![]() |
![]() |
|
|
||||
|
||||
![]() Citat:
![]() Care este legatura clara si de netagaduit a acestor secte cu Biserica Primara?( dar nu ce a spus Miller, White, Joanna Cuthbert, Smith si altii asemenea, ca aceste raspunsuri nu pot fi luate in considerare si nici adeptii nu pot privi obiectiv istoria pentru ca nu vor). Daca ele au aparut in secolul XIX si XX, sunt clar doar niste interpretari ale cate unei persoane mai mult sau mai putin de luat in considerare...si deci nu exista niciun argument de nicio culoare ca acela poate fi macar considerat Adevar sau ca ei au putut cunoaste si simti Adevarul. Definitia sectei : SÉCTĂ, secte, s.f. Comunitate religioasă desprinsă de biserica oficială respectivă; p. ext. grup (închis) alcătuit din adepții unei doctrine (filozofice sau politice). – Din fr. secte, lat. secta. SÉCT//Ă ~e f. 1) Comunitate religioasă care s-a separat de biserica oficială. 2) fig. Grup de persoane izolate, care susțin o doctrină filozofică, politică etc. /<lat. secta, fr. secte SÉCTĂ s.f. Grup de persoane formând o comunitate religioasă care s-a separat de biserica oficială; (p. ext.) grup de adepți ai unei doctrine. ♦ Clică, grup de persoane care s-au închis în cercul intereselor lor mărunte. [Cf. fr. secte, lat. secta < sequi – a urma]. Biserica Ortodoxa este cea Oficiala, aceeasi din primele secole crestine, care respecta hotararile Sinoadelor Ecumenice ( primul dintre ele avand loc in anul 325 d. Hr.) http://ro.orthodoxwiki.org/Biserica_..._Ierusalimului "Biserica Ortodoxă din Ierusalim este considerată Biserica-mamă a întregii creștinătăți, fiindcă la Ierusalim a avut loc Pogorârea Duhului Sfânt peste ucenicii și apostolii adunați în foișorul cel de sus, în ziua de Cincizecime după Înălțarea la Cer a Domnului Iisus Hristos, când Duhul Sfânt S-a pogorât peste ei, în chip de limbi de foc. Acesta este unul din momemtele cheie a întemeierii Bisericii. De aici ucenicii au început a predica Evanghelia, după cuvintele Domnului: "Ci veți lua putere, venind Duhul Sfânt peste voi, și Îmi veți fi Mie martori în Ierusalim și în toată Iudeea și în Samaria și până la marginea pământului." (Faptele Apostolilor 1, 8). " Cine spune ca ne-am indepartat de Adevar, Mormonii datorita lui Smith, Adventistii datorita lui Miller si White, Penticostalii datorita unui pastor, Metodistii datorita Joannei, Martorii lui Iehova, Evanghelistii???? |
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Putem exemplifica: eu iti arat in invataturile si practicile Sfintilor Apostoli ceea ce gasesti in biserica mea. Poti sa faci acelasi lucru? Se regasesc invataturile si practicile din biserica ta, in invataturile si practicile Sfintilor Apostoli? Nu uita ca de la Sfintii Apostoli am primit invatatura " va indemn sa luptati pentru credinta data sfintilor o data pentru totdeauna". Ce ne facem cu adaugirile aparute de-a lungul a 2000 de ani de istorie? |
|
|||
|
|||
![]() Citat:
|
|
|||
|
|||
![]() Citat:
"Va sa vie cu slava sa judece vii si mortii.... astept invierea mortilor si viata veacului ce va sa vie" - suna ca un mesaj adventist. Eu cred ca adevaratii credinciosi sunt si "ortodocsi" si "adventisti". |
|
|||
|
|||
![]()
Va pot raspunde la intrebare daca-mi spuneti ce inseamna "Sfanta Traditie" sau ce cuprinde aceasta (in acceptiunea dvs.)?
|
|
|||
|
|||
![]() Citat:
...cum suna Crezul adeventist?...asta numai daca nu incepe o noua furtuna; daca tu crezi ca iara ajungem la dezbinare, mai bine lasa, nu merita sa-mi satisfac curiozitatea... |
|
||||
|
||||
![]() Citat:
![]() Intreb din nou, respecti absolut toate religiile/confesiunile/denominatiunile Crestine care cred in Sfanta Scriptura, sau pe restul le contesti si numai in cultul tau crezi ca este cel Adevarat si autentic??????? Atat vreau sa stiu, pentru ca toti credem in Biblie...insa Biserica Ortodoxa crede in egala masura si in Sfanta Traditie*, ceea ce ofera o imagine completa si Adevarata Crestinismului...altfel nu putem fi indusi in eroare de diverse inventii ale unor oameni asupra carora planeaza multe semne de intrebare si care nu pot fi luati in considerare!!!!! ![]() * Sfanta Traditie: "...că sunt si alte multe lucruri pe care le-a facut Iisus si care, daca s-ar fi scris cu de-amânuntul, cred ca lumea aceasta n-ar cuprinde cărtile ce s-ar fi scris. Amin" (loan 21, 25). „Asadar, fratilor, stati neclintiti si tineti predaniile pe care le-ati invatat fie prin cuvant, fie prin epistola noastra” (II Tes. 2, 15) "Multe având a va scrie, n-am voit sa le scriu pe hârtie si cu cerneală, ci nadajduiesc să vin la voi si sa vorbesc gura către gura, ca bucuria noastră sa fie deplină "(II Ioan 1, 12) Chiar asa, ce ne facem cu adaugirile facute dupa 2000 de ani de istorie????? Noi cu siguranta nu am aparut dupa 2000 de ani si suntem aceiasi Crestini Ortodocsi chiar de 2000 de ani ![]() Deci, cum comentezi aceste versete Din Sfanta Scriptura si cum sunt respectate cele propovaduite prin viu grai de fondatorii sectelor: Joanna, White, Miller, Smith si de ce fiecare in contradictie cu celalalt, dar fiecare in parte pretinzand acelasi lucru? |
|
|||
|
|||
![]()
Nu eu am folosit cuvintele, asa ca explica ce este "Sfanta Traditie" pentru tine si de ce sta in glilimele.
|
|
||||
|
||||
![]() Citat:
![]() "Sfânta Traditie sau Sfânta Predanie este învătătura dată de Dumnezeu prin viu grai Bisericii, din care o parte s-a fixat în scris, mai târziu." |
|
||||
|
||||
![]() Citat:
![]() |
![]() |
|
![]() |
||||
Subiect | Subiect început de | Forum | Răspunsuri | Ultimele Postari |
Noi avem nou martir | mihaiB | Stiri, actualitati, anunturi | 9 | 07.11.2012 19:51:45 |
BOR, rabinii si cooperarea pentru "binele comun" | Decebal | Biserica Ortodoxa Romana | 4 | 10.09.2012 21:07:28 |
Ce au miscarea legionara si musulmanismul in comun? | mihailt | Generalitati | 14 | 02.11.2010 21:35:34 |
Avem Patriarh | danyel | Stiri, actualitati, anunturi | 34 | 11.02.2009 22:03:42 |
|