Forum Crestin Ortodox Crestin Ortodox

Du-te înapoi   Forum Crestin Ortodox > Biserica Ortodoxa si alte religii > Secte si culte
Subiect închis

Thread Tools Moduri de afișare
Vechi 03.12.2009, 17:54:03
tricesimusquintus tricesimusquintus is offline
Banned

Data înregistrării: 09.05.2009
Religia: Alta confesiune
Implicit

Citat:
În prealabil postat de AndruscaCIM Vezi mesajul
Eu de exemplu nu am cum sa vorbesc despre Biblie cu ei, si sa ascult interpretarea lui White...pentru ca ei respecta acum Sabatul datorita ei, sunt vegani datorita ei, sunt obligati sa creada in darurile primite de la Dumnezeu si in ea ca profet ( este unul dintre punctele lor de credinta ) ea le-a gasit argumente, ea i-a tot inoculat si i-a adus in halul asta...deci ei nu pot vorbi despre Biblie cum trebuie.
Aici greșești fundamental. Sabatul nu este o descoperire a lui White, sabatul a fost respectat de către unii creștini și înainte, iar dacă mergem mai adânc în istorie, Hristos și apostolii u păzit numai sabatul, exclus duminica. În ce privește vegetarianismul, Adam și Eva erau vegetarieni, nu este o născocire a Ellenei White. Ea a arătat doar avantajele unei asemenea diete, iar medicina modernă ajuns să-i dea dreptate după 150 de ani!
Vechi 03.12.2009, 18:00:04
tricesimusquintus tricesimusquintus is offline
Banned

Data înregistrării: 09.05.2009
Religia: Alta confesiune
Implicit

Citat:
...ba chiar unii afirma ca White este la fel cu Sfintii Parinti ( pe care ei nici nu ii citesc si nu ii respecta)!
Cred că ești doar confuză (precum îți arată zâmbiliciul) și nu mincinoasă. Arată-mi unde au afirmat adventiștii că White este la fel cu Sfinții Părinți. De câte ori nu am afirmat că noi ne luăm după Scriptură, nu după White (precum vă luați voi după Părinți).

Citat:
Mie imi este greu sa vad cum toti cred si afirma ca citesc Sfanta Scriptura dupa Principiul Sola Scriptura si te si provoaca la discutii, insa daca ar fi aici prezenti reprezentanti a catorva secte...fiecare ar expune un punct de vedere diferit asupra Bibliei, de asemenea puncte de credinta diferite si chiar au satisfactia asta, si nu imi pot da seama cum se simt, ce simt...si ce pot gandi intr-un asemenea moment trist!
Am mai scris o dată, mă repet: cultele neoprotestante se aseamănă foarte mult în ce se diferențiază de ortodoxie, iar aceste diferențe sunt chiar cu privire la Scriptură. Ar trebui să vă dea mai mult de gândit acest fapt...
Vechi 03.12.2009, 18:06:55
Danut7 Danut7 is offline
Banned

Data înregistrării: 30.07.2009
Religia: Ortodox
Implicit

Citat:
În prealabil postat de tricesimusquintus Vezi mesajul
Aici greșești fundamental. Sabatul nu este o descoperire a lui White, sabatul a fost respectat de către unii creștini și înainte, iar dacă mergem mai adânc în istorie, Hristos și apostolii u păzit numai sabatul, exclus duminica. În ce privește vegetarianismul, Adam și Eva erau vegetarieni, nu este o născocire a Ellenei White. Ea a arătat doar avantajele unei asemenea diete, iar medicina modernă ajuns să-i dea dreptate după 150 de ani!
Din pacate toate atestarile arata ca inca de la inceputul crestinismului, crestinii au tinut duminica.White a abdicat la sambata prin intermediul unei "revelatii" primite, ca multele din acele viziuni profetice ale dansei , care pana la urma s-au dovedit a fi false.
Vechi 03.12.2009, 18:08:59
AndruscaCIM's Avatar
AndruscaCIM AndruscaCIM is offline
Senior Member

Data înregistrării: 16.08.2009
Locație: Germania
Implicit

Citat:
Cine l-a descoperit atunci si cand?

Care sunt crestinii care au cinstit Sabatul dupa Inaltarea Mantuitorului????

