Forum Crestin Ortodox Crestin Ortodox

Du-te înapoi   Forum Crestin Ortodox > Biserica Ortodoxa si alte religii > Secte si culte
Subiect închis

Thread Tools Moduri de afișare
Vechi 02.12.2009, 20:06:56
drumetul
Guest

Implicit

Citat:
În prealabil postat de elizabeta Vezi mesajul
Eh, daca avem atata in comun, atunci poate ca mai exista o speranta...eu citisem tot felul de lucruri inspaimantatoare, cum ca adventistii nu cred in inviere...
...cum suna Crezul adeventist?...asta numai daca nu incepe o noua furtuna; daca tu crezi ca iara ajungem la dezbinare, mai bine lasa, nu merita sa-mi satisfac curiozitatea...
Nu stiu sa existe un "crez adventist", conceput in forma celui ortodox. Adventistii au 28 de puncte de credinta biblica. Daca vrei sa le cunosti, nu e greu sa le gasesti (sunt destule site-uri adventiste care le prezinta).

Nu stiu daca am voie sa postez un link de pe un site adventist, pe acest forum.

P.S. Credinta in revenirea Mantuitorului si Inviere se afla la baza sperantei advente.
Vechi 02.12.2009, 20:10:51
elizabeta elizabeta is offline
Senior Member

Data înregistrării: 09.11.2009
Locație: Bucuresti
Implicit

Citat:
În prealabil postat de drumetul Vezi mesajul
Nu stiu sa existe un "crez adventist", conceput in forma celui ortodox. Adventistii au 28 de puncte de credinta biblica. Daca vrei sa le cunosti, nu e greu sa le gasesti (sunt destule site-uri adventiste care le prezinta).

P.S. Credinta in revenirea Mantuitorului si Inviere se afla la baza sperantei advente.
De linkuri nu stiu si, sa-ti spun sincer de tot, nu cred ca as avea rabdare sa citesc...sa nu te superi; ideea era o sinteza, asemananri, deosebiri, chiar si subtile...
PS la P.S.: Inseamna ca era gresit ce s-a postat la un moment dat intr-o alta sectiune.
Vechi 02.12.2009, 20:24:40
AndruscaCIM's Avatar
AndruscaCIM AndruscaCIM is offline
Senior Member

Data înregistrării: 16.08.2009
Locație: Germania
Religia: Ortodox
Implicit

Citat:

De ce aveti alte puncte de Credinta, si de ce nu respectati Credinta Adevarata si Invatatura de Credinta cristalizata la cele 7 Sinoade Ecumenice???

Miller si White au fost cumva mai presus decat Sfintii Parinti prin ceva anume????

De ce v-ati creat alta Traditie si nu o respectati pe cea Adevarata?

Cum a ajuns Miller sa isi imagineze ca a 2 a venire a Mantuitorului va avea lor in 1843????

De ce s-au facut si s-au tot facut preconizari de acest gen in randul acestei secte si cine si ce a condus spre aceasta erezie constant, inca de la infiintarea Adventismului???

De ce se crede in continuare aceasta erezie care s-a dovedit de altfel ca este una extrem de mare in repetate randuri, cand se stie faptul ca... " Iar de ziua și de ceasul acela nimeni nu știe, nici îngerii din ceruri, nici Fiul, ci numai Tatăl. Și precum a fost în zilele lui Noe, așa va fi și venirea Fiului Omului; căci precum în zilele acelea dinainte de potop oamenii mâncau și beau, se însurau și se măritau… și n-au știut până ce a venit potopul și i-a luat pe toți, la fel va fi și venirea Fiului Omului… Privegheați, deci, că nu știți în care zi vine Domnul vostru. Însă aceea să cunoașteți că, de-ar ști stăpânul casei la ce strajă din noapte vine furul, ar priveghea și n-ar lăsa să i se spargă casa. De aceea și voi fiți gata, că în ceasul în care nu gândiți, Fiul Omului va veni (Matei 24, 36–44, și v. 45–51).
Vechi 02.12.2009, 20:35:52
glykys's Avatar
glykys glykys is offline
Senior Member

