![]() |
![]() |
|
|
||||
|
||||
![]() Citat:
O fi, ca n-o fi. Un singur lucru este cu adevarat bun pentru copil, sigur stiintific, din cate mi-am dat si eu seama: alaptatul. :) Ce or fi facut parintii mei inainte sa ma nasc, nu stiu, si nici nu vreau sa stiu. Si nici nu cred ca are vreo importanta. De Arsenie Boca cu siguranta nu auzisera pe vremea aceea. :D Ceea ce stiu este ca mama m-a alaptat cam un an si o luna, si niciodata, dar niciodata, nu s-a prins de mine nimic mai mult decat o raceala sau o gripa, pana in ziua de azi, da Doamne sa fie la fel si pe viitor. Pe sora mea mai putin, si ea este intr-adevar mai sensibila. Apoi legatura dintre mama si copil devine foarte, foarte stransa. Pentru asta ii multumesc mamei mele din toata inima. |
|
|||
|
|||
![]()
E clar ca Fani (pe care nu vreau sa o jignesc, doar sa-i prezint abordarea sanatoasa a problemei, indiferent daca ea o accepta ori nu, si daca ii convine ori nu) nu vrea in ruptul capului sa inteleaga ca postul este calea care ne ajuta sa ne lepadam de patimi, si interpreteaza cum ii convine cuvintele Sf.Ap.Pavel, prefacandu-se sa inteleaga ca de dragul dragostei fata de un sot neinfranat, poate incalca infranarea pe care o cere postul. Se pare, dupa argumentatia ei, ca e convenabil sa ai un asemenea sot, tu care vrei sa te infranezi, dar ca sa nu-l supere pe sot, esti dispusa, chiar daca nu ai vrea, sa intrerupi infranarea, sustinand ca nu ai intrerupe si postul. Pai tocmai de aceea e randuit postul, sa ne infranam total in aceasta perioada, si trupului fiindu-i necesara o asemenea regenerare.
Dar multora le-ar conveni aceasta situatie, chiar daca aparent vor sa dea impresia unor crestini adevarati. Adica suntem practicanti ai virtutii (si infanarea e o virtue), dar numai din cand in cand luam cate o "pauza" scurta dupa care continuam "asceza" ! Sa nu fie cu suparare, dar ati vazut cum interepreteaza cuvintele pe Sf.Ap.Pavel. Aceasta situatie e preferata din pacate de foarte multi "crestini", caci se amagesc cu o mantuire ieftina, de tip protestant, unde nu se cere asceza personala, post, doar "sa crezi" si sa "iubesti". Pacat ca nu vrem sa intelegem ca e falsa o asemenea abordare. Intrebati orice preot despre acest subiect, adica INFRANAREA TOTALA IN POST, daca e asa cum zice Fani si cei carora le place aceasta abordare sau asa cum ne arata Parintele Arsenie, pe care ea il contrazice, ca asa ii convine ! Cei care se lasa amagiti de o asemenea "ortodoxie", ar putea verifica ce va spun, citind "Cararea Imparatiei", a Parintelui Arsenie, sa vada acolo argumentare explicita, inclusiv genetica. Cititi si apoi mai discutati, ca altfel vorbiti aiurea. Nu am nimic personal cu Fani, insa as vrea ca nimeni sa nu o ia pe cai gresite de intelgere, nici ea, nici cei carora le convine ceea ce invoca ea. Insa din pacate NU E ADEVARAT acest punct de vedere. Si asta in ciuda efortului sau de a ne demonstra prin orice argumente aceasta idee fixa pe care si-a creat-o. Cand nu vrei sa te infranezi, gasesti orice interpretare in favoarea neinfranarii. Atentie insa ce duh iti inspira acest gand, omule ! |
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Este o realitate care ne transforma intreaga viata, si anume ca nu suntem niciodată singuri! Cu alte cuvinte, facem parte dintr-o mare familie spirituală între membrii careia exista o profundă solidaritate, si anume binele fiecăruia trece în avantajul tuturor și, invers, fericirea comună a sfintilor din Cer se rasfrange asupra fiecăruia in mod individual. |
|
||||
|
||||
![]()
De asemena, am citit mai demult intr-o revista de psiholigie ca intr-adevar, nu ne nastem tabula rasa din punct de vedere comportamental. De exemplu, 15% din oameni se nasc cu tendinta de a fi timizi. Si a fi timid, si o spun din proprie experienta, nu este un lucru pe care il vrei, sau o alegere, ci pur si simplu este. Dar, si este un mare dar, tot noi avem posibilitatea si puterea de a invinge timiditatea, asa ca din cei 15%, poate vreo 5% raman cu adevarat timizi, din cei care se sperie si de firul ierbii, sau nu pot sa scoata un cuvant daca ii intreaba cineva strain ceva, sau se pierd foarte repede in situatii de criza. Sigur trebuie efort, trebuie sa te pui in situatii care tie personal ti se par neplacute, ai tendinta de a te inrosi in obraji :D, dar poti sa treci peste foarte bine. Nu am nici o problema sa vorbesc in fata unui grup mare de studenti, sa raspund la intrebari, sa imi expun parerea in clasa, chiar si contradictorie. Sigur, nu sunt niciodata vorbareata cu oameni pe care nu ii cunosc, desi pot fi cu cei pe care ii cunosc, si mai sunt cateva lucruri la care trebuie sa lucrez, dar...
