/i]), învățat coincid cu cele ale Bibliei? Căci se știe, noi avem treabă cu Sola Scriptura, nu cu Sola White.
Aveti si cu Sola White...nu pomeniti voi aici, pentru ca simtiti ca e o pata neagra asupra Adventistilor, dar incapatanarea bat-o vina nu va lasa sa acceptati si eroarea principala care a condus spre aparitia acestui cult/secta...ce-o mai fi si asta!

De ce nu recunosti si expui adevarul legat de cum decurg lucrurile in cadrul comunitatilor adventiste "veritabile", cum ar fi cele din Germania de exemplu in care White este prezenta si simtita in fiecare por adventist??...cunosc o tipa care numai carti scrise de D-na White avea prin casa, le studia si se raporta la ele clipa de clipa. Totul era interpretat de ea, era si nutritionist, interpreta si Sola Scriptura dupa principiul "Sola White Capacita di Intepretare", si medicina si tot ce vrei....cred ca le stia pe toate femeia aia " in opinia" ei si a adventistilor evident . Daca acea tipa era novice, se initia si in faza aia primise si cartile astea, e logic ca numai adventistii i le dadusera, ca ei sunt singurii care cred in White...doar nu catolicii, nu crezi?

Sa inteleg ca acum nu se mai respecta absolut nimic din ce a spus si instituit White????... pentru ca daca e pe asa, inseamna ca nu mai sunt eu la curent cu starea actuala a lucrurilor....
Reply With Quote
Vechi 19.11.2009, 17:18:27
tricesimusquintus tricesimusquintus is offline
Banned

Data înregistrării: 09.05.2009
Religia: Alta confesiune
Implicit

Citat:
În prealabil postat de Ioana-Andreea Vezi mesajul
Cred ca am gasit un verset despre pomenire.In sfaturile lui Isus,fiul lui Sirah(parca),exista un verset cam asa:
"dati daruri celor vii si mai multe daruri celor morti"
Era și normal ca "dovezile" să vină dinspre zona apocrifelor.
Reply With Quote
Vechi 19.11.2009, 17:24:53
Banned

Implicit

Citat:
În prealabil postat de AndruscaCIM Vezi mesajul
Aveti si cu Sola White...nu pomeniti voi aici, pentru ca simtiti ca e o pata neagra asupra Adventistilor, dar incapatanarea bat-o vina nu va lasa sa acceptati si eroarea principala care a condus spre aparitia acestui cult/secta...ce-o mai fi si asta!

De ce nu recunosti si expui adevarul legat de cum decurg lucrurile in cadrul comunitatilor adventiste "veritabile", cum ar fi cele din Germania de exemplu in care White este prezenta si simtita in fiecare por adventist??...cunosc o tipa care numai carti scrise de D-na White avea prin casa, le studia si se raporta la ele clipa de clipa. Totul era interpretat de ea, era si nutritionist, interpreta si Sola Scriptura dupa principiul "Sola White Capacita di Intepretare", si medicina si tot ce vrei....cred ca le stia pe toate femeia aia " in opinia" ei si a adventistilor evident . Daca acea tipa era novice, se initia si in faza aia primise si cartile astea, e logic ca numai adventistii i le dadusera, ca ei sunt singurii care cred in White...doar nu catolicii, nu crezi?

Sa inteleg ca acum nu se mai respecta absolut nimic din ce a spus si instituit White????... pentru ca daca e pe asa, inseamna ca nu mai sunt eu la curent cu starea actuala a lucrurilor....
Nu prea mai ești la curent, ai dreptate. Și mă miră faptul, deoarece în Germania unde locuiești, adventiștii sunt printre cei mai reticenți vis a vis de scrierile Ellenei White

Nu prea pomenim de ea pe aici datorită prejudecăților. Și nici nu ne așteptăm să aveți o atitudine pozitivă atâta timp cât aveți rețineri și față cărțile Bibliei.
Reply With Quote
Vechi 19.11.2009, 17:27:02
ovidiu-s's Avatar
ovidiu-s ovidiu-s is offline
Senior Member

Data înregistrării: 20.05.2008
Locație: Targu Mures
Implicit

Citat:
În prealabil postat de tricesimusseptimus
Sincer, n-am intrat niciodată într-o librărie adventistă.
Pardon, cred că eu nu am formulat cum trebuie. Într-o librărie "creștină", cu nume de genul: "Sola Scriptura" sau "Maranatha".
Paradoxal în aceste librării "creștine" întâlneai doar titluri de genul "Cum să ducem o viață sănătoasă" (titlu atractiv pentru toți vegetarienii, se cunoaște faptul că adventiștii nu consumă anumite cărnuri, sau nu consumă deloc carne), "Adevărata zi de odihnă" și binențeles "Tragedia veacurilor" carte de căpătâi pe care fiecare "creștin" trebuie să o aibă, apărută în mai multe ediții, într-un format de excepție și cu coperți atrăgătoare.

