Forum Crestin Ortodox Crestin Ortodox

Du-te înapoi   Forum Crestin Ortodox > Cultura, Arta, Stiinta > Teologie si Stiinta
Subiect închis

Thread Tools Moduri de afișare
Vechi 23.11.2009, 14:35:22
Danut7 Danut7 is offline
Banned

Data înregistrării: 30.07.2009
Religia: Ortodox
Implicit

Citat:
În prealabil postat de topcat Vezi mesajul
La ce sa ma uit? La faptul ca nu sint aranjate simetric la milimetru? :)

La ce sa ma uit?

Tocmai ai aratat ca Lucy are atit caracteristici de om prin mersul biped cit si de maimuta, prin morfologia de care aminteai. Iar proportia lungimilor confirma si ea aceasta.
Un sfat: nu citi numai interpretarile creationiste, citeste documentele originale
Cred ca e cam invers;am aratat ca Lucy are caracteristici de maimuta.Adica bratele lungi, picioarele lungi si curbate,maxilar ca a cimpazeilor si morfologie de mers in maini,ca maimutele.Sa te uiti la oasele lui Lucy care nu prea au aceiasi culoare, si nu prea par ca ar fi de aceasi structura.

Dragul meu vezi ca eu ti-am adus in discutie ce au zis oamenii care sunt cu cunostiinta in domeniul asta.Oamenii de stiinta, biologi,chimisti s.a.m.d.Iti recomand foarte tare sa citesti linkul : http://www.creationism.info.ro/downl...nea-omului.pps
Vechi 23.11.2009, 14:59:09
topcat
Guest

Implicit

Citat:
În prealabil postat de Danut7 Vezi mesajul
Toate mutațiile individuale care au fost studiate la nivel molecular s-au dovedit a reduce informația genetică, nu a o îmbunătăți.”
Fals
http://nar.oxfordjournals.org/cgi/co...ull/28/14/2794
Vechi 23.11.2009, 15:03:25
topcat
Guest

Implicit

Citat:
Cred ca e cam invers;am aratat ca Lucy are caracteristici de maimuta.Adica bratele lungi, picioarele lungi si curbate,maxilar ca a cimpazeilor si morfologie de mers in maini,ca maimutele.Sa te uiti la oasele lui Lucy care nu prea au aceiasi culoare, si nu prea par ca ar fi de aceasi structura.

Dragul meu vezi ca eu ti-am adus in discutie ce au zis oamenii care sunt cu cunostiinta in domeniul asta.Oamenii de stiinta, biologi,chimisti s.a.m.d.Iti recomand foarte tare sa citesti linkul : http://www.creationism.info.ro/downl...nea-omului.pps
Daca tu te uiti dupa niste poze de pe internet, de fapt niste poze de pe niste machete si din faptul ca doua oase nu ti se prea par de aceeasi culoare si tragi concluzia ca exista Dzeu, iti doresc succese in continuare.
Creationismul nu e stiinta, deci cei care il sustin nu sint oameni de stiinta. Cel putin nu in acel domeniu.
Vechi 23.11.2009, 15:16:28
Danut7 Danut7 is offline
Banned

Implicit

Elmer Noble, doctor în Zoologie, Glenn Nobel, doctor în Biologie, Gerhard Schad, doctor în Biologie, Austin MacInnes, doctor în Biologie

Maxim D. Frank-Kamenetski, Unraveling DNA, 1997, pag. 72.

(Profesor la Brown U. Center for Advanced Biotechnology and Biomedical Engineering)

Pierre Paul Grasse (zoolog, fost titular al Catedrei de Evoluție la Sorbona timp de 30 ani)

Neil Broom, How Blind Is the Watchmaker, 2001, pag. 165 (doctor în Chimie și Știința Materialelor)

Ariel Roth (doctor în Biologie)

Vrei sa spui ca acesti oameni nu sunt avizati?Nu te lua dupa numele linkului, intra pe el.De acolo e majoritatea materialului adus in discutie aici.Nu neaparat asta dovedeste ca exista Dumnezeu, ci sunt alte lucruri care dovedesc existenta lui Dumnezeu.Asta dovedeste ca teoria evolutiei nu e adevarata,ca e improbabila si ca "scartaie".
Vechi 23.11.2009, 15:18:38
Danut7 Danut7 is offline
Banned

Implicit

Incep sa cred ca nici tu nu prea stii multe despre teoria asta, la fel ca multi care o imbratiseaza.
Vechi 23.11.2009, 15:49:08
topcat
Guest

Implicit

Citat:
Elmer Noble, doctor în Zoologie, Glenn Nobel, doctor în Biologie, Gerhard Schad, doctor în Biologie, Austin MacInnes, doctor în Biologie

Maxim D. Frank-Kamenetski, Unraveling DNA, 1997, pag. 72.

