![]() |
![]() |
|
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Exceptând țărișoarele Malta și Cipru, și, desigur, “păgâna” Turcie, România este țara ai cărei locuitori trăiesc cel mai strict după “rigorile” religiei. În altă ordine de idei, ONU prelucrează an de an o sumedenie de indicatori demografici & economici all over the world și publică top 10 al celor mai bune locuri de trăit pe Terra, țări ai căror locuitori sunt cei mai fericiți pământeni. De mult timp, primele locuri sunt ocupate de țări secularizate, în care oamenii nu au rezervat religiei un loc important în viețile lor (de exemplu în niciun an nu lipsesc țările Europei de Nord – care nu se omoară cu biserica). http://www.dailymail.co.uk/news/worl...1st-place.html Cu alte cuvinte, România este țara cea mai religioasă din UE și românii sunt cei mai puțin fericiți europeni. Gradul de religiozitate este invers proporțional cu nivelul de fericire declarat (prin sondaje) și obținut obiectiv (pentru comparație). Îmi iubesc aproapele și îi doresc să fie fericit, astfel că nu pot fi de acord ca religia să-i invadeze viața, fără să-i ceară acordul. Ar trebui să învățăm din experiența Uniunii Europene și nu să fim mereu contra, invocând nu știu ce tradiții, admirând (cu ochii sau prin internet) gradul de civilizație și de fericire la care au ajuns vecinii noștri, comparativ cu mizeria din România. Citat:
Cum ai putea să ignori icoana din perete ?! Pur și simplu nu se poate. Cum ar putea un profesor de religie (ortodoxă) să fie imparțial cu baptistul din banca a treia de la geam sau cu olimpicul la biologie din prima bancă și să nu-i discrimineze ridicând clasa pentru rugăciunea ortodoxă ? Referitor la notele de 10 susțin contrariul dintr-o cunoaștere cel puțin la fel de credibilă ca a ta. Și nu poți cere celorlalte culte sau celor care nu simt nevoia de participare să părăsească sala, ar fi o enormă lipsă de respect. (probabil nu cunoști sistemul de educație românesc) Spui enormități. Pentru a se evita situațiile stânjenitoare, elevii care doresc să asiste la orele de religie ar trebui să depună cerere scrisă la secretariatul unităților de învățământ și să le efectueze în voie. Nu să “ceară” altor colegi să părăsească sala, trimițându-i la sala de lectură. Curriculumul Religiei la aproape orice nivel nu cuprinde conținuturi obiective de Istoria Religiilor (doar câteva spre final), iar toare informațiile îmbracă haina Dogmaticii Ortodoxe, iar acest lucru nu este altceva decât “îndoctrinare”. Consultă Pedagogia lui Cucoș, nu bag mâna în foc, dar probabil ar fi trebuit s-o ai în bibliografia pentru titularizare dacă ești profesoară. Citat:
Un individ ar trebui să-și însușească valori din celelalte credințe religioase pentru a evita capcana de a se considera superior altora. Tainele religiei naționale se deprind în 2 programe școlare și 3 conținuturi, nu în 10. Din paleta de programe de religie nici 10% nu se dezbate pe marginea celorlalți 97% din cetățenii planetei Terra. Echitabil ? N-ar fi trebuit să fie un 60% (Ortodoxism) – 40% (despre ce cred 6 miliarde de pământeni) ? Nici așa nu era echitabil. Dar fie ? Elevul rămâne cu impresia (voită) că ortodoxismul este singura cale de mântuire. Ceea ce este o grosolănie crasă. Dacă un individ ar dori să aprofundeze limbajul lui Dumnezeu este liber să urmeze Facultatea de Teologie Ortodoxă. Dacă Religia, așa cum se reflectă în programele școlare, ar avea un limbaj universal, DA, să fie disciplină obligatorie pe vecie în România. Matematica și orice știință este universală, orice chinez recunoaște formula teoria relativității, iar gravitația îi ține cu picioarele pe Pământ și pe ei (care țin capul în jos că doar se află pe cealaltă parte a planetei, după cum încă se miră mulți). Religia din școala românească NU ESTE limbaj universal. Este împărtășită de numai 3% din populația de 7 miliarde a Terrei. Lăsați deoparte dogmatica, gândiți. Oare 6 miliarde de oameni merg în IAD după moarte. Fraților și ei sunt tot oameni, chiar dacă sunt chinezi, indieni sau indonezieni. Cu toții avem un singur Dumnezeu. Da, știu, ORTODOX, ați sări rapid să-mi răspundeți. Nu vă pripiți să gândiți despre cei 97% din oameni că nu sunt pe calea cea dreaptă. |
|
|||
|
|||
![]() |
|
||||
|
||||
![]()
Si-a gasit nasul cu Topcat!
