Citat:
În prealabil postat de metanoia2
Nu se stie ce este in sufletul lui Andrei Plesu, pentru el ortodoxia este euforica, pentru mine ortodoxia a ceea ce spune parintele Rafail Noica :"Ortodoxia este firea omului!", este a trai in ritmul sufletului tau, facand ceea ce il face pe el fericit, pentru altii poate este urcus greu sau povara placuta, nu stiu, dar pentru fiecare ortodoxia este cum o simte el. Daca Andrei Plesu are o bucurie euforica traind ortodoxia cine suntem noi sa spunem ca ortodoxia nu e asta pentru el?
|
Sunt de acord. Si daca Andrei Plesu nu este un filozof tocmai ortorodx, este inspirat de ortodoxie si poate ajuta unii intelectuali sa se apropie de ea.
GeorgeS, aceste doua povestiri sunt luate de la prietenii lui ortodocsi, simie mi se par graitoare.
Pima imi aduce aminte de ce scrie Steinhardt despre preotul care i-a fost lui profesor de religie, si care era mai lumei, mai focos, dar era foarte inimos, generos si cu credinta mare. Si spune ca lui asta ii place la ortodoxie, ca nu este puritana.. O sa caut pasajul.