Data înregistrării: 13.08.2009
Locație: Bucuresti
Implicit

Eu ma mai uit cu cate un ochi si pe topicuri de acest fel si ma minunez cate nazbatii sunt unii in stare sa inventeze, dar cand o vad pe Andrusca asa de energica impotriva morilor de vant, ripostand cu tarie si cu credinta noastra neschimbata, imi creste inima! Bravo, Andrusca!
Vechi 02.12.2009, 20:49:12
drumetul
Guest

Implicit

Citat:
În prealabil postat de dani2004 Vezi mesajul
Nu eu am folosit cuvintele, asa ca explica ce este "Sfanta Traditie" pentru tine si de ce sta in glilimele.
Pentru mine "traditia" este aceea la care se referea Domnul Iisus Hristos (vezi Marcu 7); adica adaugiri si invataturi omenesti, la cele lasate de Dumnezeu.

A nu se intelege ca am ceva impotriva unor obiceiuri care nu intra in contradictie cu Sfanta Scriptura (ex: modul cum se ia Sfanta Impartasanie). Sau, ca am ceva impotriva invataturilor transmise prin viu grai (cu conditia ca nici acestea sa nu intre in conflict cu invataturile Sfintei Scripturi).
Vechi 02.12.2009, 21:07:45
drumetul
Guest

Implicit

Citat:
În prealabil postat de AndruscaCIM Vezi mesajul
De ce aveti alte puncte de Credinta, si de ce nu respectati Credinta Adevarata si Invatatura de Credinta cristalizata la cele 7 Sinoade Ecumenice???
Credinta adevarata se cristalizeaza pe baza invataturilor din Cuvantul lui Dumnezeu. Hotararile sinodale sunt contestate chiar si de voi; unele sinoade au fost considerate eretice.

Citat:
Miller si White au fost cumva mai presus decat Sfintii Parinti prin ceva anume????
Ce ma tot intrebi de Miller. Nu a fost adventist de ziua a saptea niciodata.

Cat despre Ellene White... este un om la fel ca si Sfintii Parinti. A spus lucruri bune. A facut si greseli. Baza credintei adventiste este Sfanta Scriptura, nu Ellene White.

Cat despre Sfintii Parinti... nu este frumos ca va folositi de ei si ii bagati la inaintare cand nu aveti argumente biblice. Chiar si voi sustineti ca Sfinti Parinti au gresit in unele invataturi ale lor. Intr-un fel, faceti selectie din invataturile Sfintilor Parinti si luati numai ce va convine.

Citat:
De ce v-ati creat alta Traditie si nu o respectati pe cea Adevarata?
Care alta traditie? In afara de niste obiceiuri organizatorice (la care se poate renunta usor) biserica adventista nu are traditii. Doar aprofundarea Cuvantului lui Dumnezeu a devenit o "traditie" la care nu putem renunta.

P.S. Poate or fi si alt fel de obiceiuri care au prin in biserica adventista, dar nu ne laudam cu ele. Putem spune ca nu avem "Sfanta Traditie".

Citat:
Cum a ajuns Miller sa isi imagineze ca a 2 a venire a Mantuitorului va avea lor in 1843????
Interpretand gresit niste profetii.

Citat:
De ce s-au facut si s-au tot facut preconizari de acest gen in randul acestei secte si cine si ce a condus spre aceasta erezie constant, inca de la infiintarea Adventismului???

De ce se crede in continuare aceasta erezie care s-a dovedit de altfel ca este una extrem de mare in repetate randuri, cand se stie faptul ca... " [b]Iar de ziua și de ceasul acela nimeni nu știe, nici îngerii din ceruri, nici Fiul, ci numai Tatăl.
Asta este un neadevar care se tot pune in carca bisericii adventiste. Adventistii de ziua a saptea cunosc bine invataturile Sfintei Scripturi si stiu ca a preconiza o data a revenirii Mantuitorului este o mare greseala (pe care a facut-o Miller in 1843 si 1844).

Adventistii sunt asteptatori ai revenirii Domnului Iisus Hristos (la fel ca Sfantul Apostol Pavel) dar nu au facut nici o datare a acestei reveniri.

