Forum Crestin Ortodox Crestin Ortodox

Du-te înapoi   Forum Crestin Ortodox > Biserica Ortodoxa si alte religii > Secte si culte
Subiect închis

Thread Tools Moduri de afișare
Vechi 24.11.2009, 12:58:18
Doriana Doriana is offline
Senior Member

Data înregistrării: 24.11.2009
Religia: Alta confesiune
Implicit

Citat:
În prealabil postat de ovidiu-s Vezi mesajul
Da, exact "strigată", adică ceea ce fac popoarele cu religii primitive, care dansează în jurul focului și comunică cu lumea spiritelor.

Atunci când Hristos s-a rugat înainte de a fi dat pe mâna fariseilor, s-a dus să se roage în liniște, și le-a spus ucenicilor să facă la fel, în liniște și priveghere, nu s-a apucat să strige la ei, să se legene și să dea cu mâinile prin aer, spuându-le că așa intră "Isus în inima lor" și îi "învăluie puterea Duhului Sfânt"

Ieșirea 8:12
Ieșind deci Moise și Aaron de la Faraon, a strigat Moise către Domnul ca să piară broaștele pe care le trimisese împotriva lui Faraon.

Ieșirea 15:25
Atunci Moise a strigat către Domnul și Domnul i-a arătat un lemn;

Judecători 4:3
Și au strigat fiii lui Israel către Domnul;

Judecători 16:28
Atunci a strigat Samson către Domnul și a zis: „Doamne Dumnezeule, adu-ți aminte de mine și întărește-mă încă o dată, o, Dumnezeule, ca printr-o singură lovitură să mă răzbun pe Filisteni pentru cei doi ochi ai mei!”

1 Regi 7:9
și a strigat Samuel către Domnul pentru Israel și l-a auzit pe el Domnul.

3 Regi 17:20
Apoi a strigat Ilie către Domnul și a zis: „Doamne Dumnezeul meu, oare și văduvei la care locuiesc îi faci rău, omorând pe fiul ei?”

etc...

primitivi vechii evrei, nu-i asa? Dar erau poporul Domnului. Si chiar cei din Biserica

Faptele apostolilor 7:60
Și, îngenunchind, a strigat cu glas mare: Doamne, nu le socoti lor păcatul acesta! Și zicând acestea, a murit.

Luca 18:38
Și el a strigat, zicând: Iisuse, Fiul lui David, fie-Ți milă de mine!

Faptele apostolilor 4:24
Iar ei, auzind, într-un cuget au ridicat glasul către Dumnezeu și au zis: Stăpâne, Dumnezeule, Tu, Care ai făcut cerul și pământul și marea și toate cele ce sunt în ele

rugaciunea strigata vine din prea multa durere. E drept ca multi exagereaza, dar asta nu inseamna ca cei ce ii judeca sunt mai buni. Daca noi ne-am obisnuit intr-un fel, sa recunoastem ca e doar obisnuinta, nu principiu biblic.
Vechi 24.11.2009, 13:06:56
AndruscaCIM's Avatar
AndruscaCIM AndruscaCIM is offline
Senior Member

Data înregistrării: 16.08.2009
Locație: Germania
Religia: Ortodox
Implicit

Citat:
În prealabil postat de ovidiu-s Vezi mesajul
Da, exact "strigată", adică ceea ce fac popoarele cu religii primitive, care dansează în jurul focului și comunică cu lumea spiritelor.

Atunci când Hristos s-a rugat înainte de a fi dat pe mâna fariseilor, s-a dus să se roage în liniște, și le-a spus ucenicilor să facă la fel, în liniște și priveghere, nu s-a apucat să strige la ei, să se legene și să dea cu mâinile prin aer, spuându-le că așa intră "Isus în inima lor" și îi "învăluie puterea Duhului Sfânt"
...Eu as zice ca rugaciunile alea facute de penticostali sunt racnite de-a dreptul, auzi "strigata"!!!

Cum Doamne iarta-ma se uita oamenii astia si fac comparatii intre noi si ei, si cica rugaciunea noastra e cantata si nu vad nici o problema in faptul ca rugaciunea lor e urlata/racnita/posedata???

A canta la unison aceiasi rugaciune poate insemna doar comuniune, dar a urla fiecare in legea lui e chiar ceva tribal, de la Satana...ce sa mai!!