De asemenea unii se nasc cu tendinta de comportament compulsiv cum ar fi jocurile de noroc sau alcoolism sau dependenta de fumat sau dependenta de o persoana. Dar se poate lupta si impotriva lucrurilor astora. Trebuie doar curaj, credinta, ajutor si intelegere din partea celor din jur |
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Sfânta Evanghelie după Ioan Cap. 14 [COLOR=#0000ff]2[/COLOR]. În casa Tatălui Meu multe locașuri sunt. Iar de nu, v-aș fi spus. Mă duc să vă gătesc loc. Stiut este ca multi au parte de o boala la sfarsitul vietii, care le aduce multa suferinta, dar si mantuirea. Ori Domnul nu este insensibil la suferintele omenesti. Cum zicea Paisie de la Sihla, sa ne vedem la Poarta Raiului... si vedem atunci in ce lacas ne vom gasi locul. |
|
||||
|
||||
![]() Citat:
![]() |
|
|||
|
|||
![]()
[quote=Noesisaa;186240]Hmm, am o intrebare: toti oamenii care se mantuiesc sunt sfinti? Adica daca ajungi in rai, in Imparatia lui Dumnezeu dupa ce mori, se cheama ca ajungi sfant? Sau sfintii sunt cumva pe o treapta mai sus, sau pe alta treabta/nivel decat oamenii obisnuiti care se mantuiesc? QUOTE]
Da, convingerea mea este ca suntem cu totii sfinti, daca ajungem acolo, dar avem "grade diferite de sfintenie", in functie de meritele dobandite in timpul vietii. Si cum am citit undeva intr-o scrisoare a Sf.Sp.Pavel, acesta se lupta sa obtina cununa dreptatii, nu stiu daca foloseste termenul in sens figurat, daca fiind spirite vom sti mult mai multe lucruri unul despre altul, dar cu siguranta exista diversitate, pentru ca mai stim de existenta mai multor ceruri....... |
|
|||
|
|||
![]() Citat:
....eu una inca mai am reflexul "care de la Tatal si de la Fiul purcede", trebuie sa am mare grija cand recit in biserica... Last edited by elizabeta; 29.11.2009 at 23:19:21. |
|
||||
|
||||
![]() Citat:
Dar da, parintele din clasa a noua era putin intr-o ureche cand venea de lucrurile astea, ne citea din niste carti tot felul de chestii despre Marea Schisma din care deduceai ca romano-catolicii erau si sunt mari nesimtiti. ![]() ![]() |
|
|||
|
|||
![]() Citat:
In ceea ce-l priveste pe parintele profesor, eu una i-as acorda muuuuulte circumstante atenuante, desi recunosc, este periculos sa inveti copiii lucruri pe care nu le stapanesti foarte bine, sau sa judeci, sau sa semeni semintele dezbinarii... Last edited by elizabeta; 29.11.2009 at 23:45:51. |
![]() |
|
![]() |
||||
Subiect | Subiect început de | Forum | Răspunsuri | Ultimele Postari |
Blestemele Sfantului Vasile cel Mare | mihaela_0508 | Intrebari utilizatori | 4 | 03.05.2010 16:52:16 |
despre cartile din care se canta slujba | NiCcoleta | Despre Utrenie | 6 | 21.03.2010 17:54:22 |
PACATELE | ancah | Pocainta | 24 | 24.09.2008 14:04:20 |
|