(Profesor la Brown U. Center for Advanced Biotechnology and Biomedical Engineering)

Pierre Paul Grasse (zoolog, fost titular al Catedrei de Evoluție la Sorbona timp de 30 ani)

Neil Broom, How Blind Is the Watchmaker, 2001, pag. 165 (doctor în Chimie și Știința Materialelor)

Ariel Roth (doctor în Biologie)

Vrei sa spui ca acesti oameni nu sunt avizati?Nu te lua dupa numele linkului, intra pe el.De acolo e majoritatea materialului adus in discutie aici.Nu neaparat asta dovedeste ca exista Dumnezeu, ci sunt alte lucruri care dovedesc existenta lui Dumnezeu.Asta dovedeste ca teoria evolutiei nu e adevarata,ca e improbabila si ca "scartaie".
Te rog ca pentru fiecare fragment sa imi dai contextul in care a fost scris. Atunci avem ce discuta, pina atunci sint niste minciuni.

Ti-am aratat ca afirmatia cum ca pe baza mutatiilor nu se poate adauga informatie este falsa, si pe aceasta asertie se bazeaza majoritatea argumentelor creationiste.
Vechi 23.11.2009, 16:52:36
Danut7 Danut7 is offline
Banned

Implicit

Toate mutațiile individuale care au fost studiate la nivel molecular s-au dovedit a reduce informația genetică, nu a o îmbunătăți.”
Citat:
Gandeste logic;cand ceva e mutant sau se naste cu un anumit handicap(de exemplu si om) sufera de dezabilitati nu de imbunatatiri.Orice mutatie afecteaza si dauneaza.

Citat:
Te rog ca pentru fiecare fragment sa imi dai contextul in care a fost scris. Atunci avem ce discuta, pina atunci sint niste minciuni.

Ti-am aratat ca afirmatia cum ca pe baza mutatiilor nu se poate adauga informatie este falsa, si pe aceasta asertie se bazeaza majoritatea argumentelor creationiste.
Prietene cred ca la fiecare afirmatie scrie sursa.Cat despre context eu ti-am dat ce am avut la dispozitie.Mai multe poti sa cauti in sursele citate.

Nu te supara tu ai inteles ceva din linkul ala?Daca da spune-mi si mie ce si cum.Ce scrie acolo mie imi pare ca o abureala si o aberatie.
Vechi 23.11.2009, 18:11:11
topcat
Guest

Implicit

Citat:
Gandeste logic;cand ceva e mutant sau se naste cu un anumit handicap(de exemplu si om) sufera de dezabilitati nu de imbunatatiri.Orice mutatie afecteaza si dauneaza.
Nu te supara tu ai inteles ceva din linkul ala?Daca da spune-mi si mie ce si cum.Ce scrie acolo mie imi pare ca o abureala si o aberatie.
Importante sint concluziile, care nu au fost demontate de creationisti:
The ev model can also be used to succinctly address two other creationist arguments. First, the recognizer gene and its binding sites co-evolve, so they become dependent on each other and destructive mutations in either immediately lead to elimination of the organism. This situation fits Behe’s definition of ‘irreducible complexity’ exactly ("a single system composed of several well-matched, interacting parts that contribute to the basic function, wherein the removal of any one of the parts causes the system to effectively cease functioning", page 39), yet the molecular evolution of this ‘Roman arch’ is straightforward and rapid, in direct contradiction to his thesis. Second, the probability of finding 16 sites averaging 4 bits each in random sequences is 2–4 x 16 5 x 10–20 yet the sites evolved from random sequences in only ~103 generations, at an average rate of ~1 bit per 11 generations. Because the mutation rate of HIV is only 10 times slower, it could evolve a 4 bit site in 100 generations, ~9 months, but it could be much faster because the enormous titer [1010 new virions/day/person] provides a larger pool for successful changes. Likewise, at this rate, roughly an entire human genome of ~4 x 109 bits (assuming an average of 1 bit/base, which is clearly an over­estimate) could evolve in a billion years, even without the advantages of large environmentally diverse world-wide populations, sexual recombination and interspecies genetic transfer. However, since this rate is unlikely to be maintained for eukaryotes, these factors are undoubtedly important in accounting for human evolution. So, contrary to probabilistic arguments by Spetner, the ev program also clearly demonstrates that biological information, measured in the strict Shannon sense, can rapidly appear in genetic control systems subjected to replication, mutation and selection.
Sincer, fizician fiind, imi trebuie ceva mai mult timp sa inteleg si eu ca lumea. Pot sa iti spun doar ca e esential modul in care iti propui sa definesti si masori informatia.