Eu am vazut ca se izbesc unii ca niste posedati cu cat Pastorul racneste mai tare....e ceva infiorator...

http://www.youtube.com/watch?v=gdmYH0T6KIM&feature=fvw... Pastorul ii sugereaza sa raga mai tare...deci e ceva de neconceput, omul asta parca naste si ala rade si ii tot spune " More...more...more, deeper...deeper!!" Doamne apara si pazeste pe toata lumea!!!!!! Oamenii astia confunda Duhul Sfant cu Satana...

http://www.youtube.com/watch?v=eShUJ...related...aici din nou un exemplu de posedare in toata regula, iar Pastorul e Satana in picioare...niciun dubiu

http://www.youtube.com/watch?v=2ZbkHws7Vic
http://www.youtube.com/watch?v=RSIKpfVG8SU

Va rog urmariti aceste inregistrari, sotul meu m-a rugat chiar sa inchid ca i se face rau...nu ca mie nu mi se facea, dar eram socata si nu imi venea sa cred ca asa ceva poate avea de-a face cu Dumnezeu si cu Crestinismul...

P.S. Nu vreau sa supar pe nimeni, dar aceste manifestari nu pot fi privite de nimeni ca fiind in regula!!!

Last edited by AndruscaCIM; 24.11.2009 at 13:12:15.
Vechi 24.11.2009, 13:13:05
Senior Member

Implicit

Citat:
În prealabil postat de AndruscaCIM Vezi mesajul
...Eu as zice ca rugaciunile alea facute de penticostali sunt racnite de-a dreptul, auzi "strigata"!!!

Cum Doamne iarta-ma se uita oamenii astia si fac comparatii intre noi si ei, si cica rugaciunea noastra e cantata si nu vad nici o problema in faptul ca rugaciunea lor e urlata/racnita/posedata???
Exagerezi si nu stii despre ce vorbesti. Dar, ma rog, ai un scop in ceea ce faci si-ti face placere sa vorbesti de rau aruncand cuvinte grele. Deci, fa-ti placerea, in timp ce altii continua sa se roage.
Vechi 24.11.2009, 13:27:30
AndruscaCIM's Avatar
Senior Member

Implicit

Citat:
În prealabil postat de Doriana Vezi mesajul
Faptele apostolilor 4:24
Iar ei, auzind, într-un cuget au ridicat glasul către Dumnezeu și au zis: Stăpâne, Dumnezeule, Tu, Care ai făcut cerul și pământul și marea și toate cele ce sunt în ele

rugaciunea strigata vine din prea multa durere. E drept ca multi exagereaza, dar asta nu inseamna ca cei ce ii judeca sunt mai buni. Daca noi ne-am obisnuit intr-un fel, sa recunoastem ca e doar obisnuinta, nu principiu biblic.
Nu e cumva doar o interpretare a cuiva aceasta rugaciune "strigata"?

Iudeii au un asemenea stil de a se ruga?

Crestinii se rugau asa?

Ce inseamna " intr-un cuget" ?
Vechi 24.11.2009, 13:30:21
AndruscaCIM's Avatar
Senior Member

Implicit

Citat:
Exagerezi si nu stii despre ce vorbesti. Dar, ma rog, ai un scop in ceea ce faci si-ti face placere sa vorbesti de rau aruncand cuvinte grele. Deci, fa-ti placerea, in timp ce altii continua sa se roage.
Tu vrei sa spui ca ai urmarit acele inregistrari si esti de acord?

Ai urmarit secventa din filmul " Iisus din Nazaret" in care oamenii il implora pe Mantuitorul sa vindece un posedat care se manifesta exact la modul cum se manifesta oamenii aia care se izbesc, tipa si sunt de necontrolat?.....

As dori sa imi comentezi acest video...insist!! As vrea sa stiu de ce se spune ca e Duhul Sfant intre acesti oameni...cand se vede ca e ceva inspaimantator?

http://www.youtube.com/watch?v=eShUJ...related...aici

Last edited by AndruscaCIM; 24.11.2009 at 13:34:42.
Vechi 24.11.2009, 13:33:41
Senior Member

Implicit

Nu stiu cum se roaga iudeii. Am vazut doar ca se leagana fata-spate cand se roaga. Eu nu as face asa dar nu ii judec. O fi traditia lor. De crestini si oamenii lui Dumnezeu am scris ca mai strigau la Domnul uneori, cand durerea sau nevoia lor era prea mare. Cred ca stii cum e sa ai un foc in inima, sa nu ti-l inteleaga nimeni, toti sa te prigoneasca, iar tu sa strangi in tine. Cand ajungi inaintea lui Dumnezeu pur si simplu nu mai poti si iti vine sa strigi.