Sunt totuși uluit. Nu sunteți la curent cu marile apariții editoriale!!! Nu sunteți la curent cu lucrările domnului Lucian Cristescu, ale lui Dan Appel, sau cu prestația excepțională a chirurgului Ben Carson. Toți oameni care "l-au primit pe Mântuirorul lor personal în viața lor"?
Cum se face atunci că nu sunteți la curent nici cu Biblia sau istoria Bisericii lui Hristos? Cum vă petreceți timpul dacă nu studiind? Scriind tot felul de prostiuțe pe forumul ortodox, și dvs și celălalt sâmbătar?
De fapt, au grijă cei de la "adunare" să vă împartă cărțile de îndată ce apar. Până la urmă acesta e adevărul, pentru că aici pe forum au fost postate de către sâmbătași texte din monumentala fițuică "Adevărata zi de odihnă" și din lucrarea de bază a sectei voastre "Tragedia veacurilor" de Ellen G. White.

Last edited by ovidiu-s; 19.11.2009 at 17:35:37.
Reply With Quote
Vechi 19.11.2009, 17:40:37
AndruscaCIM's Avatar
Senior Member

Implicit

Citat:
În prealabil postat de tricesimusquintus Vezi mesajul
Nu prea mai ești la curent, ai dreptate. Și mă miră faptul, deoarece în Germania unde locuiești, adventiștii sunt printre cei mai reticenți vis a vis de scrierile Ellenei White

Nu prea pomenim de ea pe aici datorită prejudecăților. Și nici nu ne așteptăm să aveți o atitudine pozitivă atâta timp cât aveți rețineri și față cărțile Bibliei.
Hai sa zicem ca aceste lucruri se intamplau acum cca 2 ani in urma( deci orice s-ar spune, foarte recent), iar scrierile lui White erau chiar singurele pe care le citea acea femeie...singurele si multe, nu o singura carte!!!!Tipa era novice, deci abia era " initiata" de adeptii adventisti, si numai prin aceste scrieri si nu si prin intermediul altora...si de asta nu inteleg de ce se afirma ca Adventistii nu cred in ce spune White!!!!

De asemenea Adventistii si-au structurat si initiat cultul pe baza celor spuse de White, ori cum ar putea acum sa nu mai creada in acele lucruri, cand le respecta cu sfintenie, nu e un paradox???....

Uite ca atat am putut observa eu despre adventistii din Germania, de prin zona Frankfurt-ului...in rest nu am putut observa altceva.
Reply With Quote
Vechi 19.11.2009, 17:42:20
Banned

Implicit

Citat:
În prealabil postat de ovidiu-s Vezi mesajul
Sunt totuși uluit. Nu sunteți la curent cu marile apariții editoriale!!! Nu sunteți la curent cu lucrările domnului Lucian Cristescu, ale lui Dan Appel, sau cu cariera excepțională a chirurgului Ben Carson. Toți oameni care "l-au primit pe Mântuirorul lor personal în viața lor"?
Când vă reveniți din uluială, aflați că se pot achiziționa cărți și din librării neadventiste. Am aflat recent de o întâmplare amuzantă: Preotul ortodox dintr-un sat a achiziționat tot stocul din Cartea anului ca să-l distribuie credincioșilor săi, după ce a fost încântat de conținutul cărții. Nu mai e nevoie să adaug ce confesiune avea autorul cărții. Iată că rețeaua de distribuție a literaturii poate ocoli uneori librăria. :)
Reply With Quote
Vechi 19.11.2009, 17:47:37
Banned

Implicit

Citat:
Hai sa zicem ca aceste lucruri se intamplau acum cca 2 ani in urma( deci orice s-ar spune, foarte recent), iar scrierile lui White erau chiar singurele pe care le citea acea femeie...singurele si multe, nu o singura carte!!!!Tipa era novice, deci abia era " initiata" de adeptii adventisti, si numai prin aceste scrieri si nu si prin intermediul altora...si de asta nu inteleg de ce se afirma ca Adventistii nu cred in ce spune White!!!!

De asemenea Adventistii si-au structurat si initiat cultul pe baza celor spuse de White, ori cum ar putea acum sa nu mai creada in acele lucruri, cand le respecta cu sfintenie, nu e un paradox???....

Uite ca atat am putut observa eu despre adventistii din Germania, de prin zona Frankfurt-ului...in rest nu am putut observa altceva.
Situația e mai veche de 15 ani... Se pare că "tipa" era o excepție. Fericită- zic eu- ca să nu mă interpretați greșit.
Nu am spus că adventiștii nu mai cred ce spunea White, atât că nu prea îi mai citesc cărțile. Tot ce a scris ea nu contrazice învățătura Bibliei.
Reply With Quote
Vechi 19.11.2009, 17:48:04
AndruscaCIM's Avatar
Senior Member

Implicit

Citat:
În prealabil postat de ovidiu-s Vezi mesajul
Pardon, cred că eu nu am formulat cum trebuie. Într-o librărie "creștină", cu nume de genul: "Sola Scriptura" sau "Maranatha".