Care este istoria Sabatului in Crestinism, vreau sa aflu!!!!
Vechi 03.12.2009, 18:09:36
AndruscaCIM's Avatar
Senior Member

Implicit

Citat:
În prealabil postat de Danut7 Vezi mesajul
Din pacate toate atestarile arata ca inca de la inceputul crestinismului, crestinii au tinut duminica.White a abdicat la sambata prin intermediul unei "revelatii" primite, ca multele din acele viziuni profetice ale dansei , care pana la urma s-au dovedit a fi false.
Foarte adevarat!
Vechi 03.12.2009, 18:14:43
macsim
Guest

Implicit

Citat:
Exact, din nou mandrie si ipocrizie...si ba spun ca sunt rataciti si vor sa afle Adevarul, ba ca nu cred in niciun cult dar fac prozelitism exact in numele unuia, ba nu spun ce religie au pentru ca le este rusine...dar prozelitism oricum trebuie sa faca, sa il supere pe pastor ?????

Dar mai este si varianta asta, e posibil sa nu constientizeze ca Dumnezeu le indruma pasii spre Credinta cea Adevarata, unul dintre pasi fiind inregistrarea pe acest forum...
II multumesc lui Ovidiu-S si lui Danut7 pentru ca mi-au luat in serios intrebarea si mi-au raspuns. Cautam sincer raspunsul la intrebare.

Eu am nimerit pe acest forum nu pentru a baga zazanie si nici pentru a ma da desteapta si nici pentru a face prozelitism. Motivul intrarii mele este postat pe forum la "DIVERSE - Alcoolismul - exista speranta!". Doar ca am inceput sa ma plimb putin intre timp, si m-am intristat vazand atata furie si atatea invective, si de o parte si de alta.

M-am departat de biserica ortodoxa pentru simplul motiv ca nimeni dintre cei care erau in preajma mea nu m-au convins ca asta este calea. Nici prin ce spuneau, nici prin faptele lor. Nici preotii pe la care am trecut nu mi-au deschis ochii, si eram in perioada mea de cautare de Dumnezeu. Lucruri precum "crede si nu cerceta" sau "fa ce zice popa si nu ce face popa..." si altele, auzite pe atunci, mi-au indrumat pasii spre alte locuri.

Biserica la care merg este o biserica carismatica, si nu mi-e rusine sa spun asta. Acolo nu am fost invatata ca sunt mai crestina decat altii, si in nici un caz mai crestina decat ortodocsii. Acolo sunt invatata ca umblarea mea cu Dumnezeu este cea mai importanta, si supunerea fata de El trebuie sa fie atitudinea mea permanenta, pentru ca Duhul Sfant sa dea roada in viata mea. Cred ca indiferent de denominatii, roada Duhului este aceeasi si recunosti dupa ea omul care umbla cu Dumnezeu. Sunt misionari neoprotestanti care mor si astazi in tari musulmane, propovaduind Cuvantul. Trebuie ca ei cred cu putere in Isus Cristos de vreme ce isi risca vietile la acest mod. Spuneam intr-o postare anterioara, ca Dumnezeu mai lucreaza inca cu sfinti... doar ca ei nu cer canonicizare... cred ca sunt fericiti doar atunci cand Domnul ii imbratiseaza la intalnirea lor spunandu-le: "Bine, rob bun si credincios".

Am fost vindecata de atacuri de panica prin rugaciuni de eliberare si punerea mainilor. Dar, si despre Isus, fariseii spuneau ca scoate draci cu dracii. Dumnezeu lucreaza prin oamenii bisericii in care merg. Sotul meu a fost vindecat si prin rugaciunile oamenilor aceleiasi biserici.
Viata mea intreaga este cu totul alta de cand l-am cunoscut pe Dumnezeu. Nu sunt sfanta, sunt o pacatoasa, poate cea mai mare pacatoasa, dar iubirea lui Isus ma sfinteste. Am o relatie personala cu El, adica este in mintea, inima, cugetul meu de fiecare data. Este modelul meu. Fiecare zi care trece ma rog Tatalui sa ma schimbe, sa ma faca mai mult ca Isus. NU VOI FI LA FEL CA ISUS, si am scris ca litere mari ca sa lasati acuzatiile de erezie. Dar am un etalon catre care sa tind. Nu-l voi atinge niciodata, dar imi doresc un permanent proces de crestere, spre ceea ce pot deveni. Gresesc mereu, pentru ca omul e slab si prapadit, dar Dumnezeul caruia ma inchin este un Dumnezeu care nu oboseste niciodata iertand. Ma pocaiesc iar Domnul ma ridica si ajuta sa merg mai deprate. Prin puterea si intelepciunea primite de la El, parcurg fiecare zi.

Mai spuneam intr-o postare anterioara, ca in lume se dau lovituri puternice crestinismului. Si astea nu din partea "sectarilor" ci din partea celor care promoveaza homosexualii in functii mari, in biserici vechi si cu traditie. "Gender mainstreaming" este o miscare care spune ca poti sa-ti alegi sexualitatea, incurajand deviatiile sexuale. Este o miscare care vrea sa se impuna in lume, si are sustinerea ONU. In Germania, in unele landuri deja se intampla lucruri oribile. Ora de religie este scoasa din scoli. Barak Obama declara ca America nu mai este o tara crestina...