Incercati sa fiti de partea adevarului.
Vechi 02.12.2009, 21:10:28
Danut7 Danut7 is offline
Banned

Data înregistrării: 30.07.2009
Implicit

Citat:
Pentru mine "traditia" este aceea la care se referea Domnul Iisus Hristos (vezi Marcu 7); adica adaugiri si invataturi omenesti, la cele lasate de Dumnezeu.

A nu se intelege ca am ceva impotriva unor obiceiuri care nu intra in contradictie cu Sfanta Scriptura (ex: modul cum se ia Sfanta Impartasanie). Sau, ca am ceva impotriva invataturilor transmise prin viu grai (cu conditia ca nici acestea sa nu intre in conflict cu invataturile Sfintei Scripturi).
Scopul si durata minunatei dvs vizite?
Vechi 02.12.2009, 21:10:45
AndruscaCIM's Avatar
Senior Member

Implicit

Citat:

Pentru tine? E vorba de Sfanta Traditie, si nu de opinia ta!!!!

Si totusi cum comentezi versetele de mai jos...unde si care sunt invataturile primite prin viu grai de care se vorbeste in Sfanta Scriptura si cum sunt ele respectate sau au fost vreodata de catre cei care v-au dus pe cai ratacite ( Miller, White, Smith, Joanna..& Co?

Citat:

* Sfanta Traditie:

"...că sunt si alte multe lucruri pe care le-a facut Iisus si care, daca s-ar fi scris cu de-amânuntul, cred ca lumea aceasta n-ar cuprinde cărtile ce s-ar fi scris. Amin" (loan 21, 25).

„Asadar, fratilor, stati neclintiti si tineti predaniile pe care le-ati invatat fie prin cuvant, fie prin epistola noastra” (II Tes. 2, 15)

"Multe având a va scrie, n-am voit sa le scriu pe hârtie si cu cerneală, ci nadajduiesc să vin la voi si sa vorbesc gura către gura, ca bucuria noastră sa fie deplină "(II Ioan 1, 12)
Vechi 02.12.2009, 21:25:49
drumetul
Guest

Implicit

Citat:

Si totusi cum comentezi versetele de mai jos...:

?Asadar, fratilor, stati neclintiti si tineti predaniile pe care le-ati invatat fie prin cuvant, fie prin epistola noastra? (II Tes. 2, 15)
"Stati neclintiti si tineti predanile pe care le-ati invatat fie prin cuvant fie prin epistola noastra"

Se vorbeste de invataturi care au fost date de pe vremea Sfintilor Apostoli. Nu se spune nimic despre invataturi care vor fi adaugate de-a lungul timpului. Dimpotriva, Sfintii Apostoli ne-au invatat sa pastram invatatura lor.

Se vede, din versetul postat, ca sunt doua categorii de invataturi:
- primite prin viu grai de la Sfintii Apostoli;
- primite prin epistolele Sfintilor Apostoli.
Eu nu mai am privilegiul sa primesc invataturile prin viu grai. Dar, ma bucur de invaturile Sfintilor Apostoli, primite prin epistolelel lor.

Mai aveti si altfel de invataturi? Unde se incadreaza cele adaugate de-a lungul anilor?
Vechi 02.12.2009, 21:36:48
AndruscaCIM's Avatar
Senior Member

Implicit

Citat:
Credinta adevarata se cristalizeaza pe baza invataturilor din Cuvantul lui Dumnezeu. Hotararile sinodale sunt contestate chiar si de voi; unele sinoade au fost considerate eretice.
Ce s-a discutat la Sinoadele Ecumenice, ce erezii s-au combatut, care au fost participantii????...ca tare am impresia ca te tii de glume pe aici, dar nu cunosti subiectul
Citat:
Ce ma tot intrebi de Miller. Nu a fost adventist de ziua a saptea niciodata.
A fost fondatorul Adventismului....de ce negi? Te deranjeaza?
Citat:
Cat despre Ellene White... este un om la fel ca si Sfintii Parinti. A spus lucruri bune. A facut si greseli. Baza credintei adventiste este Sfanta Scriptura, nu Ellene White.
La fel cu Sfintii Parinti???? Ce statut avea ea in societate, ce religie avea, cat de induhovnicita era, de ce a gresit prezicerile legate de a 2 a venire a Mantuitorului, cine era ea pana la acele " scrieri" si profetii, cine a devenit dupa cele scrise, cat de mult a plagiat si de ce nu a recunoscut acest lucru...si cat de grav bolnava era?
Citat:
Cat despre Sfintii Parinti... nu este frumos ca va folositi de ei si ii bagati la inaintare cand nu aveti argumente biblice. Chiar si voi sustineti ca Sfinti Parinti au gresit in unele invataturi ale lor. Intr-un fel, faceti selectie din invataturile Sfintilor Parinti si luati numai ce va convine.
Nu este "frumos sa ne folosim de ei" ?????...adica tu poti sa crezi in White si sa nu crezi in Sfintii Parinti? De ce nu crezi in Sfintii Parinti si ce anume simti atunci cand se pomeneste de ei? Ai citit ce au scris ei i respecti cele scrise de ei...la fel cum ai citit si cartile scrise de White?
Citat:
Care alta traditie? In afara de niste obiceiuri organizatorice (la care se poate renunta usor) biserica adventista nu are traditii. Doar aprofundarea Cuvantului lui Dumnezeu a devenit o "traditie" la care nu putem renunta.