Paradoxal în aceste librării "creștine" întâlneai doar titluri de genul "Cum să ducem o viață sănătoasă" (titlu atractiv pentru toți vegetarienii, se cunoaște faptul că adventiștii nu consumă anumite cărnuri, sau nu consumă deloc carne), "Adevărata zi de odihnă" și binențeles "Tragedia veacurilor" carte de căpătâi pe care fiecare "creștin" trebuie să o aibă, apărută în mai multe ediții, într-un format de excepție și cu coperți atrăgătoare.

Sunt totuși uluit. Nu sunteți la curent cu marile apariții editoriale!!! Nu sunteți la curent cu lucrările domnului Lucian Cristescu, ale lui Dan Appel, sau cu prestația excepțională a chirurgului Ben Carson. Toți oameni care "l-au primit pe Mântuirorul lor personal în viața lor"?
Cum se face atunci că nu sunteți la curent nici cu Biblia sau istoria Bisericii lui Hristos? Cum vă petreceți timpul dacă nu studiind? Scriind tot felul de prostiuțe pe forumul ortodox, și dvs și celălalt sâmbătar?
De fapt, au grijă cei de la "adunare" să vă împartă cărțile de îndată ce apar. Până la urmă acesta e adevărul, pentru că aici pe forum au fost postate de către sâmbătași texte din monumentala fițuică "Adevărata zi de odihnă" și din lucrarea de bază a sectei voastre "Tragedia veacurilor" de Ellen G. White.
Pai fara aceste scrieri Adventistii de fapt nici nu ar avea identitate...asta e adevarul, si l-am vazut cu ochii mei, ei numai ce a scris aceasta femeie respecta. Pentru ei este practic o adevarata zeitate/idol in adevaratul sens negativ al cuvantului, dar nu inteleg de ce nu vor sa recunoasca acest lucru...
Reply With Quote
Vechi 19.11.2009, 17:54:54
Banned

Implicit

Citat:
Pai fara aceste scrieri Adventistii de fapt nici nu ar avea identitate...asta e adevarul, si l-am vazut cu ochii mei, ei numai ce a scris aceasta femeie respecta. Pentru ei este practic o adevarata zeitate/idol in adevaratul sens negativ al cuvantului, dar nu inteleg de ce nu vor sa recunoasca acest lucru...
Pentru că nu este adevărat. Eu nu am văzut nici un adventist să pupe cărțile ei sau să se închine lui Dumnezeu cu cărțile ei în față. Aceasta ar însemna să facă din ea "o zeitate/idol", nu-i așa? Nu e nevoie să răspunzi, de o consideri întrebare capcană
Reply With Quote
Vechi 19.11.2009, 17:56:42
AndruscaCIM's Avatar
Senior Member

Implicit

Citat:
În prealabil postat de tricesimusquintus Vezi mesajul
Situația e mai veche de 15 ani... Se pare că "tipa" era o excepție. Fericită- zic eu- ca să nu mă interpretați greșit.
Nu am spus că adventiștii nu mai cred ce spunea White, atât că nu prea îi mai citesc cărțile. Tot ce a scris ea nu contrazice învățătura Bibliei.
Pai nu are cum sa fie o exceptie, ca doar a primitr-o exact din campusul adventist....acuma doar daca intreg campusul ala o fi vreo exceptie, dar din pacate nu e constituit numai din ea si inca o persoana " ratacita", ele fiind singurele exemplare din muzeul celor care asculta tot ce a emis White.

Chiar cum s-ar putea explica decizia de a inlatura din alimentatia unui copil de 6 ani, laptele, untul, ouale, carnea de orice fel...deci absolut orice prajitura, budinca, ciocolata sa contina numai lapte si produse de soia????...sincer nici lucrul asta nu il pot intelege...

Sau explicatia data unui astfel de copil, cum ca cei care consuma alimentele interzise lui...mor mai repede? E normal sa dai astfel de explicatii unui copil pentru a distorsiona realitatea si a-l face sa creada in Adventism????
Reply With Quote
Răspunde

Subiecte asemănătoare
Subiect Subiect început de Forum Răspunsuri Ultimele Postari
Un raspuns va rog ! cristian98 Botezul 10 08.01.2013 01:11:14
un răspuns..! myself00 Generalitati 5 16.03.2012 17:17:29
raspuns verona Generalitati 2 23.10.2006 19:44:56
raspuns pompi Vrajitoria 1 06.07.2006 15:20:47