![]()
|
|||
|
|||
![]()
Păi ... mă refeream la ... Dumnezeu. Unicul Dumnezeu.
Cunoscut și sub numele de cod: Allah, Iahve, Iehova, Elohim, Eu sunt cel ce sunt, Marele Anonim, Brahma, Unicul și alte 100 de nume. Eu prefer să-i spun Dumnezeu, că-i limba română. Poate ai auzit vorbindu-se de El. |
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Eu cred nu numai ca are sute de nume, dar are si miliarde de definitii. |
|
|||
|
|||
![]()
Ai facut exegeza pe textul meu... Tu vrei sa spui ca romanii ar fi mai fericiti daca nu le-ar mai invada religia viata? Nu am spus ca sunt dati afara din clasa elevii de alte culte, ai inteles cum ai vrut... Am zis doar ca in situatia in care se simt deranjati si nu doresc sa participe pot sa aleaga sa mearga la biblioteca scolii si asta nu e inventie cunosc asemenea cazuri. Sau, dimpotriva sa participe in mod activ. Parererile sunt diferite insa raman la ideia mea ca nefericirea nu vine de la indoctrinarea cu dogmatica... si nu faptul ca se preda religia in scoli aduce "mizeria" in Romania ci tocmai UE-ul de care zici tu ca se "preocupa" in mod special de binele nostru. Nu te obliga nimeni sa faci ori sa nu faci un anumit lucru. Esti liber sa alegi!
|
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Are Bernard Werber o povestioară cu o academie de Dumnezei, în care micuții sunt antrenați de către “lectori” și “conferențiari” în jocuri de strategie. Unui Dumnezeu junior i se dădea întotdeauna echipa cea mai slabă, care pierea mereu – gen civilizația mayașă, sau un popor care era mereu asimilat de altele mai “tari” ale coechipierilor. “Rectorul” universității era necunoscut chiar de către șefii de catedră. Deci Dumnezeu cel mare era ocupat cu treburile Universului, nu cu măruntele chestiuni din pierduta Galaxie Cale Lactee. Nu mai știu cum s-a terminat, probabil cu absolvirea juniorului și primirea unei civilizații în dar. Citat:
Desigur, nefericirea nu vine exclusiv din “îndoctrinare ortodoxă”, însă e o aberație să declari că starea “mizerabilă” are ca sursă Uniunea Europeană. Certă este legătura dintre gradul de fericire și lipsa religiei în viața cetățeanului (cel puțin european), adevăr de necontestat, vizibil oricui în sondajele de profil. Ești liber să alegi. DA. Completând cererea de la secretariat și nu obligând pe cei care nu doresc să facă efortul gratuit de a-și lua tălpășița respectuos. |
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Citat:
La o mare conferinta stiintifica, un savant isi anunta marea descoperire a scopului vietii pe Pamint: o civilizatie avansata a aterizat fortat la noi pe planeta acum un miliard de ani, fara vreo sansa sa paraseasca vreodata acest loc. Au fost nevoiti sa inventeze o metoda de a lasa un mesaj viitorilor exploratori si astfel au construit o molecula de ADN, un replicator care sa contina acel mesaj. Astfel, mesajul initial s-a perpetuat peste veacuri, in asteptarea destinatarilor. Rumoare in sala, o multime de neincrezatori, zimbete pe sub mustata. La un moment dat, intra un om si merge la prezidiu si spune ca el are dovada ca ceea ce a aspus savantul mai inainte e adevarat. Si face un gest de descoperire si de sub masca umana apare o fata de extraterestru care spune: eu sint destinatarul si va multumesc pentru mesaj. Apoi dispare in neant. Ce s-ar intimpla cu rasa umana dupa o asemenea intimplare? |
|
||||
|
||||
![]() Citat:
![]() ![]()
|
|||
|
|||
![]() |
![]() |
|
![]() |
||||
Subiect | Subiect început de | Forum | Răspunsuri | Ultimele Postari |
Scoaterea Episclezei | adelin | Biserica Ortodoxa Romana | 40 | 14.02.2011 12:50:25 |
Patriarhia Bulgariei -cere reintroducerea RELIGIEI in scoli | cristiboss56 | Stiri, actualitati, anunturi | 0 | 10.10.2010 19:56:58 |
Predarea religiei in scoli | Mirean | Biserica Ortodoxa Romana | 229 | 05.10.2010 21:46:18 |
Pastrarea religiei in scoli | laurschepsis | Generalitati | 15 | 22.11.2009 23:26:44 |
|