![]() |
![]() |
|
|
|
|||
|
|||
![]()
Domnul a spus ca mai are si alte oi in alte staule.Tu de unde stii ca esti oaie? Pentru ca au trait altii crestinismul inaintea ta si au facut istorie?
Biblia spune ca suntem oi si nici un om nu o poate contrazice. Sac !
"Iar mie, să nu-mi fie a mă lăuda, decât numai în crucea Domnului nostru Iisus Hristos, prin care lumea este răstignită pentru mine, și eu pentru lume!" Gal 6:14 |
|
||||
|
||||
![]()
Doriana, nu cred ca se legitimeaza vreun ortodox prin trairile celor de dinaintea lui, pentru ca daca nu are lucrarea sa, degeaba au trait altii. Insa modul de a trai intru Christos, Sfintele Taine in care este prezent Christos, trupul si sangele Lui (de care nu am voie sa ma apropii deocamdata, asa ca vezi de ce nu-mi prea vine sa rad de altii :)) sunt ale BO, care a ramas neschimbata inca din vremea primilor crestini. Indiferent de uscaturile de pe forum, din care cea dintai sunt eu, vorba aia, sau de aiurea, continuitatea BO a ramas intru Christos _neschimbata_. Ar trebui sa fim o turma unitara dar din pacate nu suntem.
|
|
|||
|
|||
![]()
Eu cred ca suntem o turma, lareine. Dumnezeu nu vede ortodocsi si sectari, ci crestini sau nu, pocaiti sau razvratiti, mantuiti sau osanditi. Separarea o facem noi, de prea multa dragoste ce avem unii fata de altii. In loc sa raspandim lumina promovam luptele fratricide. Si asta nu-i place lui Dumnezeu.
![]() Andrusca, daca nu crezi tu nu inseamna ca nu e...
"Iar mie, să nu-mi fie a mă lăuda, decât numai în crucea Domnului nostru Iisus Hristos, prin care lumea este răstignită pentru mine, și eu pentru lume!" Gal 6:14 |
|
||||
|
||||
![]()
Doriana, daca toti suntem crestini si turma lui Christos, de ce a mai fost nevoie sa te botezi inca o data? :) Daca e vorba de a te pocai de pacate, asta o puteai face si in sanul BO, unde se pune foarte mult accent tocmai pe asta, pe pocainta.
Si daca Iisus Christos este pastorul nostru al tuturor, si al ortodocsilor, si al penticostalilor, de ce se spun unii ca l-au gasit pe Christos cand s-au alaturat altor culte, daca el era cu noi toti inca de la inceput? |
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Nu stiu cum as putea explica sa pot fi inteleasa, dar, pe scurt, intalnirea mea cu Dumnezeu s-a petrecut intr-o biserica penticostala. De aceea am ramas aici. Altii L-au intalnit in alta parte. Exista un moment in viata fiecaruia cand se intalneste cu Dumnezeu si constientizeaza asta. Nu te nasti cunoscandu-L. M-am botezat pentru ca am inteles ca trebuie sa fac un legamant cu El. Am vrut sa-l fac constient si sa spun cu gura mea ca doresc sa-L urmez, de buna voie si nesilita de nimeni. Danut, nu cred ca esti sincer. Vorbele mari nu pot ascunde ceea ce esti.
"Iar mie, să nu-mi fie a mă lăuda, decât numai în crucea Domnului nostru Iisus Hristos, prin care lumea este răstignită pentru mine, și eu pentru lume!" Gal 6:14 Last edited by Doriana; 03.12.2009 at 16:59:55. |
|
||||
|
||||
![]()
Doriana, daca tu consideri ca Dumnezeu este Acelasi atat in bisericile noastre cat si ale voastre, poate vei avea curiozitatea si rabdarea sa citesti cartea unui parinte si filosof care mie imi este foarte drag, si daca arunci o privire aici http://ro.wikipedia.org/wiki/Seraphim_Rose vei vedea de ce, pentru ca are o biografie foarte interesanta si este unul dintre cei care a cautat mult timp pana a gasit.
Cartea despre care vorbesc se numeste "Ortodoxia Si Religia Viitorului" si din punctul meu de vedere, ar trebui sa fie o lectura de capatai atat pentru ortodocsi cat si pentru celelalte denominatiuni crestine si pentru "pagani", mai ales in secolul nostru, pentru ca toti avem cate ceva de invatat din ea. Citat:
Last edited by lareine; 03.12.2009 at 17:12:16. |
|
||||
|
||||
![]() Citat:
Nu toti Il urmam contient, din proprie initiativa, de buna voie si nesiliti de nimeni.???? Citat:
![]() |
|
|||
|
|||
![]() Citat:
In schimb la penticostali intilnesti mare fratie, acest cult devenind un fel de club social in care toti se simt frati unii cu altii si in care toti cred la fel, chestiuni extrem de convenabile si comode. Spui ca acolo L-ai intilnit pe Hristos?!! Numai daca-ti spunea, "ce cauti aici fata mea"?!! mormonii au intilnit pe Hristos in adunarile lor mormone, iehovistii in adunarile lor iehoviste, simbatarii la simbatari, etc., etc., nu-i asa?!! Toti np impartiti in sute de denom. np cu invataturi si practica de inchinare diferite intre ei, toti afirma ca L-au intilnit (in denominatia lor np) pe Hristos! Ai ramas la penticostali pentru ca acolo te-ai simtit tu bine si cineva ti-a luat povara unor suferinte. Pentru o vreme, cel putin. Pina la scadenta. Citat:
Altfel, poti spune ce vrei cui vrei ca tot aia este. |
|
|||
|
|||
![]()
Nu pot să nu remarc că acest criteriu, cam exclude Biserica Ortodoxă din ecuație. Oricâte diferențe ați găsi între penticostali și adventiști (ba chiar și restul neoprotestanților), în această privință ne încadrăm în ecuația Scripturii.
|
|
||||
|
||||
![]() Citat:
![]() |
![]() |
|
![]() |
||||
Subiect | Subiect început de | Forum | Răspunsuri | Ultimele Postari |
Atitudinea ortodoxa fata de oamenii de alte culte religioase | PetruD | Morala Crestina | 947 | 03.02.2013 10:31:35 |
Care este rostul pe pamant a celor necasatoriti si a celor fara copii? | sophia | Nunta | 52 | 18.10.2010 12:02:02 |
Din famila mea multi au trecut la adventisti si la alte secte | beliver | Secte si culte | 145 | 30.04.2010 18:06:16 |
O cantare ciudata, exsultet de ce se canta in BC si in alte "culte crestine" la Pasti | mihailt | Generalitati | 8 | 17.04.2010 02:20:05 |
|