Si crestinii ... se lupta intre ei pentru cine este mai crestin decat cine... De abia aici este lucrarea lui satana, la dezbinarea noastra... Nu conteaza daca ma inchin sau nu , daca port batic sau nu, daca tin de un cult nou sau vechi... Conteaza doar sa am umblarea cu Cristos in inima...

Va multumesc pentru m-ati gazduit!

Domnul sa va binecuvanteze!
Vechi 03.12.2009, 18:17:22
AndruscaCIM's Avatar
Senior Member

Implicit

Citat:
Cred că ești doar confuză (precum îți arată zâmbiliciul) și nu mincinoasă. Arată-mi unde au afirmat adventiștii că White este la fel cu Sfinții Părinți.
Nu sunt nici confuza, nici mincinoasa si iti arat exact acum...negru pe alb, bolduit si underlined...ce a afirmat un adventist!!!

Citat:
În prealabil postat de drumetul Vezi mesajul
Cat despre Ellene White... este un om la fel ca si Sfintii Parinti. A spus lucruri bune. A facut si greseli.

P.S. Poate or fi si alt fel de obiceiuri care au prin in biserica adventista, dar nu ne laudam cu ele. Putem spune ca nu avem "Sfanta Traditie".

Interpretand gresit niste profetii.

Asta este un neadevar care se tot pune in carca bisericii adventiste=> Adventistii de ziua a saptea cunosc bine invataturile Sfintei Scripturi si stiu ca a preconiza o data a revenirii Mantuitorului este o mare greseala (pe care a facut-o Miller in 1843 si 1844).
Si uite aici minciuna..subliniata putin mai sus, ca White nu a facut profetii legate de a 2 a venire a Mantuitorului, pentru ca adventistii cunosc bine Sfanta Scriptura si nu ar face o asemenea greseala!!!!!

Totusi ce minciuni li se spun adeptilor adventismului sau de ce li se ascund asemenea adevaruri despre istoria lor sau Traditie ( dar nu va place termenul), de afirma asemenea lucruri???
Vechi 03.12.2009, 18:19:23
AndruscaCIM's Avatar
Senior Member

Implicit

Citat:
În prealabil postat de macsim Vezi mesajul
II multumesc lui Ovidiu-S si lui Danut7 pentru ca mi-au luat in serios intrebarea si mi-au raspuns. Cautam sincer raspunsul la intrebare.

Eu am nimerit pe acest forum nu pentru a baga zazanie si nici pentru a ma da desteapta si nici pentru a face prozelitism. Motivul intrarii mele este postat pe forum la "DIVERSE - Alcoolismul - exista speranta!". Doar ca am inceput sa ma plimb putin intre timp, si m-am intristat vazand atata furie si atatea invective, si de o parte si de alta.

M-am departat de biserica ortodoxa pentru simplul motiv ca nimeni dintre cei care erau in preajma mea nu m-au convins ca asta este calea. Nici prin ce spuneau, nici prin faptele lor. Nici preotii pe la care am trecut nu mi-au deschis ochii, si eram in perioada mea de cautare de Dumnezeu. Lucruri precum "crede si nu cerceta" sau "fa ce zice popa si nu ce face popa..." si altele, auzite pe atunci, mi-au indrumat pasii spre alte locuri.

Biserica la care merg este o biserica carismatica, si nu mi-e rusine sa spun asta. Acolo nu am fost invatata ca sunt mai crestina decat altii, si in nici un caz mai crestina decat ortodocsii. Acolo sunt invatata ca umblarea mea cu Dumnezeu este cea mai importanta, si supunerea fata de El trebuie sa fie atitudinea mea permanenta, pentru ca Duhul Sfant sa dea roada in viata mea. Cred ca indiferent de denominatii, roada Duhului este aceeasi si recunosti dupa ea omul care umbla cu Dumnezeu. Sunt misionari neoprotestanti care mor si astazi in tari musulmane, propovaduind Cuvantul. Trebuie ca ei cred cu putere in Isus Cristos de vreme ce isi risca vietile la acest mod. Spuneam intr-o postare anterioara, ca Dumnezeu mai lucreaza inca cu sfinti... doar ca ei nu cer canonicizare... cred ca sunt fericiti doar atunci cand Domnul ii imbratiseaza la intalnirea lor spunandu-le: "Bine, rob bun si credincios".