Cum am spus, sunt si multi care exagereaza strigand. Dar nu cred ca vor ajunge in iad pentru volumul rugaciunii. :)

"Intr-un cuget" inseamna uniti, actionand si gandind ca unul.
Vechi 24.11.2009, 13:49:56
AndruscaCIM's Avatar
Senior Member

Implicit

Citat:
Nu stiu cum se roaga iudeii. Am vazut doar ca se leagana fata-spate cand se roaga. Eu nu as face asa dar nu ii judec. O fi traditia lor. De crestini si oamenii lui Dumnezeu am scris ca mai strigau la Domnul uneori, cand durerea sau nevoia lor era prea mare. Cred ca stii cum e sa ai un foc in inima, sa nu ti-l inteleaga nimeni, toti sa te prigoneasca, iar tu sa strangi in tine. Cand ajungi inaintea lui Dumnezeu pur si simplu nu mai poti si iti vine sa strigi.

Cum am spus, sunt si multi care exagereaza strigand. Dar nu cred ca vor ajunge in iad pentru volumul rugaciunii. :)

Nu vorbim de laganat, eu am adresat o intrebare simpla legata de "strigare" pentru ca despre asta era vorba, si ar trebui sa se regaseasca atat in traditia iudaica cat si crestina, ori acest gen de rugaciune nu a existat pana in sec. XIX cand a fost inventata de cineva...sau poate chiar mai tarziu!!!!....eu am sa caut acum inregistrari sa vad daca exista asa ceva intre evrei. Nu se poate sa se gaseasca in Biblie interpretari eronate, fara sa se tina cont de Traditia Iudaica si Crestina...voi inventati traditii,dar culmea respingeti Sfanta Traditie catalogand-o drept modificata si schimbata fata de Crestinismul Adevarat!!!! Nu am inteles niciodata cu ce autoritate poate afirma asa ceva un cult aparut dintr-o eroare, si care inventeaza pe loc traditii....fara nicio baza

Aceste expresii de genul " a strigat cu glas mare" inseamna cu totul si cu totul altceva....dar nu se poate intelege de aici ca se incurajeaza nebunia sau crizele, asa ceva este de neconceput pentru restul confesiunilor!!!Ai vazut in islamism asa ceva de exemplu...sau ma rog in vreo alta religie, fie ea si pagana?

Nu am spus ca se ajunge in iad pentru aceste racnete, spun doar ca e ceva socant care nu poate sa aiba de-a face cu Biserica Adevarata si cu Dumnezeu...si mai ales faptul ca e penibil sa cauti interpretati eronate in Biblie, gasind ca argument stilul de rugaciune al iudeilor care se stie ca sunt foarte traditionalisti....si nici nu se pune problema sa practice asa ceva...
Vechi 24.11.2009, 14:00:55
AndruscaCIM's Avatar
Senior Member

Implicit

P.S.
Citat:
Multumesc, exact asa gandesc si eu,...deci total diferit de cum actioneaza si gandesc penticostalii in cadrul acelei rugaciuni
Vechi 24.11.2009, 14:04:24
anaana71's Avatar
anaana71 anaana71 is offline
Senior Member

Data înregistrării: 06.11.2009
Trimite un mesaj prin Yahoo pentru anaana71
Implicit

Citat:
În prealabil postat de AndruscaCIM Vezi mesajul
Tu vrei sa spui ca ai urmarit acele inregistrari si esti de acord?

Ai urmarit secventa din filmul " Iisus din Nazaret" in care oamenii il implora pe Mantuitorul sa vindece un posedat care se manifesta exact la modul cum se manifesta oamenii aia care se izbesc, tipa si sunt de necontrolat?.....

As dori sa imi comentezi acest video...insist!! As vrea sa stiu de ce se spune ca e Duhul Sfant intre acesti oameni...cand se vede ca e ceva inspaimantator?

http://www.youtube.com/watch?v=eShUJ...related...aici
daca ai vrut sa ma sperii ai reusit!!!! Ptiu Satana! am zis cand am vazut inregistrarile. stau si ma gandesc cum mai poti fi cineva normal dupa ce iese dintr-o asemena "sedinta" mi s-a facut parul maciuca.
Vechi 24.11.2009, 14:10:31
anaana71's Avatar
anaana71 anaana71 is offline
Senior Member

Data înregistrării: 06.11.2009
Trimite un mesaj prin Yahoo pentru anaana71
Implicit

Citat:

eu as dori sa vad rezultatele unui control psihiatric la o persoana care se poate "ruga" in felul acesta. eu nu cred ca Mantuitorul urla si se dadea cu capul de pereti cand se ruga Tatalui.

Subiecte asemănătoare
Subiect Subiect început de Forum Răspunsuri Ultimele Postari
Vorbirea in limbi la penticostali... lacrimi Secte si culte 2217 03.04.2012 13:35:20
Ce ziceti de calugarul care a trecut la penticostali? Raul Ortodox Secte si culte 120 28.05.2011 01:21:11
Despre Penticostali, Baptisti, Adventisti danyel Secte si culte 741 11.08.2010 21:37:50