P.S. Poate or fi si alt fel de obiceiuri care au prin in biserica adventista, dar nu ne laudam cu ele. Putem spune ca nu avem "Sfanta Traditie".
Deci alta Traditie decat Sfanta Traditie, si de ce nu crezi in Sfanta Traditie, ce anume te impiedica si ce anume ai de obiectat?
Cum explici alte obiceiuri aparute in biserica adventista, cand ei critica aspru " obiceiuri" aparute in Biserica Adevarata???
Citat:
Interpretand gresit niste profetii.
Daca a fost eretic, de ce s-a separat de o alta Biserica, afirmand ca l-a ajutat Dumnezeu sa interpreteze acele versete din Cartea lui Daniel....de ce a fost urmat si cum de nu au fost apti acei oameni sa isi dea seama ca e un eretic si atat? White din nou a inventat profetii si a spus ca le-a interpretat gresit ca si cum ar si fi primit...de ce a facut acest lucru si tu de ce crezi acum in ea???

De ce te numesti adventist si mergi pe urmele acestor fondatori, cand nimeni nu cunoaste a 2 a venire a Mantuitorului si trebuie sa avem cu totii grija de starea noastra duhovniceasca, si la fel este exclus sa inventam sau pretinde ca primim "profetii sau revelatii" si sa ne separam de Biserica cea Adevarata???
Citat:
Asta este un neadevar care se tot pune in carca bisericii adventiste. Adventistii de ziua a saptea cunosc bine invataturile Sfintei Scripturi si stiu ca a preconiza o data a revenirii Mantuitorului este o mare greseala (pe care a facut-o Miller in 1843 si 1844).
Esti sigur de faptul ca ar cunoaste atat de bine invataturile Sfintei Scripturi de moment ce au incercat sa prezica de mai multe ori ( deci nu o data), de ce afirmi ca nu este asa? De ce spui neadevaruri???
Citat:
Adventistii sunt asteptatori ai revenirii Domnului Iisus Hristos (la fel ca Sfantul Apostol Pavel) dar nu au facut nici o datare a acestei reveniri.
Numai Adventistii , poate vrei sa spui ca incearca sa pretinda ca o si cunosc mai bine decat ceilalti crestini...ca doar de aia s-au separat!!!!
Citat:
Incercati sa fiti de partea adevarului.
Un indemn pentru ceilalti sectari care afirma ca ei cunosc de fapt Adevarul si sunt binecuvantati de Duhul Sfant in masa in timp ce voi va incurcati in "revelatii" de la Satana????

Doamne ajuta!
Subiect închis

Subiecte asemănătoare
Subiect Subiect început de Forum Răspunsuri Ultimele Postari
Noi avem nou martir mihaiB Stiri, actualitati, anunturi 9 07.11.2012 19:51:45
BOR, rabinii si cooperarea pentru "binele comun" Decebal Biserica Ortodoxa Romana 4 10.09.2012 21:07:28
Ce au miscarea legionara si musulmanismul in comun? mihailt Generalitati 14 02.11.2010 21:35:34
Avem Patriarh danyel Stiri, actualitati, anunturi 34 11.02.2009 22:03:42