Am fost vindecata de atacuri de panica prin rugaciuni de eliberare si punerea mainilor. Dar, si despre Isus, fariseii spuneau ca scoate draci cu dracii. Dumnezeu lucreaza prin oamenii bisericii in care merg. Sotul meu a fost vindecat si prin rugaciunile oamenilor aceleiasi biserici.
Viata mea intreaga este cu totul alta de cand l-am cunoscut pe Dumnezeu. Nu sunt sfanta, sunt o pacatoasa, poate cea mai mare pacatoasa, dar iubirea lui Isus ma sfinteste. Am o relatie personala cu El, adica este in mintea, inima, cugetul meu de fiecare data. Este modelul meu. Fiecare zi care trece ma rog Tatalui sa ma schimbe, sa ma faca mai mult ca Isus. NU VOI FI LA FEL CA ISUS, si am scris ca litere mari ca sa lasati acuzatiile de erezie. Dar am un etalon catre care sa tind. Nu-l voi atinge niciodata, dar imi doresc un permanent proces de crestere, spre ceea ce pot deveni. Gresesc mereu, pentru ca omul e slab si prapadit, dar Dumnezeul caruia ma inchin este un Dumnezeu care nu oboseste niciodata iertand. Ma pocaiesc iar Domnul ma ridica si ajuta sa merg mai deprate. Prin puterea si intelepciunea primite de la El, parcurg fiecare zi.

Mai spuneam intr-o postare anterioara, ca in lume se dau lovituri puternice crestinismului. Si astea nu din partea "sectarilor" ci din partea celor care promoveaza homosexualii in functii mari, in biserici vechi si cu traditie. "Gender mainstreaming" este o miscare care spune ca poti sa-ti alegi sexualitatea, incurajand deviatiile sexuale. Este o miscare care vrea sa se impuna in lume, si are sustinerea ONU. In Germania, in unele landuri deja se intampla lucruri oribile. Ora de religie este scoasa din scoli. Barak Obama declara ca America nu mai este o tara crestina...

Si crestinii ... se lupta intre ei pentru cine este mai crestin decat cine... De abia aici este lucrarea lui satana, la dezbinarea noastra... Nu conteaza daca ma inchin sau nu , daca port batic sau nu, daca tin de un cult nou sau vechi... Conteaza doar sa am umblarea cu Cristos in inima...

Va multumesc pentru m-ati gazduit!

Domnul sa va binecuvanteze!
Doamne ajuta in continuare si sa ne lumineze Dumnezeu mintea!
Vechi 03.12.2009, 19:20:54
anaoara anaoara is offline
Junior Member

Data înregistrării: 02.12.2009
Implicit

Citat:
În prealabil postat de anaana71 Vezi mesajul
eu ma intreb de ce neoprotestantii intra pe acest forum? e clar ca nu in ideea de a invata ceva, sau de a afla niste raspunsuri, departe de ei asta.
indiferent de motivele pentru care un np intra e acest forum, bine ca intra. Au posibilitate de a auzi adevarul BO. Daca vor sa inteleaga ceva sau nu, asta e alta poveste.
Nu vor spune la judecata finala ca n-au stiut si n-au auzit.

Citat:
În prealabil postat de anaana71 Vezi mesajul
noi de ce nu intram pe site-uri neoprotestante?
eu intru pe situri np si fac acelasi lucru ca si aici. Trebuie sa auda de undeva adevarul Bisericii chiar daca majoritatea il resping.
Vechi 03.12.2009, 19:34:52
hoinarul
Guest

Implicit

Citat:
Nu sunt nici confuza, nici mincinoasa si iti arat exact acum...negru pe alb, bolduit si underlined...ce a afirmat un adventist!!!
Si totusi, ce esti dintre cele doua? Redau "spusele drumetului" (referitoare la afirmatia in discutie), in intregime (nu stirbita - cum a fost redata de tine).

"Drumetul" a spus
"Cat despre Ellene White... este un om la fel ca si Sfintii Parinti. A spus lucruri bune. A facut si greseli. Baza credintei adventiste este Sfanta Scriptura, nu Ellene White."

De aici se vede ca adventistul ("drumetul") ii considera atat pe Sfintii Parinti cat si pe Ellene White ca fiind oameni si a caror invataturi trebuiesc verificate cu Sfanta Scriptura (asa cum ne invata Sfantul Apostol Pavel).

Tu, ce vroiai sa insinuezi ca a spus adventistul (cand a asemanat-o pe Ellene White cu Sfintii Parinti)?
Subiect închis

Subiecte asemănătoare
Subiect Subiect început de Forum Răspunsuri Ultimele Postari
Vorbirea in limbi la penticostali... lacrimi Secte si culte 2217 03.04.2012 13:35:20
Ce ziceti de calugarul care a trecut la penticostali? Raul Ortodox Secte si culte 120 28.05.2011 01:21:11
Despre Penticostali, Baptisti, Adventisti danyel Secte si culte 741 11.08.2010 21:37:50