![]() |
![]() |
|
|
|
|||
|
|||
![]()
[quote=AndruscaCIM;187692]Ba nu ajungi decat tu la principiul ala, pentru asa esti invatat! Ar trebui sa ajungem si la Sfanta Traditie...stii tu, ca aveti si voi o traditie pe care o respectati, din cauza lui White!!!
![]() Există și tradiții bune, n-or fi toate de lepădat.:) Și Hristos avea o tradiție: "Și a venit în Nazaret, unde fusese crescut, și, după obiceiul Său, a intrat în ziua sâmbetei în sinagogă și S-a sculat să citească." (Luca 4,16) Cum ați ajuns voi la tradiția duminicii nu înțeleg (mă fac doar demonstrativ că nu înțeleg)... De ce nu ați preluat această tradiție de la Hristos? Or fi fost taine aceste amănunte ale apostolului iubit de nu le-a destăinuit pe hârtie... și uite așa au ajuns sacramentele Taine în Biserica Ortodoxă... |
|
||||
|
||||
![]() Citat:
Invierea lui Hristos vazand sa ne inchinam Sfantului Domn Iisus, Unuia Celui fara de pacat. Crucii Tale ne inchinam Hristoase si Sfanta Invierea Ta o laudam si o marim, ca Tu esti Dumnezeul nostru, afara de Tine pe altul nu stim, numele Tau numim. Veniti toti credinciosii sa ne inchinam Sfintei Invierii lui Hristos; ca iata a venit prin Cruce bucurie la toata lumea. Totdeauna binecuvantand pe Domnul, laudam Invierea Lui, ca rastignire rabdand pentru noi, cu moartea pe moarte a calcat. |
|
||||
|
||||
![]() Citat:
Pai uite ca prin sola scriptura au ajuns sa fie nu stiu cate secte si bisericute, pentru ca fiecare a interpretat cum a vrut. Citat:
Citat:
pentru ca este foarte raspandita. crezi ca daca preotul le spune oamenilor, ei se schimba? spune-i tu lu tata floarea ca nu se da gaina pe sub sicriu si o sa vedem daca rezolvi ceva.
Invierea lui Hristos vazand sa ne inchinam Sfantului Domn Iisus, Unuia Celui fara de pacat. Crucii Tale ne inchinam Hristoase si Sfanta Invierea Ta o laudam si o marim, ca Tu esti Dumnezeul nostru, afara de Tine pe altul nu stim, numele Tau numim. Veniti toti credinciosii sa ne inchinam Sfintei Invierii lui Hristos; ca iata a venit prin Cruce bucurie la toata lumea. Totdeauna binecuvantand pe Domnul, laudam Invierea Lui, ca rastignire rabdand pentru noi, cu moartea pe moarte a calcat. |
|
||||
|
||||
![]() Citat:
Citat:
Citat:
Citat:
2. "Și boteza și Ioan în Enom, aproape de Salim, că erau acolo ape multe și veneau și se botezau."(Ioan 3,23) În apă puțină nu se putea efectua botezul. 3. "Deci ne-am îngropat cu El, în moarte, prin botez, pentru ca, precum Hristos a înviat din morți, prin slava Tatălui, așa să umblăm și noi întru înnoirea vieții;" (Romani 6,4) Ai văzut vreun mort să fie îngropat parțial, cu capul sau mâinile afară? 4. În originalul grecesc, verbul baptizein înseamnă a scufunda. Deci botezul se efectuează prin scufundare... Eu știam că ortodocșii nu au probleme legate de acest aspect al botezului. Păi vezi ce înseamnă autoritatea Scripturii (Sola Scriptura). La noi dacă pastorul spune că nu e biblic, noi verificăm acasă în Scriptură, și dacă e așa, părăsim obiceiul prost. Dacă cineva persistă în greșeală, poate ajunge până la a fi exclus din Biserică. Nu ne putem permite să amestecăm religia cu practici păgâne ori vrăjitorești. |
|
||||
|
||||
![]()
[quote=tricesimusquintus;187602]
Citat:
![]() hihihihi..parintii deobicei nu te preseaza, de iubita nu stiu, dar np sigur te preseaza, unii sunt ca raia. sunt ferm convinsa ca ai citit biblia si nu Sfanta Scriptura ![]() ![]() ![]()
|
|||
|
|||
![]() Citat:
[quote=anaana71;187879] Citat:
[quote=anaana71;187879] Citat:
Iată un lucru pe care într-adevăr n-ai de unde să-l ști. Doar Dumnezeu cunoaște ce e în mintea omului. |
|
||||
|
||||
![]()
[quote=tricesimusquintus;188055]Firma de la intrare nu garantează că înăuntru vei găsi "adevărata credință", ști vorba aceea "afară vopsit gardul..." Este chiar o biserică ce se autodenumește ”Adevărata Biserică a lui Dumnezeu”.
[quote=anaana71;187879] Care e diferența? Citat:
![]() ortodocsii spun Sfanta Scriptura si sectantii biblie, a fost doar un joc de cuvinte ![]()
|
||||
|
||||
![]() Citat:
![]() |
|
||||
|
||||
![]() Citat:
![]() ![]()
|
||||
|
||||
![]() Citat:
![]() + Ca nu poate raspunde multor intrebari legate de secta sa, de Crestinismul Adevarat, de Sfanta Traditie, si nici comenta multe versete din Noul Testament care vin in totala contradictie cu tot ce a instituit White...toate acestea denotand faptul ca traieste o minciuna. |
![]() |
|
![]() |
||||
Subiect | Subiect început de | Forum | Răspunsuri | Ultimele Postari |
Atitudinea ortodoxa fata de oamenii de alte culte religioase | PetruD | Morala Crestina | 947 | 03.02.2013 10:31:35 |
Care este rostul pe pamant a celor necasatoriti si a celor fara copii? | sophia | Nunta | 52 | 18.10.2010 12:02:02 |
Din famila mea multi au trecut la adventisti si la alte secte | beliver | Secte si culte | 145 | 30.04.2010 18:06:16 |
O cantare ciudata, exsultet de ce se canta in BC si in alte "culte crestine" la Pasti | mihailt | Generalitati | 8 | 17.04.2010 02:20:05 |
|