Citat:
Prietene cred ca la fiecare afirmatie scrie sursa.Cat despre context eu ti-am dat ce am avut la dispozitie.Mai multe poti sa cauti in sursele citate.
Am cautat si nu am gasit disponibila sursa. Fratii Nobel sint evolutionisti, de aceea eram curios din ce context este extras fragmentul care ii priveste. In general, argumentele creationistilor sint de acest tip.
Vechi 23.11.2009, 18:36:25
Danut7 Danut7 is offline
Banned

Implicit

Citat:
Importante sint concluziile, care nu au fost demontate de creationisti:
The ev model can also be used to succinctly address two other creationist arguments. First, the recognizer gene and its binding sites co-evolve, so they become dependent on each other and destructive mutations in either immediately lead to elimination of the organism. This situation fits Behe’s definition of ‘irreducible complexity’ exactly ("a single system composed of several well-matched, interacting parts that contribute to the basic function, wherein the removal of any one of the parts causes the system to effectively cease functioning", page 39), yet the molecular evolution of this ‘Roman arch’ is straightforward and rapid, in direct contradiction to his thesis. Second, the probability of finding 16 sites averaging 4 bits each in random sequences is 2–4 x 16 5 x 10–20 yet the sites evolved from random sequences in only ~103 generations, at an average rate of ~1 bit per 11 generations. Because the mutation rate of HIV is only 10 times slower, it could evolve a 4 bit site in 100 generations, ~9 months, but it could be much faster because the enormous titer [1010 new virions/day/person] provides a larger pool for successful changes. Likewise, at this rate, roughly an entire human genome of ~4 x 109 bits (assuming an average of 1 bit/base, which is clearly an over*estimate) could evolve in a billion years, even without the advantages of large environmentally diverse world-wide populations, sexual recombination and interspecies genetic transfer. However, since this rate is unlikely to be maintained for eukaryotes, these factors are undoubtedly important in accounting for human evolution. So, contrary to probabilistic arguments by Spetner, the ev program also clearly demonstrates that biological information, measured in the strict Shannon sense, can rapidly appear in genetic control systems subjected to replication, mutation and selection.
Sincer, fizician fiind, imi trebuie ceva mai mult timp sa inteleg si eu ca lumea. Pot sa iti spun doar ca e esential modul in care iti propui sa definesti si masori informatia.

Am cautat si nu am gasit disponibila sursa. Fratii Nobel sint evolutionisti, de aceea eram curios din ce context este extras fragmentul care ii priveste. In general, argumentele creationistilor sint de acest tip.
Pai care sunt concluziile , cu cuvintele tale te rog, explica-mi si mie?

Macar te-ai uitat pe linkul ce ti l-am dat, in powerpoint? http://www.creationism.info.ro/blog7...nea-omului.htm numaru 2

Linkul citeaza si evolutionisti si apoi "ii combate".

Last edited by Danut7; 23.11.2009 at 18:41:58.
Vechi 23.11.2009, 21:16:08
Totpeetor Totpeetor is offline
Senior Member

Data înregistrării: 24.10.2009
Implicit

Topcat in ceea ce priveste existenta lui Dumnezeu nu mai are rost sa mai aduc atatea si atatea lucruri pe care tu cu nonsalanta le negi.E problema ta,insa tot nu pot sa inteleg cum un om care pretinde ca gandeste stiintific refuza sa accepte existenta lui Dumnezeu.Pesemne ca ai avut cateva experiente neplacute de crezi asa ceva,de aceea nu te judec.Insa oricat de mult ai nega existenta divinitatii tot vei realiza ca El exista.Cel mai important este ca aceasta sa nu fie prea tarziu.
In ceea ce priveste dovezile aduse de mine cu toate intrebarile la care te-am suspus si la care nu ai raspuns deloc,eu nu cred ca trebuie sa le tratezi "dovezi de ignoranta".Vezi bine ca nu sunt ignorant.Faptul ca nu accept o anumita idee asta nu inseamna ca sunt ignorant.Am toate motivele sa cred ca evolutia este falsa,tu pana acum nu mi-ai adus nici un motiv sa cred ca e adevarata.
Uite o sa mai aduc si alte "dovezi".
Vad ca Danut 7 a amintit printre altii despre dinozauri.Am citit si m-am documentat despre acest subiect si o sa iti aduc in discutie cateva lucruri.Ca sa nu zici ca sunt ignorant o sa dezbat problema atat din perspectiva creationista cat si evolutionista,iar prin obiectivitate sa decidem mai apoi care perspectiva are dreptate.
Dinozaurii sunt folositi mai mult decat orice altceva pentru a-i indoctrina pe copii si pe adulti cu ideea ca pamantul are o vechime de milioane de ani.Subiectul existentei dinozaurilor si a disparitiei lor pentru multi constituie un mister.
Potrivit evolutionistilor:dinozaurii au aparut prima data cu aproximativ 235 milioane de ani in urma-cu mult inainte de aparitia omului.Nici o fiinta umana nu a trait vreodata concomitent cu dinozaurii.Prezenta lor este descoperita in straturile de fosile de pe pamant,straturi care s-au depozitat de-a lungul a milioane de ani.EI au reusit sa se adapteze atat de bine,ca grup de animale,incat in cele din urma au ajuns sa "stapaneasca"pamantul.Insa,cu aproximativ 65 de milioane de ani in urma,s-a intamplat ceva ce a schimbat in intregime aceasta stare de fapt-dinozaurii au disparut.Majoritatea evolutionistilor cred ca un cataclism-cum ar fi impactul cu un asteroid- i-a ucis.Multi evolutionisti pretind insa ca unii dinozauri au evoluat,transformandu-se in pasari,si astfel ei nu au disparut,ci "zboara" si azi in lumea noastra.
Potrivit bibliei:dinozaurii au existat pentru prima data acum aproximativ 6000 de ani.Dumnezeu a creat dinozaurii,impreuna cu celelalte fiare ale campului,in ziua a sasea a Creatiei:

Geneza 1:20 Dumnezeu a zis: "Să mișune apele de viețuitoare, și să zboare păsări deasupra pământului pe întinderea cerului."
Geneza 1:21 Dumnezeu a făcut peștii cei mari și toate viețuitoarele care se mișcă și de care mișună apele, după soiurile lor; a făcut și orice pasăre înaripată după soiul ei. Dumnezeu a văzut că erau bune.
Geneza 1:22 Dumnezeu le-a binecuvântat, și a zis: "Creșteți, înmulțiți-vă, și umpleți apele mărilor; să se înmulțească și păsările pe pământ".
Geneza 1:23 Astfel a fost o seară, și apoi a fost o dimineață: aceasta a fost ziua a cincea.
Geneza 1:24 Dumnezeu a zis: "Să dea pământul viețuitoare după soiul lor, vite, târâtoare și fiare pământești, după soiul lor." Și așa a fost.
Geneza 1:25 Dumnezeu a făcut fiarele pământului după soiul lor, vitele după soiul lor și toate târâtoarele pământului după soiul lor. Dumnezeu a văzut că erau bun
Geneza 1:31 Dumnezeu S-a uitat la tot ce făcuse; și iată că erau foarte bune. Astfel a fost o seară, și apoi a fost o dimineață: aceasta a fost ziua a șasea.

Adam si Eva,au fost,de asemenea,creati in ziua a sasea-deci dinozaurii au trait in acelasi timp cu oamenii,nu la distanta de acestia de ere intregi.Dinozaurii n-ar fi putut sa dispara inainte de aparitia omului pentru simplul fapt ca ei nu au existat anterior.Iar moartea,varsarea de sange si suferinta sunt toate rezultate ale pacatului adamic

Romani 5:12 De aceea, după cum printr-un singur om a intrat păcatul în lume, și prin păcat a intrat moartea, și astfel moartea a trecut asupra tuturor oamenilor, din pricină că toți au păcătuit...
Romani 5:14 Totuși moartea a domnit, de la Adam până la Moise, chiar peste cei ce nu păcătuiseră printr-o călcare de lege asemănătoare cu a lui Adam, care este o icoană preînchipuitoare a Celui ce avea să vină.
1 Corinteni 15:21 Căci dacă moartea a venit prin om, tot prin om a venit și învierea morților.
1 Corinteni 15:22 Și după cum toți mor în Adam, tot așa, toți vor învia în Hristos;
Reprezentanti ai tuturor animalelor terestre,zburatoare si taratoare,deci se poate deduce ca si soiuri de dinozauri,au intrat in arca lui Noe.Toti cei ce au ramas pe dinafara au murit in urma potopului-iar multe din ramasitele lor au devenit fosile.DUpa potop(aproximativ 4500 de ani in urma),animalele terestre salvate(deci inclusiv dinozaurii) au iesit din arca si au continuat sa traiasca alaturi de oameni.Datorita pacatului,sentinta blestemului si potopului au schimbat total infatisarea pamantului.Schimbarea de clima dupa potop,lipsa de hrana,diferitele boli si activitatile omului au dus la disparitia multor rase de animale.Dinozaurii,la fel ca multe alte fapturi,au pierit.Deci din perspectiva creationista nu este nici un mister disparitia dinozaurilor.
Subiect închis

Tags
evolutionism

Subiecte asemănătoare
Subiect Subiect început de Forum Răspunsuri Ultimele Postari
Despre ereziarhi, erezii si combaterea acestora la Sfintele Sinoade Ecumenice tot-Laurentiu Dogmatica 15 11.04.2014 00:40:59
Puncte comune intre catolicism si ortodoxie PadreCory Biserica Romano-Catolica 17 12.04.2008 01:35:49